Тема 4 - Февруарската дружинка премина първата половинка 🌺

• 39 534
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
  • София
И аз съм в ужасно настроение през повечето време. Всичко ме дразни, будя се през нощта и светът ми е крив. Сънувах преди седмица, че мъжа ми ме е оставил да го чакам и се събудих ядосана - не му говорих цял ден 🤪

Мисля, че са хормони, защото дори на себе си звуча налудничаво.

# 271
Здравейте момичета, не съм много активна напоследък но от 04.10 съм с положителен тест за корона вирус. Вече съм доста по-добре, но определено е доста неприятно премеждие. Като изключим първоначалния стрес накъде, какво , как бих казала че минава доста леко. Единственото което много ме притеанява е дали всичко с бебето е наред. Едва ще изтърпя до понеделник когато ми изтича карантината да отида на лекар. Всеки ден го усещам, но в едни моменти, защо е толкова активно, после защо не е..... луда работа просто.
Иначе виждам че обсъждате имена Stuck Out Tongue Winking Eye аз от години си бях решила ако имам момче как ще казва и сега просто не е имало чуденка. По-принцип не съм суеверна и ако някои попита си го казвам. Мъжа ми имаше някакви резерви, но мисля че вече и той свикна Simple Smile

# 272
И аз съм в ужасно настроение през повечето време. Всичко ме дразни, будя се през нощта и светът ми е крив. Сънувах преди седмица, че мъжа ми ме е оставил да го чакам и се събудих ядосана - не му говорих цял ден 🤪

Мисля, че са хормони, защото дори на себе си звуча налудничаво.

Оф моите притеснения са точно от тоя характер, все параноясвам нещо мъжът ми дали ще ме остави (не че има каквато и да било индикация за това), дали няма да му се случи нещо - не знам, ужас....На него му е смешно, защото нон стоп ме уверява колко ме обича, обаче хормоните си знаят работата Grinning

# 273
И аз съм в лошо настроение и всичко ме изнервя. Имам чувството, че масово не срещам разбиране за някои свои мисли и тревоги. Някои от приятелите ми имам усещането, че не схващат колко физически изтощително е да си бременна с близнаци. Продължават да искат да се виждаме примерно еди-къде си, което на мен ми е далече от дома. Няма как да стоя по 4-5 часа на маса в кръчма, аз искам да хапна и да си тръгна. Чудя се аз ли само съм в това полжение, аз ли съм някаква кекава бременна или е нормално? Иначе през деня съм основно все още ок за разходки и движение, миналия уикенд сигурно навъртях 20 км из пракове и градинки. По принцип съм много активен човек. Бях канена на РД - бар от 19, вечеря в 21 - ами не мога да стоя на сокове в бар два часа и тепърва да ям в 21 ч, ако ще да звуча капризно, за мен това е като несъществуваща покана за РД. Пратих мъжа ми сам да ходи, но мерси за такива покани.

# 274
  • Пловдив
Аз пък не мога да се оплача за промяна в настроението. Мъжът ми е много щастлив, че засега съм си същата, не изпадам в депресии и не ме хващат лудите, както се казва. Откакто усещам бебчо, съм някак си по-спокойна. Преди това все се чудих всичко наред ли е, дали е добре. Пък сега доста често ме рита лекичко, за да ми каже, че е добре Blue Heart В петък съм на ФМ и след нея вече ще съм още по-спокойна. Иначе мъжът ми си работи от нас, аз съм в болничен и дните минават бързо, като сме си двамата вкъщи.

А името е вече решено. Ще го кръстим на дядо му. На никой не сме го казали, но не от суеверие, а просто искаме да е изненада Grinning

Вече си поръчахме скрин за дрешките на бебо, купихме и стерилизатор и едни сладки лигавничета, които харесахме. Оказа се, че доста неща ще ни подарят приятели, така че сме с едни 30-40% напред в набавянето на необходимите неща.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 12:24 от me4eto__

# 275
Ох, успокояващо е, че не съм само аз Joy. На мен пък ми писва да съм сред хора и да имам постоянно задачи, искам малко да съм сама и да не говоря с никого. Делничните дни ми е много натоварено, на ръководна позиция в банковия сектор съм и е лудница. Вечерно време и уикендите говоря с ММ и дефакто не ми остава време сама, отделно откакто забременях май по-често се виждаме със семейството му, а те са си шумни по принцип. Като цяло нито един от факторите не ми е проблем, но в комбинация ми идва повече, не ми се събира и половин час на ден сама. Даже се замислям дали да не си взема петъка отпуск и да си стоя на тишина Hug

А, и ми се иска вече да почна бебешките покупки, но първо, че ни престои ремонт на кухнята и хола, свързан и с къдрене, второ, че най-вероятно ще получим назаем част от нещата, и не е практично да пазарувам, а ме е обхванал т.нар. "nesting".

# 276
И при мен настроението е така, нали и миналата седмица чак на рев ме избиваше. Тази седмица съм просто по-раздразнителна, иначе лоши мисли ме спохождат редовно, но гледам да ги игнорирам като правя нещо.

Иначе мина феталната морфология и всичко е наред с бебчето. Стои много високо и затова така ми опъва и ме боли под ребрата понякога, че матката се разтяга там. Лекарката ми показа как се е сгънало в горната част, а долната си стои празна и има супер много място. Точно като тръгна да гледа сърцето и то се активизира много, започна да се обръща и трябваше да го успокоява малко. Най-много не искаше да си отвори юмруците и както си знаех трудно си показа лицето, защото закрива с ръце и се крие зад предната ми плацента. Показа се за малко, но беше много намръщено и сърдито, че го бутаме.

# 277
Здравейте,
Аз бях на фетална ехокардиография ,тъй като моя лекар видя хиперехогенен Фокус .
Кардиолога потвърди за два-леки и в двете камери и малък мускулен МКД между камерите ,които би трябвало да изчезнат ,а МКД да се затвори.
Това е което ме тормози  сега

# 278
Моето настроение е добре. Леко съм раздразнителна и се вглеждам и в малките детайли, но бързо ми минава. Нямам много време за почивка и релакс, а така ми се иска.... местим багажа си в новото жилище и е пълна лудница.
Отделно съм със смесени чувства още за местенето, защото чаках с такова нетърпение да се случи вече да живеем там, а сега ми е спокойно и не си давам много, много "зор" да се преместя на момента, не знам защо е така. Искам да се преместя, но аз съм си така, че като свикна на едно място и трудно се отказвам от него. Но ни е време вече да заживеем там. Такива мисли ме тормозят мен, нищо свързано с бременността.

# 279
И аз съм много спокойна и нямам никакви хормонални проблеми. Направо си забравям, че съм бременна понякога и добре, че бебка е хипер активна да ме побутне, за да ми напомни. Grinning Ние като се пооправи времето ще боядисвме детската стая и аз съм решила да я рисувам и сега вече нямам търпение да се захвана с този проект.

# 280
Здравейте момичета 😊като сте заговорили за настроение да ви разкажа какво се случи точно преди да почнат тези дъждове 😂 като искам да вметна, че през повечето време настроението си ми е нормално, но от време на време ме хващат лудите 😂. Та беше един от последните слънчеви дни, моя приятел искаше да излезем някъде на природа да се разходим, а аз като си бях решила, че трябва да ходим да гледаме за скрин и че искам да оправим гардероба и да прибера летните дрехи и да извадя есенно-зимните . Рев цял ден хора. Като цяло той много бързо отстъпи и ходихме да гледаме за скринове все пак, но аз след това продължих да си рева защото знаех, че той е искал да се разхождаме 😂. Сега като се сетя и започвам много да се смея, но тогава положението беше оле ле майко 😂
Относно името избрали сме едно, но да видим дали ще остане то до края.
Ходих днес до личната за амбулаторен картон и една женичка, която чакаше и тя за докторката ми каза седнете виждам, че май сте бременна. Направо не можех да повярвам, че някой забеляза, който не ме познава и не знае 😲 . Стана ми едно такова хубаво, че вече започва да ми личи ❤️

# 281
За име имаме 2, но се колебая кое от двете ми допада повече. В края на месеца живот и здраве с таткото ще подпишем и бяхме решили да сме в тесен кръг, но свекърва ми реши, че не може така та почнаха едни обеждаванки, че е само подписване, а живот и здраве по нататък ще сключим църковен брак и ще направим сватбата. Но от 12 човека които искахме да сме станахме 30 по настояване и капризи мога да кажа на свекърва ми, оттам и лошото ми настроение като се сетя, но преценихме, че ще поканим повече хора, за да ѝ угодим и да няма излишни драми, тъй като тя е малко тип човек който като реши нещо трябва да стане на неговата иначе почват едни мелодрами, а просто ми е много излишно да се занимавам с такива настроения.

# 282
Здравейте. Днес бях на ФМ. Всичко е наред с бебето. Оказа се обаче, че ще съм мъжка майка за втори  път😁. 💙

# 283
Здравейте,
Аз бях на фетална ехокардиография ,тъй като моя лекар видя хиперехогенен Фокус .
Кардиолога потвърди за два-леки и в двете камери и малък мускулен МКД между камерите ,които би трябвало да изчезнат ,а МКД да се затвори.

Напълно те разбирам и аз съм горе долу в същото положение само че при нас е заради допълнителна лява вена не е нищо страшно но за нас като майки е.
Накараха ли те да правиш допълнителни изследвания да се потвърди този проблем?
Аз в четвъртък ще правя амиоцинтеза.

# 284
Не,
След женската консултация ме насочи към кардиолог и вчера ми беше прегледа.
Каза да не се притеснявам,няма нужда от допълнителни изследвания ,бебето е напълно здраво и препоръча да го види като се роди.
Но аз ще се притеснявам до края.
Здравейте,

Напълно те разбирам и аз съм горе долу в същото положение само че при нас е заради допълнителна лява вена не е нищо страшно но за нас като майки е.
Накараха ли те да правиш допълнителни изследвания да се потвърди този проблем?
Аз в четвъртък ще правя амиоцинтеза.

Общи условия

Активация на акаунт