Тема 4 - Февруарската дружинка премина първата половинка 🌺

• 39 537
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Мами вие получихте ли снимки от феталната от Стратиева, Оскар клиник? Моят преглед е другата седмица (21 гс и 4 дни ще съм) ии се надявам вече да ми дадат снимки. На предният преглед имаха проблем... и нямаше как да ми извадят снимки. Само с телефона си ги снимах.. и ми е болна тема :д

# 256
Здравейте, момичета Simple Smile надявам се всички да сте добре. Моята ФМ беше миналата седмица при др Богданова в Оскар клиник. С бебка всичко беше наред, обаче ми казаха, че ми се е скъсила шийката на 28мм и ме сложиха на терапия с утрогестан. Отделно на микробиологията ми излезе стрептокок, та и антибиотик се наложи да пия тези дни 😫 Явно от притеснение започнах и по-често контракции да имам, някои болезнени и няколко дни по-късно ходих тук при моя доктор, който измери шийката на 35мм и каза, че не вижда нищо притеснително. На някоя от вас случвало ли се е така през няколко дни да измерят различна дължина? Вярно, че всеки мери на различен апарат, но все пак.. а и при др Богданова ми мериха шийката легнала на кушетката, което не знам дали не е оказало някакво влияние.

Та, отделно от многото обяснения, имам записан час за фетална ехокардиография при др Маринов в НКБ за 15.10 от 19 часа, но няма да го ползвам, защото след перипетиите с шийката не ми се рискува да пътувам. Ако някоя от вас иска да го използва нека да ми пише, за да й го преотстъпя Simple Smile

Edit: сега забелязах в супердок, че пише феталната ехокардиография я прави само в Надежда, звъннах и в НКБ да ми потвърдят така че за съжаление явно няма да е от полза моя час.

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 14:43 от smiley-girl

# 257
Здравейте, момичета Simple Smile надявам се всички да сте добре. Моята ФМ беше миналата седмица при др Богданова в Оскар клиник. С бебка всичко беше наред, обаче ми казаха, че ми се е скъсила шийката на 28мм и ме сложиха на терапия с утрогестан. Отделно на микробиологията ми излезе стрептокок, та и антибиотик се наложи да пия тези дни 😫 Явно от притеснение започнах и по-често контракции да имам, някои болезнени и няколко дни по-късно ходих тук при моя доктор, който измери шийката на 35мм и каза, че не вижда нищо притеснително. На някоя от вас случвало ли се е така през няколко дни да измерят различна дължина? Вярно, че всеки мери на различен апарат, но все пак.. а и при др Богданова ми мериха шийката легнала на кушетката, което не знам дали не е оказало някакво влияние.

Та, отделно от многото обяснения, имам записан час за фетална ехокардиография при др Маринов в НКБ за 15.10 от 19 часа, но няма да го ползвам, защото след перипетиите с шийката не ми се рискува да пътувам. Ако някоя от вас иска да го използва нека да ми пише, за да й го преотстъпя Simple Smile
При мен се случи в рамките на седмица един доктор да ми каже,че имам фуниевидно разширение на шийката,след няколко дни друг ми каза,че нямам. И на мен ми препоръчаха терапия с утрогестан за всеки случай, но аз отказах. При последните прегледи шийката ми беше супер 🤷.
В твоята ситуация според мен трябва да прецениш кой лекар е по-компетентен според теб и да спазваш неговите препоръки.

# 258
Катерина, а ти защо отказа утрогестана, при теб колко измериха шийката? В интерес на истината си имам доверие на моя доктор, а и това, че ми мериха шийката на кушетката също ми се видя странно. На мен и двамата лекаря ми препоръчаха терапия с утрогестан, но аз имам едно преждевременно раждане и може би да се презастраховат. Притеснява ме също и заради бактерията да не започне да се скъсява, та си изпълнявам терапията Simple Smile следващия преглед ми е чак на 20ти и предполагам ще стане ясно накъде вървят нещата. А при теб как са нещата, излязоха ли изследванията, които чакаше?

# 259
Катерина, а ти защо отказа утрогестана, при теб колко измериха шийката? В интерес на истината си имам доверие на моя доктор, а и това, че ми мериха шийката на кушетката също ми се видя странно. На мен и двамата лекаря ми препоръчаха терапия с утрогестан, но аз имам едно преждевременно раждане и може би да се презастраховат. Притеснява ме също и заради бактерията да не започне да се скъсява, та си изпълнявам терапията Simple Smile следващия преглед ми е чак на 20ти и предполагам ще стане ясно накъде вървят нещата. А при теб как са нещата, излязоха ли изследванията, които чакаше?
При мен шийката си седи в норма-3.7см. Единствено това фуниевидно разширение беше притеснително. Отказах утрогестан, защото съм с тромбофилия и прогестероновите препарати не са особено препоръчителни. Но при теб с инфекция и минало преждевременно раждане,утрогестана явно си е нужен. Доколкото бях чела има значение дали шийката се мери трансабдоминално или вагинално,както и дали пикочният мехур е пълен.Като се приема за по-достоверен вагиналният преглед на празен пикочен мехур. Вярвам,че при теб всичко ще е наред,щом лекувате инфекцията и следите шийката .
Резултатите от моите изследвания все още не са готови за жалост,но те се обработват в Германия и предполагам ще ги получа към края на седмицата.

