Да опознае иска всичко ДЕКЕМВРИйчето самичко!!!

• 11 350
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
Айде здрасти и от мен!
Много сте писали, много теми сте разисквали, почвам пък до където я докарам...

Меню:
6ч. - АМ
8:30ч-9ч. - попара (3 сухара, бучка сиренце, масло, половин бурканче плодово пюре, заляти с плодов чай Хипп, захар допълнително не слагам), понякога за разнообразие я замествам с бисквитена каша Слънчо
12ч. - манджата от кухнята (там готвят всичко, в т.ч. леща и боб) + 1 или 2 сухара(в зависимост от гъстотата й)
16ч. - супата от кухнята + 1 или 2 сухара(в зависимост от гъстотата й), а ако супата е само картофена й слагам жълтък
20ч. - АМ

В събота и неделя яденето търпи промени. В събота на обед му давам рибно пюре Ганчев, а в неделя - заешко, пуешко или телешко такова. За следобед му готвя супичка, в която слагам каквото имам в хладилника - картоф, морков, чушка, домат, зеле, магданоз, копър, лук, ей такива неща, разнообразие да има.
Като цяло Стени предпочита яденетата да са му с консистенцията на пюретата Ганчев. И все още му ги пасирам, защото с това никнене на зъби и без друго му се гади, а като му заседне и някоя частичка...

За вариациите на някои от яденетата имам особено мнение:
Попарата с АМ е гадна (аз опитвам всичко, което давам на детето), а освен това мисля, че ще дойде доста тежка за усвояване - хем нормалната доза за едно хранене АМ, хем сиренце, масълце, сухарче. Опитах веднъж така и повече не повторих.
Кус-кус с АМ също не одобрявам - опитах се няколко пъти да дам такова нещо, като вкус горе-долу бива, но става едно лепкаво такова
АМ не би трябвало да престоява, дори и в хладилник. И не подценявайте бактериите, които се развиват в него. Вярно е, че сега, когато вече пипат, пълзят, ходят навсякъде, децата ни вече за "захранени" с много бактерии, но съвсем различни са бактериите, които се развиват в млечна среда. Те са едни от най-опасните!

Ще взаимствам идеята на Пачи за качакамака newsm10. Не ми беше хрумвало за него.

Като обощение мога да кажа - Марти, прави на Дани вариации на нашите си български манджи. Това картоф с череши ми звучи ... бррр ... Sick

И да не пропусна питането на Тане за майчинството и яслите - самото даване на детето в ясли няма отношение към получаването на майчинство. Ако започнеш работа обаче ще получаваш заплатата си + 50% майчинство. Няма да получаваш майчинство, ако се възползваш от новата програма, дето Масларова я измисли, за наемане на детегледачка чрез бюрото по труда, защото тогава всъщност майчинството ти ще отива при нея под формата на заплата.

Зечова, много се радвам за новата работа на мъжа ти! smile3501

Пожелавам оздравяване на болните! newsm17

И отивам да се обличам, че днес пак времето няма да е за изпускане! newsm68

# 241
  • гр. софия
Здравейте мили мами. Благодаря за топлото посрещане, много сте мили. Дара е малко болна, но малко по малко се поуправя вече. Ние ходим отдавна на ясла-както се казва стари кучета сме вече. От сега се замислям за рождения ден-в кой клуб да е/иска ми се да има пространство, да е чисто да има басеин с разноцветни топки и люлки и пързалки/. Знаете ли за такъв? Стискайте палци след малко отивам на мамограф. Срам ме е,но ще споделя- днес ме вика учителката на голямата- не внимава, не пише и е много бавна. Чао за сега от мен.

# 242
Ами и аз от вчера имам проблем с млякото.Кристиян не иска вече да пие Нутрилон и не знам какво да го правя.Лекарката казва да се опитвам със всички сили,ама пак не ще.Слагах му пюре,захар ама пак не го иска.Иначе ние ядем само по 4 пъти на ден от доста време.Просто той толкова си иска.А и сутрешното ни хранене е към 9:30.Но сега и аз се видях в зор.Какво да му давам вечер,като не го иска това мляко.Аз съм за кус-куса ние лично го приемаме доста добре.Но за картофите с череши съм твърдо против ,е не мога да проумея как може да се яде това.

