Да опознае иска всичко ДЕКЕМВРИйчето самичко!!!

• 11 350
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
да ние всяка вечер се забелваме така.Ужас,често пъти си мисля,че много го мъча въпреки,че не плаче.А някъде бях чула,че това не е задължително до навършване на 3-4 годишна възраст.

Милички ние сме много болнички.Едвам заспа малкият принц.Сложихме свещичка ефералган за температурата и си легна,ама много се мъчи моят бебо.Направо ми се къса сърцето.Няма ли да свършва вече този вирус?Лека вечер!И приятни сънища на всички!

# 256
  • Добрич
Здрасти!
Мама М, много лоши новини. Съчувствам ви!  Hug
Веси, при нас заголването стана просто от самосебеси. Сега заголвам всяка вечер колкото да измия.  Peace
Ланг, много лошо е това с неяденето, ама пробвай както казва Мимиска.  Peace
Светли - Санимама, много се надявах да е само зъб, но уви.  Sad Дано скоро се оправи Инес и всички да сте щастливи. За разстройството може да дадеш Хидрасек - прахчета. Аз имам идея за хомеопат, но още не съм завела Борката. И това ще стане. Аз пък съм твърдо за хомеопатията и  давам разни бонбонки почти всеки ден.  Wink
Тане, браво за мерките!  Peace Hug
Надя, що не вземеш да смениш марката АМ. Например с Аптамил. Може да му е омръзнало като вкус или както казва Санимама да изчакаш и после да предложиш пак.   bouquet

Сега да ви се похваля, че днес най-накрая взехме обувки на Боби за зимата. Чипото го открих и при нас и много съм доволна. Дано и Борката да е на същото мнение. Естествена кожа и вътре с пухче, много леки и с мека подметка. Цена - 27лв.  Wink Ето ги:

Лека нощ от нас!   bouquet

# 257
Здравейте,
аз днес пиша и малко ме е страх да не дръпна дявола за опашката  fingerscrossed но още снощи беше по-добре, но през деня бях спряла лекарствата. Спрях всичко - сиропи, капки, всичко. И тя се оправи  fingerscrossed Днес носа й текна веднъж, дваж, но аз изчистих сополите и толкова. Дори излезнахме днес, не бях я извеждала сума време. Детенцето просто разцъфна  Flowers Sunflower Сега пак чувам, че похърква и смърка нещо, но се надявам да не е нещо сериозно. Мами, имам едно съмнение и ще споделя, пък ако искате и луда ме наречете, но мисля че Сиси се разхреми от сиропа за кашлица Проспан. Още предната седмица беше на Мукоплант, обаче той е много сладък, а тя не е много май по сладкото и й се повдигаше от него и го сменихме с Проспан. Тогава тъкмо се беше пооправила от сополите и хоп те изведъж пак тръгнаха, но все още беше на АБ и не беше силна хремата. Когато АБ свърши и останахме само на сироп започна страшното. А вчера първо спрях Проспана, защото ме налегнаха съмнения. До обяд хремата понамаля, след обяд вече не сложих капки за нос. Вечерта хремата беше само няколко много редки, течни сополи и това е. Може и да си въобразявам, но мисля че Сиси все пак е направила алергия... към някоя съставка на Проспана. Така че ако ви се случи нещо подобно имайте едно на ум. Благодаря на всички за добрите пожелания  Hug
nadia_krisi - при Сиси спирането на желанието да си пие млякото е първия сигнал, че е болна. Става обикновено 1-2-3 дни преди да се проявят други симптоми. Дано бързо се оправи детето  Praynig  Peace.
МартиSick егати немските манджи
sanimama - и Сиси преживя много голям стрес с лежането в болница - два или три месеца след престоя се будеше с рев и не ме изпускаше от очи. Дано забравят децата лошото преживяно  Praynig Пожелавам бързо оздравяване на Инес  fingerscrossed  Praynig
Lang - направо се  #Crazy като видях какво количество мляко изпива на веднъж Николушка, ми то сигурно го държи сит за половин ден. Защо както каза и mimiska не пробваш да го намалиш  newsm78. Може и да прояде.
mts69 - много се радвам от добрите резултатаи от прегледа при мамолога  Hug Бързо оздравяване на Дари  Praynig Peace
мама М - верно, лоша новина   Weary Незнам какво да кажа друго. Дано съпругът ти скоро да се прибере и да си спокойна поне за него, ще стискам палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Лека и спокойна нощ на всички  Two Hearts

