Априлски бебчета 2022 - тема 2

• 34 989
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Пак трябваше да наваксвам 3 страници Grinning

Относно килограмите, аз с премерих за първи път в 13та седмица…та няма как и да засека. Надявам се да не е проблем.

Като ви чета с тия тромбофилии и лекарства… не знам. Аз съм с  3 мутации, но леки и съм на Фраксипарин и Натаспин от 7ма седмица и не е ставало дума да сменям. На ФМ казаха, че кръвотокът е добре. Иначе аз ходих в клиниката на Марков, но при д-р Павлова и съм изключително доволна.

За ваксинирането, аз го карах февруари и имам намерение да се ваксинирам, НО живот и здраве след като родя. Последно си изследвах антителата юли и все още си имах, та се надявам да ме опазят малко или много.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 21:42 от DareAngel

# 601
Понитейл, аз се влачех в 5г.с. с много силна хрема. В 6г.с. направих бърз тест и цъфнах. Карантинирахме се с Мм. Той така и не се разболя, а не се бахме отделяли. Сало спяхме разделени. Пиех аспирин 100, биозин мама  вит Д, вит Ц и витамините си за бременни. Вдигах няколко пъти Т, но не над 38-39. Много време ме държа, околко 20 дни. Съвпадна с поривите за повръщане и сутрешно гадене. Имах и кашлица. Категорично бях решила да не пия антибиотик, освен ако Т не се вдигне много. И така и не го взех, макар че ми беше изписан. След това запопна моето ходене по пулмолози. Обиколих тримата най-добри в София. Защото имах зверски храчки целодневно. Дори и до днес ги имам, но само сутрин. Бели и слузести, много са кофти. Но според всички е нормално и се чистя. В Оскар на БХС бях и ми казаха, че бебеъо щяло да има антитела. На мен лично не ми се вярва.
Още на 25-тия ден си пуснах тест за антитела и имам доста. Но това изобщо не ме успокоява.  Мм веднага след това се ваксинира, за да ме предпази максимално. Дори вече спим разделени, защото неговата работа е свързана с много голям човекопоток и ме е страх, че може като се гушнем през ноща и да лепна нещо. За сега ще спи на дивана, пък ще видим до кога.

# 602
  • Варна, морето, сините вълни...
Аз изкарах ковид края на март, всичко бяхме вкъщи, но не се заразиха мм и децата. Сравнително леко го изкарах. Не съм се ваксинирала и не мисля да го правя поне докато не родя.
Аз съм в 12г.с. точно и за сега съм още 55кг. Бях станала 57, ко явно от да взето първия месец свалих 2кг. Хич не ми се мисли, с баъкото бях качила 30кг., а с малкия 27кг. Но преди да забременея за първи път бях 43кг.

# 603
Момичета оздравявайте бързо, пийте си изписаните медикаменти и следете температурата да не се вдига много. Аз бях болна целия втори месец от бременността и искрено ви съчувствам.
Вкъщи сме ваксинирани от май месец, и всички от родата, които не са го карали са ваксинирани. Скоро ще пускам антитела и ако не са достатъчно ще сложа трета игла.
За съжаление никой в семейството ми изкарал ковид не се е възстановил напълно, а вече наближава година от както са боледували. И мен ме е шубе от ваксините, но повече ме е било страх от ваксините на детето. Общо взето като се появят децата всички притеснения вече се насочват към тях не толкова към нас. Стискам палци всички да сме добре и да се наслаждаваме на бременността, най-хубавото предстои 😊
Килограмите са същите като преди да забременея, по време на гаденето свалих няколко, сега съм си ги върнала.
Отворих го тоя тест вече, всичко е наред и чакаме момче 💙 хич не бях подготвена за момченце ама ще трябва да свикна.

# 604
  • Sofia
Отворих го тоя тест вече, всичко е наред и чакаме момче 💙 хич не бях подготвена за момченце ама ще трябва да свикна.
SeaWater, честито синичко! Много се радвам за хубавия резултат.
И аз така първия път изобщо не бях подготвена за момченце. Полът го научихме късно, чак към 19-20гс. И дотогава бях съвсем убедена и си вярвах, че чакаме момиченце. И изведнъж и аз като теб ми трябваше малко време да свикна с идеята. И хайде наново избирай име...

Ponytail, стискам палци да се оправяте бързо 🤗.

# 605
Ние се срещнахме по не много приятен начин с пандемията. Изгубихме няколко близки хора, включително и близък човек от семейството. Изкарахме го през Март и до скоро се борихме с пост-ковид симптоми. Преди да забременея се консултирах с АГ и личен лекар и решихме да се ваксинираме. Сега ми е една идея по-спокойно. Винаги сме се пазили. Миналата зима след загубата се бяхме изолирали тотално, но се заразих от ходене на зъболекар - човекът ми обясни, че ковид не съществува и отказа да си сложи маска, докато ме преглежда. 8 дни по-късно се разболях аз, а после и мъжа и детето.

Но каквото и да си говорим сега, според мен тези мерки няма да се спазват и ще могат всички да ходят навсякъде без да се мисли за кодове и тн. Някак не ми се струва, че имаме капацитет за проверка на сертификати тук, така че не го мислете.

# 606
Само като видите изискването че могат да проверяват сертификата,но не и да искат лична карта и трябва да ви е ясно какви злоупотреби ще има и шашми.Отделно отпадат ограниченията да се работи до 23 часа заведенията,ако влизат със сертификат и повече няма какво да коментирам.Закъснели и никакви мерки въвеждат както винаги.
Прекарахме го пролетта и двамата с мъжа ми,още имаме антитела и не мислим да се ваксинираме на този етап.
Големият е трета седмица вкъщи,някъв грип донесе от градината-повръщане и лека температура,не му се размина за съжаление антибиотика.Ние се опазихме незнайно как.На преглед съм чак на 3,дребното още не съм го усетила.Общо взето тази бременност минава бързо,направо препуска.

# 607
Добро утро момичета
Честито синичко💙. И аз бах приела, че ще е момиче и то несъзнателно. Ама свикнах с мисълта, че ще е юнак 👣. С триста зора измислихме име, то не го измислихме ама свикнах с името, приех го, още си го повтарям и вече започва да ми харесва 🤣.
За Ковид и за ваксините нямам какво да напиша.. Снощи в магазина зад мен 20г младежи без маски си кашляха на воля, дали е грип или Ковид не знам, но никой не пази другия...
лещичка на мен ми се струва, че минава много бавно времето. Аз от 10 дни не ходя в кабинета и за пръв път разполагам с толкова свободно време, чак не зная какво да го правя. Решила съм да не се връщам за да не си рискувам здравето и това на бебчето.
Сега влизам в 15г.с. (14+1) и още ми е малко коремчето, нямам търпение да усетя бебето да мърда, но явно е много рано и ще си чакам.

# 608
Добро утро!
 Някой друг, освен мен да е на тема колички? 😀
От няколко дена само това правя- гледам колички и чета за тях.  Доста съм объркана 😩

Пс. Още си чакам резултата от пренаталния и вече нямам търпение, никакво 😀

# 609
Аз на тема колички и възглавници за бременни се чудя от кой магазин ги купувате? Понеже ми е първа бременност не сме обикаляли много бебешки магазини и не знам къде да търся? Освен вис Виталис май друго не знам и малечко, но той е скъпичък....

# 610
  • София
Здравейте, от няколко вечери насам ми се гади вечер, имам страшни киселини и лек дискомфорт в долната част. Тази сутрин се събудих с леко зацапване - няколко капки кръв и също лек дискомфорт. Случвало ли ви се е? Много съм приеснена, утре съм на БХС и в петък на фетална. В 12та седмица съм...

# 611
Цените на количките са еднакви в повечето магазини. В някои има промоции в момента, но не е нещо фрапиращо. И на мен ми е първа бременност и исках да видя и да пипна количката. Тотално се отказах от Чиполино, Кикабу и Лорели. Изключително много ми харесаха няколко модела на Peg Perego и Easywalker и се колебая между тях. Ще изчакам намаленията след нова година, надявам се да са по-големи от тези на черния петък.

Аз на тема колички и възглавници за бременни се чудя от кой магазин ги купувате? Понеже ми е първа бременност не сме обикаляли много бебешки магазини и не знам къде да търся? Освен вис Виталис май друго не знам и малечко, но той е скъпичък....

# 612
Добро утро!
 Някой друг, освен мен да е на тема колички? 😀
От няколко дена само това правя- гледам колички и чета за тях.  Доста съм объркана 😩

Пс. Още си чакам резултата от пренаталния и вече нямам търпение, никакво 😀

Нашата я избрах и капарирахме даже…беше на 50% до изчерпване на количествата и макар и рано си казах, че е по-практично.

Иначе количката е на марката Mutsy от магазин aveRoom. Много лека и в същото време стабилна. А и имам преки отзиви и всички са положителни.

# 613
Цените на количките са еднакви в повечето магазини. В някои има промоции в момента, но не е нещо фрапиращо. И на мен ми е първа бременност и исках да видя и да пипна количката. Тотално се отказах от Чиполино, Кикабу и Лорели. Изключително много ми харесаха няколко модела на Peg Perego и Easywalker и се колебая между тях. Ще изчакам намаленията след нова година, надявам се да са по-големи от тези на черния петък.

И аз ще чакам намаленията. Мисля да ходим до Пловдив в магазина Baby life-малечко. Имало голям избор.. За сега само съм решила кошчето за бебо да не е правоъгълно, че ми е много грозно и ще държа да е яйцевидно.
Слагам ви примерна снимка на това към което съм се насочила.
Или

# 614
Като гледам към еднакви марки сме насочени.
И аз ходих да видя няколко на живо в Хиполенд, а там има предимно български марки( Лорели, Чиполино, Кикабу) и минахме първо през тях и накрая стигнахме до по- високият клас (cybex, mutsy, cam) и разликата беше потресаващо голяма. ( цена, но наййй- вече качество, лекота, бързина на сгъване и големина)
Разбира се, ако имаш бюджет ще ти свършат работа и те. Кикабу най ми хареса от бг марките.
Аз лично съм се спряла на peg perego, easywalker и jane, но най на сърце, май ми е peg perego 500, а в момента имат и намаление в сайта вносител.
Също така се колебая за кош за новородено( зимен кош), защото ще е лятно бебе, ще е много топло и повечето марки колички, към които съм се насочила са пригодени и за новородени.
Гледам и в Турция как вървят цените и мисля след Нова година да отидем на пазар.

Общи условия

Активация на акаунт