За яслите и майчинството и аз знам ,че получаваш заплата +50% майчинство,освен ако не пожелаеш това майчинство да го прехвърлиш на някой(майка,свекърва или бавачката от бюрото по труда)

# 243
Стискаме палци дара да се оправи скро.

# 244
Успешен преглед при мамолога и не се коси от учителите,те вечни ннехаят... не може всички деца да са бързи,смели и сръчни.Пък някой път нящата се поправят доста лесно.

# 245
  • София
Мамчета,невероятни сте.Хиляди благодарности на всички за идейките  bouquet.
mts69,стискам палци и за прегледа при мамаолога и скоро Дара да се оправи.А за каката не се притеснявай.Дете е нормално е да не внимава и да не пише.
Но за картофите с череши съм твърдо против ,е не мога да проумея как може да се яде това.
Може,може и какви други нещта ядат тия немци просто ума не ми го побира (кюфтета като нашенските с марципанови гевречета и всякакви други ястия в комбинация сладко с солено) Sick.
Аз не съм голям спец по отношение На АМ,но Елс е права.Не бива да престоява дори и в хладилника.
А за тортата,мисля да направя в някакъв малък съд и веднага да му е сервирам,а остатъка от нея,майка му ще го хапне Mr. Green.Не знам вие как сте,но аз обожавам плодовите пюрета и кашите и понякога му правя по повече каша и я дояждам Embarassed

# 246
  • гр. софия
Благодаря ви за куража и пожеланията. Минах на преглед и поне засега нищо обезпокоително. Няколко фиброаденома/или мастопатия-не се е възстановила гърдата от кърменето, поне така ми обясниха/и след три месеца пак на преглед да се види дали са пораснали или разорбирали. Еми това е за сега от мен.

# 247
  • Пловдив
Здравейте!
Благодаря на Къдрокоска и Елс За инфото относно майчинството.
За АМвинаги го изхвърлям след един час и ако се наложи правя нова доза .
Дани,mts69,съжалявам ,че  Сиси и Дара са болнички, дано се оправят скоро!
Марти , и аз много обичам да дояждам пюренца ,манджи и каши.
 Ние днес бяхме на мерки и теглилки , прираста ни е 400 гр. и 1 см.Вече е 10 100 гр. и 75 см.
 Чао!Ще ядем и бягаме навън.

# 248
Ужас Марти как ги понасяш тези немци:(( Освен,че не изглеждат добре(според мен де) и имат доста странен вкус за хранене.И марципан ужас.Я си идвайте вече тук да си ядете българските вкуснотийки.

Браво на мама мтс69 за прегледа!

