Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 257
  • 683
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Е ние сполоите ги дърпахме, като я заклещи аз да не мърда и баща и дърпа набързо 😀 не е доброволен процес , а доста пищящ процес 🤣

# 436
Ей сега го пробвах докато спи и нищо не усети, но пък като лежи нищо не тече. Спим нарочно в по- студена стая за да не ни текат носовете. В момента в който отидем в хола на топло и се почва една хрема не е истина.
Пробвах да дърпам на “ живо” докато е буден, но 3 възрастни не можем да се справим с него Joy .

# 437
Забелязала съм, че при Антонио нищо не става, ако не го убедиш да стане донроволно.
Направо си говоря с него като с голям човек и му обяснявам защо е важно да го правим.
Инхалатора не го ползвам с маската, а с накрайник, от който излиза парата. Слагам го да седне на дивана и му давсм книжка или му пускам кучета, котки, клипчета на камиони и така стои. В името на инхалатора получава 5-10 мин телефон.
Пръскам със Стеримар. Вече си знае и идва сам като му кажа, че ще пръскаме в носа. Сополите ги дърпам като го държа на прозореца и го карам да търси кучета и камиони дали минават по улицата.
Ако почне да се дърпа по някое време, му казвам да погледне хубаво навън, че скача заек или катерица и печеля още 20-30 секунди Joy
Вечер в банята задължително пръскам в носа и дърпам хубаво. Но вечер е лесно, защото той си плиска в коритото, а аз действам.

# 438
Савова, заповядай : https://www.amazon.co.uk/Muitar-Bassinet-Relieves-Congestion-New … %2C157&sr=8-9
Има различни височини, защото има и з възрастни, водят го за крака или за облагане. Значително по-малко се дави като спи на нея.
Лайка, дано сте добре всички за раждането!

Аз се канех да се ваксинирам , за да предам (уж) антитела на Бухта, но не намерих убедително данни за това ,че се случва. сега съвсем се разколебавам.

# 439
Хедра има статия за ваксинирането и кърменето, но не съм я чела и не знам каква позиция има тя по въпроса.

И аз пускам 5 мин. клипче на телефона, ако правим инхалации. Няма плач, няма сърдене. Знае за какво служи и че няма нищо страшно. За сополките също седи горе-долу, малко повече се правя на маймуна и така.

# 440
Няма нещо което би го накарало да ми позволи доброволно да му изтегля сополите, или пък да му сложа капки за нос.
Не проявява никъв интерес към клипчета и музика, или пък е точно 2 секунди.

# 441
Докато свикне с тая процедура, му давах уж той на мен ми ги маха. Даже сме с два аспиратора. Понякога той взима единия, а аз другия и така уж взаимно си дърпаме сополите.
Просто при моя син нещата не стават насила. Трябва да му събудя интереса, иначе няма да стане. Толкова е опърничав и упорит.

# 442
Лайка всичко му давам. Давам му аспиратора да си играе и уж да дърпа моите сополи, но реша ли да го приближа към неговия нос и веднага бяга в другата стая Simple Smile.
Успех имаме само със сиропа за кашлица. Давам му спринцовка със сиропа и сам си го пие.

# 443
Не съм имала кой знае какви затруднения да давам лекарства или дърпам сополи. Знам че е за тяхно добро и го правя. Бухта се дърпа повече от батко си, но пък успявам. Но винаги тези неща с на яве , да с виждат и да не да "страшните" неща само за тормоз и болка. Много бързо разбраха и двамата ( като им се наложи) ,че им помагам.Винаги съм правила сама нещата. Е, все пак я държа здраво, за да не и нараня нослето...На Бухта за сега капки не съм слагала, само сироп за зъбите. На баткото най-трудно се правеше инхалация ,но и с инхалатора бързо свикна.

# 444
Голямо тръшкане и рев, когато се опитвам да й дам лекарство или да я намажа с някакъв мехлем.
Със спринцовка наистина е по лесно, но пак се върти и мести.

# 445
Аз си спомням, когато правихме на Ния инхалации, че първоначално доста се дърпаше, но после свикна. Пусках малко песнички за гледане, а тя забравяше, че има маска. Дори си я слагаше сама, за да ми намекне, че иска да и пусна песен. Grinning
Тя си съкрати нощния сън, а дневния не го е удължила…Това дете хич не е от поспаливите. Заспива в 20ч, става преди 7, а през деня спи 1,5ч.

# 446
  • Пловдив
Тя и нашата горе долу така спи и съм много доволна. Колко да спи повече ? 😄
Вечер нощния сън е 11 часа, а през деня час и половина- два. Съвсем нормално е , даже се радвам на режима, много ми е удобен. Дано не се променя 🙏🙏🙏

# 447
И ние сме с такъв режим, като имаме и една 30 минутна дремка към 10 часа. Какви пасти за зъби ползвате за мъниците. Имаме 6 зъба и вече ги четкаме усърдно. Вземала съм паста на биобаза, че уж билкови. Имаше преди едни капки за здрави зъбки- зимафлуор. Но вече ги няма. Някой дава ли нещо за здрави зъби. Обмислям дори да посетим зъболекар, да си има годишен преглед. 🤔

# 448
Пастата за зъби е на Алверде(ДМ), четката си е силиконов накрайник , за да усещам по-добре какво търкам.
Момичета сетих се за едно балсамче на Хималая, което съм ползвала. ( Изобщо не се сетих като коментирахме капки за нос с етерични масла.) Ползвах го с баткото като по-голям , както и аз. Преди малко взех едно и Бухта много го хареса как мирише. Тъй като е силен аромат , въпреки че го дават и за деца , без да уточняват възраст ѝ сложих съвсем леко на върха на нослето. В аптеката струваше 2.90.

# 449
Все забравям да й мия зъбите, давам й четката, пък да се оправя сама.
Рано ми се струва за паста за зъби, знаейки, че ще я изгълта.
Имате ли идеи за закуска ? Вчера яде паста звезди с кашкавал, сирене и масло, днес сандвич  с кашкавал. Обича авокадо с извара,  но нищо друго не харесва( нито яйца, ни палачинки, каши или домашни кремове с извара, авокадо и банан ).
Мислех мъфини да й правя, но все ме мързи.. На 13 месеца ++ е, искаха да й бият ваксина синфлорикс, но я отложихме заради херпеса.
Писна ми от тия ваксини, мислех, че тя е с всички и чак в 16 тия месец следва нова доза...

Общи условия

Активация на акаунт