Тема 4 - Февруарската дружинка премина първата половинка 🌺

• 39 551
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм се насочила към почти всичко за козметиката към Мустела. При тях специално олиото е по-подходящо за лятото, защото попива бързо, а зимата когато кожата е по дехидратирана и има нужда дълго да седи намазана, по-подходящ е лосиона. Питах някои приятелки, които ползват техни неща, но зависи и от марката - не всички лосиони са мазни, както и не всички олиа попиват бързо Simple Smile

Да кажа, че и аз съм с хипотироидизъм, също ходя при д-р Начев, който внимателно следи за сърцебиенето. Както някой преди мен каза, може да се получи от високата доза Л-тироксин - моята е почти 90 мг. Първите 2 месеца бременност бях с ТСХ над 4. По принцип официалните препоръки са, че при бременност се цели ТСХ 2 или под 2, обаче всичко е индивидуално - има жени, които цяла бременност не свалят под 4 и въпреки това нямат никакви проблеми.

KaterinaGeorgievaa Стискам палци, всичко да е наред. Мислила ли си за фетална ехокардиография? Преди няколко мнения я коментирахме точно при проблемни фетални. Докторът каза ли в случай, че наистина се окаже проблем това, което е видял, какви са следващите стъпки? Не се притеснявай да си споделяш, тази тема е точно за това и такива неща са доста по-важни от това какви колички ще си купуваме или с какво ще се мажем Simple Smile

# 211
Аз съм решила да започна с козметиката на Мустела, продават и комплекти с чанта към тях, има мляко и олио, гел за измиване и за главичка против струпеи.Ще видя кое ще му понесе.Ще взема судокрем със сигурност за д-це.Знам че е хубаво да се маже с тънък слой олио кожичката на цялото тяло, понеже им е много суха, а зимата става още по-суха, мойта приятелка си го масажираше крачета, ръчички, гърди.Беше му много хубаво на бебчо.Бюбхен, Адерма, Уриаж са хубави марки също.
За шишета ще взема на Авент 3-4 броя или комплект ако намеря.Мисля да давам водичка също.Вие на какво мнение сте за водата?💙

# 212
За вода съм на мнение, че ще давам, не мога да си представя бебето да суче само кърма, ще се допитам и до педиатъра все пак,  но ми е крайно чудно как преди ние като сме били бебета са ни давали вода, сега изведнъж не може?!?!

[quote author=paradise_m link=topic=1372025.msg43602862#msg43602862 date=1633767510]
Аз съм решила да започна с козметиката на Мустела, продават и комплекти с чанта към тях, има мляко и олио, гел за измиване и за главичка против струпеи.Ще видя кое ще му понесе.Ще взема судокрем със сигурност за д-це.Знам че е хубаво да се маже с тънък слой олио кожичката на цялото тяло, понеже им е много суха, а зимата става още по-суха, мойта приятелка си го масажираше крачета, ръчички, гърди.Беше му много хубаво на бебчо.Бюбхен, Адерма, Уриаж са хубави марки също.
За шишета ще взема на Авент 3-4 броя или комплект ако намеря.Мисля да давам водичка също.Вие на какво мнение сте за водата?💙
[/quote]

# 213
И аз мисля да давам водичка, не разбирам с какво може да навреди.Бебето на мойта приятелка много вода пиеше още от новородено му даваше.А и тук става адска жега от Май Юни и без вода незнам.😳

# 214
С първото дете се разочаровах от козметиката на Мустела, много се подсече. При него не помагаше много и судокрем, макар че беше по-добре. Накрая взех правено кремче с ланолин и се оправи. При спешен случай съм взимала и произволно кремче с ланолин от аптеката, както и съм ползвала ланолина, който си бях взела за разранени зърна. С малкото направо си почнах с такъв крем и не съм имала проблем.
За къпане и мазане след това мисля да взема Bioderma или ако няма - Uriage. И двете деца беше ок.
За шишета - ако кърмите практически не трябват. Аз мисля и вода да не давам до захранването, само изцедена кърма ако изляза някой път. В комплекта с помпата за кърма има шише, мисля да разчитам на него. А ако има проблем с кърменето, мъжът ми ще се разходи до Хиполенд докато съм в болницата и ще вземе един комплект.
За водата - първо, и двете деца отказваха да пият, пробвала съм ги. Ще пробвам и малкото,.но нямам очаквания. Второ, водата заема място в коремчето. Предпочитам ако са жадни да им дам кърма. Казвам го от гледна точка на това, че раждам сравнително дребни деца с жълтеница (лесно се уморяват, трябва да качват тегло).

# 215
Да, за водата на 100% още след първата седмица - две. Ако е само на кърма и голяма вероятност да развие гъбички в устата и после само да си ги предавате. То ти ги дава по зърната, ти не можеш да се излекуваш и става един прочен кръг. Аз също съм много за водата Simple Smile Най-естественото нещо на света е.

# 216
Изплакването с вода след кърмене е задължително, наливането с вода е друг въпрос според мен. Не веднъж съм виждала как за щяло и нещяло се дава шишето с вода на бебе, колкото уж да се успокои. Особено ако бебето е на кърма (тя е 85-90% вода) някои педиатри не препоръчват допълнително да се дава вода (изключвам след хранене) и да се издува излишно стомахчето. С адаптираното мляко нещата са малко по-различни, защото има формули, които запичат и тогава се препоръчва да се дава вода. Според мен нещата трябва да са премерени и да се направи добре информиран избор. Има и педиатри за тази цел, така че всеки преценява кое е добре за детето му. Те едно време са слагали и захар във водата на бебетата и са мазали с мед бибероните, ама познайте кога ще направя това с моето.