# 258
Ели - честити ви обувчета   bouquet Със здраве да си ги носи прица
Весенце - ще стискам палци утре
nadia_krisi - още веднъж - стискам палци за бързо оздравяване  Hug Praynig Peace

# 259
kadrokosa,честити ви обувчици,много са хубави!Да си ги носи със здраве!!! Hug
nadia_krisi ,искренно ви желая да оздравеете скоро!!! Cry Praynig
За заголването,нашето педи казва да заголвам,и аз заголвах,но друга детска лекарка ми каза,че до 1 год. чурката не се пипа!И аз сега незнам какво да правя!Ама заголвам,да я измия.Не е заголена цялата главичка,но и незнам колко трябва да е...?А нашето педи не в час много и ме е страх да не каже,че трябва да се цепи...Незнам,от няколко дни си мисля за тая чурка...и ще видим утре какво ще каже! PraynigДано да е както трябва! Praynig Praynig Praynig

# 260
Благодаря на всички за съчувствието.Мъжът ми се прибра и сега съм по спокойна.
За днес ще ви оставям и ще си лягам.
Желая на всички лека и спокойна нощ.

# 261
Здравейте!
Днес времето беше чудесно и го оползотворихме по предназначение с Борето Grinning
Сополите му намаляват,но още си кашля.Сега ново 20 #Crazy-на крачето му открих кръгло петънце,малко по-дребно от стотинка,което прилича на ожулено и е с леко по-тъмен цвят от този на кожата.Следя го за промени и евентуално за поява на нови такива.Силно се надявам да не се окаже алергия Praynig
Дани,радвам се,че снахата е по-добре Hug
Ели,страшно сладурски обущета,да си ги носи със здраве Борко  Hug
mts69,много добра новина Peace
Сани,Надя,да нагушкате малките мишлета от нас-бързо да се оправят Hug
Lang,съчувствам ти,мила,в къщи си имам същия каприз и своенравник,луда станах с това неговото не-ядене Crazy
мама М,много лошо Sad,добре е,че вече си по-спокойна.
Тане,браво на вас Party
Марти,и аз се позачудих на странните им комбинации,но разни народности,разни вкусове Wink
Веси,аз също забелвам колкото да измия,докторът ни посъветва да го правим постепенно,спазваме Simple SmileАко не искате да го цепне,можете да откажете.Нашият педиатър е против насилствената манипулация на този етап(последните медицински статии на тази тема също отричат рязкото забелване),на едно мнение сме.Стискам палци за утре fingerscrossed
Лека нощ Heart Eyes

# 262
Добра нощ  Mr. Green на всички:) Само се обаждам да кажа, че ви чета и се информирам редовно за всички наборчета, но нямам сили да пиша и така ще е май не знам до кога.
Пожелавам и стискам палци всички болнички да оздравят бързо бързо!
Тези, които не се хранят добре да спрат в ней-скоро време да притесняват майчетата си!
Дани, Проспана е аут от нашия списък с лекарства (на ГАби де), защото и аз имам чувството, че има обратен ефект, така че май потвърждавам подозренията ти.
За хапването, пу, пу, Жоро не страда от липса на апетит, май може да хапва по всяко време, все нещо дъвче милия между храненията - ябълки,банани,солети....
Иначе вече сме здрави да чукам на дърво, Жоро лази напред назад, но не е голям фен на ходенето, май дупето му тежи Mr. Green - все гледа да поседне.
Тане, за промените в кодекса - май от 1 януари 2007 направиха така, че детето ако е на ясла, няма майчинство, но не съм 100 % сигурна. В последно време нямам време нито да чета насам натам, а и за моя жалост няма време и за фотошопстване.
За забелването - не забелвам...
Софиянки, завиждам ви за общото парти за р.ден. Дано да стане!
Правде, компа ми работи по цял ден, не се чуди защо нямаш отговор понякога....
Цвете,  Heart Eyes дано се засечем скоро!
 Мими - живи ли сте, как сте ?
Ще ме прощавате, ама спестявам време от пускане на лични Embarassed

