Априлски бебчета 2022 - тема 2

• 35 024
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
Sea water друго си е от първа ръка да чуем, права си за нет-а. На мен зъбите са ми ужас Sad

Waterviolet имам проблем с кръвотока не е ОК от ляво, за това съм с тази доза…но пък нямам Омега 3, само НМХ и то 0,3, защото иначе АнтиХа ми се вдига.
Аз да си призная от естрофема в големите дози ме беше убаснп страх (кукувица съм) и толкова се радвам, че вечего спрях. За Лисичков и а чувам доста отзиви, ще взема да намина Blush

# 571
  • Sofia
Марков мога само да го препоръчам. Знам, че има всякакви мнения около него. Има и недоволни, нормално. Попаднала съм тук във форума на случай преди години, където беше пропуснал нещо, и що обиди отнесе... Но в края на краищата и той е само човек. На всеки може да се случи да недовиди нещо, за съжаление грешките на лекарите могат да бъдат сериозни.

Апаратурата му е добра (обновява я, защото е на мнение, че това е много важно за ранното диагностициране и изобщо за качествен преглед), чете и се информира постоянно за всякакви новости по специалността си. Все пак вече стана и професор. Не искам да звучи все едно го рекламирам, но от опита ми с него аз съм много доволна.
Всеки път казва кой орган гледаме, какъв трябва да бъде, какъв не трябва да бъде и при мен как е положението. В никакъв случай не претупва, но и затова винаги се чака. А и сега ми направи добро впечатление, че не допускаха повече от три жени в чакалнята (тя не е голяма).

Преди години като бях при него, отидох много бойна в кабинета да ме боде направо за амниоцентеза. Е, не ми позволи, искаше първо да огледа добре бебето. И след като според него това бебе беше здраво, каза, че не иска да ми прави амниоцентеза, защото все пак си има риск. Аз ако държа, щял да я направи против волята си. И така ми препоръча да си избера неинвазивен пренатален тест, че в моя случай това е по-доброто решение.

А иначе и мен ме учуди това за Аспирин 150 при добър кръвоток, но почна да ми обяснява, че този Аспирин го изследвали от 30-40 години. Как почнали от 300-400, ама причинявало отлепвания, после минали на 75 - било недостатъчно. Минали през 100 и сега последното било препоръчително да е 150. Не знам какво да мисля, но при добър кръвоток малко не смея да го увеличавам.

# 572
И моят отляво е кофти, но то до 16-18 седмица е нормално да има отклонения. Важно е после да е добре и PI индекса да е около 1.

Брин затова най-добре Аспи тест да видиш как ти е дозата.

SeaWater отваряй, стискаме палци Simple Smile

# 573
Момичета, преживях нощта, въпреки че ми се струваше невъзможно.🙈

Вчера вдигнах рязко висока температура (аз като настина, удрям 39 от раз) и не можехме да я свалим с мъжа ми по никакъв начин целия следобед и вечер. Пср-ът ми е отрицателен, та явно просто е настиване, а и от всичките емоции покрай казването на роднини и приятели за новината също доста се изтощих и готово за падане на имунната система.

Пих хиляди неща, слагах оцетени чорапи, компреси, ужас (при мен обикновено само оцетът помага и сваля веднага и този път, като видях, че не подейства, малко се нашашках). Накрая мъжът ми към 22:00 каза звънкай на АГ-то, на мен ми беше супер неудобно, че е по никое време, ама звъннах, какво да правя.

Каза ми веднага течен аналгин и после парацетамол, щом другото не помага, та това спаси положението - наплисках се и със студена вода по лицето и ръцете, да дръпне малко, и съм заспала - с 37.3, после станах към 3 часа да си меря пак и беше 36 и нещо. Днес съм сто пъти по-добре, без температура, без нищо. Слава Богу, че всичко е ок, че вече си представях много тегави варианти по едно време. Милото бебче му наблъсках какво ли не. 😥😁

Иначе това, което АГ ми беше написал, преди да ми каже да взимам аналгин и парацетамол, е че при лека настинка по-добре витамин C, витамин D 5-10 хиляди единици на ден, биозин мама каза, че също може + чайове и капки за нос за деца. Ако стане напечено, да добавям и парацетамола.

Това е. Сори за дългия спам, ако на някоя мама и се наложи да се чуди какво да пие, все пак пиша тук, може да е полезно. Но разбира се, нека не се стига дотам и всички, които са леко хремави, бързо да се оправят! ❤

И между другото - днес е денят на българския лекар, така че е хубав повод да пишем/звъннем на любимите специалисти и просто да им благодарим за грижите и вниманието, че ги има. Отделно от звъненията по нощите в пристъп на паника. 😁 Да са живи и здрави и все така отдадени да помагат и пазят живота! ❤ Че без тях не знам.

# 574
Хей, привет и от мен! Без малко съм ви изпуснала. Много пишете 😁
Честито на всички за хубавите новини.
Ние сме коронясани... Вчера правихме антигенен тест, който уж беше отрицателен, но тази сутрин ММ загуби обонянието си. Имаме и двамата Т. Той е с над 38, а моята се върти между 37,2 до 37,7. За сега пия само вит. Ц, вит. Б12, ФК, вит. Д, вит. Е и цинк. Позволявам си и по един чай с лайка и мед. Не е никак препоръчително, защото имам ИР, но нямам избор. Тревожа се и за тромбозите като ви чета. Аз съм с 5 мутации (три хомозиготни и две хетерозиготни. Като две от хомозиготните са си рискови). Сега сме карантина и ще пропусна прегледа другата седмица. Повече от месец няма да сме виждали бебето и ще се побъркам. Моля се само всичко да е наред! Кандидат каката за сега държи фронта и силно се надявам да не се разболее и тя. Това е при мен новото. Ще ви следя, когато мога, че имам зверски болки в главата и очните орбити.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 15:01 от Ponytail

# 575
Здравейте, съжалявам за тези, които са болни и аз се възстановявам от кофти настинка, която може и да е била ковид…
Идвам да се похваля, че днес ми излязоха резултатите от генетичния теси и всичко е наред. Ще си имам още едно момиченце Simple Smile🥰
Виждам, че коментирате д-р Марков. Ще споделите ли къде преглежда в момента?

# 576
Леле Пони добре сте го закъсали…бързичко да се оправяте и да минава неусетно. Как сте е Т? Биозин мама пиеш ли?

Трелони как е сега Т?

Буболита честити розови гащи Heart хубаво е, че се оправяш. И аз почвам да се чудя за Д-р Марков, звънях, но не вдигат..

# 577
Вие колко кг сте качили до сега? Аз съм с +6кг и то само на дупе и корем. Почна вече да ми тежи даже...

# 578
  • София
Момичета, покрай тази нова информация за зелен сертификат … Мен лично в момента ме е страх да се ваксинирам и ще изчакам докато мине и кърменето. Мои си лични опасения.
Въпроса ми е , ако някоя дама е на преглед след петък нека напише как са нещата в болниците. Дали искат такъв сертификат на влизане или ти правят тест , колко ви струва и т.н. Аз съм на преглед на 02.11.

# 579
  • Sofia
Марков преглежда в МЦ Марковс на ул. Алеко Константинов 17. Може да работи и другаде, но аз не знам.
Винаги ми вдигат по телефона (май на мобилния звънях).
www.mc-markovs.com

# 580
Краси аз още не мога да си наваксам изгубените кг. Sad

Babyboo аз категорично няма да се ваксинирам ако ще и на улицата да раждам, с тези тромбофилии съм само за ваксина…

Брин и аз на мобилния въртях, утре пак ще ги пробвам.

Момичета въпрос, ня някоя от вас вие ли й се свят? Цял ден съм така, кръвното ми е нормално и се чудя какво може да е…

# 581
Babyboo , попаднах на информация, че за институциите и градския транспорт не се отнася. Така че спокойно, поне засега, докато не измислят нова простотия. Почти съм убедена, че тези мерки няма да сработят, а само ще фалират още повече фирми.
Относно килограмите - преди 20дена бях +2 кг от редовното ми тегло. Предполагам, че до следващата консултация ще съм поне още 2. Усещам се доста закръглена 😂

Момичета, искам да се похваля! Преди час някъде усетих бебето, доста ясно при това! Не съм го очаквала толкова рано. Първата бременност беше чак към 6тия месец, а сега съм едва средата на четвъртия. Направо се разтопих от кеф 😊🤗
Жоржи, писала съм докато и аз. Аз през тази бременност съм с нормално кръвно горе долу, но по принцип ми е 80/50. Често ми причернява и ми се вие свят, ако не съм пила достатъчно вода. Пробвай да пиеш повече 🤗

# 582
Вие колко кг сте качили до сега? Аз съм с +6кг и то само на дупе и корем. Почна вече да ми тежи даже...

Аз не съм мръднала 47,5кг. Така се зарадвах поради, постоянното тъпчене съпругът ми все се швгуваше, че съм поне 55кг.. Да ама не 😁
За този сертификат нямам просто думи. Не искам да се ваксинирам и ще си седя в къщи ако трябва... Моят следващ преглед е чак на 15.11 имам цял месец да следя как ще се развият нещата. Но не го мислете много, днес приемат едно, утре отпада.. Нищо сигурно няма...
Жоржи и на мен ми се вие свят малко като се изморя. И ми заглъхват ушите...
Мария Вълкова 700494 - много се радвам, че си усетила бебчето. Аз нямам търпение, но май е доста рано за мен... Тепърва почвам 15г.с.

# 583
Аз се ваксинирах още февруари месец, втората доза ми беше март месец (и още не съм си направила сертификат 😅), въпреки това си нося маската както трябва да се носи тя и на работа също. Миналата седмица, когато чаках за преглед имаше отново много хора и може би само две жени си бяха сложили адекватно маската, на всички други им беше под носа, ако някой не иска да се ваксинира поне нека това елементарно нещо направи и да не си носят маските 10то поколение, че даже е гнусно. И все пак мен си ми е шубе да не се заразя, особено сега бременна. Sad

На мен ми става черно пред очите, но аз съм с ниско кръвно и просто като ми се случи или завие свят оставам за малко на едно място докато размине.

Моите килограми са близо 47, не са мръднали, но вече коремът леко личи, по-скоро е като на туко-що преял човек.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 18:39 от fiffy91

# 584
Аз също не смятам да се ваксинирам,така или иначе от нищо не ме пази тази ваксина (Лично мое мнение) . Не ми пречи да не ходя по молове и заведения.
Отностно килограмите аз сега започвам да наваксвам по малко след периода на гадене и връщане.Бях 60кг когато забременях,свалих на 56,сега вече съм 58.
С първата бременност качих около 13 кг и то след свалени почти 5 след първия триместър.

Общи условия

Активация на акаунт