Епилепсия - ТЕМА 27

• 69 636
  • 690
  •   2
Отговори
# 600
Извинете, че се намесвам, но д-р Делиганева категорично не е добър детски невролог. Установих го вече с няколко деца, на които е казала, че нямат епилепсия, а те имат. Може би за други диагнози да става тази лекарка, но за разчитане на ЕЕГ и лечение на епилепсия - не. Добър детски невролог е д-р Христова. А относно движенията на детето, чиито случай се разисква, възможно ли е това да са тикове?

# 601
Щом има непоносимост към храни, направи му режим с храни, които може да приема и виж как ще се развият нещата.
При моята дъщеря имаше такъв период на неволеви движения, бях луднала, защото един казва тикове, друг казва пристъпи. Оказа се от медикамент, който й беше назначен заради епилепсията. Махнахме го и лека полека нещата се нормализираха.

# 602
  • Варна
Аз харесвам Делиганева. Възможно е да има и недоволни. Предполагам майката пише в най -подходящата тема, а не, че смята, че е епилепсия непременно. За мен са тикове също, но каква е етиологията трябва да се уточни. В София със сигурност има добри невролози, проверете имената и идете на консултация.

# 603
И аз съм доволна от Делиганева.

# 604
Препоръчвам д-р Бурак Татлъ в Турция.
Мога да изпратя на лични номера на координаторката.

# 605
Здравейте ! Имам син на почти 18 години ,с умствено изоставане ,хиперактивност ,други поведенчески проблеми . Роден е недоносен с кръвоизлив . Заради пубертета отключи агресия преди 4 години и за жалост се наложи психиатър да изпише  антипсихотик.  Забелязвам от седмица тикове и по тази причина потърсихме помощ при невролог . Скенера не показва лоши резултати ,ЕЕГ -то обаче има отклонения . Невроложката в Бургас казва ,че е нищо това и че няма нужда от тревога . Да се направи изследване отново ,но след 3-4 месеца . От бебе Георги примлясква преди сън ,по време на сън или когато много му се спи .  Това били физиологични доброкачествени миоклонии .ЕЕГ то преди 3 години беше в норма ,но беше кратко (5 мин ) . Заради хиперактивноста и трудното седене не можеше повече .   Ще кача и тук  резултата и ще помоля за съвет . Може би ,ще трябва да се насочим към София ...
Синът ни приема Хедонин и Абизол ,за страничните ефекти няма да говоря. Sad  Детето стана тревожно ,заеква на моменти доста и тиковете се засилиха . Възможно е обаче ,причината да е друга  .. Sad

# 606
Здравейте ! Имам син на почти 18 години ,с умствено изоставане ,хиперактивност ,други поведенчески проблеми . Роден е недоносен с кръвоизлив . Заради пубертета отключи агресия преди 4 години и за жалост се наложи психиатър да изпише  антипсихотик.  Забелязвам от седмица тикове и по тази причина потърсихме помощ при невролог . Скенера не показва лоши резултати ,ЕЕГ -то обаче има отклонения . Невроложката в Бургас казва ,че е нищо това и че няма нужда от тревога . Да се направи изследване отново ,но след 3-4 месеца . От бебе Георги примлясква преди сън ,по време на сън или когато много му се спи .  Това били физиологични доброкачествени миоклонии .ЕЕГ то преди 3 години беше в норма ,но беше кратко (5 мин ) . Заради хиперактивноста и трудното седене не можеше повече .   Ще кача и тук  резултата и ще помоля за съвет . Може би ,ще трябва да се насочим към София ...
Синът ни приема Хедонин и Абизол ,за страничните ефекти няма да говоря. Sad  Детето стана тревожно ,заеква на моменти доста и тиковете се засилиха . Възможно е обаче ,причината да е друга  .. Sad
Относно изследването, което сте споделила,в последните две страници, има висока активност при функцията на мозъка и е добре да се види от невролог, който може да разчита ЕЕГ.

# 607
Благодаря ви !
Детето приема от днес Конвулекс . Изписан е ,понеже направих клип ,на който се вижда пристъп . Ние сме виждали и преди това ,но мислехме че е от заекването това тропане с крак и спиране на говор . Оказа се пристъп .   Въобще не сме се сетили ,че е възможно да е нещо такова ...

