Априлски бебчета 2022 - тема 2

• 34 965
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
Втори ден нямам температура, слава Богу, иначе съм си отпаднала и носът ми не дава признаци на отпушване + че си кашлям доволно. Но съм си вкъщи и почивам, пия сто неща и се наливам с чайове и мед мощно. В работата останаха малко без мен, но просто така като гледам, тази седмица я отписвам, няма как. Тялото си иска възстановяване. А на преглед съм чак след две седмици, общо ще ми станат 5 от БХС насам, меееега дълго. Ама може би е за добро.

Да ви питам, момичета, понеже не съм се записвала за ЖК, какво представлява тя и има ли срок, в който да трябва да се случи?

Иначе за количките - засега само гледам разни модели и неща. При нас ситуацията е такава, че точно с идването на бебето ще се местим на ново място, така че трябва да е съобразена като размер и с асансьора там, който не е никак голям. Мислех и аз около Black Friday да поръчвам, но реално може и след Нова година, действително. Ще следя какви марки и модели предлагате вие. Аз се шашнах, като видях някакви неща за 3000-4000 лева. Е, да, изглеждат брутално и са много дизайнерски, ама мисля да ги дадем за неща в новия апартамент, по-готина баня или дори за детската стая. Поне по-дългосрочно ще им се радваме.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 12:54 от treloni

# 616
Здравейте, от няколко вечери насам ми се гади вечер, имам страшни киселини и лек дискомфорт в долната част. Тази сутрин се събудих с леко зацапване - няколко капки кръв и също лек дискомфорт. Случвало ли ви се е? Много съм приеснена, утре съм на БХС и в петък на фетална. В 12та седмица съм...
Задължително се свържи с АГ. Зацапване е често срещано, но не винаги е безобидно.

# 617
Нашата количка я взехме от магазин Мое бебе Слънчице. Тя е полска и по форумите не са от най-желаните, но ние сме много доволни и сега пак с нея ще сме. аз съм висока и бебето се роди голямо, та другите колички ми изглеждаха миниатюрни. При Mutsy не ми допадна това, че за всеки аксесоар се плаща допълнително и сенникът на летния кош е ужасно малък, та трябва и чадър да се купува отделно, а и самата количка ми се струваше малка. Затова е важно всеки да ходи на място да пробва и да пипне, а после може и по интернет да се поръча на някоя промоция. Може да разгледате и в магазин Дундьо. В Малечко има доста избор, Вис Виталис, в Аико също имаше колички, но не много. Бюджетни варианти има в Хиполенд.

# 618
  • Варна, морето, сините вълни...
Какво вземате против хрема? Носа ми е адски запушен и чак главата ме боли Sad Все едно синузит имам. Вчера и днес пих по един парацетамол, не смея повече, пия чай, пръскам сребърна вода, днес си направих една инхалация с физ. Р-Р. Не знам какво друго да правя. Нямам темп., но ми е отпаднало и това главоболие ме довършва Sad

# 619
Какво вземате против хрема? Носа ми е адски запушен и чак главата ме боли Sad Все едно синузит имам. Вчера и днес пих по един парацетамол, не смея повече, пия чай, пръскам сребърна вода, днес си направих една инхалация с физ. Р-Р. Не знам какво друго да правя. Нямам темп., но ми е отпаднало и това главоболие ме довършва Sad
На мен личната лекарка ми каза, че може виброцил, но все пак звънни да питаш. Иначе супер много ми помогна следното: правиш си компрес със загрята( не много, да можеш да търпиш) морска сол. Аз я слагах в старо детско чорапче и го поставяш върху синусите за 10 Мин. Много ми облекчи положението.

# 620
Ох аз вече бях решила как ще подредя детската стая, къде какво ще и сложа на бебина номер 2, как ще си съжителстват двечките заедно поне до пубертета, а сега този младеж не знам къде ще го вместя в тази розова идилия😄А за име да не говорим, нямам идея. Май май ще се преместим с бащата в хола и тва е..
Поне таткото е на седмото небе, мечта му беше.

Mimi детски капки за нос. Аз си ползвам и нормално за възрастни като ми се запуши носа. Предишната бременност бях с т нар ринит на бременността и 9 месеца запушен нос, пак си слагах в едната ноздра вечер преди да заспя. Иначе се задушавах, знам че не е препоръчително ама положението си беше сървайвър 🤷🏻♀
Имам количка от каката mamas & papas и съм си доволна от нея.