Ще бягам, че мозъкът ми май спря да работи..., а сутринта от 7.30 ще трябва да слушам лекции... (за мой срам вече веднъж заспах, ама лекторът е винове, че скучновато поднася Mr. Green материала)

# 263
Абе хора какво е такова чудо тая моя дъщеря, какво е това неизживяно бебешко време. Напоследък не ще да го пусне тоя биберон залагалка, че се побъркваме. Откак го намери все си го иска като го види, ако не й го дам смуче шишето от млякото и шишето от водата като ги накланя така че да не достига до съдържанието. Голямо смукане пада. Не го и изтърва (много рядко). Цял ден може да го смуче. Знам, че е вредно, после ще носи шини на зъбите, но като ревне и друго не ще. Приемам съвети всякакви. Подозирам, както бях казала и преди, че и расте зъб и за това си го иска, изглежда се утешава така, знам ли и аз,  обаче после как ще се отучваме  newsm78
И друго - преди правеше по някоя и друга крачка - сега категорично отказва. Не че съм се засилила да я карам да върви, ама ми е странно все пак. Падна няколко пъти по лице и се уплаши, рева, дали е от това?
И още нещо - преди два месеца произнасяше (повтаряше) много сложни думи, а сега само кака, опит за леля и бати и мама. Чудно ми е просто. Това дете напредва или назадва?!? Друг уникум като Сияна?
 Hug

# 264
  • Добрич
Дани, най вероятно е, защото зъбките дразнят и тя иска да се чеше венчетата с бибата. Според мен няма място за притеснение. Казват, че когато зъбките станат 12 тогава трябва вече да се махне бибата, но дотогава Сиси сама няма да я иска - ще видиш. Мисля, че е един от прослувутите им периоди.  Hug За думите - честно нямам обяснуние, освен да мисля, че просто не иска да ги каже.  Hug Пък за вървенето най-вероятно е от падането, стреснала се е. Борис така не искаше да прави крачки когато го боля силно коремчето, но при вас това няма да е.  Wink Hug Heart Eyes

Приятен ден на всички!

П.П. Благодаря за пожеланията за здраве.  Wink Hug  bouquet

# 265
Дани Hug, почвам с теб, че въпросите ти са много...
Нормално е според мен да са текнали сополи след сиропа Проспан. Те най-вероятно са били отпреди него, но не са били течни иили са били назад. А Проспанът действа втечняващо на секретите при кашлица, но не само на тях. От лекар знам, защото се е налагало при мен да се използва този "страничен" ефект, че сиропи за кашлица, които действат отхрачващо, всъщност втечняват и разреждат всички секрети в човешкото тяло. Та вероятно е заради това. Но все пак това е си е твоето дете и ти най-добре можеш да прецениш кое е добро за него, така че може и ти да си права, че Проспанът не й действа. При Стени имаше ефект. Аз му давах по 2,5мл сутрин и вечер, вкл. и два дни след отшумяване на симптомите. Стискам палци Сиска да се оправя по-бързо, че се намъчи детенцето.
За биберона ми е непонятно. Стени никога не е искал биберон и дори когато започнаха да го мъчат зъби и веднъж беше много кисел му го бутнах в устата, а той изпадна в недоумение какво да го прави, извади го от устата си и го захапа откъм дръжката hahaha Joy, с нея да си чеше венците. И аз тогава изхвърлих всичките биберони. А смукането на биберон няма нищо общо с носенето на шини - доказано в съвременната ортодонтия. Пример съм  и аз - никога не съм смукала биберон, а се наложи да нося шини като малка.
Думичките вероятно тогава са били по-несъзнателно произнасяни и сега просто не иска да ги казва.
За ходене вероято я е страх след падането, но не се тревожи, ще й мине и пак ще се пусне да ходи.

