Азиатска козметика и грим - 22

• 79 862
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • софия
С корейската рутинна, все едно всеки път може да си "сглобиш" различен крем за лице, ако имаш повечко продукти, което много ми харесва.
Добре дошла в отбора , радвам се, че си намерила точни продукти и ги оценяваш.
Аз, обаче, имам малко по-различно мнение за комбинирането и "сглобяването" на рутина. Искат се наистина много сериозни  познания, опит и значителни ресурси, за да комбинираш така, че да извлечеш максимум полза от продуктите. Т. е не опират нещата само до това да усетиш кожата си гладка и хидратирана, а да  се потенцира действието на съставките на продукта. Аз не се наех с такава задача, затова действам на принципа на серията:една серия продукти,  които съм избрала   според състава и очаквания ефект. Убедена съм, че еднородния състав на серията, представен в различна консистенция на отделните стъпки, има оптимален ефект.Мисля, че хората, които са разработвали сериите, са знаели какво правят. Понякога между тях пъхвам някой актив(в този сезон напр. избелител:blush:), но спазвам този принцип. Разбира се, това е мое мнение и с нищо не задължава, просто споделям добронамерено. Всеки да си прецЕня:blush:

# 121
Catalano,полезно видео.В този ред на мисли,ето едно друго,свързано с наслагването на тонер

И друго,което пък на мен ми беше много полезно,т.к. каквото и да мажа,кожата ми е все опъната,освен с масла.

И, да похваля Jolse-то,на 26-ти пуснах поръчка и днес я получих Hug подаръците ме зарадваха много,пълноразмерна почистваща пяна и малки пробички на доста серумчета,тонер,почистваща пяна,неизменната кърпата...не са стиснати като Йес

Щях да пиша ревю за Астаксантина на GRAYMELIN,но то просто няма какво да кажа за него.Пълно разочарование.
Вече няколко месеца го ползвам,нищо като ефект не виждам,освен това,лепне и след него усещам кожата опъната...абе, неприятен серум.Връщам се на серума на SIDMOOL

# 122
  • Prismatica Aerie
В този ред на мисли,ето едно друго,свързано с наслагването на тонер

Хм, тя говори за тонерите-астрингенти и за това, какво се случва, ако се ползват тонери без последваща грижа?! Че кой остава само по тонер.. Субтитрите оплескват всичко, струва ми се. Не е идеята да не се ползва тонер неколкократно, а да се ползва уместен такъв (с ниско pH, без алкохол, ментол, гликолова киселина и пр.), и за да се избегне евапорацията му - да се сложи допълнително оклузивен овлажнител отгоре.. Или поне аз така разбирам нещата, защото никога не ми се е случвала дехидратирана, сърбяща и зачервена кожа, за което тя говори, от няколко скина.

# 123
Понякога съм слагала тонер по 2-3 пъти, като цяло съм доста щедра с тонерите, често слагам тонер, рядко серум на тампони и слагам като маска за 5-10 минути. Дава в първия момент усещане и вид за добре хидратирана кожа, но без последваща грижа или ако се забавя повечко време да продължа всичко си отива но с последваща рутина става по-добре.
Та важен елемент от грижата, но сам по себе си недостатъчен.
Да не ми е уроки, продължавам с ретинола на cos de baha, вече редувам с бабчито,включих и витамин с на neogen сутрин/ който както е според указанието с тонер под него не ми засушава/  и засега всичко е наред нямам никакви раздразнения.
Мамонд също са пуснали бабчи, но засега се въздържам, трябва и да вместя един комплект sum 37 елексира и се чудя къде. И едно шипково масло имам на ароматика. Бях чела за слагане върху ретинола и се чудя дали да пробвам.

# 124
Момичета, киселините не се ползват всеки ден-това ми е ясно, но за вит. Ц какво мислите? И при него ли е така?

# 125
  • софия
Момичета, киселините не се ползват всеки ден-това ми е ясно, но за вит. Ц какво мислите? И при него ли е така?
Не, не е точно така. Може да го ползваш ежедневно, но ако е за пръв път и е висока  концентрация, започни през ден, за да видиш как реагира кожата.
Аз пак ще повторя, че винаги го ползвам със стабилна защита, защото прави фоточувствителна кожата ми.

# 126
Аз си ползвам отдавана, ама си слагах всеки ден и без да ползвам серамиди, ама явно си наруших бариерата и си скапах кожата и тук повечето момичета ми казаха да не ползвам киселини всеки ден и сега редувам през ден, през два падовете на COSRX с есенцията на Innisfree с AHA и с пилинг. Защитата е ясна Simple Smile
Много добре ми понасят киселините, ама явно като ги ползвам както трябва.