# 249
  • Бургас
Здравейте момичета!
Честито на всички навършили 11 месеца бебоци! Да са здрави и игриви!
Вчера бяхме да по-обстоен преглед при хомеопата. Оказа се, че не е само от зъбите, а и вирус. В момента имало епидемия от някакъв видоизменен вирус на скарлатината, така че пазете се! Иначе промяна в състоянието на Инес почти няма, пак е с температура, но вече има и ужасно разстройство, голямо дрискане от вчера насам, само да пръцне и се омазва до коленете, такова чудо не ни се беше случвало. Хайде стига толкоз натурализъм.  Sick Иначе е бодра, играе си все едно нищо и няма и така и аз приемам по-леко боледуването. Малко ми е странно хомеопатичното лечение, но реших да опитам, защото е безвредно и доколкото съм запозната децата доста добре се повлияват. А и нашето педи е фен на антибиотиците. На 4,5 м. Инес се разболя и ни вкара в болница, смениха 2 АБ, натъпкаха я с лекарства, системи , инхалации, инжекции и накрая ни изписаха със същите симптоми, с които влязохме и още седмица беше болна в къщи, но по мое предписание спрях всички лекарства, защото детето ревеше и повръщаше всичко и така се оправи. Остана и огромния стрес от болницата, не искаше да си легне в кошарата сама доста време след това преживяване, стряскаше се и плачеше, а беше толкова спокойно бебе преди това. Слава Богу, че децата забравят и нещата скоро се нормализираха. Но съм убедена, че вътре в нея е останал спомен от това ужасно преживяване. Много се отплеснах, но обяснявам защо избрах хомеопатията. Има ли и други мами, които ходят на хомеопат?
mts69 браво за прегледа. И аз се каня от доста време да отида профилактично на мамолог, но все не мога да се организирам. А и като казах на JP-то, тя ме прати на частно и то при ехографист, а знам че може с направление. Дано Дара да се оправи бързо и да няма повече проблеми!
nadia_krisi и ние сме на Нутрилон и също имахме период на неискане на млякото около 8-мия месец. Отказа да пие през деня и само нощем в полузаспало състояние изпиваше една доза. Останалото количество и го слагах сухо в ястията през деня , но беше голяма мъка, усетеше ли млякото отказваше да яде. Но това премина и сега пак си пие по 2, че и по 3 пъти. Пробвай след известно време, дано и при вас да е само период. Не го насилвай, да не стане злоядо детенцето.
Нашето меню е следното:
8 ч. - АМ 250 мл
12 ч. - обяд - давам манджата от кухнята, която обикновено е пилешко месо с вариации от зеленчукови комбинации
17 ч. - закуска - обикновено плод с грис, плодово пюре с бисквитка или с мюсли. Не давам кремчетата от кухнята, за мен това са захар, нишесте и оцветители - нищо полезно за детето /откакто се разбра, че и царевицата в БГ е генномодифицирана съм още по-скептична към този род закуски, не че аз не ги ям  Confused/
20 ч. - вечеря - супата от кухнята, която е пилешка и рядко телешка, с един сухар.
В събота и неделя аз и готвя, замразила съм си пилешко месо сварено и ситно накълцано във форма за лед и го добавям към различни зеленчуци - картоф, морков, тиквичка, чушка, лук, зелен боб и др. Вечерята ни в тези дни е млечна каша на Милупа, различни видове - Инес я обожава. Между храненията не давам нищо, освен вода и парченца пресен плод или коричка хляб, когато вечеряме с баща и, за да ни остави на мира поне да се нахраним.
Понякога се буди за мляко в  2ч. и в 6ч. и тогава давам и сутрешна закуска - попара със сирене и масло и чай, кус-кус  или овесени ядки със сирене и масло, не слагам захар.
Към Марти можеш да даваш всички комбинации от зеленчуците, които си въвела с месото, което си въвела, варени или печени, без пържено и сол. Ако правиш супа за вас, преди да я посолиш и застроиш, може да отсипеш няколко черпака и да ги пасираш за малкия човек. Ако е по-гъсто си става манджа, с повече бульон - супа. Hug
Dani пожелавам ти скорошно оздравяване на Сиси, дано не е алергия и да няма усложнения. Относно Стеримара при хрема аз много внимавам, при впръскването, понеже флакона е под голямо налягане, има опасност секретите от носа от силната струя да отидат в трахеята, което е много опасно. Аз лично никога не пръскам директно в носа, а в капачката и потапям в течността клечка за уши и с нея почиствам и овлажнявам ноздрите.
Хайде стига, че кой ще ме чете с тоя дълъг постинг.

