Да опознае иска всичко ДЕКЕМВРИйчето самичко!!!

• 11 358
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
И аз се включвам отново Mr. Green
Феята на зъбките е наминала и покрай нас-Бобчо си има второ зъбче  newsm44

# 226
  • Бг-мама
Айде и аз със хубави новини мъжа ми е одобрен от утре почва работа. Laughing Laughing Laughing
Благодаря на всички за палците  и подкрепата
браво на Бобчо за зъбчето сега ще спре да тормози мама.

# 227
  • Пловдив
Здравейте!
Честито на ставащите на 11 месеца Дани и Алекс!Да са живи и здрави , много да слушкат мама и тати!
Къдрокоска, и аз ти благодаря за идеите , защото и ние имаме проблем с АМ,не пие повече от 50 -60 мл.Аз пробвах да му правя попара с бисквитки ,но ми отказа , ще опитам някоя от твоите идеи .Дано Борко да се държи добре при пътуването и да си прекарате страхотно в София!
 Марти,съжалявам,че ти се наложи така да отбиеш Дани ,аз също разбирам какво чувстваш ,защото и ние приключихме така набързо с кърменето,но според мен трябва да се радваш,че Дани си пие от шишето и не те търси ,защото така е по-добре според мен,отколкото да се травмира и да си търси гърдата.
 Правде,питката изглежда много апетитно.Поздравления за избора на Калина, аз виждам нещата така- Павката президент , а Калина -министър на финансите Laughing
 Санимама,стискам палци Инес да се оправя бързо и дано да се окажат зъбки Praynig
 Зечова,сигурно вече е минало интервюто , но да знаеш ,че и аз стисках палци на мъжа ти.Има ли някакви новини ?
За яслата ,аз засега мисля да га дам .Иска ми се да стане напролет или през лятото ,за да може да свикне ,докато тръгна на работа,обаче една моя позната ми каза ,че ако го дам на ясла щяли да ми спрат майчинството , знаете ли дали е така или тя нещо се е заблудила?!
 Нали ви казах ,че имаме четири горни зъбчета от скоро и сега Стилиян като си ги откри все прави някаква муцунка все едно ,че си прехапва устната или пък скърца със зъби.
 От няколко дни отново е станал много досаден - не иска да стои сам изобщо , непрекъснато е "лепнат "за мен нищо не мога да направя , направо полудявам.
 Още нещо да се оплача и спирам ,че ще се събуди , а имам да гладя ,та така другия проблем ни е спането или по-скоро неспането - през деня спи най-много час и половина , а вечер заспива чак след 12 ,сутрин става около 9:30 часа.Има ли и други като нас?
 Хайде чао!Приятенден на всички!
 Опа,докато съм писала" валяли "хубави новинки Laughing
 Честита нова работа на мъжа на Зечова!
 Честито второ зъбче на Бобчо!

# 228
Честити 11 месеца на празнуващите днес Дани и Алекс! Да са живи и здрави и мноооого щастливи!

Ехееее, Зечова, друг път да вярваш, че е било всяко зло за добро! Hug
Зори, честито второ зъбче на Бобчето! Дано приключи тормоза вече!
Ланг, и Мимиска е съгласна за общия РД, а и Надя_Криси, та ще стане малко парти, ще потърсим подходящ детски клуб, някъде по следата на Сф Mr. Green , ще поръчаме торта и готово - децата ще поиграят, а ние ще се запознаем!  bouquet
Тане, дай боже така да станат нещата и децата лесно да намерят верния път в живота!  bouquet Благодаря за чудесната прогноза! Grinning
Ели, давай още идейки за манджи, че Калина не яде нито попара, нито кус-кус, и закуската (когато въобще реши, че иска да яде е бисквити с кис. мляко)и отвреме на време удостоява с внимание някое плодово пюре. Най-обича аз да и ги правя, но за съжаление избора от плодове става все по-малък Crazy
Дано Борко се чества добре по време на пътуването, очаквам да се обадите като дойдете, обеща лятото, нали Laughing
Поздрави от нас и лек ден!  bouquet

