Априлски бебчета 2022 - тема 2

• 34 997
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Аз се ваксинирах още февруари месец, втората доза ми беше март месец, въпреки това си нося маската както трябва да се носи тя и на работа също. Миналата седмица, когато чаках за преглед имаше отново много хора и може би само две жени си бяха сложили адекватно маската, на всички други им беше под носа, ако някой не иска да се ваксинира поне нека това елементарно нещо направи и да не си носят маските 10то поколение, че даже е гнусно. И все пак мен си е шубе да не се заразя, особено сега бременна. Sad

На мен ми става черно пред очите, но аз съм с ниско кръвно и просто като ми се случи или завие свят оставам за малко на едно място докато размине.

Моите килограми са близо 47, не са мръднали, но вече коремът леко лечи, по-скоро е като на туко-що преял човек.
Това прозвуча все едно само неваксинираните не си носят маските 😁Всички трябва да си носят маските без значение ваксинирани или не. Не знам дали ви разказах за докторката с която работя. След първа доза се разболя много жестоко, заедно с мъжа си и сина им. Всички ваксинирани. Така, че все още няма гаранция, че ваксинираните не пренасят и не се разболяват, за съжаление. Иначе аз пропуснах дипломирането си целенасочено. Уж беше без родители, а в крайна сметка всеки с рода по 5 човека се изсипа пред факултета. Та нямам снимка с шапка и тога. Отидох на следващия ден и си взех дипломата и всички неща в една торбичка. Малко ми е кофти, но риска си беше голям 80 човека българоезично и още толкова англоезично. Не само слагам маска ами ако трябва и по две си слагам 😊

# 586
Аз съм 3 килограма нагоре, но малко се обездвижих и затова според мен.
Аз обаче сериозно обмислям да се ваксинирам, карах Ковид преди 1 година, леко беше, но сега ме е страх. Малко руска рулетка, да се чудиш леко ли ще го изкараш или тежко. Като гледам и по болниците какво става, да не дава Господ.
Доста четох и проучвах нещата, изборът ми е информиран, та към 5-ти месец мисля да го направя.

# 587
  • Sofia
За килограмите - аз съм +1 за първите три месеца. Направо учудващо, като се има предвид, че едва се хранех.

Тъй като планирах бременност се ваксинирах през юли. Но пак - ще дойде време за бустер още преди раждането. Та  и аз още не знам какво ще правя тогава. Предполага се, че тогава ще съм в третото тримесечие, така че може и да се престраша. Все пак бременна + тромбофилия си е рисково за Ковид.

За прималяването- първата бременност много ми причерняваше през първото тримесечие. Направо на моменти се притеснявах да излизам сама. Винаги си имах вода и някакви бисквитки в чантата за спасяване на положението. Сега пак ми се случваше да ми се позавие свят или да изпитам слабост, но чак до причерняване не се е стигало.

# 588
  • София
Аз съм 3 килограма нагоре, но малко се обездвижих и затова според мен.
Аз обаче сериозно обмислям да се ваксинирам, карах Ковид преди 1 година, леко беше, но сега ме е страх. Малко руска рулетка, да се чудиш леко ли ще го изкараш или тежко. Като гледам и по болниците какво става, да не дава Господ.
Доста четох и проучвах нещата, изборът ми е информиран, та към 5-ти месец мисля да го направя.

Мен ме е страх , сериозно си признавам. Страх ме е за бебето и за момента на кърменето. Освен ако не стане задължително при излизане навън от вкъщи да имам ваксина, ще изчакам до след кърмещият период ..

# 589
Смятам, че всички трябва да си носят маските адекватно, ваксиниран или не, както казах аз се ваксинирах още в самото начало и не съм спирала да си нося маската над носа, а не под него. Wink

# 590
  • София
Смятам, че всички трябва да си носят маските адекватно, ваксиниран или не, както казах аз се ваксинирах още в самото начало и не съм спирала да си нося маската над носа, а не под него. Wink

Тва с носенето на маската под носа е като носенето на гащи под ,, знаете кое. Ние днес ходихме в Александър Невски да запалим по една свешичка. Няма да ви казвам как имаше страшно много хора, възрастни и аз и ММ  бяхме единствените с маски. Ситуацията беше комична, но да. Важното е всички да сме здрави, пазете се момичета, че и без друго си е сезонът на гриповете.

# 591
babyboo мен от Ковид ме е страх, бременните се водят рискова група. А и като знаеш механизма на ваксините, пък сравниш с антибиотиците, антивирусните лекарства и последиците от Ковид, се оказва че ваксината е най-безопасна по време на бременност. Не знам в България защо се шири схващането, че ваксините са едва ли не чума, но то е май защото се даде гласност на псевдоучени. Но както и да е, всеки сам преценява за себе си кой и какъв риск е готов да поеме.

# 592

Тва с носенето на маската под носа е като носенето на гащи под ,, знаете кое. Ние днес ходихме в Александър Невски да запалим по една свешичка. Няма да ви казвам как имаше страшно много хора, възрастни и аз и ММ  бяхме единствените с маски. Ситуацията беше комична, но да. Важното е всички да сме здрави, пазете се момичета, че и без друго си е сезонът на гриповете.

Вчера мръднах до центъра. Що народ върви и се храчи, гнусотия. От колко време е това с вируса и няма елементарна култура не хигиена...

# 593
  • София
babyboo мен от Ковид ме е страх, бременните се водят рискова група. А и като знаеш механизма на ваксините, пък сравниш с антибиотиците, антивирусните лекарства и последиците от Ковид, се оказва че ваксината е най-безопасна по време на бременност. Не знам в България защо се шири схващането, че ваксините са едва ли не чума, но то е май защото се даде гласност на псевдоучени. Но както и да е, всеки сам преценява за себе си кой и какъв риск е готов да поеме.

Ооо ама то и стрхът от Ковид си го има, не отричам. За това аз съм отговорна към себе си и близките си и не обикалям по заведения, още от преди бременноста. Да чукна на дърво до сега съм се опазила. Не съм и от антиваксърите, просто страхът си е страх. Както и да е, да се пазим пък .. каквото има ще става. Имам приятелка която се ваксинира и от тогава два пъти кара Ковид. Аз си стоя вкъщи и единственото ми ходене е до центъра на разходка или до мола на пазар , понеже ми е най-най-близо. Сега до мола няма да мога да пазарувам и ще трябва ММ да носи торбите от далечните магазини.

# 594
Ваксината не пази от заразяване, но пази от усложнения, от които ме е страх. И аз почти никъде не ходя, но моят мъж работи, с клиенти също се среща, та хич не мисля че съм изолирана.
Дано сме здрави и не боледуваме.

# 595
Ваксината не пази от заразяване, но пази от усложнения, от които ме е страх. И аз почти никъде не ходя, но моят мъж работи, с клиенти също се среща, та хич не мисля че съм изолирана.
Дано сме здрави и не боледуваме.
Не знам от какви усложнения пази, но нашата докторка и семейството ѝ развиха двустранна бронхопневмония.. А вчера дочух, за починала ваксинирана. И мен ме е страх от тоя вирус ама и от ваксината ме е страх. Много е кофти положението, няма нищо сигурно...

# 596
Aз се ваксинирах през май, защото планирахме бебе и не исках да живея месеци наред в страх. Както казах е голяма вероятността да съм го изкарала скоро, тъй като се оказа, че съм имала много болни колеги и малко по-късно изкарах настинка и изгубих обоняние. Ами при мен си беше точно настинка и изобщо разбрах, че съм болна, тъй като от години имам големи проблеми със синузит и всяко запушване на носа ми е страшна драма. Ако не бях бременна и можех да си пия нормалните лекарства сигурно нямаше да го усетя. Бременна не знам дали щях да имам смелост да се ваксинирам, но най-вероятно щях да се заключа в нас, което не е живот.

