Тема 4 - Февруарската дружинка премина първата половинка 🌺

• 39 705
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Кали, ако имаш вкъщи инхалатор много помага. Аз се наложи да купя един инхалатор от аптеката за детето тоя месец понеже беше със зачервено гърло и педи ни каза да му правим инхалации по 7-10мин. с физиологичен разтвор. И за да не ме хване и мен от грипчето запопнах и аз да си правя по 2-3  инхалаци на ден, колкото и на детето. Така се предпазих.
Иначе можеш да правиш гаргара с отвара от лайка и градински чай (салвия), като сложиш равно количество и от двете и ги омешаш. После от сместа взимаш 1 с.л. и заливаш с 0,200мл. вряла вода. След около 10-15мин. запарката се процежда и се добавя 1с.л. мед и се правят гаргари. Само се изчаква температурата на сместа да е като температирата на тялото.
Ако се сетя за нещо друго, ще пиша. Дано ти облекчи и мине по-скоро.

# 646
Ние май сме за нова тема, не знам дали няма да ни заключат скоро Simple Smile Доста бързо вървим Grinning

# 647
За кашлица Лл ми предписа Ен ти тус. Това е изцяло билков сироп или поне така пише на опаковката. Отделно пия сок от бъз, който също много помага и си правя намачкан банан с топла вода и лъцица мед. Като дете помня са ми правили компрес с мед и вестник на гърдите, та вчера направих и него. Да не казвам голяма дума, но днес почти не кашлям, явно бързо ми подействаха всички тези неща.

# 648
Снощи бебетата бяха много тихи, чух се с акушерка в моята болница. Обясни ми, че до 25-26 седмица е нормално да имат периоди на затишие, но въпреки това ме накара да ида за проверка. Ехографът е ОК, и двете с пулс и си шават, едното е доста по-активно от другото. Но май и това не е много притеснително само по себе си.

# 649
Ако искате дайте предложения за нова тема или да я пиша #5. Също така, може да добавим години, град, коя бременност подред ни е и т.н.
Каквото искате можем да добавим 😇

# 650
Бре, кога ги навъртяхме тия страници Simple Smile Аз съм за някакво семпло заглавие, така и не разбрах напълните за поезия в тази секция на форума, тип Каква радост голяма, скоро ще ставам мама или Мина бременност половинка, бебето шава като калинка. Но както и да се казва, по-маловажно от съдържанието Simple Smile

# 651
Моята бебка преди шаваше само вечер, а през деня за само веднъж, от една седмица я усещам и през деня и особено, ако си хапна нещо сладко усещам много ниско долу как рита,  един ден много ми се ядеше сладко и май прекалих,защото се размърда доста силно и вече гледам да не прекалявам Blush

# 652
  • Пловдив
Ако искате дайте предложения за нова тема или да я пиша #5. Също така, може да добавим години, град, коя бременност подред ни е и т.н.
Каквото искате можем да добавим 😇

Предлагам следващата тема да е просто "Тема 5 - Февруарски бебчета People Baby" или нещо подобно. Иначе съм "за" да добавим опциите, които предложи Simple Smile

# 653
Аз също не намирам смисъл от тези стихотворения в заглавието на темата, а също и в сменянето всеки път на заглавието. Ако някоя мама иска да се присъедини тепърва в групата ще й бъде много трудно да ни открие всеки път с различно име. Какво му има например на #5 - Февруарски мами 2022?

# 654
Здравейте,видях че сте коментирали преждевременно раждане.
Искам да споделя моята първа бременност как протече накратко, може малко да ви помогне да се успокоите.
Започнах да раждам в края на 25гс.
Приеха ме в болница и бях 15 дена на системи за задържане , 2 пъти ми биха инжекции за разгръщането на дробчетата на бебето за всеки случай.
Изписаха ме на 16ти ден и бях на строг режим , беше ми забранено да ставам от леглото.....
Към 29 седмица пак за 3 дена в болница със скъсена и изтъняла шийка ,отново с родилни контракции, пак на системи...
30гс ми съобщиха че имам остаряла плацента и бебето се е оплело в пъпната връв на 2 места и най лошото беше че се е оплело около врата.
Ходих на прегледи и мерене на тонове по два пъти всяка седмица .
В 36 г.с ме приеха в майчин дом заради губене на тонове на детето, лежах там под наблюдение до 39+2г.с , денят на раждането.
И така 5 дена преди термин, след 16 часа раждане в 2 през ноща  се появи моя юнак 3070кг.

