Априлски бебчета 2022 - тема 2

• 35 076
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
Щом си при Сигридов той знае и ще си следи и нарастването на плода. Но тази мутация е голяма греда. В БГ има малко инфо за нея ( според мен защото още навлиза нали тук все последни научаваме нещата).
Той фибриногена е нормално да се вдига, до девети месец още ще скача, вече ако мине 6 не е ок. И Д димера ти хвърчи…
Но така или иначе според мен ще ти набутат НМХ по някое време, аз без него съм все взела дала...

# 556
Добро утрооо май смао аз съм будна 😁
Жоржи и Brin de muguet много силички от мен. Като ви чета си давам сметка колко е сложно при някой хора, но си заслужава всичко.

за групата във ФБ супер идея, гледам, че в другите групи много постове се повтарят вместо да се потърси с търсачката.. Аз нямам търпение да си направим дневник на ехографиите и всяка мама да си има папка с нейните снимки. Идеята ми е последната снимка да е как всяка от нас държи бебчето си. Кажете ако ви харесва като идея и сте ЗА.

П. С. От толкова говорене за кърменето днес сънувах най-прекрасния сън. Толкова истински, бебчо се беше родил и го кърмех, невероятен сън 🥰🥰🥰

# 557
Здравейте, дами!
Мноого отдавна не съм писала ( може би от първата тема, ноо следв 👀 всичко 😀)
Вече съм 15гс, термина ми е на 8.04, за това чета и мартенскта група.
Имам вече излязло БХС с нищо притеснително, но си направих и прена на Invitae (just in case)
Той още не е излезнал и помня, че някой тук също си го направи.
На кой ден излезнаха резултатите?

Относно сънищата- аз една идея повече искам момче и снощи сънувах, че теста е излезнал и имаме момиче. Честно казано, останах малко разочарована в съня си. 😀

# 558
Добро утро Моли, и аз съм будна. Мм миналата седмица ми донесе едно бебе кане корсо и всяка сутрин в 6:30 ми хапе косата и ми ближе лицето-имам си будилник🥰

Аз сънувах, че участвам в игри на волята и се състезавам с един мъж, кой първи ще изяде една купа с лимони.

# 559
Аз да кажа за алкохола, че моята аг каза, че не е страшно от време на време да се изпие една чаша вино или бира. Аз с предната бременност в първите месеци не можех дори да погледна алкохол, но като понапредна малко направо така ми се пиеше…. То бях бременна през лятото и все към биричка или някое лятно питие ме влечеше. Сега с тази бременност се е  случвало да ми се допие бира и си пийвам по малко. Пия и безалкохолна. На поводи (понеже наскоро имахме много) си пийвам половин чаша винце.

Гледам да не се вторачвам прекалено, защото с миналата бременност осъзнах, че това ме прави тревожна.

# 560
Здравейте, дами!
Имам вече излязло БХС с нищо притеснително, но си направих и прена на Invitae (just in case)

Относно сънищата- аз една идея повече искам момче и снощи сънувах, че теста е излезнал и имаме момиче. Честно казано, останах малко разочарована в съня си. 😀
Аз правих Invitae - за осем дни ми излезе резултата. Понеделник ми взеха кръв, петък ми пратиха имейл, че пробата е при тях и вторник получих резултата. Много е вълнуващо. Като си свалиш файла излиза и пола мога да ти пусна снимка на лично да видиш какво ще получиш. Ако искате да си правите изненада с пола не си сваляй файла. В самия им сайт пола е прикрит и можеш да си видиш резултата от изследването, без да виждаш пола. За него специално те пита дали си готова. Ако си готова ще те изненадат с едно клипче и там ще разбереш пола 😊.

# 561
Брин и аз съм и с тази мутация, води се високорискова, особено когато е по два алела. Направи си консилтация с хематолог или ангиолог, би трябвало да си на клексан или фракси. Предполагам ти следят Анти Ха, Д димер, фибриноген и т.н. тази мутация е причина за дълбоки венозни тромбози и прееклапсия.
И това комбинирано с Протромбин!
Ходя при Вецев и при Сигридов - и двамата са наясно. Според Вецев щом кръвотокът е ОК, значи няма нужда да се боцкам.
От изследванията на Сигридов излезна фибриноген 4.08 (при горна граница 4), д-димер 1.45 (при горна граница 0.5!). В същото време Аспи теста ми е 15 (при долна граница 70). Питам Сигридов за инжекциите, казва първо да видим кръвотока. Видяхме кръвотока (добър е), пак питам за инжекции, казва "нека първо видим хормоните от БХС, да видим как е плацентата"... А аз продължавам да чакам, чувствам се като някакъв наркоман вече с това просене на инжекции.