# 217
За наливане не говорим, но знам че лекарите категорично казват никаква вода, даже за изплакване.Имам познати капка вода не даваха до незнам си кой месец.Поне мъничко си мисля че е ок да се дава.Едва ли можеш да го залъжеш с вода, те си знаят миризмата и вкуса на кърмата( или Ам) много добре и освирепяват, така че не мисля че ще залъжеш бебе с вода😂
И в крайна сметка хора пак сме оцелели, не подкрепям бабешките начини и миналото, но какви мъже са раждали, силни по 2 метра, силни жени с по 3-4 деца минимум.Онзи ден с мъжа ми се смяхме, чудим се каква машинка да вземем за нос, та електронна ли, та маркуче ли, и той ми казва А в миналото мн ми е интересо с какво са чистили нослето, нито клечки е имало, нито вакууми.Една приятела дадоха 200€ за специално матраче, да не му станело нещо на гърба че сега се равиват, ами ние на какво сме спали.Много, много се изнежихме, направо се разтичаме от лиготия сега.За всяко нещо машинка, бутонче, звънене на лекар.😂

# 218
Вода предлагах, но в повечето случаи не я искаше. Веднъж рева за вода, не за кърма. Буташе гърдата ми, дадох водичка и веднага се успокои и заспа. Беше лято, голяма жега. Обаче да се дава вода с цел да се лъже до следващото хранене, за да се спазват часове, това не го разбирам. Или да се замества нощно хранене с вода, пак не е добър вариант.
Не съм изплаквала след хранене с вода, не е имала гъбички. Ама имам една приятелка, която редовно даваше вода и чай, изплакваше  след хранен(беше на АМ), ама няколко пъти я видях да пипа биберона на шишето с неособено чисти ръце. Детето дълго време имаше гъбички. Много е важна хигиената в първите месеци на бебето.

# 219
За козметиката съм супер анти Мустела, не съм доволна изобщо. Единственото, което горе-долу харесах е крема против крусти, който се ползва при нужда.
Ще ползвам Uriage bebe, както ползвам и с баткото сега.
За шишенцата. Не съм доволна от Томи Типи, а имах голям техен комплект. Много подливаха, бебето ставаше цялото в АМ. Бибероните-залъгалки обаче са им страхотни. Шарени и забавни. За шишета ще заложа на Авент и този път.
За водата... ако бебе номер 2 суче, няма да давам вода. Кърмата им е абсолютно достатъчна, февруари месец не са жеги. Колкото повече ги наливаме с вода, толкова повече отказват кърмата. Коремчетата им са колкото черешки, напълнят ли се с вода няма да иска да суче и се започва порочния кръг с дохранване, мерене и тревоги. Водата се ползва за залъгване до следващото хранене по-скоро, което е много грешно. По-добре кърмене на поискване, защото кърмата е храната и водата на бебето, от колкото спазване на часове и залъгвания. Това сочи моят опит с първото дете.

# 220
А за шишетата на Нук, някакви наблюдения имате ли?

# 221
  • София
И аз съм с лош опит от Мустела. На лятно бебе се получиха малки сухи лишеи през зимата (на 4-5м беше). При племенника ми по същия начин. Едно към едно им бяха лишеите. Тогава решението беше спиране на всякаква козметика, къпане с uriage измивен гел и мазане на проблемните места с домашен крем невен. От тогава до сега (4г) не са се повявали никакви кожни проблеми. Сега ще проуча за нещо по-безобидно хидратиращо, но мисля да ползваме само ако има нужда и то в първите месеци.

# 222
Аз от няколко месеца ползвам козметика на Corine de Farme, измиващ и лосион. Леки са като формула и бързо попива лосиона, с много лек аромат. Дъщеря ми е с АД, но ползвам специализирана козметика само при обостряне, за щастие от пролетта не е имала плаки. Вероятно ще използвам същата козметика, ако няма някакви проблеми.

# 223
  • Пловдив
Купих златния комплект на мустела по препоръка на приятелка и заради хубавия аромат. Знам, че не трябваше да се зареждам с толкова огромни разфасовки, защото може изобщо да не му понесе на бебето. Но аз със сигурност ще ги ползвам нещата, ако се наложи за него да купим други.
Относно водата, на сина ми не давах. Обаче сега е голям и изобщо не се сеща да пие вода, не изпитва нужда и не знам дали му се събира и по чашка на ден с мое напомняне и изпитвам угризения, че аз не съм му създала навик да пие вода с това недаване. Та мисля с бебе номер две да предлагам водичка, пък ако иска да пие.
За шишета избрах Томи типи, не виждах някаква разлика с Авент (ползвах и двете), но на външен вид ме кефят повече. Ако нещо са ги развалили и се появи проблем, по всяко време могат да се сменят, дори през нощта.

# 224
Ние сме се заредили с козметика на клоран.
За водата не мисля да лишавам живот и здраве то ще си покаже иска ли или не. Майка ми ми е разказвала, че аз не съм искала вода, така че за всяко дете е индивидуално според мен.
Шишета съм взела на Авент с биберон за колики.

Общи условия

Активация на акаунт