Да опознае иска всичко ДЕКЕМВРИйчето самичко!!!

• 11 362
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
Ели, май са доста км от Добрич до Несебър и после до София. Може би е време да пробвате дали Борката ще разреши на някой друг да го гледа! Може да се получи, а може ад се окаже, че не е трябвало да го правиш, но няма как да разбереш, ако не пробваш! Hug Успех във вземането на решение! Mr. Green Целувки на Борко! Heart Eyes
Санимама, много съжалявам, че Инес е болна, но може наистина да са зъби, дано е това...
Алисс, ето я рецептата на питката:
"Питка
1 кисело мляко се разделя на две. В едната половина се слага 1 ч.л сода+1 суп. л. олио+1 суп.л. оцет+1 суп.л. сол+1 суп.л. захар+1 яйце. Във втората половина се слага 1 кубче мая. Двете половини се смесват(след като се е разтворила маята) и към тях постепенно се прибавя около 1 кг. брашно. Втасва между 30-40 мин и се оформя както ви харесва (аз я направих на слънчоглед) отгоре я мажа с жълтък и поръсвам със сусам. Пече се докато се надигне хубаво на 200 С, и след това се допича на 150 С. Опитвате с шишче и ако е необходимо се слага фолио, за да не се препече коричката. След като се извади от фурната я мажа с малко масло и завивам с кърпа.
Само да предупредя има много месене при тази питка, аз си го спестявам с робота....но не съвсем изцяло"

Копирах я от форума, разбира се!  bouquet
А ето тук още теми за питката:
1. Питка за прощъпулник
2. Спешно-за питката за прощъпулник! 
3. Питка-хризантема

Скоро някой беше пускал линк за Прощъпулника, но ето го пак !

Зечова, права си, мила Си*Са наистина си е наша декемврийска мама, но се загуби в последно време, предполагам, че с Нефи са заминали за Англия! И все пак
Честит Рожден Ден, Сиси! Да сте живи и здрави и много щастливи!

Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 22:32 от правда_z

# 211
Честито, Тане! Здраве, щастие, любов и късмет   bouquet!!!
Зечова, приеми едни палци и от мен  Hug
Къдрокоса, Маги е Панталей-пътник и е свикнала на такива преходи, но ти най-добре си познаваш Боби... Но ако го оставите ще имаш чудесна възможност да се напиеш в София  Mr. Green
Мади, не се кахъри за кърменето - 10 месеца си е успех   bouquet В деня, в който спрях да кърмя изпуших 1 кутия цигари, изядох 2 купи безумно люто шкембе и с кеф изпих едно пиене - най-накрая с чиста съвест  Mr. Green
Зори, що не го пробваш да пие от чаша? Може да не се кефи на самото шише  newsm78
Санимама, дано да са зъби...
Правде,  целувки за малката финансистка   bouquet
Весенцето, честито (малко на патерица, но това се честити дълго време)   bouquet

При нас нищо ново - в това гадно време само се мързельосвам нещо - нито ми се работи, нито ми се разхожда. Едвам се мобилизирам да излезем за час-два по обяд.

# 212
Здравейте пак!
Пиша на бързичко,че много ме боли глава и ще си лягам Tired
kadrokosa,Боби изобщо не е фен на сладичкото Naughty,за това и кашите не ги обича,но аз му ги приспособявам,правейки ги по-безвкусни.Така,че едва ли ще ги хареса млеката.Иначе попарата точно така му я правя,а на обед слагам АМ в пюрето,когато давам зеленчуково,в месното не слагам.В плодовите също добавям АМ.
Идеята ти за кремче ми харесва Peace Hug
Марти,само вода пие от шише,нищо друго не признава,пробвах какви ли не варианти,човекът така си е решил и така предпочита Tired
Пачи,и от чаша не иска да пие, мляко и сокове де,само водица признава.Ей,в чудо съм се видяла Crazy
sanimama,дано всичко да е наред с детето Peace
Ани,стискам палци за интервюто,късмет на мъжа ти fingerscrossed
Честит празник на Сиси! baloni baloni baloni baloni baloni

