Епилепсия - ТЕМА 27

• 69 578
  • 690
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! Със симптоматична епилепсия съм, поради вътремозъчен кръвоизлив преди 8г. Преди 2г. получих пристъп за пръв път и година по-късно се повтори отново. Интересува ме, дали има раждали жени с епилепсия по естествен начин?

# 631
Здравейте, пиша тук за мнение. Синът ми е на 9г. , преди около 2 месеца при взимане на кръв от пръста, припадна в лабораторията. Всички помислихме, че му е прилошало от кръвта, но до сега никога не се е случвало. Припадъка беше тежък, заключи си устата и трепереше. Вчера се случи същото след като го пратих да си измие ръката, беше се ожулил съвсем леко и дори не реагира докато не отиде до мивката. Чух само как извика и падна, докато излезна от стаята беше по гръб на плочките целия скован и треперещ. Веднага го заведохме в спешното, тъй като сме на почивка, тук няма много болници. Прегледаха го, казаха,че няма нищо притеснително при удара в главата. Описах и предишния случай, но не го отчетоха за сериозен. След като се прибрахме започнах да се замислям дали е възможно да е Епилепсия. И ако може насоки за добър невролог в София.

# 632
Здравейте, пиша тук за мнение. Синът ми е на 9г. , преди около 2 месеца при взимане на кръв от пръста, припадна в лабораторията. Всички помислихме, че му е прилошало от кръвта, но до сега никога не се е случвало. Припадъка беше тежък, заключи си устата и трепереше. Вчера се случи същото след като го пратих да си измие ръката, беше се ожулил съвсем леко и дори не реагира докато не отиде до мивката. Чух само как извика и падна, докато излезна от стаята беше по гръб на плочките целия скован и треперещ. Веднага го заведохме в спешното, тъй като сме на почивка, тук няма много болници. Прегледаха го, казаха,че няма нищо притеснително при удара в главата. Описах и предишния случай, но не го отчетоха за сериозен. След като се прибрахме започнах да се замислям дали е възможно да е Епилепсия. И ако може насоки за добър невролог в София.
Бих ви препоръчала д-р Тачева. Ако не дай си Боже се случи отново, направете видео. Знам, че  в такава ситуация не ни е до снимане, но е много  важно, за да разбере докторът дали е пристъп или не.

# 633
Задължително отидете на лекар, но много е възможно изобщо да не е епилепсия. Може да му става лошо от кръв. Аз от дете не обичам затворени пространства, пълни с хора, особено ако съм без бърз достъп до изход. Припадах в автобуси. Не съм с епилепсия. Веднъж припаднах в дискотека, защото изходът беше запушен от твърде многото хора. А аз непрекъснато ходех по дискотеки. Но винаги наблюдавах изходът. Ако не го виждах, веднага ми ставаше лошо. Трябваше да знам, че мога бързо да изляза.Където и да седнех, гледах да съм близо до изхода. Всичко се оказа на психична основа.
И да, ако се случи отново, първо го обезопасете, и веднага започнете да правите видео. После клипът се показва на невролога
Пожелавам да не е епилепсия.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 21:58 от Forest rain

# 634
Здравейте,

Детето ми е на 1г. и 5 месеца. Прави странни движения с главата и очите и страшно много се притеснявам. Започна преди 5, 6 месеца, тогава обръщаше очи нагоре за секунда и след това поглежда нормално. Ходихме на невролог, правиха и ЕЕГ и казаха, че няма проблем, но аз не мога да успокоя.. от известно време започна да върти очите настрани и се изправя  на пръсти, възможно ли е това да е гърч ? Върти си главата много бързо на ляво на дясно и завърта и очите, прави го в момент на игра или докато танцува. Понякога се върти в кръг и пак върти очите на страни. Ще я водя отново на лекар тази седмица, за 2ро мнение.. Има ли някое детенце с подобни симптоми ? Страшно притеснена съм.. моля споделете

# 635
Здравейте, предстои ни пътуване в чужбина за 2 дни. Ще сме само с ръчен багаж. Какви са условията, при които мога да взема Диазепам- ампули и инжекция в самолета? Синът ми досега не е пътувал със самолет.
Другият вариант е да поръчам в аптека да му приготвят свещички, но той е почти на 9г.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 15:44 от Forest rain

# 636
И аз пътувам само с ръчен, носила съм диазепам, както и сироп Левитарацетам, който го пие всеки ден. Не е имало проблем. За всели случай нося и лист от лекар, където пише какви медикаменти взима детето.

# 637
А спринцовка? Те нали са забранени в ръчния.

# 638
А спринцовка? Те нали са забранени в ръчния.

Не знам за спринцовка, не съм носила, нашият диазепам е ректално в малки опаковани дозички. Сега са ми дали подобно, само че орално.

# 639
Благодаря. Ще поръчам свещички за всеки случай.

# 640
Носила съм ампула диазепам в ръчен багаж (не помня дали и спринцовка носех  или съм купувала след пристигането).
В началото на месеца пътувахме със самолет и на приятели детето беше взело ножица Wink огледаха я на проверките и я върнаха. Не са правили проблем. Между другото тогава носих буколам (който е като спринцовка без иглата - за впръскване в бузата при пристъп).
Както по-горе писаха , може да носите рецепта за диазепама, за да оправдаете спринцовката с иглата.

# 641
Благодаря за отговорите. Рецепта със сигурност ще нося, но не искам проблеми на летището, затова ще поръчам свещички.
Моят страх е да не стане нещо по време на полета. Затова искам да имам спринцовка в себе си.

# 642
Вярвам, че не би имало проблем, все пак и диабетици пътуват и си носят инсулин за инжектиране.

Иначе и аз винаги съм нервна преди проверката, както и ме е страх по време на полета да не се случи нещо.

Приятно и безпроблемно пътуване!

# 643
Благодаря. На връщане рецептата трябва ли да е преведена на съответния език?

# 644
Благодаря. На връщане рецептата трябва ли да е преведена на съответния език?
Не знам, аз нося нещо като амбулаторен лист, с името на детето и медикаментите, на немски е, но имената са си ясни .

Общи условия

Активация на акаунт