Тема 4 - Февруарската дружинка премина първата половинка 🌺

• 39 548
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Не съм измивала устата на децата (те заспиваха на гърда, няма да будя да давам вода). Не са имали гъбички.
Не са били обезводнени.
Баткото пропи на 6м, малкото на 8 (т.е. 2-3 месеца след захранване, преди това си чакаше кърмата след ядене да си утоли жаждата). И двамата пият приемливо количество течности в момента (съдя по това какво пишкат). Все пак подсещам от време на време, ако много дълго не пият. И аз забравям понякога да пия, ако съм заета с друго, затова подсещам. Но не карам насила.
Ето и какво пишат nhs https://www.nhs.uk/conditions/baby/weaning-and-feeding/drinks-an … d-young-children/
Fully breastfed babies don't need any water until they've started eating solid foods. Formula-fed babies may need some extra water in hot weather.

# 226
Ние днес решихме да се възползваме от намаленията на Рая тойс и си взехме количка на Tutek
За количките със сигурност имаха намаления защото ги сравних с другите сайтове. Simple Smile
В магазините им имаше нашествие от бременни жени 😁

# 227
Ами този спор за водата е стар колкото света и всички медицински източници казват, че няма правилно и грешно тук. Може да даваш, може и да не даваш. Аз доста видеа изгледах вече за кърмене, сега чета и книгата на Хедра, която е една от най-добрите консултантки за кърмене и тя също казва, че няма нищо лошо в това да даваш вода, но разбира се ако решиш да не даваш, пак си е напълно окей. Единственото, което съветват е в никакъв случай да не е вода със захар или вода с мед, така че според мен е индивидуален избор. Аз съм решила да давам и искам детето да има навик да пие доста вода - моите наблюдения са, че възрастните са доста дехидратирани и голяма част от тях нямат такъв навик. Обаче в никакъв случай не казвам, че това мнение е меродавно или че всеки, който не дава задължително ще има гъбички или нещо подобно Simple Smile Просто има такава вероятност, каквато не е изключена и за пиещите вода, между другото.
Важното е да са здравички - което иска да пие, което иска да не пие. Може да стане така, че въпреки моите желания бебето не е особено по водата и не иска Simple Smile

# 228
И пак стигаме до извода, че трябва да се водим по бебето и да не налагаме прекалено много нашето мнение. Единственото, което ще получим е едно ревливо бебе и недоспали родители.

# 229
В петък мина и моята ФМ в 21г.с. Всичко е наред с бебоците, вървят по едри единия 445г др. 456гр. Много силно ги усещам,доста са активни. За първа страница очакваме 2 момченца. Пълна къща със мъже JoyBlue HeartBlue HeartBlue Heart

# 230
В петък мина и моята ФМ в 21г.с. Всичко е наред с бебоците, вървят по едри единия 445г др. 456гр. Много силно ги усещам,доста са активни. За първа страница очакваме 2 момченца. Пълна къща със мъже JoyBlue HeartBlue HeartBlue Heart
Честито!Много е сладко, две момченца и то едрички вървят.Това е много хубаво💙💙

# 231
Мами, аз пак да се допитам и до вас за успокоение, а и да си споделя, за да ми олекне. Вие как сте с болките в корема?
Петък сутринта по спешност ходих при моя доктор заради много остри превиващи болки ниско в корема, конкретно отдясно. Направо не можех да мърдам и да мисля от болка. Бебо си е ок, не се видя и проблем на ехографа в тази област, освен че главичката на бебо е явно точно в тая област, до дебелото ми черво. Изписаха ми магнерот 3 пъти по 1 и си ме пратиха вкъщи по живо по здраво. Болката отпусна, но си се завръща по няколко пъти на ден, особено ако съм в седнала позиция.
Така и не получих някакво детайлно обяснение на какво се дължи, освен нещо от сорта на “слаба си, матката ти расте, нещо се притиска”.
В 20та + 2 дни съм, в сряда ми предстои и феталната морфология. Опитвам се да не се притеснявам, в крайна сметка бях на доктор и в сряда ще получа и второ мнение живот и здраве, но все пак ми е любопитно вие как се чувствате в тези седмици.

# 232
При мен е същото, аз имам проблем с хроничен запек и сега е още по-зле и такива пробождащи болки имам като не ходя няколко дни до тоалетна. Иначе понякога се появяват даже и да съм ходила и все се притеснавам, моята АГ каза, че има шанс да е хронично възпаление на апендикса, само ако много силни станат болките да се провери за това, защото трябва хирург да го прави и в краен случай да се оперира. Също и на мен ми казват, че понеже съм слаба и ниска и повече се разширява, така че повече ме боли и наистина през няколко дена усещам как ме боли от разтягането, но е различно от тези болки в дясно.

# 233
При мен е същото, аз имам проблем с хроничен запек и сега е още по-зле и такива пробождащи болки имам като не ходя няколко дни до тоалетна. Иначе понякога се появяват даже и да съм ходила и все се притеснавам, моята АГ каза, че има шанс да е хронично възпаление на апендикса, само ако много силни станат болките да се провери за това, защото трябва хирург да го прави и в краен случай да се оперира. Също и на мен ми казват, че понеже съм слаба и ниска и повече се разширява, така че повече ме боли и наистина през няколко дена усещам как ме боли от разтягането, но е различно от тези болки в дясно.

Благодаря за отговора.
Запек нямам аз, но болката я свързвам точно с прорязването при запек или след като ми се е налагало да стискам дълго. Апендикса е по-горе уж, ама и аз за него се притесних. И аз съм ниска и слаба… уф дано отшуми за няколко дни с магнезия (пих и но шпа на своя глава)

# 234

KaterinaGeorgievaa Стискам палци, всичко да е наред. Мислила ли си за фетална ехокардиография? Преди няколко мнения я коментирахме точно при проблемни фетални. Докторът каза ли в случай, че наистина се окаже проблем това, което е видял, какви са следващите стъпки? Не се притеснявай да си споделяш, тази тема е точно за това и такива неща са доста по-важни от това какви колички ще си купуваме или с какво ще се мажем Simple Smile

Благодаря за подкрепата ☺️. Не съм мислила за сега фетална ехокардиография, защото със сърчицето всичко е наред. Но след предстоящият преглед може и да го обсъдим с приятелят ми.
Какво ще предприемем занапред не сме обсъждали с д-р Сигридов, защото той иска първо да видим изследванията и според тях предполагам ще прецени кое е най-подходящото действие. За сега изключихме най-страшният вариант,Rh конфликт. Резултата ми за еритроантитела е отрицателен. Остана да изчакам и останалите резултати. Опитвам се да съм спокойна,но ми е много трудно...

# 235
Момичета, имам питане. В коя седмица направихте феталната морфология? АГ-то ме насочи към Оскар Клиник, др. Яначкова. Звъннах за да запиша час и ме попитаха за датата на последен цикъл, жената на телефона  сметна, че трябва да отида на 4ти ноември - съответно се пада 25г.с., което ми се струва твърде късно.Доколкото знам ФМ се прави не по-късно от 23та.

# 236
Моят час е за 20+2, тоест 21 седмица. В друга клиника ходя.

# 237
  • sofia
Моят час беше за 20+4, но го изместиха за 21+2, поради промяна в графика.

# 238
  • София
Моята е днес в 22+1. Но и аз знам, че до 23+0 някъде правят. Да не би да смяташ термина по ехограф, а не по прм?

# 239
Моята е днес, 22 г.с.+0. Да не би да са се объркали от Оскар? И аз  знам, че се прави до 23та

Общи условия

Активация на акаунт