Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 54 797
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте момичета!
Весели празници и спокойствие желая на всички!
Имам въпрос: Някой дали е носил за хистология материали в Турция или Европа? Какъв е редът, каква е цената, какво документи искат... ? (Питах в другата тема, ама да си питам и тук)

За подаване на декларация по чл. 50 в НАП
Не е сложно, но ако имаш проблеми, ще помогна. За да се случи трябват няколко условия
1. Да пуснат новата декларация в сайта.
2. Да си знаеш доходите - т.е. да имаш служебна бележка от работодателя за сумите по трудов договор, граждански договор и други доходи - наеми, ренти ...
3. Ако нямаш бележка, трябва да почакаш до март, за да качи работодателя информацията (неговият срок е края на февруари)
4. Важно - да си платил всички задължения към държавата - данъци, глоби

# 736
  • София
Честита Коледа и много хубаво посрещане на НГ! Аз се надявам да е много добра и спокойна!

Като казахте декларации - нали знаете, че ако имате деца, тази година има значителни данъчни облекчения и е добре да се възползвате - 450 лв за 1 дете, 900 за 2 и Т.н.

# 737
  • Бургас
Citron, аз носих моите блокчета в Турция. Там също ми потвърдиха резултата от София с малка разлика в Ki67. Цената беше около 900лв.

# 738
Честита Нова Година момичета!
Надявам се да е успешна и прекрасна за всички в този форум Simple Smile
Не съм сигурна дали запитването ми е за тази тема, не можах да намеря по-подходяща. Много се извинявам, ако не е за тук, всичко това е ново за мен и не знам към кого да се обърна.
Приятелят ми има рак, нямам много информация тъй като той не обича да говори за това. Знам само, че е около врата.
Искам да намеря добър онколог в София, който наистина ще му обърне внимание и ще помогне или поне ще положи усилия да помогне. Доколкото знам в момента е на химиотерапия с хапчета, но искам да отидем на второ мнение при друг лекар.
Наистина не знам към кого да се обърна, за първи път се сблъсквам с това, в интернет няма много информация за добри онколози. Много Ви моля, споделете наистина добри онколози, дори в частна поликлиника, няма значение, важното е да могат да помогнат. Наистина ще съм Ви много благодарна!

# 739
  • Русе
happynow, тук почти всички сме с рак на гърдата.
Има още една тема, където пишат близки на болни и там има по-вече видове и може да има някой като неговия.

Честита нова година и на Вас! Здраве за цялото Ви семейство!

# 740
Здравейте,Честита Нова Година!
 Пожелавам добро настроение, домашен уют и успешни начинания. Бъдете здрави!
Нека бъдем силни и търпеливи, за да постигнем блестящи резултати  във всичко и вземем успешно значимите ни житейски изпити!

Аз съм ново попълнение в тази група.
Искам да споделя с Вас моята история и да се допитам за мнение и съвети от тези от Вас,които вече са минали по този път.

Ето и моята история:
Преди 3 месеца си забелязах образование м/у двете гърди,наподобяващо неподвижна буца,хрущял.Веднага отидох при личния лекар с искане да ме прати на снимка.Направих снимка -нищо не се виждаше.После личният ме изпрати на ортопед,ортопеда ме насочи спешно към хирург. Не знаех към кой лекар да се насоча ,понеже съм от малък град,специалисти при нас липсват...По това време течеше кампания за профилактични прегледи за рак на гърдата и моята приятелка ме записа за такъв преглед в Плевен .Отидохме и хирург-онколог ме прегледа на ехограф и ми каза,че трябва да се вземе биопсия и ,че най вероятно ще последва операция след това за отстраняване на образованието.
Направихме биопсия ,след месец чакане излязоха резултати,оказа се злокачествен рак на гърдата ,хирурха ме изпрати на пет скенер в Св.Марина във Варна,резултати от там излязоха бързо- неприятна изненада за мен- имах на още едно място в лявата гърда и разширени лимфни възли в лява ръка, поради което се наложи цялостно отстраняване на лява гърда и отстраняване на лимфни възли,беше голям шок за мен,но го приех.

Операцията беше тежка и дълга-мина успешно,чувствам се пречистена.След операцията пуснахме нови изследвания и хистология на лимфни възли, които показаха ,че мога да бъда повлияна от химеотерапия и хормонална терапия.
След няколко дни ми предстои химеотерапия.Химеотерапевта ми препоръча да приемам няколко хранителни добавки-Витамин Е,Сангвинорм и Полимакс.Някои от вас приемал ли ги е тези добавки,може ли да сподели мнение и впечатление?Ще бъда много благодарна понеже имам голямо притеснения от това.
На вас препоръчвали ли са ви някакви витамини и добавки по време на химеотерапия?

Аз приемам допълнително олио от черен кимион и кафяви водорасли на Vertera -това са хранителни добавки за имунитет и уж за подсилване на лечението. Но интересното е ,че лекаря ми каза да спра приема на водораслите,което ме узадачи. Може ли да споделите вие какво приемате по време на химеотерапия ?

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 23:53 от jubiju

# 741
  • София
Кафявите водорасли са източник на йод,за имунитет използват зелените водорасли.
 Аз съм пила едни гъби - МикоДифенс и Герисан(кръвен здравец).Моя позната пи Полимакс,изписан от онкологът.Сангвинорм също се взима от онкоболни(работя в аптека и има рецепти за него).Аз пиех и всеки ден сок от червено цвекло ,моркови,лимон и джинджифил.
 Успех в лечението!

# 742
jubiju, аз пиех сок от бъз и сок от цвекло+морков+ябълка.
Нищо друго!
Майка ми  пие Герисан, Маоло, Билкова кръв и Бирена мая.От всичко максималната доза, за да поддържа хемоглобина и левкоцитите. Защото се наложи и кръв да й се прелива.
Тези които са ти предписали не са ми познати.

# 743
  • София
ЧНГ девойки !
Бъдете много здрави  и щастливи !

# 744
  • София
Честита Нова година, смели борбени момичета! 🎅🎄🎇🎆

Хули, 🤗 Радвам се да те видя! 😘

# 745
Мъжът ми пи и все още пие ( 8 месеца вече) Полимакс плюс. Онколога му го изписа. Страшно добре му повлия и се възстанови много бързо след края на терапията.
Първия месец ми се  струваше, че няма ефект,  но след 2-3 месеца прием си пролича положителното действие.
Апетит, напълня, възстанови се, ходи километри по планините,  много сме доволни и си го пие.

# 746
  • на20 километра от Бургас
HeartЧестита Нова Година,мили момичета!Нека е изпълнена с повече хубави новини,сбъднати  желания,здраве , любов и спокойствие!Бъдете обичани,смели и силни! Christmas TreeHug                                                                                                   Хули Hug  чудесно е ,че си тук !

# 747
Честита Нова година и от мен! Да сте живи, здрави и много щастливи! По-малко ходене по болници и доктори и  повече добри новини!

# 748
  • София
Честита Нова Година! Нека да е здрава, спокойна и прекрасна за вас и семействата ви!

# 749
  • Варна
Нека новата година Ви донесе най вече здраве и всичко хубаво, което старите не са успели. Нека 2022 година е  изпълнена с много усмивки, любов и сбъднати желания!

Общи условия

Активация на акаунт