Тема 4 - Февруарската дружинка премина първата половинка 🌺

• 39 553
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
paradise_m
Спомняш ли си при какви стойности на ТСХ имаше сърцебиене? В момента моето е 2.90 и ми назначиха терапия през ден 🤷. Ще си пусна контрола след 2-3 седмици и ако не е по-добре,ще сменя ендокриноложката.

# 196
paradise_m
Спомняш ли си при какви стойности на ТСХ имаше сърцебиене? В момента моето е 2.90 и ми назначиха терапия през ден 🤷. Ще си пусна контрола след 2-3 седмици и ако не е по-добре,ще сменя ендокриноложката.
Аз пия тироксин вече 3-та година, откриха ми хипофункцията точно по тази причина, че имах страшно сърцебиене и неможех да спя.Тсх ми беше 7,2.Започнах тирксина и всичко изчезна, сега се чувствам много добре.Сега през бременността ми увеличиха дозата на 100, преди взимах 75.Миналата седмица бях при ендокринолога и тсх ми е 3,2.Той каза че е перфектно.Така че при всеки е различно, понеже може 2,9 да се води ниско, но да имаш недостиг на тироксин и да имаш сърцебиене.Важно е да се пият лекарствата както ти кажат и всичко ще е наред и много важно нещо, сутрин на гладно и след час чак каквото и да е.Аз така ги пия от години, чакам час, без кафе без нищо.

# 197
Попринцип сърцебиенето е симптом на хипертироидизъм и ако дозата на Еутироксина е много висока, тогава може да предизвика сърцебиене (то се променя и ТСХ съответо). Моето е 3,2  и съм нямала сърцебиене, пия по 50 микрограма всяка сутрин на гладно, важно е да не се яде и пие поне 30 минути след това, също е важно да има интервал между него и приема на други лекарства като желязо, магнезий, даже витамини, но това един добър ендокринолог би трябвало да го обясни. Скоро ще го изследвам пак да видим дали е влезнало в нормални стойности и дали ще ми променят дозата съответно.
Попринцип 3,2 е нармална стойност, но през бременността е висока. Парадайс, ти май не беше в България, но ако трябва виж и друг лекар, че трябва да се смъкне, не е перфектна стойност това. Мисля, че под 2 трябваше да е при бременност.

# 198
Благодаря момичета.Приемам еутирокса сутрин на гладно и чак след около час ям и приемам добавки.На мен ми казаха,че целим стойност под 2 по време на бременност. Сега като скочи започвам с ниска доза от 25мг и дано тя е достатъчна.

# 199
Магнезият трябва да е поне 4 часа след Еутирокса, а желязото 8. Аз ходих при Начев, който се води най-добър и му се доверявам напълно. Малко бързо говори, а още по-лошо пише, но специално го питах 2 пъти колко часа след лекарството да приемам всяко нещо, за да съм сигурна. И витамините (Елевит пия) каза да са поне 6 часа след Еутироксина. И така направих си една схемичка, но вмъкнах всяко нещо и пия под час за по-лесно. Каза, каквото и да ми изпишат, да му звъня да го питам, но аз се надявам да не ми се налага да пия друго, че трудно ще си променя схемичката Grinning

# 200
Незнам момичета, всеки месец ми следят Тсх- то, питах го няколко пъти ок ли е, той каза перфектно е.АГ, който ме следи  и ни е роднина също ми казва перфектни резултати са това.Така че се доверявам на тях.Между другото моето Тсх никога не било по ниско от 3, забременях на 5,5 тсх,  а казват че е невъзможно.А и ендокринолога ми обясни че бебето си взима първо за него, така че за него винаги има достатъчно.Не съм имала никакви проблеми през бременноста , макар че до като ми увеличат дозата чаках месец и съм била с 5,5 тсх.Първите 3 месеца ми бяха перфектни, без никакви проблеми, бебчо расте даже върви едър с една седмица напред. Следят ме постоянно.Ендокинолога ми каза че в момента се получава натрупване на тироксин с по-високата доза и според него това е достатъчно.Важно е да св взимат лекарствата, проблем става ако не се взимат и тогава има рискове.А между дугото пия фолиева, вит Б12 и йод, това ми предписаха само като витамини, нищо друго, мойта приятелка в Германия с хипофункция и при двете бременности ѝ предписаха същите неща.Пия ги вечер, така свикнах💙