# 127
Аз пък не виждам разлика,дали ще сложа един път или ще наслоявам тонер,при мен е все едно.С един и същ съм пробвала,с различни,с розова вода...
Catalano,може и да си права.Аз гледах видеото три пъти и останах с друго впечатление.Но,като тема за размисъл,мисля че е полезно.

За РетинАла на GG да споделя.,първо впечатление,страхотен.Като консистенция,липса на дразнене,разнасяне...Не е по темата,но много ми хареса и исках да благодаря на дамата която сподели с нас.Reddish,ако не се лъжа беше ти Flowers Hibiscus

# 128
  • софия
Ами ще наслагваме 10 тонера, 16 серума... Нали трябва да се потребява, да се стимулира корейската индустрия:blush:
Шегичка!
За друго искам да попитам, че нещо съм пропуснала този урок.
С какво не се спогаждаха галактомицетите?
А, и също от къде го купувате този ретинАл? Може и на лични да пишете. Ще помисля още някоя година, пък ще се прежаля:blush:... Засега съм поръчала само един очен такъв на Dr Different, чакам го да дойде, ще ви разкажа.

# 129
Светулче,от официалния сайт,те продават само директно.
Скрит текст:
Аз взех направо 0,1%

И аз да питам,има ли борба между ретиноидите и ферментиралите продукти? Уж чета и гледам видеа,но този въпрос ми е убегнал.

# 130
  • София
Не знам дали има борба между ферментите и ретинолът. Но въпросът е хубав.
Ниацинамидът обикновено върви с разни ферменти, аз първо слагам този на Purito, където има галактомицели, а 20 мин. след това ретинол. Нищо не ми се е случило, но не знам дали не правя тъпотия.

# 131
  • Prismatica Aerie
Аз слагам третиноин или ретинола на Cos de Baha след същия серум на Purito.
Преди това го ползвах над su:m37° Secret Essence. За предстоящия сезон планирам да е след Losec Summa Elixir Night Ampoulе.

# 132

Щях да пиша ревю за Астаксантина на GRAYMELIN,но то просто няма какво да кажа за него.Пълно разочарование.
Вече няколко месеца го ползвам,нищо като ефект не виждам,освен това,лепне и след него усещам кожата опъната...абе, неприятен серум.Връщам се на серума на SIDMOOL

VanessaDE, от къде поръчваш този серум на Sidmool? Flowers Hibiscus

# 133

Щях да пиша ревю за Астаксантина...
Не е по темата, но преди време с видях да препоръчват Астаксантин за превенция срещу Ковид във форума. Поразчетох се за него и си го купих - капсули, за вътрешен прием. Определят го за много мощен антиоксидант, подобряващ кожа, коса, нокти, зрение, сън, тонус.. По принцип съм със слаба коса и нокти и най - осезаема промяна усетих там. Професията ми е такава, че трябва често да си мия ръцете с по - агресивни продукти. Дори и в домакинството, еднократно ползване на Cif, ми докарва ше 100 % чуещи се нокти. Сега това изчезна, имам здрави, не чупливи нокти, на косата също усетих леко подобрение, а и е възможно да е помогнало и за кожата ми, заедно с по - добрата козметика, просто съвпадат периодите.
Сега по темата - снощи пробвах маската Laneige cica sleeping mask. По инструкции се слага като последна грижа, така и направих. Като вечерен продукт мазнее, с леко лепене, но е много комфортно на кожата. Сутринта получих от починала, гладка кожа с бистър, равномерен тен. Много ми хареса.
Другите два продукта, които тествах са I'm from rice toner и I'm from Mugwort Essence. Писали сте, поне за тонера прочетох, но и аз да кажа - харесаха ми много. Лицето стана много гладко, като полирано чак и имам чувството, че кремът попи доста повече, от друг път. Определих ги като продукт, от който виждаш моментален ефект, едно такова проясняване, вплътняване и гладкост.

# 134
Dewi от Narrsha https://narrsha.com/products/sidmool-secret-of-red-astaxanthin-c … nt=31712535871557
За Астаксантина съм чела,че е 6000 пъти по-силен от Витамин С и 550 пъти от Витамин Е когато се приема вътрешно Rolling Eyes Наскоро мярнах и статии,където се споменава,че серумите с  Астаксантин са 65 пъти по ефективни от тези с Витамин С.Не мога да твърдя че е вярно.От опита ми до сега обаче,Астаксантина ми действа по-добре от Витамин С и виждам по-добър ефект.
m1ma и аз обмислях да го вземам вътрешно,но малко ме е страх.Навремето се бях предозирала с Витамин С и сега не смея,като чета колко е силен този антиоксидант.На кожата го клепам обаче

В Джолсето има ТД серамидената ампула на AmpleN е на 17$.Тея ме разориха Grinning

Общи условия

Активация на акаунт