Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 256
  • 683
  •   1
Отговори
# 450
katerichka сещам се за няколко по-бързи закуски, например юфка с масло и сирене, филийки с яйце и сирене/авокадо и крема сирене/детска шунка от Лидл / лютеница и сирене, солени мъфини ( тях си ги приготвям от предния ден), кисело мляко с бисквити и плод , овесени ядки с плод и рожков, баница, фалшиви пържени филийки, кус кус с масло и сирене или плод

# 451
Сутрин давам овесена или няква друга каша като добавям банан или някой друг плод.

# 452
Мерси за идеите ! Heart
Тя обича кисело мляко, но рядко изяжда повече от 3 супени лъжици.
Ще й правя мъфини, харесах рецепта без брашно, със сирене, домат и кашкавал.
Иначе тия фалшиви пържени филийки ги пробвах веднъж, но не ги изяде.
Много е злояда, педиатърката каза да й намаля млякото и да я храня доброзорлем.
Но Буба е голям инат, даже и за секунди не иска да си седи на столчето.
Яде в движение тая хиперактивна Simple Smile
А и ако не й дам да суче, няма никакъв шанс да посегне към друго ядене.
Вече се отчаях, все отлагам тестването на ЖсК и феритин ( разорих се миналият месец).
А и антитела за мен трябва да си направя, искам да си знам имам ли нямам..

# 453
Моя пък не иска да яде филии с нещо си, или яде само по 2-3 залъка. За храненето сме същата работа, гоним се за да яде. Последно го слагам седнал върху масата, няква играчка в ръката и така успява да изяде към 100 гр.

# 454
  • Пловдив
Кисело мляко с овесени ядки, кисело мляко с овесени ядки и тахан или юфка с масло и сирене.
Това са и закуските, хапва си ги, а и сутрин много ми се спи, за да мисля други варианти. 😃

# 455
А какви тахани/ядки сте въвели?
Купих й лешников тахан, но все още не съм го предлагала.

Общо взето за закуска й въртя 7 неща, гледам всеки ден да е нещо различно, но... почти винаги има сирене и масло, любимо й е. 😁

За храненето като цяло гледам да съм постоянна - яде се само в стола за хранене, без играчки, без телефони, без музика, без нищо. Ако не иска да яде, я свалям от стола. Предлагам пак след няколко часа.

# 456
Бухта си яде елдата със сирене. Някой път хапва от топлия сандвич с кашкавал на батко си. Не харесва сладки закуски ( предлагала съм овесени бисквити и каша ,не им е фен). Ох , днес я тормози зъб , а тя тормози мен....Sad

# 457
Бях се настроила за мързеливо излежаване, но Бубка спа само 1.30, много ми е малко..
Днес не излизахме, че се изплаших от мъглата, сега се развидели, но ме мързи..
Давах й лешников тахан, май го хареса. За жалост, съм лакома и го изядох, ще й купя друг.
Мисля да й дам фъстъчено масло или орехов тахан. Четох, че е добре ранно въвеждане на фъстъците.
Моята умира за ябълки и круши, въобще не иска яхниите от детската кухня.
Много се е разиграла и разбесняла, като по чудо не я мъчат зъбите.
Поне не ги чеше и търка както обикновено, но защо не яде почти нищо ? Това е въпрос за 1000000 лева

# 458
Защото си има хора, който си прекарват с по -малко храна и си им е добре. Не всички трябва да ядат по - много. А сега пращай стоте хиляди 🤪😂 охооо милион милион 😂😂😂🤷

# 459
  • Пазарджик
За идея да добавя и качамак. Малкият много го яде  и с и без сирене; обича и всякакви тестяни издели
Чия с к.мляко и плод
Вчера набара на батко си банановия шейк и много му хареса. Наблизо си купуваме домашно краве мляко. Вече им правя и извара.
Една седмица ми даде да се наспя, но пак е във фаза будене n-брой пъти на нощ. Другият въпрос за милион хаха

# 460
От ядките само орех съм давала, беше смлян в нещо, ама не помня в какво 😅 Сигурно в някоя млечна салата.
От таханите нищо не съм давала, защото само ще ги купя и така ще си седят, просто не знам с какво да ги комбинирам, а не са никак евтини, че да си позволя да ги отворя и изхвърля.Но ще се радвам да споделите идеи, ама лесни защото съм кулинарен инвалид 😅

Борис вече има 12 зъба, а съм на 99% сигурна, че му излиза нов. Това дете иска да ги нареди всичките за отрицателно време 😅

# 461
Имам един пакет смес от всякакви ядки и семенца стрито на дребно, които добавям към овесената каша. На примависта се сещам, ме вътре има ленено семе, орехи, слънчогледови семки и разни сушени плодове.

# 462
Със сигурност е яла орехи, бадеми, слънчоглед, тиквено семе и някакви семки от хляб със 7 вида семена, маково семе, ленено.......повечето така директно....а и кашу, бразилски орех, то твърдите трудно ги дъвче и половината плюе. Днес правих таратор с орехи.....
Таханите стават за хумус, десерти с овесени ядки. Поне в тези неща ги слагам аз, но и аз рядко купувам,защото хумус рядко правя. Предпочитам вече нахут на салата.Яна, в книгата на Шишков и Манчев от Лидл имаше няколко рецепти мисля с тахан. Ако я нямаш,пиши ми и ще я потърся да ти снимам някоя рецепта.
Бухта и станала ... торпедо, много експанзивна за всичко. Днес водим батко ѝ на градина, тя преди него готова и ми подвиква д ѝ обувам обувките, пък първа на вратата, после не иска да тръгваме от градината. Всеки път като я пусна да повърви и се връща или си намира някоя друго дете да изпрати. Ако някой тръгне към входната врата, ако подготвя боклука или дойде време за разходка на купето и почва да пуска и да се носи обувките. Днес трудно заспа за дрямките.Дано поне вечерта е спокойна.

# 463
Преди хапваше качамак, но аз не съм майстор, хаха. Все ми става на бучки и все цедката е мой пръв приятел, Grinning
Не си падам по крайностите- ето , моята маймунка е твърде комуникативна и дружелюбна, голям заплес. А оня ден попаднахме на кака, дете на 1 г и 10 м , темерут, затворено
С тахан- сурови кремове, бисквити, мъфини, с кисело мляко и бисквити. Най се кефя на крем- тахан , авокадо, кокосов крем, банан или друг плод ( круша примерно).
Уникални са т. нар. сурови бонбони- тахан, смлени семена, смляно кашу, малко мед.

# 464
Всъщност доста неща съм дала без да се замисля, именно с тези многозърнести хлебчета.
Harista, ако не те мързи щракни ми моля те 1-2 рецепти.

Вчера отново дадох на малкия омлет и за кое щастие нямаше реакция, явно наистина зачервяването е било от домата. Тези дни ще пробвам пак.

Общи условия

Активация на акаунт