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 18:54 от paradise_m

# 201
На някоя случвало ли и се е да събере границите на кръвното? До сега винаги ми е било нормално - 110/70. Тази вечер всичко си беше наред, бях си енергична, вечерях си нормално и изведнъж за секунда нещата се промениха. Причерня ми, не ме държаха краката и ръцете ми се отпуснаха, не можех да си фокусирам погледа и въобще да си контролирам очите, ушите ми пищяха и чувах хората около мен далече. Пред припадък бях, но след няколко минути се освестих и върнах съвсем малко храна. Бях се изпотила цялата, жега ми беше и едва дишах. Измерих си кръвното и беше 90/60, ядох сладко и легнах да се съвзема. Сега пък ми стана студено и не мога да си стопля крайниците. Писах на АГ, но е късно и сигурно ще ми отговори чак утре.

# 202
На някоя случвало ли и се е да събере границите на кръвното? До сега винаги ми е било нормално - 110/70. Тази вечер всичко си беше наред, бях си енергична, вечерях си нормално и изведнъж за секунда нещата се промениха. Причерня ми, не ме държаха краката и ръцете ми се отпуснаха, не можех да си фокусирам погледа и въобще да си контролирам очите, ушите ми пищяха и чувах хората около мен далече. Пред припадък бях, но след няколко минути се освестих и върнах съвсем малко храна. Бях се изпотила цялата, жега ми беше и едва дишах. Измерих си кръвното и беше 90/60, ядох сладко и легнах да се съвзема. Сега пък ми стана студено и не мога да си стопля крайниците. Писах на АГ, но е късно и сигурно ще ми отговори чак утре.

На мен ми се е случвало, включително и сега като бременна. И аз се чувствах по подобен начин. Обикновено голяма чаша айрян с повечко сол ме поосвества Simple Smile

# 203
Аз съм с 2.4 тсх, на 25 мг л-тироксин. Сърцебиене получавам също, според доктора с 50% увеличение в обема на кръвта и снабдяване на плацентата с кръв, нормално е сърцето да работи по-усърдно.

# 204
Момичета, понеже много неща изчетох и много мнения чух.... Вие каква козметика ще използвате, предвид зимните ни бебчета и по-скоро ме интересува с олио или с мляко ще мажете след баня?

# 205
SimD23, с първата бременност ми се случваше сравнително често. Няколко пъти дори губих съзнание. Ходих на кардиолог за всеки случай, но за щастие всичко беше наред. Лекар ми каза да легна на лявата страна, веднага щом започна да се чувствам зле. Наистина ми ставаше по- добре. Забраниха ми да шофирам, защото не се знаеше кога може да ми прилошее, а то става изведнъж.
Аз ще използвам мляко, олиото е много тежко и трудно попива, не е особено приятно да стоиш мазен. Обикновено се използва за масаж, не толкова за мазане само.

# 206
Все едно ми четете мислите, тъкмо си мислех каква козметика да ползвам за бебето, има хиляди варианти в днешно време. Излезе ми реклама на шишенца Томи Типи, какво мислите за тях?

# 207
Досега навсякъде, където съм чела и гледала клипове казват, че за зимата е подходящо олио, а за лятото мляко. Аз ще си взема и от двете и ще преценя,но мисля първо олио наистина да ползвам.

# 208
  • sofia
Аз се чудя между Авент и Томи, като и от двата вида бих взела с тръбичката против колики.
Иначе много красиви ми се виждат ето тези на Чико
http://kasida.bg/product/51989/chicco-shishe-sas-silikonov-biber … -ml-0m-rozov.html

# 209
Аз се чудя между Авент и Томи, като и от двата вида бих взела с тръбичката против колики.
Иначе много красиви ми се виждат ето тези на Чико
http://kasida.bg/product/51989/chicco-shishe-sas-silikonov-biber … -ml-0m-rozov.html

На мен лично много ми харесват тези на Авент, а и сега са намалени и днес мисля да отида до Хиполенд да ги купя 🙂

Общи условия

Активация на акаунт