Гестационен диабет - тема 4

• 53 670
  • 846
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Това обременяване с глюкоза ли е било или кръвно захарен профил?

Аз днес хапнах за закуска салата от булгур, чушка, лук и сирене и 1 час след ядене захарта беше 8.6 Astonished. А аз мислех, че булгура е добре, или поне навсякъде го препоръчват за диабет.

Здравейте, момичета. Днес си направих обременяване защото на контролните изследвания ми излезна к.з 5.2. Резултатите от днес са следнит. В 24 седмица съм. Ще се консултирам тези с ендо.

# 286
Това обременяване с глюкоза ли е било или кръвно захарен профил?

Аз днес хапнах за закуска салата от булгур, чушка, лук и сирене и 1 час след ядене захарта беше 8.6 Astonished. А аз мислех, че булгура е добре, или поне навсякъде го препоръчват за диабет.

Здравейте, момичета. Днес си направих обременяване защото на контролните изследвания ми излезна к.з 5.2. Резултатите от днес са следнит. В 24 седмица съм. Ще се консултирам тези с ендо.

Обременяване с глюкоза. Предния ден пуснах една обимновена, която също показа 5.2 и за това направих и едно каза да направя. Много ми е гадно аз до 4 м повръщах и не лизвах нищо подчти и кр захар на гладно ми беше 4.8, но явно като запопнах да си папкам нещата са излезнали извън контрол. Утре съм при нея, но се надявам за мнение Simple Smile

# 287
Аз бях на консултация при диетолог и ми е написала, че мога да ям булгур.

# 288
Булгурът си е жито. Почти същото е като бял хляб.

# 289
  • София
И на мен така ми каза вдна диетоложка, и аз си хапвах от време на време. Но след това, което показа глюкомера, мисля да преустановя иЗползването му.
Аз бях на консултация при диетолог и ми е написала, че мога да ям булгур.

# 290
  • Бургас
Здравейте момичета. Искам да ви попитам спиред вас ако е изтекъл срока на лентичките ми на глюкомера, ще отчитали правилно? Купени са преди 1,5. Когато бях бременна. Тогава следях непрекъснато. След като родих всичко влезе в норма. И тази сутрин се присетих да си измеря и видях една стряскаща за мен цифра. Възможно ли е да не отчитат правилно. Отворени преди 1,5 г. На кутийката пише срок 6 месеца след отваряне. Ама все пак да ви питам. Благодаря ви, хубав ден!

# 291
  • София
Според мен няма проблем.

Коя таблица за ГИ гледате, имам чувството че навсякъде пише различни неща.

Здравейте момичета. Искам да ви попитам спиред вас ако е изтекъл срока на лентичките ми на глюкомера, ще отчитали правилно? Купени са преди 1,5. Когато бях бременна. Тогава следях непрекъснато. След като родих всичко влезе в норма. И тази сутрин се присетих да си измеря и видях една стряскаща за мен цифра. Възможно ли е да не отчитат правилно. Отворени преди 1,5 г. На кутийката пише срок 6 месеца след отваряне. Ама все пак да ви питам. Благодаря ви, хубав ден!

# 292
Здравейте. През бременността бях с гест. Диабет, който контролирах само с диета, но не строга, яла съм си и въглехидрати. Всичко е наред вече родих нормално здраво бебе, но сега като се премерих на трети ден след раждането стойността ми и на гладно и след храна е висока. Казаха ми че се спира диетата след раждането и нещота ще се нормализират. Кога стана при Вас това нормализиране, да продължа ли с диетата още малко, надявам се всичко да е наред, но се притесних заради високите стойности

# 293
Най- добре да говориш с ендокринолог. От моята знам, че трябва да мине известно време. Аз си пусках няколко пъти в лаборатория кръвна захар и гликиран хемоглобин и всичко беше наред. Но бях с предпоставки за развитие, а не с гестационен диабет. Иначе за въглехидратите се опитвам да ги избягвам и сега. Бебчо е на 11 месеца.

# 294
Момичета вече съм в 35г.с., вече имам планирана дата за секциото. До сега всички изследвания бяха повече от чудесни гликиран хемоглобин - 5.19%, кръвна захар сутрин - 4.1, 4.4, 5.0, 4.8, TSH и FT4 в норма за 3 триместър. Няма глюкоза и кетони в урината. Но миналата седмица резултатите ми бяха много зле КЗ - 5.7 и + кетони в урината. АГ каза да не се притеснявам изобщо 😯. Нямам промяна в диетата, приемам въглехидрати, пия много вода, чай от шипки и цяла седмица сутрин все си имам следа от кетони с тези домашни лентички, а днес направо се шокирах показа 4+. Като чета в интернет за тези кетони направо ми настръхва косата 😫
Извинете за дългия пост има ли мами да споделят опит как върви или как е било в последния триместър, много се притеснявам.
П.С. тъй като съм на инсулин ендото не ми е сменил дозите, тъй като КЗ е в норма на измерванията и той казва,че всичко е нормално.

# 295
При мен кетоните бяха в следствие на нисък прием на въглехидрати.

# 296
  • София
Аз вече 2 поредни пъти имам кетони и нито АГ нито ендото се впечатлиха от тях

# 297
На мен ми казаха, че са много вредни /защо не знам/ и трябва да ги изчистя. С повече въглехидрат и вода още на следващия път ги нямаше.

# 298
  • София
А какво правите след като ви откриха диабета? Аз имах доста високи стойности на първи и втори час, но гликирания ми беше идеален 4.6. Аз по принцип не ям захар и тесто ит преди. След следене с глюкомер вкъщи 2 дни по 10 пъти на ден, ендото ми каза че стоимостите са супер и няма да слагаме инсулин, а си оставам на диетата. От тогава си следя вкъщи с глюкомера. Засякла съм 2-3 пъти високи стойности от храни, които избягвам, но се чудя това достатъчно ли е за да съм сигурна че всичко е наред. Вие пускате ли нещо в лаборатория от време на време?

# 299
Препоръката на докторите беше да избягвам бялото брашно, фрешовете, сладкото. Да следя от кои храни ми е добре и тези които я вдигат въпреки инсулина да не ги консумирам. Засичала съм си глюкомера дава отклонение около 0.4 (ако е 4.6 венозната е 5), сега си мисля нещо да не се е повредил и да ходя да го засичам пак. Иначе за изследвания са ми казали урина, глюкоза и хормоните на щитовидната жлеза. И след като родя в зависимиост дали кърмя и т.н да направим ОГТТ.

Общи условия

Активация на акаунт