Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 299
  • 683
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ние мислим за второ, не сме първа младост, особено МП. Той тая година чукна 40. Майка ми ме е родила на 33 и си спомням как като бях 9 клас майките на моите съученички бяха на по 38, а моята беше на 50+ Smile Същото ще е и с моето дете, но здраве да е. Дано ни се получи лесно като първия път Smile

# 196
  • Пловдив
Съгласна и аз с горните мнения, най- важното е човек кога се чувства готов за това. За всеки времето идва различно 👌
И аз съм с малка разлика с Майка ми и винаги сме си били супер близки ( 22 г ни е разликата). Направо не знам как се е оправяла учейки медицина с малко бебе ма ръце.
Някой дава ли вече на малките да ядат сами с лъжица?

# 197
Аз му давам и вече мога да кажа, че се справя доста добре. С вилицата също има успех, просто трябваше да намеря “неговата”.

# 198
И ние не сме първа младост.Ако ММ не беше със седем години по-голям от мен или се бяхме срещнали по-рано, щях да изчакам дори за първото още малко.
От както почнахме със захранването, пред Бухта почти винаги имаше още една лъжица за нея. Сега "яде" с лъжица, но с моя помощ, вилица също от месеци ползва. Има частичен успех. Батко ѝ също от рано почна с приборите. На година и малко сам се хранеше с вилица. Бях купила един комплект прибори от Лидл, преди това му давах от нашите десертни вилици. Онези бебешките му ги давах за игра.

# 199
Винаги ядем с две лъжици. Едната в неговата ръка, а с другата го храня. Опитва се да се храни сам или да храни мен и всичко става мазало Simple Smile.
Махнала съм покривката от масата и просто го оставям да цапа колкото си иска. Лятото беше лесно понеже през цялото време беше гол по памперс и направо го къпех след ядене, но сега не става.

# 200
Ние сме извън София. Днес пътувахме. Ния успя да поспи само 50 минути в колата. Единствената и дрямка. Легна в 19:30, но вече 4 пъти се буди, а е 21:30. Трудно я успокоявам, налага се да я гушвам. Дано да е само тази вечер, че иначе бързо, бързо си заминаваме за вкъщи. Grinning

# 201
Мале утре го дават без дъжд. 🤪🤪🤪 Направо вече се виждам, как скитосвам поне три часа до обяд и още два след обяд. В дъжда играеше по 40 минути някъде в един детски център....а аз пиех кафе отвън без нея. Направо разкошно. Но бързо се сеща да ме търси. Майка ми е детски учител. Съветва по често да я оставям в такива центрове да свиква, че и друга жена може да я гледа. Това щяло да помогне за детска градина. В смисъл малко по - малко приучване към чужди хора, който ще я гледат. Незнам дали го написах правилно за разбиране. Та тези който имат възможността да дадат малчовчице си на ясла точно така могат да пробват.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 21:00 от Rrr3

# 202
Мале утре го дават без дъжд. 🤪🤪🤪 Направо вече се виждам, как скитосвам поне три часа до обяд и още два след обяд

Малката върви ли или с количката излизате.
Ние пробвахме да купим колело, викаме в него може да иска да стои и на касата като взе да се изпъва и да иска да става до там бяхме

# 203
Върви си. Спираме събираме кестени, листа, много ни трябват листа 🍁🍂🤷 и камъни...носим си кофичката от морето( такава лятна за пясъчник). Слагаме камъните и кестените след 10 крачки спираме вадим ги, пак ги слагаме...отиваме за нови....и такива празни движения  до безкрай. Но един ден реших да не излизам и бях със страшно главоболие,  явно и аз съм свикнала навън. Ако пък не спира да вали, слагам я в раницата и хващам байра/ гората по родопски/.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 07:13 от Rrr3

# 204
И аз съм планирала да не се прибирам утре 😅 Не че има ден без да сме излизали, ама не е същото.

Явно са голям хит кестените и листата, за съжаление покрай тях Борис обира и фасовете 😡

# 205
  Rr3, то си е и до детето. Има си интроверти и екстровети. А и самото  дете си преминава  през периодите, срам,  страх от изоставяне,  страх от нови хора, (което си е инстинкт за самосъхранение) и др. А и ти имаш по- голямо  дете и имаш наблюдения.
Въпреки че буквално  сама  отгледах баткото  ( баща му беше зад граница много време)не е имало  проблем  с ясла и градина после.  Но той е супер общителен и отворен.  За сега и сестра му върви  така пък да видим  след година хахаха

# 206
Вярно си е до деца, но като вариант за приобщаване може да помогне.  С баткото нямах проблеми той беше общителен,  но тази малка госпожица си е само за на мама фустата...🤣🤪 и не признава много много други хора, не я впечатляват ни с песнички, ни приказки , няма ли е мама наоколо и започва да развива певчески наклонности 😂.
Яна и ние събирахме фасове, сега бързо го настъпвам и тя сама си вика неее....но покрай нея се изумих колко много не се ползват кошчета ( фасове, обелки от бонбони, вафли, пакетчета, бъркалки, всичките боклуци ни превличат 🤦‍♀️🤷‍♀️).
Момичета качих на първата страница рецепта за хумус с тиква, утре ще снимам станал ли е и дали става да се маже на филийка. Още си ми е тиквено. А идей за разнообразие в главата ми никакви...Добре, че е нета ....и желанието 😂

# 207
Ааааа, така, така, няма да те дели с всички  у дома я, тя си има най-голяма нужда. Simple Smile
Хумус с тиква,хммммм......някой да е чувал  за морковена халва? Чакам рецепта и за нея.
Вече втори  път пека тиква,  утре и тиквеник мисля,  че и крем карамел  с тиква  се каня да правя  хахахах

# 208
Ще чакам снимки на кремкарамела. И на него ще му дойде ред, но първо други рецепти набелязах.  Като за писахме за детската и се сещам за дните в който не му се ходеше, такива пикантни ги измисляше....дробчето го болеше, бъбреците, сърцето ....всичко измисляше...но беше забавен....с нетърпение ще поглъщам митовете на измислици на малкия мук. Да видим нейния мозък какви ще ги мъдри...

# 209
  • Пловдив
В детския център децата под 2 години са само с присъствие на родител. Иначе не ги взимат. Били сме много пъти и винаги влизам с нея вътре да играем или само да я наблюдавам.
И ние след малко излизаме 🙏🙏🙏🙏

Общи условия

Активация на акаунт