Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 254
  • 683
  •   1
Отговори
# 465
Това намерих, звучи супер вкусно, но не знам дали става за бебе :
100 г сусамов тахан
100 г. мед
1/2 ч. л. ванилов екстракт
130 г. смлени ядки (бадеми, орехи, лешници)
5 г. бакпулвер
40 г. брашно
Сусам за овалване
Това са кексчета.
Когато бях на безглутенов режим, си правех крекери от семена- смлени тиквени ядки, орехово или лешниково брашно. това се смесва със малко зехтин и подправки на вкус- обожавам мащерка.
Доколко стават за бебе, не знам.
Мен си ме мързи, просто мажа препечен хляб с тахан и й давам.
Иначе бисквитки с тахан и банан звучи съблазнително, мм

# 466
Ще взема да й врътна едни овесени бисквитки днес и ще им сложа от лешниковия тахан.
Ще потърся и сушени плодове без захар... ако изобщо има такова животно в обикновените магазини.

# 467
И аз имам сусамов тахан, а не съм го предлагала на малката с нищо 🤔
Днес пък аз попаднах на баба темерут 🤷🤦‍♀️ Довела си жената детето на пързалките,  ама то едни гъсти суполи му висят от нослето ....и аз се отдалечавам детето тича покрай моята, аз пак се местя, детето пита баба си може ли при бебето и идва🤷 моята за капак си я хареса и и дава ръката и тръгва с нея....при което аз я взех и и казвам айде тръгваме си, че каката е със суполи няма да играем....и бабата като се нафуня,  грабна детето и го носи на майката и се оплаква и ме гледат.....е много тъпо ми стана....много тъпо.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Незнам защо цял ден ми беше тъпо, нито съм я обадила, нито съм я гонила....

# 468
Ако сополите при тях са целогодишно ,не им прави впечатление....Аз бих почуствала вина към детето, то не е виновно ,че не са му казали ,че не може да си играе с други деца ,когато е със сополи и ще ми стане мъчно за моето, че си е харесало каката , а аз не ми давам да играят.

Днес Бухта за пръв път се сблъсква с агресия на площадката. Събрали се отбор юнаци на нейната възраст( +/- няколко месеца), едното момиченце вече беше изморено и видя ,че Бухта държи нещо в ръка   Дойде да го вземе......а аз стоя до моята и наблюдавам тихо без намеса. Стана ми интересно Бухта как ще реагира. Стиска нашата играчката, момиченце обаче дърпа, почва да се нерви и писна. Хванах Бухта за жилетката да я дърпа, само я задържах леко да не падне, после пък реши че ще я бутне. Майката се притесни и се намеси веднага, то стана и за секунди. Малко се изненадах, Бухта почти не реагира, сигурно не разбра въобще какво се случи..... Беше ѝ някак безразлично, дори не се стресна. Дано така да е. У дома с баткото си някой път имат претенции за играчки, но не се е стигало до ексцесии.
Не е като да не знае да ти вземат или да вземеш нещо.

Скоро черен петък в Озоне, Комсед и Хиполенд Simple Smile

# 469
Чакам аз Озоне, защото тъпите пъзели ме зоват
Много е кофти това със сополите, в крайна сметка, бабата е виновна.
Знам, че някои хора са маниаци на тема грипове, вируси.
 ако аз бях на нея, веднага бих предупредила, че детето е болно, да не говорим, че изобщо не бих я завела болна на площадката.
Моята също се опитва да краде чужди играчки, някакво куче си хареса .
Но майката на момичето веднага ни даде тъпото плюшено куче, беше много учтива с нас- адмирации.

# 470
Лятото имах подобна случка. Ходехме в едно кафе с детски кът и една майка си беше довела детето, което кашляше жестоко и на края не издържах и казах че не е редно да го води на такива места. Жената поседя малко, прибра си детето и си тръгна. Кафето е затворено помещение и е абсолютно немислимо да води детето на такива места.

# 471
  • Пловдив
В тези месеци къде намирате деца по площадките и изобщо 😃 ние като ходим сутрин в 10:30 няма жива душа в парка и цялата площадка е за нас зимните месеци по това време.
Другото ако е по късно, просто ходим до някое фонтанче и пейка и събираме листа и кестени и играем с тях, изобщо не ходя на площадката, ако видя че има много деца. В момента е ясно, че повечето над 2 години, които през деня са на площадка са болни и не ги взимат в яслата.

# 472
Ние излизаме даже в 10-10:10 и все едно бомба е паднала. Иначе в докторската се намират по няколко дечица дори в студените дни. Но определено се усеща колко по-рядко и по за малко излизат децата. А за истинската зима не ми се мисли. Аз обаче съм се подготвила да играем в снега, даже нямам търпение. Тогава сигурно ще съм единствената кукувица 😅

# 473
Много злояд стана Борис. НИЩО не яде. Аз всеки ден се старая да готвя разнообразно, а той яде само хляб, месо, сирене, домати и грозде. Вече съм вдигнала ръце…. Дано се оправи скоро.
Иначе от ядките е ял на тахан повечето. Има много рецепти с тахан - най-лесно бонбони.
100гр фурми/сушени сливи/сушени кайсии
2с.л. тахан по избор
1ч.л. кокосово масло
1с.л. мед
20гр. кокосови стърготини
Кокосово брашно за овалване.
Сушените плодове се накисват в гореща вода за малко, след което се намачкват/блендират к се смесват с останалите съставки. Оформят се топчета и се овалват в кокосовото брашно.
Получават се около 10-15бр, в зависимост от големината.
Аз правя такива поне 3 пъти в седмицата, по-скоро ние ги ядем отколкото Борис.
Относно излизането, гледам да излезем от 10-10:30 до 12. Сега 10 дни няма сме в София и ще разнообразим малко.

# 474
Минт, ще мине. Все пак яде нещо. Ако яде домашен хляб прави бананов, картофен....направи питки  с кисело мляко и вътре някави други смлени неща..  
Ох, аз мразя да се преобличам, мразя да преобличам и Бухта( а и тя не обича много) Онази вечер тъкмо я преоблякох  и я чувам как се хили с батко си. Влязла с дрехите при него в банята и си правят парти......едва я удържам да не влезе, когато някой се къпе, а винаги има някой в банята. То дори кучето след разходка го мием. А  защото си маха чорапите почнах да слагам чорапогащник и става едно гонене , за да я съблека и облека.

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 10:08 от Harista

# 475

Ама че студено ❄ или поне аз съм измръзник. Обличам мишката с зимен космонафт и правим разходка, като тя се кефи, че е  на вън а аз не спирам да повтарям...ама че студ, ама че студено....и за капак сме с бати онлайн в къщи 🤪🤦‍♀️🤷 направо лудница, непрестанно иска да е с него на компютъра...ужас.

# 476
Познато... Моите и двамата са онлайн в къщи 🥴
Каката 8-ми клас в детската, баткото 1-ви клас в хола, естествено и Бобо е в хола с нас... Не искам да ви описвам картинката!

Боби изкара 4 кътника +1 кучешки, сега чакам другите кучешки.

Напоследък е доста раздразнителен и по мои наблюдения е заради "навалицата" у дома.

Много ми е студено и на мен, но гледам да ги изкаравам децата навън поне за 40 минутки пред блока. Вчера ходихме на един парк играха си 2 часа, а аз умрях от студ ❄

Въпрос с повишена трудност :
Как ще слагате елхата тази година?

# 477
Елхата ни е много  малка и винаги е на високо, защото няма място. Котката е най-големия ѝ "враг" и няма значение къде ще е . Залагам повече на коледни стикери, лампички по секцията, украса на вратите......

# 478
От една седмица съм се завайкала къде ще слагам елхата 😅 Ние имаме доста голяма и се чудя как да я вържа, от сега си предтавям Борис как ще е залепен за нея. Ама няма да се дам, на 1 декември още ще я инсталирам някъде. Да видим дали ще оцелее тази година.

# 479
И нашата елха е много голяма, висока е 1,80 😂 Мястото й в момента е заето с детски етажерки с играчки. Обмислям да махна един модул от дивана, за да я сложа там. Но.. май ще правя и аз като Хариста - повече лампички и стикери. 😆

Общи условия

Активация на акаунт