# 213
  • Бургас
Добро утро момичета!
При нас положението си е все същото, Инес продължава да има температура, която пада от Панадола и след 5-6 часа пак се покачва. Вечерта беше спокойна и нямаше температура, може би защото и дадох Панадол преди сън. Снощи и днес имаше разстройство, което още повече ме навежда на мисълта, че е от зъбите. Иначе си играе и има апетит.
Къдрокоска, аз бих взела детето, ама ти както си решиш. Бебетата много обичат да пътуват. Предполагам, че имате столче за кола и там Борката ще си спинка почти през целия път. Може да направите извънредни почивки, заради него за храна и т.н. Вероятно след пътуването и той ще е малко по-уморен и ще иска да поспи повече, в което няма нищо лошо. Ако е свикнал с баба си е вариант да го оставиш, Инес не признава никой друг освен мен и не бих я оставила дори и за 2 часа, ще се пукне от рев.
P.S. Бургас има ли го в маршрута Несебър - София? Wink  bouquet

# 214
  • София
Здравейте  Hug.
Ето една почерпка от нас за вас:

Дани днес става на 11 месеца!
sanimama,стискам палци Инес бързо да се оправи.Дано наистина е от зъбите.
kadrokosa,Дани когато беше на 7 месеца пропътува 800км за един ден.Почти през цялото време спа и не ни създава проблеми,но тогава беше и по-малък.Ако бабите са навити да го гледат може да им го оставиш,така и ти ще си починеш малко Grinning.
Дани,трогна ме много с наградата.Благодаря ти  bouquet.
Алис,не знам защо не можеш да качваш снимки,но аз например в бг фото-то не мога да качвам,,не знам каква е причината newsm78.
Малии,Зори,какво момче имаш.И аз на твое място сигурно щях в чудо да се видя.Дано като порасне малко да не ти създава проблеми и с яденето и с пиенето на мляко.
Отивам да сменявам памперс.
Чао засега.

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 10:11 от Марти

# 215
ЧЕСТИТ 11 МЕСЕЦ НА ДАНИ И САШИ,ДА РАСТАТ ЗДРАВИ,ВЕСЕЛИ И ЩАСТЛИВИ!!![/
b]

kadrokosa,аз специално не бих пътувала с Ина по това време на годината на дълъг път.Но ти най-добре си знаеш детенцето.
Правде,много ти благодаря.Надявам се да се справя и моята питка да стане хубава,като твоята.

Лек ден на всички!

# 216
Кристиян беше на 5 месеца когато пътувахме от София до Виена и издържа стоически целия път.Е наистина ни се наложи да спираме,но самият път не го впечатли,а и почти през цялото време спинкаше.Аз мисля,че няма да е проблем да вземеш Боби с вас.Още повече,че той не е малко бебе вече и няма какво толкова да го изтощи пътя.Най-много да не му се иска да стои мирен.Но от друга страна,ако наистина има кой да го гледа ...може да го оставиш.

smile3525 smile3525 Благодаря на всички за пожеланията за сесията.мале в чудо съм се видяла. А за ясла май и аз се отказах.Пък и мъжът ми каза твърдо НЕ! какво да се прави трябва да слушаме тати!

За снимките в албумчето не знам защо става така.Аз онзи ден слагах и всички са си там.Пробвай пак и изчакай внимателно всичко да се зареди докрай.

Накрая,но не на последно място 

Честит 11 месец на всички бебоци,които празнуват днес.Да са живи здрави,весели и засмяни и след 1 месец да ни черпят виртуално за първата си годинка.

# 217
здравейте след кратко безинтернетие! Ей голяма драма е да няма нет!

Прогледнах отгоре-отгоре кой какво е писал, та затова Зечова - палци за мъжа ти, респективно теб самата!
Къдрокоса - с или без сладуркото сависи как ще ти е по-добре. Моите впечатления - каквото на теб не ти прави впечатление и не ти тежи - и за детето е ОК.

Днес бяхме на консултация- лекарката го изкара отслабнал с 500г и пораснал с 3см. Някой да препоръча педиатър за района на Лагера, Хиподрума, Борово...? Нашата е просто отчайващо незаинтересована. Джуджето според нея е  10100 и 80см! 8 зъба, мотор в дупето и учудващо -липса на интерес към кабели и контакти! Дано и занапред така!
Е щрихирах.
Поздрави на празнуващите, малки и големи! Живи, здрави, весели, щастливи!