# 597
Ами за мен такива дочух и познати не са научни факти. И аз познавам много ваксинирани, дето боледуваха с два ни болки в гърлото и това беше. Но не са ми представителна извадка. Данните и статистиката ги има в здравните сайтове на английски. В медицината 100% ефективност няма. Колкото и да ни се иска.

Те и противозачатъчните предпазват, но понякога има пробиви. При 99% ефективност, на милион жени , при десет хиляди няма да са ефективни. Но при 990 хил ще са. Един антибиотик на даден човек помага, на друг не. За НИПТ тестовете знаете е същото, понякога дават фалшиво положителни резултати. И при ваксините е същото, 100% сигурност и защита няма. За съжаление, но така е в медицината. Както и да е. Има си тема за ваксините. Всеки сам  преценява за себе си.

# 598
Аз забременях 57кг., а сега съм 59кг. Карам 15г.с. Карах ковид в 6г.с. и сега ми е много прясно още, но бих се ваксинирала към края или най-добре след като родя.
Честно казано е ясно, че тези мерки никой няма да ги спазва. Ние тъкмо ремонтираме кухнята и няма да имаме поне седмица, та си мислех всеки ден да ям по ресторанти, но уви явно няма. Искам да посъветвам тези, които те първа боледуват или ще боледуват от ковид задължително да си правят пср тест, а не бърз тест, за да могат после да си извадят сертификат. Аз не знаех, че само пср се признава за сертификат и сега нямам такъв.
Мен на моменти ме прорязва рязко, но много бързо минава. Чакаме 100% момиче, а когато мисля за дрехи, цветове, имена и мисля все мъжки. После изведнъж се сепвам и осъзнавам, че трябва да са женски. Направо се плаша понякога, вманиечила съм се, че ще е момче. Странна работа :/

# 599
Благодаря, Жоржи, дано го изкараме безпроблемно. ММ вдигна Т до 39 градуса. А вчера до 37,7. Днес и двамата сме с около 37,2-4. Следим се изкъсо уж. Много се бях стреснала, че и няколко дни не усещах бебчо, но днес, докато лежах, ме ритна няколко пъти (леки потупвания, които помня добре от дъщеря ми). За виенето на свят, провери кръвната захар. При мен и тя прави проблеми понякога.
Буболита, честити розово гащички. Най-прекрасното усещане е да видиш, че всичко е наред с бебето и да караш спокойна бременност.
Краси, аз стартирах 45 кг. Сега съм 47. Не се гордея със себе си, защото най-много се качва в края на бременността. Ама пуст апетит ненаситен!
Ох, какъв зелен сертификат по време на бременност... Не знам, надявам се да получим по голяма яснота по въпроса. Моят преглед трябваше да е във вторник отложих го с още една седмица. Ще съм влязла в 5ти месец до тогава... Добре де, аз също съм с тромбофилия и си бия всяка вечер Клексан 0.4. Много ме е страх и сега докато караме коронавируса. Чудя се на своя глава дали да не пия през ден аспирин протект. Поне имаме в изобилие вкъщи.
Мария, голямо удоволствие е да усетиш живота в теб! Става все по-реално всичко. ❤️
Моли, не си го слагай на сърце толкова, че не си се видяла с тога и шапка. Голямо чудо. Поне си здрава. Това е най-важното в момента. Казва ти го човек, който в момента е с Ковид...
Уатървайълет, би ли споделила какво те е довело до този избор и защо точно в 5тия месец?
Гери, как го изкарахте ковида? За колко време се оправихте? На мен ми е втори ден днес. На мъжа ми - 5ти. При него има някакво подобрение. Надявам се скоро да се оправим. Направо се чудя кога ще свърши целия този ад, свързан с вируса.

Общи условия

Активация на акаунт