Анти Ха никой не ми е искал, защото не съм на НМХ.

Здравей,аз съм в майката тема,но ви следя и вас🙂
Още не съм се ориентирала къде да ходя на ЖК,бях 2 пъти на преглед при Калчев,искам да те питам Вецев къде преглежда,съответно ако се следя при него пакет ли се плаща,колко е като цена и дали следи и в Шейново 🙂

# 562
  • Варна, морето, сините вълни...
Добро утро!
И аз вече бих искала да се присъединя във фейсбук 🤗

Иначе за кърменето писах - по хубаво няма, ако може до 1г. и 2-3м. поне бих искала пак да кърмя. Даже се надявам този път да забраня по късно, може би след  навършени 6м. Но така е, с годините и децата, възгледите много се променят. Най големия 2011г. на 7м. ядеше звънчо и е захранена 4м. , а малкия го захраних на 5,5г. и гледах само здравословни неща да яде. Елате ги вижте: умират за шоколади, вафли и сладко 😂

Алкохола изобщо не ме привлича! Обичам като седма да пия, да пия! Т.е. Ако излезем някъде с приятели или се съберем си пийвам и пуша дори, но през другото време не. Сега и двете съм зарязала.

И да се оплача. Вчера усетих, че ми се запушва носа и започвам да кихам, до вечерта ми беше едно отпаднало. Е, днес се събуждам с болки в гърлото и запушен нос Sad Още не ми се става. Ще си взема парацетамол и ще пия май, ще направя и една супа да хапнем с Алекс. Дано се закрепя, че прегледа наближава, а е много важен. Малкия още кашля, а баткото сополив го пратих на училище. Край нямат тези болести, но аз наистина много гушкам и го целувам малкия по цял ден и явно ме е заразил.

# 563
Здравейте, дами!

Аз правих Invitae - за осем дни ми излезе резултата. Понеделник ми взеха кръв, петък ми пратиха имейл, че пробата е при тях и вторник получих резултата. Много е вълнуващо. Като си свалиш файла излиза и пола мога да ти пусна снимка на лично да видиш какво ще получиш. Ако искате да си правите изненада с пола не си сваляй файла. В самия им сайт пола е прикрит и можеш да си видиш резултата от изследването, без да виждаш пола. За него специално те пита дали си готова. Ако си готова ще те изненадат с едно клипче и там ще разбереш пола 😊.

Звучи вълнуващо! Окей, запомних! Не сваляй файл! 😀
И на мен ми взеха кръв понеделник, петък беше там и вече постоянно проверявам 😀

# 564
  • Sofia
Брин и аз съм и с тази мутация, води се високорискова, особено когато е по два алела. Направи си консилтация с хематолог или ангиолог, би трябвало да си на клексан или фракси. Предполагам ти следят Анти Ха, Д димер, фибриноген и т.н. тази мутация е причина за дълбоки венозни тромбози и прееклапсия.
И това комбинирано с Протромбин!
Ходя при Вецев и при Сигридов - и двамата са наясно. Според Вецев щом кръвотокът е ОК, значи няма нужда да се боцкам.
От изследванията на Сигридов излезна фибриноген 4.08 (при горна граница 4), д-димер 1.45 (при горна граница 0.5!). В същото време Аспи теста ми е 15 (при долна граница 70). Питам Сигридов за инжекциите, казва първо да видим кръвотока. Видяхме кръвотока (добър е), пак питам за инжекции, казва "нека първо видим хормоните от БХС, да видим как е плацентата"... А аз продължавам да чакам, чувствам се като някакъв наркоман вече с това просене на инжекции.

Анти Ха никой не ми е искал, защото не съм на НМХ.