# 260
При мен шийката си седи в норма-3.7см. Единствено това фуниевидно разширение беше притеснително. Отказах утрогестан, защото съм с тромбофилия и прогестероновите препарати не са особено препоръчителни. Но при теб с инфекция и минало преждевременно раждане,утрогестана явно си е нужен. Доколкото бях чела има значение дали шийката се мери трансабдоминално или вагинално,както и дали пикочният мехур е пълен.Като се приема за по-достоверен вагиналният преглед на празен пикочен мехур. Вярвам,че при теб всичко ще е наред,щом лекувате инфекцията и следите шийката .
Резултатите от моите изследвания все още не са готови за жалост,но те се обработват в Германия и предполагам ще ги получа към края на седмицата.

Стискам палци всичко да е наред! Simple Smile

# 261

Стискам палци всичко да е наред! Simple Smile
Благодаря много! Желая успех и на теб и дано всичко е наред занапред.

# 262
Добро утро, момичета Simple Smile! Да попитам, как сте с настроенията? Аз определено не съм на кеф тези дни, по рязка съм и към ММ, не искам никой да ме занимава и т.н. По принцип съм супер ведър и усмихнат човек и сега не знам как да контролирам настроението си, и на мен самата не ми допада да съм крива.

# 263
  • София
Добро утро!💕
И аз съм предимно в кофти настроение. Ужасно съм раздразнителна и често ММ го отнася, но какво да се прави. Аз мисля, че освен хормоните, и гадното време ми влияе по този начин. Отделно, както писах в предишен пост, не мога да се наспивам хубаво. Също така още не сме измислили име за бебка, и и тази мисъл всеки ден ме тормози и все ми е в главата.

# 264
Не бързайте с имената, има достатъчно време. Ние искаме да кръстим децата си на родителите си, харесваме тази традиция и го правим ние с желание, а не ни го натякват. Бяхме решили за името на дъщерята много рано, бяхме казали името на всеки, който ни е питал. Обаче малко преди да родя се случи най- лошото в семейството, наложи се да мислим друго име. Буквално в родилното като ме питаха за име, казах че още не сме измислили. Решихме на следващия ден като идваха да записват.
Този път сме решили да го мислим в последния момент. До тогава ще се казва бебе Grinning

# 265
Добро утро! Настроението ми се мени на всеки час,  а ако съм сама, не настигат едни мрачни мисли, та гледам да общувам с някого,защото след това се чувствам много по- добре. Хормоните бушуват и това е нормално, ще чакам търпеливо всичко да отмине!

# 266
И ние не сме измислили име, но, при положение, че таткото не желае да знае предварително пола, не ми се спори и за мъжки имена и самата аз не повдигам темата Grinning.
Мен ме тормози лошото време, фактът, че продължавам да ходя на работа, а се надявах да ни пуснат всички хоум офис, килограмите, бебка изостава със седмица и започваме ремонт . А и като цяло явно просто не съм на кеф Disappointed Relieved

# 267
Не знам за настроението ми, но от няколко дни нещо взе да ме обхваща паниката с тези болести, грипове, корони и т.н. Направо си ме е страх да не се заразя, заради бебето и на работа все още ходя, обаче май май ще си вземам болничен вече. Поне да ми е спокойно от тази гледна точка.

# 268
За настроението на мен много ми помага една сутришна тренировка или йога.
Иначе за име ние си имахме още от първия месец 😁 но умишлено не го казваме на никой, за да не стане така, че да го намразим преди да се е родила. Като сме двамата тайничко се обръщаме към нея с името и вече си свикнахме с него.
А за работата като бременни сте си в пълното право да изисквате хоум офис.

# 269
За настроенията - аз не съм нервна, ами някаква депрсивна. Само се притеснявам и някакви черни сценарии ми минава през главата - ама не за бебето или бременността, ами на всякакви други теми. Както казва Gebura и аз съм много весел човек по принцип и това много ме дразни и съм сигурна, че времето не ми помага.

За име - ние имаме 1,2 фаворита май, ама сме далеч от финализиране Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт