Юли 2021

• 28 995
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, вашите бебета викат ли? Моята постоянно вика, вече се притеснявам по цял ден го прави....

# 346
Момичета, вашите бебета викат ли? Моята постоянно вика, вече се притеснявам по цял ден го прави....

Да, доста често. Не по цял ден, но се случва по няколко пъти за по двайсетина минутки, дори и вчера в Кауфланд и хората се обръщаха след нас, хем ми стана смешно, хем срамно, хем забавно 😃😃😃. Доста са гръмогласни в този период май 😏

# 347
Моето не вика, дори е много тиха и спокойна. Само си повтаря да-да-да-таааа и разни други подобни с едно сладко медено гласче. Не знам дали е нормално, че не вика.

# 348
И моето бебе си крещи и разни други сладки звуци издава. Не пълзи, а лази по корем. Няма зъби, в неделя става на 7 месеца.

# 349
Моето момче само крещи не повтаря нищо като да да па па и разни такива. Зъбчета две има от 4-ти месец и май е напит още едно зъбче и е свръх чувствителен от два дни, само се тръшка не иска да играе с играчките не иска на ръце, легнал, седнал, по корем абе никак не иска и само си повтарям, че е период и ще отмине. Към тези от вас които са въвели вече жълтък и глутен имам въпрос по каква схема го въведохте? Благодаря 😊

# 350
Аз лично жълтък слагах по 1/4 в пюрето на обяд около 10 дни, после минах на 1/3, вече около две седмици, мисля да увеличаваме на 1/2 в следващите дни, но чакам да посвикне с "новото" пюре - зеленчуково с месен бульон от домашна кокошка. Глутенът го въведох погрешка седмица преди попарата, която така и не я яде: отнесох се и в магазина взех, вместо царевична, пшенична каша Joy и се сетих, че давам глутен три дни по-късно; общо взето предлагам попара сутрин, тя не я яде изобщо, максимум две лъжици, дохранвам с АМ, ако може дори да се нарече дохранване, защото си изяжда едно 150млл поне, на обяд пюре с яйце и обезсолено сирене, следобед каша някаква - редувам оризова, царевична и пшенична и дохранвам с АМ, вечер и през нощта (още се буди за хранене) само мляко.

Не знам дали добре се справям, личната лекарка сякаш е на мнение, че вече може всичко да яде Joy месо ще въведа след осмия месец, кускус след деветия. (И после вече пържоли и течен шоколад. Joy)

# 351
Аз лично жълтък слагах по 1/4 в пюрето на обяд около 10 дни, после минах на 1/3, вече около две седмици, мисля да увеличаваме на 1/2 в следващите дни, но чакам да посвикне с "новото" пюре - зеленчуково с месен бульон от домашна кокошка. Глутенът го въведох погрешка седмица преди попарата, която така и не я яде: отнесох се и в магазина взех, вместо царевична, пшенична каша Joy и се сетих, че давам глутен три дни по-късно; общо взето предлагам попара сутрин, тя не я яде изобщо, максимум две лъжици, дохранвам с АМ, ако може дори да се нарече дохранване, защото си изяжда едно 150млл поне, на обяд пюре с яйце и обезсолено сирене, следобед каша някаква - редувам оризова, царевична и пшенична и дохранвам с АМ, вечер и през нощта (още се буди за хранене) само мляко.

Не знам дали добре се справям, личната лекарка сякаш е на мнение, че вече може всичко да яде Joy месо ще въведа след осмия месец, кускус след деветия. (И после вече пържоли и течен шоколад. Joy)
Благодаря за подробното описание. Мисля, че много добре се справяш, аз тепърва ще въвеждам яйце и глутен. Четох някъде, че по време на въвеждането с глутен не е препорачително да се въвеждат нови храни. Аз по скоро си мисля да изчакам седмица след захранването с глутен и да продължа с въвеждането на нови храни

# 352
  • Варна
Ти като мен 😅 Аз една седмица давах спелта с плод и чак тогава се усетих,че е глутен 🤷🤦
Но пък нищо му няма,сега вече си яде всичко.
Само чакам да му се развие малко повече дъвкателния рефлекс и почваме болните бананови палачинки 🤩

Нашето е на 8м почти. Няма зъби,яде всичко без белтък. Ходим хванати за две ръце (не съвсем стабилно,бих казала почти не стабилно),Седи и нон-стоп в един момент вика и крещи по батко си, в другия му се смее (постоянно е засмян) ,а в следващия си гледа в тавана и казв,, ба-ба-ба,, ,,та-та-та,, ,,да-да-да,,
Мноооого се вълнува като види баба си,татко си и батко си,също като си тръгват много се вълнува.