# 621
На теб бяха ли ти казали преди това, че ще бъде момиче? На мен сега втори лекар ми казва, че е момиче, но аз съм доста скептична и не вярвам. В 15гс съм.

А, и също да попитам някой има ли този отвратителен симптом на ранната бременност - повишено слюноотделяне? Хем имам повече слюнка,’хем ми се повръща от нея и се налага да плюя като каруцар… много ме е срам.

Ох аз вече бях решила как ще подредя детската стая, къде какво ще и сложа на бебина номер 2, как ще си съжителстват двечките заедно поне до пубертета, а сега този младеж не знам къде ще го вместя в тази розова идилия😄А за име да не говорим, нямам идея. Май май ще се преместим с бащата в хола и тва е..
Поне таткото е на седмото небе, мечта му беше.

Mimi детски капки за нос. Аз си ползвам и нормално за възрастни като ми се запуши носа. Предишната бременност бях с т нар ринит на бременността и 9 месеца запушен нос, пак си слагах в едната ноздра вечер преди да заспя. Иначе се задушавах, знам че не е препоръчително ама положението си беше сървайвър 🤷🏻♀
Имам количка от каката mamas & papas и съм си доволна от нея.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 18:15 от BMR

# 622
Seawater и bubolita88 благодаря! Хич не обичам капки, ще прибвам това с морската сол и утре ако още съм зле ще питам лекарката за капки.

Вкъщи всички казват, че ще е пак момче, но аз все пак си мисля, ме може и да имаме късмет с девойка 😂 Абе все повече си мисля, че ще е трето мо че, мо здраве да е! Ще ми е много по лесно. Живеем в двустаен с разширена кухня, с ММ спим в хола, но ще го правим спалня. След време мисля там да е детската, а ние в спалнята.

# 623
Не BMR, бременният ми мозък ми беше казал, че аз момче няма как да имам и ще е момиче и точка по въпроса.
Ами mimi тогава знам, че много хора си капят по една две капки вит С в носа а аз лично малко мазохистично е, но си пъхам и клечки за уши напоени с клеева тинктура, колкото успея по-навътре. Много ми помага когато съм болна ама бая щипе, защото са на спиртна основа.
Ако питаш АГ пиши да кажеш какво е препоръчала.

# 624
От опит, морската сол много помага, третирам я яко. Също тампони с ракия в носа, гадно е, но помага.

За количките май последно се спрях на cybex, но ще взимам от olx, не съм фен на консуматорското ни общество…

Записах си час при Марков, сутринта хората ми върнаха обаждане и записахме час, много бяха любезни.

Момичета вие пиете ли магнезий и какъв, и от кога? Мен ме стягаше корема вчера и си взех биолекъра, ама сега се зачудих дали не е рано…

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 20:13 от Жоржи

# 625
От опит, морската сол много помага, третирам я яко. Също тампони с ракия в носа, гадно е, но помага.

За количките май последно се спрях на cybex, но ще взимам от olx, не съм фен на консуматорското ни общество…

Запосах си час при Марков, сутринта хората ми върнаха обаждане и записахме час, много бяха любезни.

Момичета вие пиете ли магнезий и какъв, и от кога? Мен ме стягаше корема вчера и си взех биолекъра, ама сега се зачудих дали не е рано…
Аз започвам magnerot, днес ми го изписаха (12 седмица)

# 626
На мен ми казаха, че мога да пия магнезий още в 6 г.с. Аз също пиех биолектра.

# 627

Запосах си час при Марков, сутринта хората ми върнаха обаждане и записахме час, много бяха любезни.

И аз мисля в олх да търся. Много харесах също cybex,  но пък не съм ги виждала на живо и ще потърся първо да я видя и пробвам. Не ми харесват триколки те, също предпочитам летния кош да има пълно легнало, а не краката да стърчат нагоре и да остава чупка (ако ме разбрахте).
За ракията и аз съм слагала с памук в носа, не се бях сетила, но ще прибвам. Все пак няма да я пия 🤔

# 628
Жоржи, аз имам изписан алеракт - хранителна добавка с магнезий и др. И аз се чудех дали не е рано, още преди 12 седмица ми го изписа док, но след като имах контракция си го пия и хич не мисля дали не е рано.....мисля че помага при стягания и контракции....

# 629
Аз пия от 12та седмица магнерот и натаспин, а от миналата седмица и спазмалгон за контракциите. Но за сметка на това приключих с прогестерона, естрадиола и дуфастона 🤩

Общи условия

Активация на акаунт