Епилепсия!-тема 10

• 68 358
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
  • гр.Гоце Делчев
Да ви почерпя виртуално днес моя голям внук навършва 5 години  party023 Wine Glass

# 241
Пепи да ти е жив и здрав внука и много да ви радва!!! newsm59  party023  Gift bdbaloni

# 242
Заговори се тук за д-р Димитрина Христова Найденова от Токуда ... ще разкажа и аз заведохме Владко първо при нея през Февруари 2008г тя го огледа опита да му направи ЕЕГ безуспешно .... каза да пие Ноотропил и беше готова да ни изпрати ние обаче настоятелно стояхме в кабинета защото как така нали нито ЕЕГ нито нищо как прецени има ли нещо няма ли ..... и тя явно беше в добро разположение на духа защото ни каза еди какво си еди какво си ще му изискам от здравната каса направление за ЯМР и като го приспим за ЯМР ще му направим и ЕЕГ .... така процедурата се заточи и Април Владко беше на ЯМР и ЕЕГ в заспало състояние с диазепамов препарат .... ЯМР показа че всичко е ОК и ЕЕГ-то също без промени / НО / разбирам аз сега че при приспиване с диазепанови препарати ЕЕГ-то е невалидно и така докторката ни предписа много висока доза Ноотропил и той го пи така няколко месеца след това аз по собствено усмотрение го намалих и спрях / сега есента като ходих при нея тя каза че добре съм направила /
та сега като ходих при нея успяхме да направим ЕЕГ-то в будно състояние и се показа според нея Епилепсия доц.Божинова после каза друго но ясно ви е лекарството същото ..... сега Христова ни прегледа буквално с още трима едновременно постоянно казваше давай давай живо живо .... нямала да се наеме повече защото еег-то било трудно  / не беше трудно държахме Владко той не плачеше и му наредихме жиците/ та въпроса ми към нея следния "след като миналата година при заспало състояние не е било ясно има ли го това огнище няма ли го как така ни даде Ноотропил като не бива.... тя се вбеси .... попитах защото ни каза че трябвало да пие Ризитарун ....сега да го търсим ли ... тя каза ами търсете го да и него ще взема .... а то абсолютно не бива да взема Ризитарун и антиконвулсант ......... така че ВНИМАВАЙТЕ !
аз първоначално също бях възхитена от нея но в последствие сега като ходих на 26ти Ноември съм силно разколебана в доброто си мнение за нея .....

# 243
и другото което ме подразни е че тя/ д-р Христова/  е всеки ден там а работи по здравна каса само в понеделник до обяд / като детски невролог/ в другото време работи с платен прием, ние бяхме с платен прием и въпреки това не съм доволна твърде от отношението ....
и ако искаш да се запишеш по здравна каса те записват за след два месеца примерно аз звънях да се запиша на 17 Ноември и ми предложиха 28 декември по здравна каса ако искам още същия ден платено и понеже не съм от СФ се записах за след няколко дни платено за да си направя нали сметката с пътуването ....

# 244
Райка, избери си друг невролог тогава.Имаш избор макар и малък.

# 245
Райка разбирам те напълно така е при добрите лекари аз съм ходила и при тримата(Литвиненко,Божинова,Христова) много са заети,а ние искаме внимание и да ни отговорят на всички въпроси,защото сме ужасени от диагнозата която са ни казали.Аз се лутах 3 години по различни лекари от които вече 2 години и половина сме при Литвиненко и избрах той да ние лекуващия невролог слушах мнения нито едно еднакво с другото на предишния лекар.Беше ми омръзнало да вися по болниците по две седмици всеки път.Първо бяхме в Пловдив при Иванов девет месеца без никакъв резултат,гледах репортаж с Литвиненко по телевизията отвътре усещах че този човек ще ни помогне и така и стана.Докато лежахме при Литвиненко всеки път а това беше през месец 2007,обикалях другите Божинова,Христова стигнах до там да отида в Сапарева баня при професор Бобев който лекува онкоболните,но е бил навремето учител на Литвиненко.Така всеки ми изписваше различни медикаменти след което аз се допитвах с Литвиненко за тия лекарства под предлог че съм ги чела и ровила в интернет,той казваше това може другото го отхвърля с него се консултирах за всичко и той се държеше като приятел а не висомерничеше приемаше и моите предположения бях много упорита и досадна постоянно му висях на главата но така достигнахме до точните лекарства и точните дози.Трябва да се избере един невролог а не да се обикалят всичките и на всеки да се пробват медикаментите и накрая нищо.В началото съм плакала от дръзкото отношение на Литвиненко,но един път му казах как се държал и че мее страх и той се разсмя и ми каза вече ще казваш обажда се майката на Диян от Кърджали и няма да се държа така но и вие  ме разберете че и аз имам много пациенти и не мога да помня и така вече се помним защото сме ветерани при него.Досега не ние взел един лев за каквото и да е било.Даде ни направление за ЯМР-2007,а колко еег-та не сме плащали не си спомням,отделно ми е давал медикаменти от болницата за месец напред да не се притеснявам.Литвиненко преглежда всеки вторник и четвъртък в кабинета и работи с здравната каса само май се полага едно еег на годината защото касата не им отпуска повече и се налага на три месеца да си плащаме еег-то.Всички хора са различни едни харесват Литвиненко други не,така е и при Божинова и Христова всеки си има свои предпочитания.Аз съм доволна от Литвиненко и съм благодарна за всичко което е направил за нас но не налагам мнение за другите че е най добрия,за мен е всеки си избира и решава при кой да отиде надявам се да си ме разбрала какво исках да ти кажа. Hug

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 19:46 от emа-диди

# 246
Пепи,да ви е жив и здрав малкия,много да ви радва! Hug

# 247
  • Варна
Ема, Честит рожден ден!
 newsm59 Tada  bigdance2 hbday happy bd bdbaloni Ако има нещо по-ценно от здравето, по-хубаво от щастието и по-сладко от любовта, нека то да бъде твое!
newsm59 Tada  Gift nbirthday

# 248
  • В къЩи.
Еми,честито и от нас мила   bouquet Да си жива и здрава  и всичко най/добро ти пожелаваме  newsm59

Пепи,честито и на твоя вник,на патерици   ura

# 249
Благодаря ви момичета!!!

# 250
Ема,ЧРД! Hug
Букет от нежни пожелания, дарила бих ти с две ръце, щастие и радост желая ти от все сърце!
 Живот и здраве, любов и дълги дни и нека с рози е окичен живота ти до старини!
Пожелавам ти да сбъднеш всичките си мечти!

# 251
  • гр.Гоце Делчев
Ема,ЧРД! Hug
Букет от нежни пожелания, дарила бих ти с две ръце, щастие и радост желая ти от все сърце!
 Живот и здраве, любов и дълги дни и нека с рози е окичен живота ти до старини!
Пожелавам ти да сбъднеш всичките си мечти!

и от мен Емче ЧРД.Естрея благодаря,а също и на останалите момичета,които ми честитиха рожденния ден на внука,който точно за празника си е с варицела. Момичета някоя от вас може ли да ми каже колко лекарства покрива здравната каса защото при нас са депакин хроно,трилептал и сега новото лекарство топамакс,който е 150мг.,но са писали един път 100мг. и друга опаковка по 50мг.Аптекарката не знае дали него да го брои за 2 лекарства и казва,че в такъв случай ако се броят стават 4 лекарства ,а по закон здравната каса покривала 3 и трябва да плащам 1 от тях и ми преедложи да плащам депакина понеже той е най-евтин.

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 19:46 от pepi1963

# 252
pepi1963,ние ,когато бяхме в ,,Свети Наум",д-р Даниела Димова ни изписа и Кепрата и Ламиктала в малки грамажи ,за да сме само с 2 прокола ,ако евентуално не дай се боже ,се наложи включване на 3ти медикамент!
Първите 3ри месеца докато ни свикнат с 10те кутии ламиктал от 25мг.,се виждахме в ужас ,но вече в Санита ни знаят и нямаме проблем! Flutter

Еми ,а на теб ,пожеланията ти ги казах лично! Heart Eyes

# 253
Благодаря момичета много ме зарадвахте днес,Ванче вие бяхте първите с Сиси-Дани които снощи ме поздравихте лично благодаря ви!!! Hug Hug Hug Hug Hug

# 254
Здравейте на всички и поздрави за темата. Смятам, че лекарствата са от първостепенна важност за деца с епилепсия, но смятам, че е важно и децата да са физически активни. Намерих една статия, която смятам за полезна. http://www.epilepsy.org.uk/info/sportsandleisure/index.html

Общи условия

Активация на акаунт