Здравей,аз съм в майката тема,но ви следя и вас🙂
Още не съм се ориентирала къде да ходя на ЖК,бях 2 пъти на преглед при Калчев,искам да те питам Вецев къде преглежда,съответно ако се следя при него пакет ли се плаща,колко е като цена и дали следи и в Шейново 🙂
Здравей!
Вецев ме е преглеждал в МЦ Феникс и в клиника България. В Шейново не ме е викал и не знам дали преглежда и там. Там води ражданията, но това е всичко, което знам.
Пакет не съм плащала и мисля, че няма такава опция. Плащам след всеки преглед. Записах се при него на ЖК на БХС, при навършена 12гс.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 11:29 от Brin de muguet

# 565
Брин нали знаеш, че референтните стойности за фибриноген и Д димер са други по време на бременност. Дори за всеки триместър са различни.
И друго се чудя. Всеки знае, че НМХ не е за кръвотока, а предпазва от тромбози. Аспиринът е за кръвоток. Демек НМХ предпазва теб, а аспиринът е за бебето. Сега АГ да изписва аспирин за кръвоток е напълно логично и така се прави. Ама за тромбофилията какво разбират. Това само с хематолог се консултира. Протромбин и Тафи не са шега.

# 566
  • Sofia
watеrviolet, съгласна съм с теб, затова постоянно прося инжекции от всички.

Е, ако Сигридов скоро не склони да ми предпише НМХ, явно пак ще трябва да ходя при Паскалева. Ама и тя много не беше за НМХ. Каза, че тромбофилиите правели бели чак в трети триместър и чак тогава трябвало да се изписва НМХ. Ако е преди това, било само за мое успокоение. Не знам аз ли нещо съм крива в цялата работа... 🤔. Всички се дърпат.

Днес бях на ФМ при Д. Марков. Аз още миналата бременност ходих при него за ФМ и останах много доволна - много е подробен и обяснява всичко на достъпен език. Затова реших и сега да не го прескачам. Той пък друга теория - потвърди добър кръвоток, нооо заради стоте ми мутации трябвало да увелича Акард от 75 на 150! Не съм била за НМХ, хепаринът се включвал чак в 34гс... Ще лудна 😵.

А сега да попитам някоя от вас имала ли е намалени околоплодни води с предишна бременност? Моите не са много в норма и ще трябва да ги следим. Не знам какво се прави в такъв случай и изобщо може ли да се направи нещо.
Иначе всичко с девойката е наред. Всеки орган го има и си е на мястото. Даде ми диск със запис, както преди. Много ми харесва тази практика, така и таткото може да види какво се случва.

Излезнаха ми резултатите от Пренатеста - всички хромозоми са ОК, няма данни за монозомии или тризомии 😍. Сега чакам Джийнсейф, дано и там всичко да е наред.

# 567
Брин, радвам се за резултатите ❤ аз се чудя дали втората ФМ да не я запиша при Марков…

Акард със тез мутациики и според мен 75 ти е малко, аз съм на 150. Що не се видиш с  Паскалева.
Моята ангиоложка си ме следи на всеки 21 дни, каза че е важно и да не направим беля. Иначе и инвитро доктора и АГ, и ангиоложката са на мнение, че НМХ от трансфера или деня на тест при спонтанна бременност, а до кога -те ще преценят. И АГ и ангиоложката, каза че съм хванала дядо Боже за престилката с ТАФИ и предишната бременност… може и от годинките да съм извадила късмет.

Моли 🤗 заслужава си всяка инжекция ❤
Чакаме да споделиш за профилактиката.

# 568
Аз не че не мога да се осведомя от гугъл за флуорната профилактика, но мисля ще е полезно за всички. Имам приятел, който я е правил като малък, първият си кариес получи  на 29г  Аз до 30 вече имах по два на всеки зъб, много ме е било яд, че наще на са ми я направили като дете.
И аз получих имейл днес с резултати от пренаталния, още не смея да го отворя 😁

# 569
То и при мен е от деня на трансфера, застраховат се заради лекарствата, които пием. Естрофем и Утрогестан си сгъстяват кръвта. А почне ли се един път терапия, не се спира.
Акард 150 си е бая височка доза, особено ако кръвотока е добре. Мен малко ме е страх от този аспирин и ако няма показания за по-висока доза не бих пила. Аз съм на 100 през ден и НМХ всеки ден, плюс Омега 3.
Паскалева се дърпа много за терапиите. Но ако идеш с изписана от друг вика, че е добре 😁
За Лисичков чувам много добри отзиви и не се чака много. Тромбофилиите наистина правят беля в по-големите месеци, но всеки организъм е различен и никога не се знае. Пък и дозите са си профилактични, демек наистина за успокоение, та не виждам какво толкова се дърпат.

Радвам се за добрите резултати от ФМ, при Уинтър също 💓

Общи условия

Активация на акаунт