Аз.лично проядох чак когато тръгнах на плуване. Но до 15 -16 годишна бях скелет и разбира се много активна

А детската градина ми беше кошмар. Нито спях, нито ядях.
Много съм мислила по този въпрос. Защо се получава така.
Така е. Четях книги ревях , пак четях. Снятах че съм лоша майка. Добре че доктор Спок е много умерен педиатър . Ако детето яде е ок, ако не яде пак е ок. Педиатърката беше казала да не я насилвам, "защото щяла да огладнее". На третия ден, след трета купичка кисело мляко (по една на ден като дневна храна ) се предадох и пак хукнах отзад й с банана, с филийките.
Моята още от новородено бебе беше злояда. След като за първия месец нададе 150 грама и стана 3 и 100 педиатърката каза да я храня от шише с отрязан връх, за да,се лее в гърлото й. Но и това не помагаше
На година беше 8 и 400 , на две 9 800 на 3 под 12 кг. На училище тръгна 17 кг. Не ядеше в градината, в училище също. Беше и злояда и без апетит. За мен едното е винаги с другото. На въпроса какво яде отговаряше -малко от хлебчето и сока от компотчето. Из съчинението й в училище за любимите й храни (пазя си го още) -топъл чай, студен чай, филийка с препечен кашкавал. Месо не ядеше. Зеленчуци -само краставица
Плодове -само ябълка и банан. Готвено-никога.Имаме видеа как баба й тича отзаде й с филийки.
Като Завс прояде много неща в гимназията. Аз не познавам друг човек проял домати, месо , супа на 15г.
Без храна , с малко сън. Винаги усмихната т ставането, винаги бодра, чудесен характер, все да помогне на някого на детската площадка. В един момент осъзнах че нито храната нито съня са й определящи. Давах й някакви специални витамини, френски ми носеха, защото от предлаганите в бг се обриваше.
И до сега се чудя на какво се дължеше. Но явно е част от състоянието и то следва логиката му симптомите, начина на работа на мозъка, на възприятие на света..
Не че сега е друга, чоне храненето се стабилизира. Иначе много физическо натоварване за да се успокои мозъка, но емоционално има лашкания много повепе от нормотипичноте. А когато е емоционално натоварена и хиперактивността ескалира
До сега караме без лекарства. Ще видим. Даваш ми надежда Завс.