# 353
Дами,глутена се въвежда в продължение на един месец ,като всеки ден в едно от храненията трябва да има глутен.По време на въвеждане на глутена не е препоръчително да се въвежда нова храна .Въвеждайте глутена с каша .Не бързайте с попарата.Ето,една полезна статия как да го въведете.

https://www.puls.bg/bebe-krmene-c-37/vvezhdane-na-gluten-koga-i-kak-n-31940

# 354
Einhorn, мисля, че си права, че трябва внимателно с всяка нова храна, но честно
казано ми се струва малко пресилено и неуместно цялото това прекалено трептене и треперене покрай захранването, глутен-съдържащите храни са храни като всички други, с известна възможност за възбуждане на алергия при незначително малка част от бебетата, затова се въвеждат постепенно, няма сила, която да ме накара да набухам една купичка нова каша на следобедното хранене без значение колко глутен фрий, био/органик и т.н. е дадена храна, това е ясно и безвъпросно. Моята лекарка, на която напълно се доверяваме, ми каза попара в седми месец, в седми месец въведох директно пшеница, не съм давала предварително овес/ръж и т.н.

За мен всички тези гръмки предупреждения Внимание! Опасно! и т.н. са просто вкарване на излишен стрес за много майки, които имат първо дете и не знаят и се чудят кое, как и колко. Не се заяждам ни най-малко, просто това е моето мнение, естествено не го налагам на никого.

Специално за глутена, смятам, че почти всичко е един голям, грамаден маркетингов трик да си продават храните, не само бебешките, и мода, която се следва покрай манията за здравословен живот.

Просто се наслаждавайте на моментите с бебетата, бъдете спокойни и не си вменявайте вини колко правилно се случва захранването, бебешкият организъм често е по-умен, отколкото сами си мислим и отказва храната, която не му понася.

# 355
  • Варна
Аз така с първото внимавах много,по учебник,дето се вика захранвах... Въвеждах му глутена много стриктно като почвах от най-леките култури... Сега праскам братче както ми падне 😁 Но и имам късмет че няма реакции де... Вчера дадох и кисело мляко малко с бисквитка,но в никакъв случай не бих му заменила АМ с кисело мляко,че дори и цяло хранене за сега

# 356
Anna93, и аз като теб с баткото доста внимавах. Сега съм по-смела определено, малкия е почти на 8м., има един зъб. Захраних с глутен като навърши 7м., направих му  и попара онзи ден за да въведа и сирене,хареса му но леко пасирана иначе не я иска.

# 357
Охх, направо ви завиждам.😅 Ние сме на почти 8м, а нямаме 1 зъб в устата. Цял ден едно истерично крещене, реване и аз се успокоявам с това, че е период... Поне спи цяла нощ, но умората си казва думата..

# 358
Малко извън темата за бебоците - зъбите,храненето и пищенето ,ще ви попитам има ли мами ,тук в темата с трето секцио ? Изчетох доста ,но все различни мнения за това какви са рисковите ,колко време трябва да мине от едното до другото .При мен нещата стоят така Раждане със секцио 2005 г , второ секцио 2021г .По медецински причини ( с висок диоптър съм ,недопустим за нормално раждане според лекарите) ,две прекрасни момичета ,но ми е мечта за син и за сега само съм на етап обмисляне и информация за евентуално трето секцио ,ако изобщо е възможно . В предвид и възрастта нямам много време,след 2 г ще навърша 40 и като ,че КИ рисковете за мен стават все повече и по големи . Какво е вашето мнение по темата ,ще ми е интересно да прочета?

# 359
Малко извън темата за бебоците - зъбите,храненето и пищенето ,ще ви попитам има ли мами ,тук в темата с трето секцио ? Изчетох доста ,но все различни мнения за това какви са рисковите ,колко време трябва да мине от едното до другото .При мен нещата стоят така Раждане със секцио 2005 г , второ секцио 2021г .По медецински причини ( с висок диоптър съм ,недопустим за нормално раждане според лекарите) ,две прекрасни момичета ,но ми е мечта за син и за сега само съм на етап обмисляне и информация за евентуално трето секцио ,ако изобщо е възможно . В предвид и възрастта нямам много време,след 2 г ще навърша 40 и като ,че КИ рисковете за мен стават все повече и по големи . Какво е вашето мнение по темата ,ще ми е интересно да прочета?
Аз не мога да бъда полезна със съвет. Имам три раждания, но нормални. Ние имахме две момчета, но мечтаехме за момиче и вече го имаме. Мога да ти предложа група във фб МНОГОДЕТНИ БЪЛГАРСКИ МАЙКИ. Там има доста майки с по три и повече секцио и често се обсъждат тези теми.

Общи условия

Активация на акаунт