# 229
  • Добрич
Зечова, честито ви нова работа. Дано на тази мъж ти се чувства по-добре и оценен!   newsm10
Честито и второ зъбче на Боби!   smile3521  newsm47
Тане, когато се започне работа по време на майчинство се заплаща само 50% от него, а не цялото + работната заплата. Сега ако го дадеш ще получаваш цялата си заплата + 50% от майчинството.  smile3503

Ами, то покрай всичките щуротии забравих да кажа, че и ние си имаме вече 7-мо зъбче.  smile3534

Вече спирам, че ще го докараме до 15страница с мойте постинги днес.  smile3505

П.П. Докато съм писала и Правдето се включи.  Hug Мила, и Борис не яде никаква закуска освен АМ - 250мл. Пробвай с бисквитена торта с АМ дето писах по-горе.  Peace Пробвай кроасанче без крема в АМ. Знам, че сте на кърма, ама за закуска или кремчета може да ги правиш с АМ. Дано си хареса нещо Калина!
А, като дойдев в Сф., ще се обадя, нали обещах!  Hug Heart Eyes

# 230
Ехххххх, търпях, търпях да не се оплаквам, ама вече ще полудея в къщи ви казвам  smile3511 smile3515 smile3511
Сияна още е болна. След антибиотика лепна някви гадни сополи. Първия ден течаха като река, кихаше през 15 минути и след всяко кихане вадеше по пет сантима сополяци  Rolling Eyes Отказах се да я водя на спешния щот вечно попадам на една дето не само че не поглежда детето, ами и много живо се интересува от личния ни живот  Rage Обадих се на позната педиатърка, описах й картинката.  Препоръча ми капки коларгол и сироп Перитол за да не развие алергичен ринит. Каза че според нея е нещо като синузит - имаше друго име детския такъв, ама вече не го помня. Който е слагал тия капки знае че съдържат йод и цапат ужасно. След всяко спане Сиси се събужда като черен индианец - омазана цялата със сополи, боядисани от капките. За чаршафите - сещате се - картинката е същата, сменям ги по няколко пъти на ден. Вечер след като изпие млякото, давена от сополите почва да кашля и да се дави - накрая повръща част от млякото премесено със гадни сополи, оцветени от капките. Иначе спи по много през деня, което не е характерно за нея. Позната докторка каза че ако не се оправи от така предписаните илачи за 3-4 дни ще трябва да я водя на УНГ и да се взема назален секрет за да се провери за стрептококи. Повече се боя да не е някоя гадна алергия, че това няма лечение. Утре стават три дни от как сме почнали лечението, а резултатите са променливи. Не ща да го водя вече никъде това дете по лекари щот се измъчи зверски да реве по прегледи и от това да го поя със сиропи, да му слагам капки, да пръскам стеримар. Реве, опъва се и ми е много жал, ама какво да правя. Дано не се наложи да ходим на УНГ, но не виждам прогнозите да са добри за сега  Weary И тя като Стилиян се лепнала като гербова марка за мен - реша ли да отида в тоалетна и реве. Може би е защото е болна. Старая се да й отделя внимание, но тя на моменти направо ми се качва на главата - ако не й дам нещо реве. А как къжете да й дам нож или някой остър предмет като го иска?! Венците назад са се подули и тя отвреме навреме изревава и ги блъска, сигурно я болят. Апетита е променлив.
Зечова много, ама много се радвам.  Hug
Зори честито зъбенце на Боби  Heart Eyes
Честито на порасналите дечица   bouquet

# 231
Да се включа и аз отново...
Зечова,честита нова работа на мъжа ти!Дано там се чувства по-добре и заплащането е по-добро!!! Peace
Зори,честито 2-ро зъбче на Бобчо! Hug
Dani_na_Sisi ,искренно ви желая скорошно оздравяване! Peace
Лек ден,ние отиваме на разходка!
Целувки на всички сладуранковци от нас!
 bye lovekiss