Последна редакция: ср, 08 ное 2006, 13:59 от sanimama

# 250
Как ви завиждам за дето дечковците ви ядат всичко и не се гевезят като магарето Николушка.
Аз от край време се канех да ви разпитам какви са ви режимите, ама кел файда- от това на моя син няма да му порасне апетита Sad
Как расте това дете идея си нямам. Яде зорлем по 4 пъти, от които 2 по мое настояване. Спокойно може и на 3 да минем.
Опитах познати и непознати начини за предлагане на друха храна освен мляко и  гол хляб - НЕ!
Ето така се храним:
8ч - 330мл мляко (напоследък 2 сухара с част от млякото правя на попара и после допива остатъка)
13.30 - пюре (мое дело) с невероятен цирк и натъпкване и плюене около 180г в добрите дни. Ако не е пасирано просто отказва да гълта!:(
18ч - каша или плодово пюре. преди стържех плод, сега отказва да яде настърган плод #Cussing out
20.30 - 350мл мляко, подозирам, че и повече да направя, би го изпил. Пробвах с попара като сутрешното меню- ОТКАЗВА!
Шокирана съм това дете какви ги върши.
Пробвах с наши манджи, опитах да не го насилвам (разбирайте не яде от 8 до 18ч и после не издържах и го натъпках Sad) Плодове отхапва и после плюе парченцата, бисквити, солети не желае да вкуси. Само хляб яде, ама да е гол, да не е топен в манджа примерно. И си отхапва чудесно, дъвче, гълта, дори корите предпочита, в смисъл средата му става като каша в устата и я плюе. Давах кроасан- ами отхапва, дъвче и като се разкашка- плюе!
Какво да правя? Това минава всички граници. Само хляб и мляко.........

# 251
Не го насилвай като не иска да яде детето.
Да се оплача.наш Криси и той от днес е с температура,сополки и няма апетит.такак се надявах нас да ни подмине този вирус.Ама ето преди 4 часа вдигна 39 градуса.Цял ден не е хапнал нищичко.Ужас.Почвам да се чудя дали затова не желае да си изпива млякото.А и лекарката ни беше 1ва смяна.Ще давам Нурофен и Калпол пък дано поне малко поспадне температурката.

# 252
  • София
Здравейте!
 Hug

Lang, според мен тези 330, дето му ги даваш в 8 часа сутринта, са ядене и половина. Може би те го засищат повече, отколкото си мислиш, еле па в комбинация със сухар.  Thinking  Според мен, ако намалиш млякото на по 210 мл (210 вода + 7 мер. лъж.) сутрин и вечер, през деня ще яде по-добре.

Стискам палци всички болни бебончовци да оздравяват, при това много бързо, моля!!!   fingerscrossed Peace

Надето вчера беше на мерки и теглилки. Отчет: 10, 550 кг. , 73 см.  sohappy

Нашият режим е следният:
7-7,30 - 210 мл. АМ
9,30-10 - 1 бурканче плодово пюре
12-12:30 - бульон от супата + манджата (и 2те от кухнята) + кисело мляко
16-16:30 - десерта от кухнята или млечна каша
20:00 - 210 мл. АМ с 1 бисквитка Плазмон

55

# 253
Привет на всички.Ще използвам възможността да споделя и аз нещо което се случи вчера.
Съобщиха ни лошата новина,че свекър ми е с рак на простатата.Мъжът ми днес сутринта замина в провинцията и аз останах сама.Какво ли не правих днес за да се разсея,но нищо не помогна.Затова седнах да споделя с вас.Много ми е криво и с нетърпение чакам мъжът ми да се прибере.Поне за него да не се притеснявам,че все пак е път,а той е сам с колата.

# 254
Здравейте на всички!
мама М ,много съжелявам за лошата новина! Cry
Lang ,330 гр,не е ли много?Ние още сме на 200-220! newsm78
Ох,ние утре сме на консултация-толкова съм щастлива(не е теглен от 2-3 месеца),че нямам търпение!Но да не се радвам много,че педито да не изчезне пак някъде...Стискайте палци,моля ви!!!
Аз искам да попитам нещо мамите на момченцата:вашите педита казвали ли са ви да заголвате главичката на чурката и правите ли го???
Сега ви казвам лека нощ и лягам при малкия,че умирам за сън!
Утре ще се похваля с резултатите от прегледа!
Цунки на бебенцата! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт