Много сте писали, много теми сте разисквали, почвам пък до където я докарам...
Меню:
6ч. - АМ
8:30ч-9ч. - попара (3 сухара, бучка сиренце, масло, половин бурканче плодово пюре, заляти с плодов чай Хипп, захар допълнително не слагам), понякога за разнообразие я замествам с бисквитена каша Слънчо
12ч. - манджата от кухнята (там готвят всичко, в т.ч. леща и боб) + 1 или 2 сухара(в зависимост от гъстотата й)
16ч. - супата от кухнята + 1 или 2 сухара(в зависимост от гъстотата й), а ако супата е само картофена й слагам жълтък
20ч. - АМ
В събота и неделя яденето търпи промени. В събота на обед му давам рибно пюре Ганчев, а в неделя - заешко, пуешко или телешко такова. За следобед му готвя супичка, в която слагам каквото имам в хладилника - картоф, морков, чушка, домат, зеле, магданоз, копър, лук, ей такива неща, разнообразие да има.
Като цяло Стени предпочита яденетата да са му с консистенцията на пюретата Ганчев. И все още му ги пасирам, защото с това никнене на зъби и без друго му се гади, а като му заседне и някоя частичка...
За вариациите на някои от яденетата имам особено мнение:
Попарата с АМ е гадна (аз опитвам всичко, което давам на детето), а освен това мисля, че ще дойде доста тежка за усвояване - хем нормалната доза за едно хранене АМ, хем сиренце, масълце, сухарче. Опитах веднъж така и повече не повторих.
Кус-кус с АМ също не одобрявам - опитах се няколко пъти да дам такова нещо, като вкус горе-долу бива, но става едно лепкаво такова
АМ не би трябвало да престоява, дори и в хладилник. И не подценявайте бактериите, които се развиват в него. Вярно е, че сега, когато вече пипат, пълзят, ходят навсякъде, децата ни вече за "захранени" с много бактерии, но съвсем различни са бактериите, които се развиват в млечна среда. Те са едни от най-опасните!
Ще взаимствам идеята на Пачи за качакамака
. Не ми беше хрумвало за него.Като обощение мога да кажа - Марти, прави на Дани вариации на нашите си български манджи. Това картоф с череши ми звучи ... бррр ...

И да не пропусна питането на Тане за майчинството и яслите - самото даване на детето в ясли няма отношение към получаването на майчинство. Ако започнеш работа обаче ще получаваш заплатата си + 50% майчинство. Няма да получаваш майчинство, ако се възползваш от новата програма, дето Масларова я измисли, за наемане на детегледачка чрез бюрото по труда, защото тогава всъщност майчинството ти ще отива при нея под формата на заплата.
Зечова, много се радвам за новата работа на мъжа ти!

Пожелавам оздравяване на болните!

И отивам да се обличам, че днес пак времето няма да е за изпускане!
.

Според мен, ако намалиш млякото на по 210 мл (210 вода + 7 мер. лъж.) сутрин и вечер, през деня ще яде по-добре.