# 232
  • София
Е,наистина супер новини.
Зечова,честита работа на мъжа ти.След всяко зло идва добро Grinning.
Честити зъбчета на двамата Бобчовци!
Скоро и аз ще се похваля с второто зъбче на Дани.Всеки момент според мен ще пробие венеца и както се досещате покрай човека не може да се стои ooooh!.Вече ми омръзна от тия зъби Crossing Arms.
Дани,миличка много ми е мъчно и за теб и за Сисунка.Дано скоро се оправи мъничето Praynig.
Тане,Дани е абсолютно същия като Стилян.През деня спи по час,час и половина,а вечер заспива не по-рано от 22.30 часа.Същото важи и за гербовата марка Mr. Green.Където съм аз там е и той,в противен случай пада голям рев newsm45.
Къдрокоса,хиляди благодарности за рецептата за тортата  bouquet.Още тия дни ще я направя и после ще докладвам как се е приела Wink.А сутрин Дани освен 250 мл. АМ  изяжда максимум 100 гр. пл.пюре.Повече не мога да го накарам.
Така и така сме на кулинарна вълна,ще помоля мамчетата които взимат храна от детската кухня или пък те си готвят сами да споделят какво е менюто,защото тукашните рецепти дори и за бебета са доста извъртяни и са малко Sick.На мен не ми се иска да го свиквам на немската кухня,защото живот и здраве след 2 години той ще тръгне на детска градина в България и никой няма да му готви например варени картофи с черешово сладко.Молбата ми е да споделите не толкова рецепи колкото предложения за манджи Hug.

# 233
Зечова, много се радвам за вас   bouquet
Данидо, тези сополи ми приличат на алергия...  newsm78
Правде, Марти, давам идеи за манджи:
Закуски: качамак (царевичен грис, сирене, масло - Маги го обожава); пшеничен грис със захар, масло и сирене; попара; плодова каша с настърган плод; мляко с бисквити и настърган плод, кус-кус със захар, масло и сирене.
Обяд: пиле с грах и картофи; тиква с картофи и телешко, зеленчукова манджа, тиквички с ориз, риба с картофи и домат и мн. др.
Следобяд: плодова каша с настърган плод; кисел (продават прахообразни смески по 25 ст.) с настърган плод; овесени ядки с плод и АМ; мляко с бисквити и настърган плод.
Вечеря: супа. Ще се цитирам от един друг постинг:
Аз правя 2 модела супи:
На картофена основа - картоф, морков, лук, чушка (не я пека и беля предварително), тиква, тиквичка, зелен фасул, целина, месо (пилешко, риба или телешко), фиде, зехтин.
На оризова основа - ориз, морков, лук, тиквичка, месо (пилешко, риба или телешко), зехтин.
Зеленчуците ми варират според сезона и наличността.
Често правя само постни супи, месото варя отделно, режа го на ситно и го замразявам (в началото го пасирах), като всеки път на една и съща основа добавям само мръвката.
Супата започнах да я давам към 9-тия месец, като в началото или режех на много ситно всичко, или го стържех в комбайна преди варене. Фидето трошах в хаванче за чесън.
Случвало се е детето да не иска от супата и тогава я пасирам и добавям малко зеленчукова каша, за да стане по-гъста, като пюре.

Обедните манджи ги правя като супите, но малко по-гъсти.

# 234
  • София
Пачи,златна си.Много,много благодаря за идеите newsm51.

# 235
  • Добрич
После ще пиша рецептите на манджите, които правя на Борката у дома. Сега да се поправя преди да е станало късно. Тортите не би трябвало да стоят цяла вечер, защото трайността на АМ е един час! Много съжалявам, че ви подведох, но аз също не съм ги правила, просто ми дойде като идея. Днес купих бисквити и ще му правя, но нешестето ще го правя само с вода.

