Епилепсия - ТЕМА 27

• 69 607
  • 690
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте. Поради зрителни нарушения тръгнах по лекари. Ходих на невролог изпрати ме на ЯМР-нямаше нищо. Реши да направим ЕЕГ- когато се чухме с нея за резултатите каза че имало някакъв възбуден фокус. Днес ходих при нея и каза че имало някакво огнище, което го имало и при епилепсията. И аз я попитах дали имам епилепсия тя каза че не може да каже. Заключението е пароксизмален фокус в ляво парието- окципитално. Изписа ми Конвулекс който като прочетох отново е за епилепсия. Никога не съм имала припадъци. Нарушенията са ми още от 2021г. И тогава ходих на очен, невролог имаха съмнение за МС правих ямр тогава както и сега и т.н. най-накрая се откри поне.. но не ми е ясно с тази диагноза

В някои случаи, очни проблеми, може да са причина за смущения в мозъчната активност.
Както е може би при Вас.
Относно конвулекса, при жените, страничният ефект е гинекологичен. Отразява се зле на яйчниците.
Направете консултация и с друг невролог, който е специалист в епилепсията и като цяло с проблеми с мозъчната активност.
Благодаря ви така и направих записах си час за 10 Април. А да попитам след като имам този проблем възможно ли е да имам епилепсия

# 616
Здравейте. Поради зрителни нарушения тръгнах по лекари. Ходих на невролог изпрати ме на ЯМР-нямаше нищо. Реши да направим ЕЕГ- когато се чухме с нея за резултатите каза че имало някакъв възбуден фокус. Днес ходих при нея и каза че имало някакво огнище, което го имало и при епилепсията. И аз я попитах дали имам епилепсия тя каза че не може да каже. Заключението е пароксизмален фокус в ляво парието- окципитално. Изписа ми Конвулекс който като прочетох отново е за епилепсия. Никога не съм имала припадъци. Нарушенията са ми още от 2021г. И тогава ходих на очен, невролог имаха съмнение за МС правих ямр тогава както и сега и т.н. най-накрая се откри поне.. но не ми е ясно с тази диагноза

В някои случаи, очни проблеми, може да са причина за смущения в мозъчната активност.
Както е може би при Вас.
Относно конвулекса, при жените, страничният ефект е гинекологичен. Отразява се зле на яйчниците.
Направете консултация и с друг невролог, който е специалист в епилепсията и като цяло с проблеми с мозъчната активност.
Благодаря ви така и направих записах си час за 10 Април. А да попитам след като имам този проблем възможно ли е да имам епилепсия

Тъй като невроложката, която Ви е изписала конвулекса е видяла така наречено огнище, тоест нещо е провокирало функцията на мозъка и за да се успокои, за да не се стигне до пристъп Ви е изписала това лекарство.
Някои от лекарствата при епилепсия, се препоръчват и при мигрена.
Дано неврологът при който ще отидете Ви даде това което е истината при Вас.
Може да си запишете някои въпроси, за да сте по спокойна, когато отидете.

# 617

Както е може би при Вас.

Тъй като невроложката, която Ви е изписала конвулекса е видяла така наречено огнище, тоест нещо е провокирало функцията на мозъка и за да се успокои, за да не се стигне до пристъп Ви е изписала това лекарство.
Някои от лекарствата при епилепсия, се препоръчват и при мигрена.
Дано неврологът при който ще отидете Ви даде това което е истината при Вас.
Може да си запишете някои въпроси, за да сте по спокойна, когато отидете.
Разбирам ви и много ви благодаря за точните отговори и отделеното време. Но аз съм така вече трета година... Съмняваха се два пъти за МС и след правени ямр-та се отхвърли. Според вас задължително ли е да имам епилепсия в този случай.. адски много ми е притеснено докато дойде прегледа при другия лекар за това и писах в групата....

# 618
Здравейте
Може ли някой да помогне с това лекарство

# 619
Здравейте
Може ли някой да помогне с това лекарство

Няма ли го в България?

# 620
Не за съжаление
В България ги няма тези неща
Има само ампули

# 621
# 622
Не за съжаление
В България ги няма тези неща
Има само ампули
Пиша ти на лични.

# 623
Моя син получава само големи припадъци. На почти 4 годино е. Пие лекарство и е добре. Но има едно премляскване по време на сън, даже понякога само челюста му като че ли трепери. Дали може да е симптом на епилепаия и дали на еег ще излезе нещо?
Моят син също преглъща и премлясква по време на сън. Тази година става на 9г. Отключи епилепсия на 1г. и 6м. Овладяха я, когато беше на 2г. Оттогава е на Конвулекс. Неговите гърчове не бяха с придружени с припадъци, но започваха точно с преглъщане. Той спи с мен в едно легло. И досега изтръпвам нощем, като го чуя да преглъща и премлясква, но не са пристъпи. Стичат му се секрети. Правим ЕЕГ вече само веднъж годишно и последното беше чисто.

# 624
Здравейте, за дете на 7г с един гърч на 4г възраст и диагноза Роландова епилепсия, която се потвърждава на еег всяка година до сега, са изписвани Диазепам свещички. Последно обаче неврологът ни изписа Buccolam. По нейни думи е много по-лесно приложим ( впръскване в устата) и с по-дълъг срок на годност. В детската градина не реагираха добре на свещичките, и бяха нужни много разговори, за да се чувстват спокойни. Предвид скорошното му започване на училище, мисля, че със спрей няма да звучат толкова страшно нещата и учителите ще са по-склонни да го използват. В България го няма и издирвам чрез познати в чужбина, като дори не знам дали биха приели рецептата от тук. Някой запознат ли е с лекарството и как си го набавяте?

# 625
Аз съм в чужбина и преди месец неврологът ни го изписа. Просто го попитах няма ли друг вариант освен ректалния Стезолид. Детето ми скоро ще стане на 6г.
Надявам се да не ни се налага да го ползваме.

# 626
И аз искам такъв спрей. Синът ми вече е на 8г. и вариантът са инжекции. В училище съм оставила Диазепам. Епилепсията му е овладяна, приема Конвулекс, но все пак ще ми е по- спокойно, ако имам спрей.
Освен това при гърч мускулите се стягат и Диазепамът се усвоява по- бавно, когато се бие мускулно. Затова през лигавица е най- добре.

# 627
Аз дори не знам спрей ли е какво е. То се отваря директно преди употреба и затова не съм разтваряла. Дано си остане и неотворено.

# 628
Дано, пожелавам ти никога да не се налага да го ползваш.

# 629
Здравейте! Преди две години прочетох за буколам в чуждестранни сайтове. Намерихме го в аптеки в Германия и чрез бяла рецепта (написана от български невролог) го закупихме. 4 писалки в комплект са - не са евтини (мисля, че кутията беше 100евро). Впръскват се във вътрешната част на бузата.
От градината се съгласиха да го прилагат, само, ако невролог даде предписание за това. Говорихме с лекуващия невролог и тя се съгласи, че буколама е по-добрия вариант от свещичките и написа бележка с обяснение как се прилага.
Не се е налагало да ползваме досега.

Общи условия

Активация на акаунт