Априлски бебчета 2022 - тема 2

• 35 090
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Аз изобщо не пия алкохол. Много рядко да отпия по няколко глътки от бирата на мъжа ми. По време на бременност - никога.
А сега не знам какво ми става, налегнала ме е някаква необяснима жажда за бира 🤪. Сама от себе си се плаша. Но засега не се давам.

# 541
Аз много обичам бира и сега също ми се пие. Но не бих, страхлива съм си. Сестра ми като бременна пиеше всяка вечер по една чаша червено вино, бяха й го предписали за хемоглобина.

# 542
Поне бирата има безалкохолен заместител, а на виното още не са открили Simple Smile
Аз преди бременността съм пила безалкохолен Хайнекен - няма разлика с истинска бира

# 543
И аз не съм пияч,но с първата бременност изпих не повече от 2 чаши общо за 9те месеца,сега не съм, но сме нямали и поводи.Не мисля на Коледа да се лиша от чаша вино. Ако не прекаляваш не виждам нищо лошо.

# 544
Моли всичко чета и ми е много интересно, благодаря за инфото. Може ли да разкажеш малко повече за флуорната профилактика, кога се прави?

Аз миналата бременност пих по една чаша на коледа и на рд, хич не ми се пие алкохол, но не смятам, че една чаша на поводи е някакъв проблем.

# 545
И аз рядко пия алкохол, зимата понякога червено вино, лятото коктейли като Аперол шприц. Бира не. Сега не ми се пие, но бирата на мъжа ми и мен ме блазни и 2-3 пъти си пийнах по 1-2 глътки. Повече от това не.

# 546
Не съм пиячка, както вика мъжа ми “от теб не става човек” Joy но в неделя имахме годишнина от сватбата, еми пих две глътки червено вино, видя ми се медено Blush
Не мисля че от 25гр. алкохол има такава вреда, но все пак да не се прекалява Hug

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 23:09 от Жоржи

# 547
Моли съгласна съм за хигиената, но не и по отношение на кърменето. Информацията, която даваш за слюнката и обляните в кърма зъби е подвеждаща. Не мога да разбера защо в България повечето педиатри и зъболекари си избират да облъчват майките само с твърдения, зад които стоят косвени доказателства от стари и проучвания правени сред бебета хранени с кърма от бутилка, а не от гърда. Има толкова много други проучвания и то емпорични, според които: влиянието на кърмата върху млечните зъби е точно такова, каквото и на водата; кърмата има антибиотично действие и потиска развитието на патогенните бактерии в устата; не с си за подценяване наследствените фактори, както и диетата на майката по време на бременността, прием на антибиотици, боледуване и т.н.; освен това, механизмът на кърмене е такъв, че зърното попада много навътре в устата и кърмата попада в гърлото и не се задържа в устата, както се случва с биберона. И защо толкова се измества фокуса от доказано вредните солети, зрънчо, вафлички, бисквитки, сокчета, близалки и т.н.
Всеки може сам да потърси информация и да прочете. Не е като едно време, вече всичко е качено в интернет. Повечето проучвания даже са достъпни з аобик овения потребител.
Пак казвам: всеки сам избира, но трябва да се представят и двете страни. Познавам майки, за които това е бил един от решаващите фактори да отбият бебето по-рано отколкото са искали, а после са чували вина.

По отношение на алкохола - аз съм си фенка на бирата и се лишавах цялата бременност и още почти година заради кърменето. Сега обаче си пийвам по 1-2 чаши един-два пъти в седмицата. Не знам на какво се дължи, обаче тази бременност ми е тотално ша-шя-ля. Не се тревожа, че нещо лошо ще се случи, но аз и няма много време да мисля за такива неща, де, а и като се замисля не чета постоянно за евентуални проблеми. Даже сега нищо не чета. Само по седмици поглеждам в приложението, до къде е стигнало в развитието си, всяка седмица. Толкова са ми скорошни тези теми, че даже не ми се обсъждат по-стандартните теми, които обикновено вълнуват всяка бременна.

И последно, да се похваля и аз, че докато ви се обяснявам, човечето реши, че е време да покаже присъствието си 😂

# 548
Момичета, днес ми мина БХС и казаха че всичко е наред Heart Очакваме момиченце, присъединявам се към отбора с панделките Gift Heart 🎀 Радвам се много, че всичко бебчето е наред и кръвотока ми е добре, защото съм с тромбофилия и това доста ме притесняваше Heart Eyes

# 549
Страхотно и честито розовичко 🌸

# 550
  • Sofia
Момичета, днес ми мина БХС и казаха че всичко е наред Heart Очакваме момиченце, присъединявам се към отбора с панделките Gift Heart 🎀 Радвам се много, че всичко бебчето е наред и кръвотока ми е добре, защото съм с тромбофилия и това доста ме притесняваше Heart Eyes
Winter, честито розово и на теб! Много се радвам, че всичко е наред. Дано и ти да се успокоиш малко.

И при мен кръвотока беше ОК и следователно пак не ми изписаха инжекции. Оставам си на Акард, Натаспин и Омега 3. А междувременно излезна още една мутация, която се добавя към моите 4 - хомозигот ТАФИ.  Това пък изобщо не го знам за какво е.

# 551
Winter11 - радвам се, че всичко е минало добре и вече можеш да си отдъхнеш. Честито момиченце 🥰 ❤️

SweeT DeViL
Не подвеждам никого и не облъчвам. Моля без подобни неща! Всичко, което съм дала като информация е от учебници и ми е преподавано в университета. Никъде не съм писала, че кърмата е вредна, но вие така искате да го разбирате.. "Зърното на майчината гръд попада много назад в устата" - да, при новородени и кърмачета. При деца над 1г с налични временни зъби първо УК е по-голяма второ зъбите пречат и при сучене няма как да не се обливат. За мен наличната информация в интернет не може да се сравнява с тази получавана в университета. Ако искате кърмете и до 10г възраст. Всеки сам си решава!

за алкохола - до сега не съм пила, изядох един бонбон с ликьор и ми стана съвестно 🤣

за флуорната профилактика ако наистина държите ще дам инфо. Все пак не искам да "облъчвам" никого 😊

клинчетаза бременни днес си купих и оставих поръчка за още 2 бр. Много са удобни направо се родих. 😁
бебешки дрешки - обиколихме бебешките магазини и нищо не намерихме. Всички дрешки бяха над 56 р-р. Май ще поръчвам по интернет 🤔

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 23:21 от Моли

# 552
Брин и аз съм и с тази мутация, води се високорискова, особено когато е по два алела. Направи си консилтация с хематолог или ангиолог, би трябвало да си на клексан или фракси. Предполагам ти следят Анти Ха, Д димер, фибриноген и т.н. тази мутация е причина за дълбоки венозни тромбози и прееклапсия.

# 553
  • София
Здравейте момичета ❤ Влизам само да кажа, че постовете в групата във фб ще минават апруув от админи от утре. Идеята е да избегнем спам, както и да подредим темите с тагове, за да възможно най-удобни и лесно откриваеми за всички. Ако някоя дама има проблем с постването, моля да ми пише.

# 554
  • Sofia
Брин и аз съм и с тази мутация, води се високорискова, особено когато е по два алела. Направи си консилтация с хематолог или ангиолог, би трябвало да си на клексан или фракси. Предполагам ти следят Анти Ха, Д димер, фибриноген и т.н. тази мутация е причина за дълбоки венозни тромбози и прееклапсия.
И това комбинирано с Протромбин!
Ходя при Вецев и при Сигридов - и двамата са наясно. Според Вецев щом кръвотокът е ОК, значи няма нужда да се боцкам.
От изследванията на Сигридов излезна фибриноген 4.08 (при горна граница 4), д-димер 1.45 (при горна граница 0.5!). В същото време Аспи теста ми е 15 (при долна граница 70). Питам Сигридов за инжекциите, казва първо да видим кръвотока. Видяхме кръвотока (добър е), пак питам за инжекции, казва "нека първо видим хормоните от БХС, да видим как е плацентата"... А аз продължавам да чакам, чувствам се като някакъв наркоман вече с това просене на инжекции.

Анти Ха никой не ми е искал, защото не съм на НМХ.

Общи условия

Активация на акаунт