Гестационен диабет - тема 4

• 53 586
  • 846
  •   1
Отговори
# 195
  • София
В лабораторията, в която аз ходя, трябва да си нося предварително купена от аптеката глюкоза, но не съм сигурна, че навсякъде процедират по този начин - предполагам, че в някои лаборатории ти разтварят тяхна и си я таксуват като консуматив в цената на изследването.

# 196
Там където аз съм правила издледването дават глюкозата.
Това са Цибалаб и МБАЛ Надежда.

# 197
  • София
Момичета, сега се сещам от второто взимане на кръв след 60 мин, вкъщи измерих, че е 8.3 в момента, дали е добре?

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 09:51 от bunnyhop

# 198
първото взимане на кръв е един час след храна - до 7.8 трябва да е, после на втори час се взима - до 6.7 трябва да е

# 199
  • София
Каква храна, нищо не съм яла, правиха ми обременяване с глюкоза.
първото взимане на кръв е един час след храна - до 7.8 трябва да е, после на втори час се взима - до 6.7 трябва да е

# 200
Момичета, сега се сещам от второто взимане на кръв след 60 мин, вкъщи измерих, че е 8.3 в момента, дали е добре?

имате грешка някъде в поста
* Ако е "сега се връщам" вместо "сега се сещам", значи че сте се разхождали и изследването няма да е показателно.

# 201
да, абсолютно неясно написан пост, не става ясно за какво става въпрос. Но ако наистина става въпрос за връщане до вкъщи по време на обременяване с глюкоза, то изследването ще е абсолютно невалидно. Мен в централата на ЦИБАЛАБ трябваше три пъти да им повторя, че ще чакам неподвижно в колата отпред, докато се съгласят да ме пуснат. Искаха да стоя вътре на стол седнала.

# 202
  • София
Отидох до лабораторията, а после ме прибираха с кола, после пак ме закараха и така. В лабораторията ми казаха, че няма как да чакам там и не е проблем да отида до колата.

# 203
  • до най-прекрасния мъж
Най-точно се прави обременяване с прием в болница. Там цялата манипулация се извършва, докато си в легнало положение. Не пиеш вода, не ставаш, не ходиш. В много краен случай 1-2 глътки вода и ставане до тоалетна. Аз правих профил, но то е различно. При него си ядеш, каквото си ядеш обичайно и си живееш нормално. Ходиш само да те боцнат по схема 4 пъти на ден, като ти казват кога да се храниш.
Другото са вариации и тълкувания, за мен с крайно неточни резултати. Всяко движение компрометира резултата.

# 204
  • София
Готови са ми резултатите:
0м 4.00
60м 7.50
120м 8.00
Последния резултат ми излиза завишен, но според мен и вторият не е особено добър... Ще видим какво ще каже ендокринолога.

# 205
Готови са ми резултатите:
0м 4.00
60м 7.50
120м 8.00
Последния резултат ми излиза завишен, но според мен и вторият не е особено добър... Ще видим какво ще каже ендокринолога.

нямаш гестационен диабет според мен, но пак трябва да се вземе предвид дали са спазени препоръките по време на изследване

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 17:44 от andreaborisova

# 206
Здравейте, в 24г.с. и правих в петък обременяване с глюкоза. Знаех още от 12г.с., че ще го правя заради фамилна обремененост - баща ми е с диабет (не инсулинов, на хапчета). Изследванията до този момент за глюкоза на гладно са били винаги между 4.5. и 4.1 (4.1 беше от 8.2.2022 тези са от венозна кръв). Обременяване направих в Цибалаб, на гладно, с минали 12 часа от последното хранене. Кръвта ми я взимаха от пръст (понеже било без инсулин нямало нужда от венозна кръв). Имам консултация с ендокринолог през тази седмица, но искам мнение. Бебчо върви със седмица напред още от установяването на бременността (бях на противозачатъчни преди това и не е сигурна овулацията). Попринцип бял хляб не ям от над 10 години, сладкиши много рядко (предимно домашни, не опаковани). Единствено си позволявам понякога парче шоколад, но то е заради ниско кръвно понеже ми причернява и ми се вие свят. Пържено не ям, като цяло доста от диетата го правя.. проблем може да са ми фрешовете от цитруси (вкъщи си ги правя, но може би през ден). На ден имам около 2л вода, други течности са чай само, газирано и сокове от магазина не консумирам. Правя и по 10 000 крачки всеки ден. Има ли шанс да се овладее? Днес правих измерване с домашен глюкомер на 2 час от закуска и ми излезна 5.9 резултат. Преди обременяването предния ден имах изядено парче домашна бисквитена торта не знам дали може да е оказало влияние. 

# 207
# 208
Благодаря и аз знаех за тези стойности.
Един ендокринолог обаче ми каза, че моята стойност от 8.3 на 120 минута бил неприемлив за бременност и иска да меря по 9 пъти на ден вкъщи.
Другия каза, че са си добре стойностите и че нямало нужда да меря вкъщи и вече се обърквам.

# 209
Благодаря и аз знаех за тези стойности.
Един ендокринолог обаче ми каза, че моята стойност от 8.3 на 120 минута бил неприемлив за бременност и иска да меря по 9 пъти на ден вкъщи.
Другия каза, че са си добре стойностите и че нямало нужда да меря вкъщи и вече се обърквам.

Как така е неприемлив, кат дори по време на бременност може да има промени? Не знам, моят ендо ми каза да спра просто сладкото, че нямам гестационен диабет. Подари ми глюкомер да се следя за мое успокоение, забелязах, че от някои храни се вдига кръвната захар, гледам да ги избягвам. На прегледи ми казват, че бебето си е наред. Вече съм в девети месец и чат пат си позволявам нещо със захар, примерно кекс или бисквита без шоколад. Не мисля, че стойността ви е неприемлива. Вие си преценете на кой ендо ще се доверите.

Общи условия

Активация на акаунт