# 218
Честити 11 месеца на сладурковците Дани и Сашко!
Да са здрави,весели,игриви и да слушкат своите родители!
Весел празник!

Едно подаръче за ДаниИ едно подаръче за Сашето

# 219
  • Добрич
Ха, здрасти!  Hug
Първо да Честито на порасналите с още един месец малчовци! Да са живи и здрави и много радостни и послушни!
Второ на всички вас, много благодаря за отговорите на отправената от мен питанка.   Hug  bouquet Снощи много мислих и стигнах до извода, че ще е по-добре да вземем Борко. Не сме го оставяли до сега с изключение за няколко часа покрай почистването след ремонта и не си представям да легне да спи без нас, че и две нощи. Ако почне да реве за нас не ми се мисли какво ще го правят, защото като си науми нещо и докато не го получи не спира да ревтуни. Своенравен си е и това е.  Mr. Green Още веднъж ви благодаря! Страхотни сте!   bouquet
Санимама, според мен са зъби и скоро ви пожелавам да избият, че да не се тормозите в къщи.  Hug Heart Eyes Ами, така като си го представя няма да можем да спрем в Бургас, защото ще ни чака път до София. Ще го оставим когато дойдем специално в Несебър и тогава ще прескочим до Бургас за срещичка.  Peace  bouquet
Пачи, аз и без това не пия, така че това определено няма да е причина да оставя Боби.  Wink Laughing
Спирам, че отивам да готвя спагетки на малкия, че трабва да се яде.  Joy

bouquet

# 220
  • Добрич
Зори, като казах спагетки и се сетих, че може да правиш на адашчето макарони с АМ и после или да ги подсладиш с плодово пюре или пък да им сложиш сиренце. Др., което се сетих е, че аз правя на Борката гювечета. Слагам сиренце, малко кашкавалче, че не му е фен, картофче и малко доматено пюре. Ти към това също можеш да прибавиш АМ и ще се получи като заливка на мусака, но без яйцето.  Wink Другото е ориз-сладък или пък грис, пак вместо само с вода да добавиш АМ. Дано му хареса нещо на малкия, че предполагам, че си се видяла вече в чудо где да го туряш това АМ.  Wink Hug

Пиша тук, а не на ЛС на Зори, защото може и на др. да съм дала идейки за манджи.  Peace

Зечова, кажи как мина интервюто.  Laughing

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 12:35 от kadrokosa

# 221
 Hug Hug Hug
Много ми помагаш с тези идеи Heart Eyes

# 222

baloni           baloni             baloni             baloni                  baloni
                        ЧЕСТИТИ 11 МЕСЕЦА НА ДАНИ И САШКО!!!
Бъдете живи и здрави,много весели и щури за радост на мама и тате!!!

baloni            baloni :           baloni            baloni                  baloni

# 223
  • Добрич
Позволявам да ме наречете спамърка днес. То не бяха постинги от моя страна, то не беше чудо.  Joy Joy Joy
Зори, радвам се, че мога да помогна, ама дали Боби ще одобри идеите е др. въпрос.  Wink Hug Сетих се още, че можем да им правим и бисквитена или солена торта. Слатаме ред бисквити и после ред нишесте с АМ, кисел с АМ или пък плодово пюре. Престоява една нощ и хоп десерт за др.ден. Солената торта пък може да я правим като редим някакви солени бисквитки и заливаме с АМ, за да се напоят и така.  Laughing

Днес съм на кулинарна основа, така че който има да пита нещо да пита, че това ми се случва рядко!  Wink hahaha

Не обещавам, че това е последният ми постинг за днес.  Crazy Mr. Green

# 224
И аз и аз ! 2 постинга за 1 ден- това трябва да се отбележи Simple Smile

Ама забравих да спомена за общия рожден ден, че съм- ЗА. До тук 3ма желаещи- Зори, Правдето и аз - кака Гинка. Останалите, моля, какво мислите по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт