Тема 4 - Февруарската дружинка премина първата половинка 🌺

• 39 519
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Позволявате ли си да пиете нещо за глава когато ви боли и ако да какво. От вчера съм със страшно главоболие и почвам да се замислям какво бих могла да пия.

Можеш да пиеш обезболяващи с парацетамол или чист парацетамол. Повече обаче ще ти помогне Ацефеин, който си е точно за главоболие (той пак е с парацетамол) - аз имах един период, в който много ме болеше главата и си пиех, а сега винаги ги нося с мен.

Ацефеин пиех преди да забременея и ми помагаше, но не знаех, че може и по време на бременност. Благодаря!

# 301
За пране мисля да ползвам бебешкия персил. Дано няма проблеми и този път с него.

# 302
Момичета,  днес не съм усетила бебка,  аз по принцип съм с предна плацента и си я усещам леко и то вечер, малко съм в паника,  вчера я усетих само следобеда, вечерта не помня дали я усетих...

# 303
Здравейте мами, преди малко мина и 3тата ми ФМ и за щастие бебчо е добре. Казаха ми, че се е развил както трябва и вече ще почва само да наддава и няма нищо притеснително Blush бебка вече е почти 500гр. Heart

# 304
  • sofia
Момичета,  днес не съм усетила бебка,  аз по принцип съм с предна плацента и си я усещам леко и то вечер, малко съм в паника,  вчера я усетих само следобеда, вечерта не помня дали я усетих...
Не се притеснявай, не е задължително всеки ден да усещаш бебето. Довечера ще се обади.

# 305
Момичета доктора ми мери шийката вагинално. Слава Богу каза, че всичко е наред , но въпроса ми е като е мерил шийката видял ли е бебчето, че не ме гледа после с коремния ехограф, а пък ми минават все едни лоши мисли и така поне малко ще се успокоя ако се е видяло и бебето. Благодаря ви много и се извинявам, ако въпросът ми е тъп

# 306
  • sofia
Мен ме гледат с двата вида ехо, не съм сигурна какво може да се види.

# 307
Не мисля, че има от какво да се притесняваш. Аз моята я усещам през няколко дена и то за малко пак да се чудя тя ли или не, а съм със задна плацента. Явно сме от по-мързеливите 😀 на последния ехограф видях как пренебрежително си протегна крачето и го сви пак и спря да мърда, явно спеше, но всичко ѝ беше наред.

# 308
Здравейте мами, преди малко мина и 3тата ми ФМ и за щастие бебчо е добре. Казаха ми, че се е развил както трябва и вече ще почва само да наддава и няма нищо притеснително Blush бебка вече е почти 500гр. Heart

Супер Simple Smile само от любопитство- как така 3 ФМ?

Ариел, знам, че е нормално да не се усеща всеки ден.

# 309
За настроение въобще не ми се говори Sob.  Шести ден съм в болница с баткото който е с плевмония ( аз ревах май повече от него), освен създалата се ситуация  хормоните оказват голямо влияние. За козметика с него ползвам Биодерма АБЦ дерм мусант гел и мляко също на АБЦ, от бепантен  съм много доволна. Прах за пране в началото ползвах на Сано Максима, а сега  Ариел бебе. Мисля и с близнаците да си ползвам същата козметика.

# 310

Супер Simple Smile само от любопитство- как така 3 ФМ?

Ариел, знам, че е нормално да не се усеща всеки ден.
Имах и една междинна, 17-18 седмица тя е препоръчителна, не е задължителна но аз реших да мина и нея

# 311
Има ли някакви напътствия за това до колко кг може да вдига бременна жена? Аз напоследък се усетих, че влача раница с лаптоп до офиса, когато ходя, а после минавам и на покупки, а може би трябва да се кротна малко с тия багажи.

# 312
Има ли някакви напътствия за това до колко кг може да вдига бременна жена? Аз напоследък се усетих, че влача раница с лаптоп до офиса, когато ходя, а после минавам и на покупки, а може би трябва да се кротна малко с тия багажи.

Тео аз съм с едно бебче, и в началото, като ми беше ниска плацентата лекарката каза не повече от 3кг да вдигам. Старая се ... ама мина ли през магазина под 5кг рядко нося Simple Smile Гледам да ги разпределя и да са на рамо, да не натоварвам корема. Та моя съвет е да опиташ да намалиш килограмите, ако ги усещаш като проблем.  Аз в началото с една 11л туба с вода си докарах зацапване. Та пази се Simple Smile

# 313
Лаптопът макс значи.... мисля някъде към 7я месец изобщо да спра да ходя до офиса, живи и здрави.
Някой с болки високо горе в корема?

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 18:47 от TeoYo

# 314
Аз мисля, че се сдобих с рефлукс. Нямам киселини,но каквото и да хапна ми се връща в гърлото,тежко ми е и от 5 хапки,а реално съм гладна. Първите месеци нямах никакъв проблем с храненето,а сега често ми се гади. Учудена съм, защото не мисля,че бебето е чак толкова голямо,че да притиска от сега. Как ще е занапред,не знам. Ще го карам на течности 😃.
 Ariel16 не мисля,че има защо да се притесняваш. Бебетата все още са мънички ,имат място и си шават без задължително да ги усещаме. И аз имам дни в който я усещам много малко,а в други е активна през цялото време. Предполагам има значение и дали не се е обърнала и не рита откъм гърба ми,така хич няма да я усетя. При мен кофеина я кара да откача и ако прекалено много се притесня пия по една глътка кафе. Повечето пъти действа 😃.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 20:05 от KaterinaGeorgievaa

Общи условия

Активация на акаунт