А сега и другите ...
Забелвам по време на баня, но само докъдето се забелва от само себе си. Така препоръчват хирурзите в Здравния форум. Нашата педка нищо не ми е казвала по въпроса.

Айде Стени "каза" да свършвам...

Само да добавя, че ботушките на Борко са страхотни. Ние купихме едни гадни на Барт, поради липса на други. Изобщо тук непознават марки като Минимен, Примиджи, Чипо...  #Cussing outНяма никакъв избор... Тъп град #2gunfire!

Последна редакция: чт, 09 ное 2006, 10:24 от els

# 266
  • Добрич
Здрасти пак!  Laughing

Имам спешен въпрос към софийските мами, но и към др., които знаят координати - адрес и тел. на хотел Торели в Драгалевци в София. Моля, да ми пишете, че време не остана, за да резервираме стая там за събота вечер.  Praynig

bouquet

# 267
Дани,най-вероятно не иска да ходи,защото се е уплашила при падането и не се е отърсила от неприятното усещане.Аз съм била абсолютно същият случай.Не се тревожи,ще тръгне пак сладурката,а ти си купи удобни бързоходки Mr. Green
За думичките,също няма причина да се притесняваш-редуват се по-активни с по-пасивни етапи на упражняване на лингвистичните възможности на малките дечица,те слушат и попиват информация,после се упражняват.Забелязала ли си,че има периоди,когато по-активно употребяват дадени комбинации от срички,после като че ли ги забравят и упражняват нови GrinningВсички дечица го правят,това е естественият път на развитие на речта.Казвам ти го като бъдещ специалист в тази област,даже и изпит имам след 20-тина дни,мисля с 6 да го взимам Wink
Колкото до биберона,и аз се бях засилила рано да го махам,но като виждам как го мъчат зъбките моя юнак,се отказах.Сегашните биберони не са като едно време,чак до шина няма да се стигне,по-лошо е ако си смуче пръстчето Peace
Толкова от мен,отивам да страдам мълчаливо,че много проблеми ми се изсипаха на главата,ама нямам право да мрънкам у нас-репутацията ми е такава Wink Tired
Приятен ден!

# 268
  • София
Здравейте wavey.
Най-накрая Дани се сдоби и с второто си зъбче newsm44.Сега вкъщи е тихо и спокойно,надявам се,че ще продължи поне няколко дни,защото това зъбоникнене ми идва малко в повече.
На болните дечица пожелавам скорошно оздравяване Praynig.
Веси,до преди три месеца не заголвахме,но като си бяхме в София и всички (роднините) ни направиха на две стотинки,че не го правим.И сега след баня уж правим нещо,но то е по-скоро почистване,защото Ники го е страх да прилага сила.А иначе кожичката се е отлепила само от едната страна,а аз не смея да питам лекарката,защото тук са твърдо против насилственото заголване и тя като чуе какви ги върша ще ми счупи главата bash.
Зори,точно такова петънце,каквото описваш имаше Дани на бузката.Мазах го с какво ли не,по лекарско предписание,но нищо не помогна и аз спрях.След около седмица то изчезна.Сега има същото на крачето,но ще чакам да се скрие от само себе си,че вече ми омръзна да го мажа с каквото ми кажат и то да няма ефект ooooh!.
Дани,за биберона,нашия човек го търси само когато иска да спи,иначе не се сеща.За шините не се притеснявай.Аз нито един ден не съм смукала биберон,а 3 години носих апаратче и зъбите пак са ми криви.За ходенето ,Дани също го е страх да се отпусне да ходи сам.Трябва да се държи за нещо,за да ходи.И аз си мисля,че е заради няколкото падания,които имаше.Но живот и здраве ще проходят,нищо друго не им остава Grinning.За говоренето,ами и той е зациклил на "мама","тата" и "ам-ам".така,че спокойно,Сияна си се развива много добре за възраста Hug.
Къдрокоса,честити обувчици на Борко.
Чао засега  bouquet.

# 269
Марти,благодаря ти Hug
Малко по-спокойна съм  Simple Smile
Честито второ зъбче на Дани!

Общи условия

Активация на акаунт