За самото раждане няма да разказвам 😂

Та мисълта ми е че не трябва да се притеснявате , дори да имате притеснения и проблеми , мислете за хубавия пухкав финал и се радвайте на бременноста ,всичко друго минава и се забравя когато си гушнете децата❤️

Бременноста е най лесното 😂после идва трудното,колики,зъби,нерви,недоспиване.....😂

За първескините , спете и почивайте повече сега докато можете че после почивката е мираж 😂
Ако искате в новата тема , може всяка мама която вече е раждала да разкаже за раждането си.
Ще е полезно за тези , на които им е за първи път , да знаят какви емоции и усещания се изпитват и как всичко се забравя в мига щом бебето проплаче ❤️

# 655
Да, съгласна съм - това със стиховете явно така е тръгнало като някаква мода, защото го виждам и в други подтеми, не само при бременните. Ама няма смисъл да се напъваме да го мислим - тема 5 е достатъчно Simple Smile

# 656
Искам да споделя моята първа бременност как протече накратко, може малко да ви помогне да се успокоите.
Приеха ме в болница и бях 15 дена на системи за задържане , 2 пъти ми биха инжекции за разгръщането на дробчетата на бебето за всеки случай.
Изписаха ме на 16ти ден и бях на строг режим , беше ми забранено да ставам от леглото.....
Към 29 седмица пак за 3 дена в болница със скъсена и изтъняла шийка ,отново с родилни контракции, пак на системи...
30гс ми съобщиха че имам остаряла плацента и бебето се е оплело в пъпната връв на 2 места и най лошото беше че се е оплело около врата.
В 36 г.с ме приеха в майчин дом заради губене на тонове на детето, лежах там под наблюдение до 39+2г.с , денят на раждането.
И така 5 дена преди термин, след 16 часа раждане в 2 през ноща  се появи моя юнак 3070кг.

Та мисълта ми е че не трябва да се притеснявате , дори да имате притеснения и проблеми , мислете за хубавия пухкав финал и се радвайте на бременноста ,всичко друго минава и се забравя когато си гушнете децата❤️

Бременноста е най лесното 😂после идва трудното,колики,зъби,нерви,недоспиване.....😂

За първескините , спете и почивайте повече сега докато можете че после почивката е мираж 😂
Ако искате в новата тема , може всяка мама която вече е раждала да разкаже за раждането си.
Ще е полезно за тези , на които им е за първи път , да знаят какви емоции и усещания се изпитват и как всичко се забравя в мига щом бебето проплаче ❤️

Много страшна история, радвам се,че накрая всичко е било наред! Това за пъпната връв много ме плаши,  първескиня съм и всичко ми е непознато и страшно, ще се радвам мамите с опит да разкажат дори да знам,че всяко раждане е различно!

# 657

Много страшна история, радвам се,че накрая всичко е било наред! Това за пъпната връв много ме плаши,  първескиня съм и всичко ми е непознато и страшно, ще се радвам мамите с опит да разкажат дори да знам,че всяко раждане е различно!
Не трябва да се плашиш от нищо, след няколко месеца и ти ще разказваш с усмивка за всичко 🤗
Има бавни и бързи,страшни и смешни раждания...
Сестрата на мъжа ми даже не е разбрала че ражда ,отишла да пишка и видяла че нещо и стърчи между краката , лекарите и казали че бебето се е показало да види кво става навън😂дори не се наложило да напъва 😂
На всички пожелавам такова раждане ❤️

# 658
Дай Боже всички да родим без проблеми и бързо,  сега ме е страх да мисля за това, отлагам мислите чак за след 3 месеца Joy
И така 5 дена преди термин, след 16 часа раждане в 2 през ноща  се появи моя юнак 3070кг.

Много страшна история, радвам се,че накрая всичко е било наред! Това за пъпната връв много ме плаши,  първескиня съм и всичко ми е непознато и страшно, ще се радвам мамите с опит да разкажат дори да знам,че всяко раждане е различно!
Не трябва да се плашиш от нищо, след няколко месеца и ти ще разказваш с усмивка за всичко 🤗
Има бавни и бързи,страшни и смешни раждания...
Сестрата на мъжа ми даже не е разбрала че ражда ,отишла да пишка и видяла че нещо и стърчи между краката , лекарите и казали че бебето се е показало да види кво става навън😂дори не се наложило да напъва 😂
На всички пожелавам такова раждане ❤️

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 13:17 от Ariel16

# 659
За мен няма никакво значение, как ще се казва темата. Важното е да има само положителни неща в нея.
А за имена, години и т.н съм за.

Общи условия

Активация на акаунт