# 608
  • София
Здравейте. Моля за насоки за добър невролог за ЕЕГ преглед на 18 г. младеж - София. (и дали работи с направление) .
Също моля за мнения във връзка с ЕЕГ преглед за:
- д-р Алексиев и д-р Семерджиева от Аlexmed / Алексов и Син център по неврология, София.
- д-р Иванка Пачолова-Спасова.
- д-р Мирослав Алексовски, МЦ Св. Троица
Благодаря!
Координати намерих само на Красимира Станчева (Александровска) и Димитрина Христова-Найденова (Токуда/Аджибадем).
Тамън да звъня на Христова - Найденова и прочетов във форума неособено добро мнение за нея https://www.bg-mamma.com/?topic=446768.240
lyudmila85, синът ми като малък имаше тикове с очите - мигаше непрекъснато. Педиатър тогава му изписа да пие някакъв билков успокояващ сироп за 1 месец и му мина. Не е бил стресиран изобщо, не е имал проблеми с други деца, в детската градина всичко беше наред, комуникативен и общителен, семейна среда - отлична.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 12:38 от Vesika

# 609
  • Варна
И с моят син имаше такава ситуация,започна да мига един ден след като го взех от ДГ. Беше 1 група и не говореше добре за да обясни, но разбрах, че нещо са го оставили само него вътре, а другите извели навън, защото не слушал, кой знае какво се е случвало, за да развие тикове. Отписах го от въпросната градина, невролог тогава изписа сироп Педиакид Нервозит, за около 2 месеца тиковете отшумяха.
Но на Людмила детето развива генерализирани такива и е добре да се открие причината .

# 610
Моя син получава само големи припадъци. На почти 4 годино е. Пие лекарство и е добре. Но има едно премляскване по време на сън, даже понякога само челюста му като че ли трепери. Дали може да е симптом на епилепаия и дали на еег ще излезе нещо?

# 611
Здравейте. Поради зрителни нарушения тръгнах по лекари. Ходих на невролог изпрати ме на ЯМР-нямаше нищо. Реши да направим ЕЕГ- когато се чухме с нея за резултатите каза че имало някакъв възбуден фокус. Днес ходих при нея и каза че имало някакво огнище, което го имало и при епилепсията. И аз я попитах дали имам епилепсия тя каза че не може да каже. Заключението е пароксизмален фокус в ляво парието- окципитално. Изписа ми Конвулекс който като прочетох отново е за епилепсия. Никога не съм имала припадъци. Нарушенията са ми още от 2021г. И тогава ходих на очен, невролог имаха съмнение за МС правих ямр тогава както и сега и т.н. най-накрая се откри поне.. но не ми е ясно с тази диагноза

# 612
Здравейте. Поради зрителни нарушения тръгнах по лекари. Ходих на невролог изпрати ме на ЯМР-нямаше нищо. Реши да направим ЕЕГ- когато се чухме с нея за резултатите каза че имало някакъв възбуден фокус. Днес ходих при нея и каза че имало някакво огнище, което го имало и при епилепсията. И аз я попитах дали имам епилепсия тя каза че не може да каже. Заключението е пароксизмален фокус в ляво парието- окципитално. Изписа ми Конвулекс който като прочетох отново е за епилепсия. Никога не съм имала припадъци. Нарушенията са ми още от 2021г. И тогава ходих на очен, невролог имаха съмнение за МС правих ямр тогава както и сега и т.н. най-накрая се откри поне.. но не ми е ясно с тази диагноза

Здравейте, лекарствата за епилепсия не са шега работа и имат нелеки странични ефекти. Щом нямате припадъци, а ви е изписан Конвулекс, аз бих се консултирала с друг лекар преди да го почна.

# 613

Здравейте, лекарствата за епилепсия не са шега работа и имат нелеки странични ефекти. Щом нямате припадъци, а ви е изписан Конвулекс, аз бих се консултирала с друг лекар преди да го почна.
Какви са страничните ефекти от него?

# 614

В някои случаи, очни проблеми, може да са причина за смущения в мозъчната активност.
Както е може би при Вас.
Относно конвулекса, при жените, страничният ефект е гинекологичен. Отразява се зле на яйчниците.
Направете консултация и с друг невролог, който е специалист в епилепсията и като цяло с проблеми с мозъчната активност.

Общи условия

Активация на акаунт