# 236
Къдрокоса, доколкото знам, вече не е толкова фатално, ако АМ престои повече от час - децата са с укрепнали организми, свикнали да се борят с бактериите (все пак пипат и лапат всичко, до което се докопат  Mr. Green), така че ако АМ престои 2-3-4 часа в хладилника нищо няма да му стане, поне според мен.  newsm78

# 237
Марти при нас в кухнята правят пилешки супи, млечни супи, пюрета от телешко месо със зеленчуци или пилешко със зеленчуци - примерно пиле с грах, пиле с пипер и картофи или пък телешко със зеленчуци и т.н. Аз й готвя през съботния и неделния ден, въпреки че мога да вземам храна от кухнята-майка. Сварявам месото -  давала съм пилешко, а на скоро и свинско, но без мазнини - месо от бута, като старателно отстранявам мазнините. После добавям зеленчубите, най-често картофи, моркови, пипер в различни количества, за да е разнообразно. Месото не повече от една супена лъжица - иначе става тежичко и как да се изразя - твърде месно. Добавям малко олио докато се варят (ако видя че изглежда постно). Пасирам месото и зеленчуците с част от водата в която са врели задължително докато е горещо (от снаха ми знам, че картофите ако се парисарт охладени стават като лепило) Супите правя горе-доло по същия начин но слагам и малко фиде. В супите и от кухнята и в домашните слагам по един сухар и пасирам. Сияна много обича супите по този начин. Въобще тя обича по-редките и гладки храни. Ние се храним така
Сутрин мляко АМ 220 мл, понякога с бисквида, понякога без
После ние ядем някакви тестени закуски - кифла, кроасан и т.н. и тя винаги си хапва - много обича тестени неща (понякога си гризка сухарче)
На обяд яде пюрето от кухнята или мое такова
След обяд яде супата със един сухар (не си пада по кисели, само ако е мляко с грис го яде), в събота и неделя давам каша с плод
За вечеря АМ 220 мл пак с бисквитка или без
Ами това е
Сетих се че наскоро купих едно списание с безплатна притурка 130 рецепти за бебето и детето. Ако искаш някакви идеи - може да погледна там. Разделени са по възраст.

Момичета благодаря за подкрепата и милите думи  Hug Пачи - дано да грешиш в съмненията си за алергията  Sad

# 238
  • Добрич
Из менюто на Борис:

Закуска - АМ.
Обяд - пиле с ориз на фурна, пиле с картофи на фурна, гювече на фурна - картоф, сирене, кашкавалче, дом.пюренце, масло; спагети - сиренце, пил.месо, спагети натрошени на окло 3-4см., дом.пюре; пил. или телешко с картофи и грах и малко лук и магданоз на котлон; пил.месо с картофи, моркови, грах, лук, пиперка, магданоз, масло на котлон; и др.
Следобедна закуска - каша, кисел
Вечеря - АМ
Към 4.00, 4;30 - АМ

Между храненетата - плодове, солетки, кроасанчета

Дани, дано не е алергия!  Praynig 

# 239
Иви най-накрая заспа и аз седнах да ви видя!Оставихме го на свекито и ние излязохме малко-и резултата е: заспиване в 11h,а винаги си ляга 9-9:30h.Ако има едно лесно цял ден да е в ръцете и това дете... ooooh!
Аз също мисля,че ако АМ престои в хладилник 2-3 часа нищо няма да му стане,а и вече бебешоците са големи и с по-укрепнали организми от новородени! Peace
Менюто на Иви е:
закуска-сирена попара(обожава я),филиика с детски пастет,макарони,кус-кус
обяд-манджите от кухнята:кюфте с варени картофи,картофена манджа,ориз,пълнен пипер,каша с кюфте,сирена каша,руло "Стефани" с варени картофи(махам белтъка),мусака-абе яде всичко без боб и леща
следобед-плод(банан,ябълка) и плодово мляко с бисквитка,нишесте,бисквитена торта,плодово пюре с бисквитка,кроасанчета
вечеря-супата от кухнята или тази,която аз съм направила с филийка хляб в нея
през ноща-3-4h.-мляко
Сега ви казвам лека нощ и отивам да гладя,че няма да се изгладят сами Simple Smile
Целувки на всички бебешоци! bye lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт