Априлски бебчета 2022 - тема 2

• 34 938
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Жоржи, при предишните бременности АГ ми изписваше Магне Б6 или прахчета Магнезиев Диаспорал. Но тогава бях в по-късни седмици, към 15-16гс.
Сега АГ и на мен ми изписа Алеракт още от 7-8гс по 2 на ден (+ Но-шпа) . Но аз бях със силнички менструални болки и ускорен пулс, заради който не можех да спя по цели нощи и бях на ръба. Не съм го спирала оттогава. На БХС ми каза да си го продължавам.

Менст. болки постепенно разредиха и спряха. Имаше ефект и върху ускорения пулс - вече не ме тормози и почти се нормализира.
И аз се притеснявах, дали не е много рано за магнезий, но не се чувствах изобщо добре и се надявах да помогне.

# 631
Много благодаря момичета, сега ми е спокойно.
Брин аз си пия Б6, Б12 и Д3 отделно, ме съм с дефицит, и но шап 3*2.
А Омега 3 пиете ли? Оф ще питам и док какво ще каже Grin

# 632
  • София
За количките се пускам аз да си кажа.

Най-тръдното нещо в момента. С тия зелени сертификати , не знам дали няма да избързам да взема. Харесала съм 2 колички, едната за 2к лева , другата за 600 😅 ММ ест предпочита тази за 600лв , нямам намерение да я пазя за второ дете, така че мисля че и тази за 600 ще ми свърши работа. Чудя се дали да я взимам или да чакам. Говорих днес с една от продавачките в хиполенд , каза ми че намалението от 25% щяло да бъде само на някаква част от артикулите. Съмнявам се да са на нещо което аз съм харесала, поне никога не съм имала успех 😂

Като марки знам, че на Jane, Mutsy и Cybex са елитни. Дали са хубави не знам.

# 633
Аз пия от 12та седмица магнерот и натаспин, а от миналата седмица и спазмалгон за контракциите. Но за сметка на това приключих с прогестерона, естрадиола и дуфастона 🤩
Натаспина гинеколог ли ви го изписа,аз бях на хематолог днес,и уж каза че заради кървенето което имах преди 3 седмици да не слагам фраксипарин,от 3 изследвания за вродена тромбофилия всички са отрицателни,само протеин S ми беше малко понижен та за това и ми изписаха инжекциите,но така и не стигнах до тях след кървенето ,а  съм на 40 години и мисля че поне тази добавка трябваше да ме изпише...
А прогестерона постепенно ли е спиран или..

# 634
На Jane нашата количка е топ. Говоря за удобство, външният вид не е нищо особено, но то като ти се наложи да я ползваш по стъпала и бордюри  външният вид остава на заден план 😂
До сега хиполенд винаги са правили -25% на всичко на черен петък, но няма да се изненадам да си сменят политиката.

# 635
Аз пия от 12та седмица магнерот и натаспин, а от миналата седмица и спазмалгон за контракциите. Но за сметка на това приключих с прогестерона, естрадиола и дуфастона 🤩
Натаспина гинеколог ли ви го изписа,аз бях на хематолог днес,и уж каза че заради кървенето което имах преди 3 седмици да не слагам фраксипарин,от 3 изследвания за вродена тромбофилия всички са отрицателни,само протеин S ми беше малко понижен та за това и ми изписаха инжекциите,но така и не стигнах до тях след кървенето ,а  съм на 40 години и мисля че поне тази добавка трябваше да ме изпише...
А прогестерона постепенно ли е спиран или..

Да гинеколога ми изписа натаспин,  каза ми че е за всеки случай, не съм имала кървене и т.н.
Прогестерона го спрях рязко, аз бях на кринон гел- вагинални свещички и няма как постепенно да го спирам-или слагам или не. Радвам се, че го спрях защото от него ми ставаше тапа чак. Отратително беше.

# 636
С количките аз си взех поука от първата,беше Лорели не знам защо се бях запънала за нея,не че беше лоша-супер лека и много маневрена,обаче се чупи 100 пъти и накрая си взех на Кика Боо лятна ,защото Тео вече беше и на година и ходеше.  Честно казано не искам да давам много пари,но и няма да са 200.Така или иначе има на кой да я завещая след това.Не съм фен на колички ,които струват колкото колата ни.Имам си едни критерии,за които ще гледам и държа много на тях.

# 637
Много благодаря момичета, сега ми е спокойно.
Брин аз си пия Б6, Б12 и Д3 отделно, ме съм с дефицит, и но шап 3*2.
А Омега 3 пиете ли? Оф ще питам и док какво ще каже Grin
Аз си взех Омега 3 с повече DHA, нали това е препоръчително по време на бременност за мозъка и очите на бебето. Преди това пиех обикновен за тромбофилията.

# 638
На теб бяха ли ти казали преди това, че ще бъде момиче? На мен сега втори лекар ми казва, че е момиче, но аз съм доста скептична и не вярвам. В 15гс съм.

А, и също да попитам някой има ли този отвратителен симптом на ранната бременност - повишено слюноотделяне? Хем имам повече слюнка,’хем ми се повръща от нея и се налага да плюя като каруцар…
2 месеца бях с брутално слюноотделяне и по същия начин ми ставаше лошо и се налагаше да се крия по храсталаци за да плюя, но поотмина към 13 седмица. Дано и при теб скоро отмине.
Днес бях на преглед при моята АГ. Момъкът върви една седмица напред и ми коригираха термина от 18 на 13 април. Докторката се запъна, че иска да му направи профилна снимка и половин час го чакахме да се завърти в правилната посока. Накрая го издокара като филмова звезда Joy. То не бяха светлосенки, ретуш, филтри. Добре се позабавлявахме.

# 639
  • Sofia
Жоржи, преди да забременея пих Омега 3 на Natural Factors (Maximum Triple Strenght RxOmega-3 900mg/EPA - 600, DHA-300/общо рибено масло 1400мг), къде заради високия холестерол, къде заради тромбофилията. След положителния тест я спрях, защото не знаех дали мога да я пия. Към 6гс АГ ми я върна. После питах и Сигридов за нея, каза че е ОК. Нищо не каза, за това че ЕРА е повече. Така че нея си я пия.

На Б6, Б12 и Д и аз нямам дефицит, карам на поддържащи дози. Но открихме дефицит на Б2 и Б7, които били свързани с умственото развитие. Та сега ги зобя и тях.

Белисима, на мен ми казаха да спра постепенно утрогестана. По принцип слагах две вагинално и преди да го спра да слагам по едно за няколко дни. И аз много се радвам, че го спирам, че става такъв мазаляк.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 01:10 от Brin de muguet

# 640
Какво вземате против хрема? Носа ми е адски запушен и чак главата ме боли Sad Все едно синузит имам. Вчера и днес пих по един парацетамол, не смея повече, пия чай, пръскам сребърна вода, днес си направих една инхалация с физ. Р-Р. Не знам какво друго да правя. Нямам темп., но ми е отпаднало и това главоболие ме довършва Sad

Същото е и при мен.
От три дена правя инхалации с лайка, промивам с морска сол, пръскам физиологичен разтвор, бутам клечки с мед и слагам етерични масла навсякъде... Нищоооо. Абсолютно нищо.

Мъжът ми току-що ми даде да си капна два пъти от неговите капки (и той е със запушен нос) и се преродих.

Знам, че не трябва и не са ок за бременни, ама просто не мога да дишам, ужасно е. Казала съм си, че сутрин и вечер ще ги слагам. Утре вече ще правя и аз това с морската сол и чорапчетата, дано помогне, че не знам. Ревнах чак от това колко е гадно. Много безпомощна се почувствах. 🤪 Sad

Успех и на теб! ❤

# 641
  • Варна, морето, сините вълни...
Какво вземате против хрема? Носа ми е адски запушен и чак главата ме боли Sad Все едно синузит имам. Вчера и днес пих по един парацетамол, не смея повече, пия чай, пръскам сребърна вода, днес си направих една инхалация с физ. Р-Р. Не знам какво друго да правя. Нямам темп., но ми е отпаднало и това главоболие ме довършва Sad

Същото е и при мен.
От три дена правя инхалации с лайка, промивам с морска сол, пръскам физиологичен разтвор, бутам клечки с мед и слагам етерични масла навсякъде... Нищоооо. Абсолютно нищо.

Мъжът ми току-що ми даде да си капна два пъти от неговите капки (и той е със запушен нос) и се преродих.

Знам, че не трябва и не са ок за бременни, ама просто не мога да дишам, ужасно е. Казала съм си, че сутрин и вечер ще ги слагам. Утре вече ще правя и аз това с морската сол и чорапчетата, дано помогне, че не знам. Ревнах чак от това колко е гадно. Много безпомощна се почувствах. 🤪 Sad

Успех и на теб! ❤
Бързо оздравяване и на теб!
Снощи си слагах тампони с ракия в носа, и си масажирах краката с ракия з да се загреят, малко ме поотпусна, но след време пак че почна зверското главоболие 😭 Слагах си топла кърпа на челото. После стоях над купа с гореща вода с морска сол и малко лайка, да вдишвам изпарения к накрая си напарих краката. Днес се събудих пак зле, но като хапнах и пих чай, съм малко по-добре.

# 642
Бързо оздравяване момичета, като ви слушам е ужасно. Хем бременни, хем болни, хем лекарства не може…Бързо да отминава.

# 643
Здравейте, мамчета днес бях на късен скрининг. С беби вървим 3 дена по-голямички... цели 147гр 🥰
След цялото това напрежение, малко ми отдъхна, след като го видях. Този път измерихме всичко, и поогледахме всички органи, това много ме тормозеше, че повечето от вас го споделяха, а аз незнаех нищо! Резултатите от късния скрининг ще излязат другата седмица, но сега ми е една идея по-спокойно след, като го видях, а и докторката ме поуспокой! ❤
Ам разкри се мъничето какво ще е, но е на листче, звъннах на мъжа ми след прегледа и като започна едно молене, кажи ми кажи ми, момче или момиче ще е, ама аз не та не ИНАТ, искам да го изненадам!
Та молбата ми е дайте някакви идей за разкриване на пола, но да не е нещо фрапантно, а по-скромно... на 19 имах рожден ден и си мислех, че ще знам пола вече и тортата да я направят отвътре с цвета на пола, но уви.... благодаря и хужав ден от мен!

# 644
Здравейте,
Аз съм в голямо чудене. Питах репродуктивния лекар дали да си направя изследването за тромбофилия.Тя каза нали нямаш аборти до сега. Как да знам след като не съм забременявала. После вика нали пиеш Натаспин, той ми е до 16г.с. После питах АГ тя квото са ти казали и аз пак питам ами след 16 като го спра какво да правя. Отговор не получих. И сега не знам дали да го пускам. Вие  какво мислите? Нуждая се от мнение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт