Азиатска козметика и грим - 22

• 79 787
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • софия
Хубаво, за трета ясно-слагате го след ферменти. А фвтменти   с EGF? С пептиди?

# 136
  • Бургас
По въпроса с активите и реда за нанасяне на киселини, на мен много ми помогна http://www.snowwhiteandtheasianpear.com/2015/01/skincare-discove … ing-your.html?m=1. Обяснено е доста подробно. Третиноина също е киселина и за да работи му трябва ниско рН на кожата. Гледам да се придържам към този начин, въпреки, че не твърдя, че това е най-правилния. Но ми изглажда логично да е така.

# 137
VanessaDE, благодаря за сайта, не го знаех!

Аз бих помолила и за препоръка за червило, което да е мат (да стои като пудра на устните), да е с ефект блър и да е трайно. Има много видове, а досега корейски червила не съм ползвала и нямам представа кое да отсрелям.
Все някое ще подбера, но ако някой ползва и знае за нещо с характеристиките, които описах, моля да сподели!:hibiscus:

О и друго се сетих да питам относно centella asiatica, виждам, че много корейски марки я слагат в серумите си, но аз най-вече съм я виждала като съставка срещу целулит в лосиони за тяло, та се питам, освен регенерация, дали има и изтъняващ/отслбващ ефект, щом я ползват срещу целулит...?

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 16:56 от Dewi D

# 138
Момичета,нахлувам пак с питанка,докато ми е прясно в главата Grinning
Какво правите с шийт маските след употреба? Реших да сондирам практики.Вижда ми се прахосничество на материал,това което остава в маските Animal See No Evil

# 139
  • софия
Момичета,нахлувам пак с питанка,докато ми е прясно в главата Grinning
Какво правите с шийт маските след употреба? Реших да сондирам практики.Вижда ми се прахосничество на материал,това което остава в маските Animal See No Evil
Vanessa, тези дни с теб сме едни питанки. Разбира се, че не хвърлям остатъка, понякога е толкова много. Оставям в хладилник и на следващия ден използвам. Срам, не срам понякога и самия шийт съм ре-юзвала.
Знам, че е престъпна нежрежност, но ето, правя го. Confounded
Ама я аз пък друго да питам. На коя стъпка всъщност ги слагате? При положение, че на повечето пише, че са след тонер(значи втора), а по схеми ги препоръчват за предпоследна, вечер?!!!

# 140
  • София
Има маски, които са богато напоени със серум.
Запазвам го като хубаво затварям маската - навита и с клипс - за ден-два в хладилника. Серумът го нанасям или няколко пъти с паузи между слоевете или напоявам от онези китайските тънки памучни листчета за нанасяне на тонер, които лепя след това по лицето. При вторият вариант може да се понамачка малко листчето, което отпечатва гънки върху кожата, но за кратко.

# 141
  • Бургас
Аз си взех сухи шийтмаски, но не компресирани и натопявам в останалия серум. Затварям добре и ползвам на следващата вечер. Не съхранявам в хладилник и за сега не съм имала проблеми.

# 142
Затваряла съм с клипс, слагала съм в хладилник за последващо ползване и все така си остават и в последващ момент изхвърлям. Сега мажа остатъка обилно по деколте, ръце, по тялото, докъдето стигне в момента на ползване на маската.

# 143
Абе и аз така правя,да си призная.Но,както Светулка писа,дали не е "престъпна небрежност" Rolling Eyes Grinning
Аз ги ползвам преди крема,то преди това май няма къде да ги включа.То ретиноиди,киселини не знам си какво...не знам дали няма да пречат на действието им,ако са преди тях
Сутрин съм слагала след тонер,но много рядко,обикновено забравям
Йен от къде взе сухите маски?

# 144
Аз понякога ползвам маската няколко пъти като я държа в хладилника, за да е благоприятства топлото за развитие на бактерии, друг път си ползвам останалата есенция като по принцип есенциите. Преди да изхвърля шийта даже го ползвам като мокра кърпа и минавам и шията с него. Голяма съм циганка Simple Smile Нанасям след тонера аз и после запечатвам с нощна маска като попие. Просто така ми се вижда логично. След есенцията да нанасям все едно друга есенция. Да се изкажат все пак по-напредналите кореЯнки.
Имам един въпрос. Дъщерята(9г) има себореен дерматит, които се изразява като обривче, около нослето, което се бели и зачервява на моменти. Дерматолога каза, че било от навлизане в пубертета, изписа и 20 дена да се маже с една емулсия на Уриаж и като гледам няма никаква файда. Мия се двустъпково, но не редовно. Аз ще се погрижа да стане по-редовна. Имате ли накякви съвети какво да включа, та да и помогна или да излекувам тази екзема? На някой случвало ли се е подобно нещо?

# 145
Вчера привечер направих първата си поръчка от jolse и съм сложила 2 броя от един и същ продукт и друг, който явно по невнимание съм сложила. На checkout-a даже не съм забелязала тази грешка, че се мъчех да използвам едни купони и там се бях фокусирала. В последствие видях и веднага им писах, да ги махнат.

Ами вече са ми пратили продуктите, махнали са тези, които не исках и са ми върнали парите. Много съм доволна от  отношението и бързината Heart ExlДано пристигнат благополучно и без да плащам много такси Flowers Four Leaf Clover

# 146
  • Бургас
Йен от къде взе сухите маски?

Поръчвам ги от Ебей, пакет от 100 бройки, които стигат за много дълго време зашото не слагам шийтмаска всеки ден.  Лятото даже ги избягвам, но през зимата са ми необходими заради трета. Последно май поръчах миналата есен.

# 147
Здравейте, бихте ли ми препоръчали серум с витамин ц, от който сте доволни. Загледах тeзи на Cos de Baha и Some By Me, но бих искала да чуя и мнения за изпробвани продукти. Кожата ми е смесена, ако има значение и за първи път ще включа витамин ц към рутината си. Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 14:53 от Stensfild

# 148
Поръчката ми от Jolse дойде Simple Smile Поръчах най-сетне и аз на Blithe продуктите, единия с 5те корена и другия с 8те боба, измежду други новости, дано ми харесат, на няколко места ми е попадало да ги хвалят.

Пратили са ми и много мостри, та даже и един пълноразмерен измиващ продукт, BLAB Matcha hydrating foam cleanser. Някой да го е ползвал и да даде отзиви? Flowers Hibiscus

# 149
Пратили са ми и много мостри, та даже и един пълноразмерен измиващ продукт, BLAB Matcha hydrating foam cleanser. Някой да го е ползвал и да даде отзиви? Flowers Hibiscus
Аз, много е хубав, писах по-назад.
Честити ти продукти на Blithe, добри са. Аз отдавна чакам да намалят Tundra chaga кремчето, че много го харесвам, но цената му редовно е по две и нагоре...

Общи условия

Активация на акаунт