Тема 4 - Февруарската дружинка премина първата половинка 🌺

• 39 546
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Аз също бях в Оскар. За първата ФМ и аз имах разногласия с жената на телефона за точен термин. Тъй като по ехограф и прм вървях със седмица разлика. В крайна сметка си отидох когато си бях сметнала аз.
Там ми промениха по точно с точна дата ми казаха термина, и от тогава си се следя по датата. Та за втората вече не са ме питали за нищо. Аз отидох в 20+4 и не нямаше никакъв проблем, всичко се видя, всичко се измери както трябва.

# 241
  • София
Тези от Оскар са големи маскари Grinning Същия номер ми спретнаха, когато се обаждах за запазване на час за скрининга в 11 седмица. Аз ѝ казвам за кога искам (бях си изчислила предварително желаната дата за преглед спрямо датата на последния цикъл и УЗ), а тя ми казва "ама не трябва да е тогава, нашия калкулатор го изчислява седмица по-късно". Тоест имаше разминаване с една седмица в изчисляването на гестационната седмица. Дамата на телефона даже ме пита "да не би да има забавяне в развитието на плода?!?!". Не се записах там Grinning Според мен се консултирай със следящия АГ за кога препоръчва да се направи феталната морфология, изчислете заедно датите, и се обади за запазване на преглед за конкретна дата.

Момичета, имам питане. В коя седмица направихте феталната морфология? АГ-то ме насочи към Оскар Клиник, др. Яначкова. Звъннах за да запиша час и ме попитаха за датата на последен цикъл, жената на телефона  сметна, че трябва да отида на 4ти ноември - съответно се пада 25г.с., което ми се струва твърде късно.Доколкото знам ФМ се прави не по-късно от 23та.

# 242
  • София
Има разлика и в броенето на г.с. Тук виждам повечето броят 22+1 като 23та седмица. В Надежда, където аз се следя, го считат за 22ра седмица (всичко до 22+6). И изобщо не вземат предвид, че ехограф показва бебето със седмица напред.
Не знам кое е правилно и честно казано ми е все тая, но оттам би могло да идва разликата. За мен е най-лесно да си кажа дата на прм и доктор да ми кажа дата, на която да запиша.

# 243
До колкото аз разбирам броенето на седмиците е сега аз съм в 20+3 тоест навършени 20 седмици и карам 21. Моя АГ ще ми каже, че съм в 20, защото не съм навършила 21.

# 244
Аз тотално се обърках с тези седмици и вече не ги броя. Следя си месеците като знам, че термина ми е на 2ри февруари и съответно всеки месец на 2ри влизам в нов месец Grinning
Сигурно е много грешно, ама ми е по-лесно да изчислявам всичко Grinning
А на Оскар ако има кажеш на коя дата искаш тогава ще те запишат въпреки, че си ги смятат те по някакъв си техен начин. 

# 245
Благодаря за подкрепата ☺️. Не съм мислила за сега фетална ехокардиография, защото със сърчицето всичко е наред. Но след предстоящият преглед може и да го обсъдим с приятелят ми.
Какво ще предприемем занапред не сме обсъждали с д-р Сигридов, защото той иска първо да видим изследванията и според тях предполагам ще прецени кое е най-подходящото действие. За сега изключихме най-страшният вариант,Rh конфликт. Резултата ми за еритроантитела е отрицателен. Остана да изчакам и останалите резултати. Опитвам се да съм спокойна,но ми е много трудно...

Като имаш повече яснота непременно пиши Simple Smile Ще ти стискам палци да се окаже нещо лесно лечимо и поправимо и да не се налага да се стресираш.

За феталната - в Оскар Стратиева не иска да гледа преди 22 г.с. На мен часа ми беше за тогава, после ми го изместиха и сега ще съм точно в началото на 22 по мои сметки. По техните може и в 23 да съм. Не знам дали има проблем да се гледа след 24 - според мен колкото по-напред, толкова по-добре ще видят всичко, но явно има значение относно това какво да се предприеме, ако има проблем....

# 246
  • София
Моята АГ го смята по следния начин - В момента съм в 23г.с +6, значи 24 седмица, понеже 23тата е завършена и съм започнала 24тата. След 2 дни, като съм в 24+1д, вече ще е 25г.с. Предния път също така ми казаха, че се смята.
Реално май различните лекари го определят по различен начин и няма правилно и грешно. 🤷🏻♀
Иначе и аз като Klow си смятам, че на всеки 1ви влизам в следващия месец.

# 247
Owly, аз бях при Стратиева, в 20+4г.с и нямаше никакъв проблем за седмиците. Даже не е ставало на въпрос, че не съм изчакала до еди коя си седмица. Прегледа си ме обстойно жената и това беше.

# 248
Ами на мен така ми казаха по телефона - че не иска да преглежда преди 22-ра седмица и за тогава ме записаха. Мисля, че на едно друго момиче от темата също така бяха казали, но явно преглежда и преди това. Знам ли ги вече с техните схеми за часовете Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 249
Здравейте, момичета 😊
Записвам се и аз в темичката с термин 01.02.
В очакване сме на госпожица 💜 и господин 💙.
Следя се при д-р Вецев, на който му имам огромно доверие, а последната фетална правих при Чавеева, която също е прекрасен доктор!
Бебчовците изглеждат прекрасно и са доста подвижни 🤭
Поздравявам всички бъдещи мами и им пожелавам леко бременеене! ❤

# 250
Страхотно Veronnn Simple Smile Май станаха 3 дами с близнаци вече Heart

# 251
И аз бях при доктор Стратиева точно в 20 г.с.

# 252
А някой има ли наблюдения дали има значение колко е подвижно бебето?
Уточнявам въпроса си - днес беба е 375 грама, изостава с 1 седмица (по термин съм 22 г.с.). За сега не се притеснявам, защото и преди изоставаше. Марков каза, че като цяло няма да е много шавливо бебе и че със сигурност като стане 500 гр трябва да почна да я усещам. Чудя се, защо някои бебета мърдат повече, а други по-малко, има ли общо с това какви ще са като се родят?

# 253
Да, момичето в Оскар се е объркало, днес звънях и говорих с нейна колежка, извиниха ми се няколко пъти за объркването, другият понеделник ще направим ФМ, ще бъда точно в 23г.с. Все пак ви благодаря за отговорите, момичета. Heart

# 254
Бебетата са различни, също както и възрастните.
Първото ми е много шаваше, трудни бяха скринингите, защото не се спира на едно място, меренето на тонове също. Сега 2г по- късно ни спира тока Grinning Рано започна да се обръща, да пълзи, да се изправя по- мебелите, рано проходи. Много е активна и чавръста, много чавръсто прави бели...
Надявам се второто да е по- спокойно, ама и то е доста активно. Не знам дали има нещо общо.

Общи условия

Активация на акаунт