Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 251
  • 683
  •   1
Отговори
# 495
Лорелай, Joy, шегуваш ли се ? Пожелаем ти скоро да е. Баткото още преди да стана на две спря да спи през деня ( в яслата и градината няма проблем-спи си). Между 2-3,5 някъде записваше към полунощ. Сега към 23:00. До 1,5 го кърмих и вечер до цоцаше, после пиеше вода вечер. Имаше период , в който седмици заспиваше към 21:00 и после към 02:00 ставаше детска площадка на леглото. Аз съм нощна птица и децата май също. Дори и да има една спокойна нощ пак не спя спокойно, защото ми е странно.
И аз гледам пак играчки и книги в Озоне

# 496
А можете ли да ми препоръчате коледни книжки с позитивни сюжети? Не искам да има болни, бедни, тъжни, без родители и прочие...
Аз й поръчах 5 играчки от baby bg, но съм набелязала и в озон, да видим дали ще ги намалят.

# 497
Ако не е раницата, не знам как ще я приспя.
И днес трудно заспа тази малка маймунка.
Не знам за позитивни сюжети, аз обичам приказки, а не модерни детски истории.
Имаме Маша и мечока, сладка книжка от картон. Обожавам Хитър Петър и Настрадин ходжа, класически руски приказки.
Китайски приказки, имам една още от дядо ми, за един висок и красив младеж, дето победил лошите настоятели на манастир със сила и ум.
Моята се кефи на приказки с животни.

# 498
Кити, има едни като стиропор във форми, в рима са и са като стихчета,  леки и приятни. Падингтън коледната, баткото си я поръча, не съм я чела, би трябвало да е позитивна. Пес патрул коледната е обикновена.

# 499
И при нас ноща беше по кошмарна от обикновенно.
Имам и кака на 3,5г, но тя винаги си е спала без проблем и не се будила. Сама си заспиваше от както се е родила. Абе в общи линии майчинството беше като песен с нея. Ноо сега имам чувството че ми се връща тъпкано Joy..
Хариста вие как сте оправихте ли се?

# 500
Снощи спа както обикновено. До някое време спокойно и след това почва с обикалянето на цялото легло.
Днес е на градина и падна голям рев. Вече се чудя дали да напускам работа, или да излизам в болничен. Тези които децата ви са на градина за колко време свикнаха?

# 501
Моето си заспа бързо тая нощ, ама се будеше, но той от 1 месец не е спал като хората... Моят е на ясла, но той веднага свикна. Първата седмица не знаеше какво се случва, през втората имаше 2-3 дни лек протест и рев сутрин. Последните седмици само се обръща да каже чао на татко си и да си вземе водата 😂 Харесва му, играе там, гушка леличките и тн. До дете е според мен. По дебелите книги детето се адаптира 2 месеца средно, дори и да е спокоен и да не личи да се впечатлява, вътрешно си текат мисли и процеси. Мед
 сестра си ни казва, че все още не може да се каже, че се е адаптирал. Ама пусти болести, пак е болен, много ме е яд, толкова ги пазят, връщат болни веднага и тн и въпреки това веднага успява да лепне всичко 😔 Във вторник върнаха болно със сополи, седяло е няма и час там, едната жена веднага се е изолирала с него и нашия веднага на следващия ден със сополи...

# 502
Абе уж лятото го оставях с кой ли не и изобщо не ме търсеше, а сега направо изпада в истерия като го оставям в градината. Реве и се тръшка на земята, но ще трябва да свикне.
Беше много социален и не се страхуваше от чужди хора, а сега има ли чужди хора и не иска да слиза от мен. Научил се е и да ме хапе по краката, ако не го взема на ръце.
Сега ми пращат снимки от градината, седи и си играе , но физиономията му много тъжна. Ще го прибера по- рано и това ще е.

# 503
  • Denmark
След всяко отсъствие от яслата следват няколко дни протести. Вчера не искал да яде нищо в яслата и като се прибра, не спря докато не си легна Sweat Smile и днес май ще е същото. Иначе не е ревал много, но това ти да кажеш на лъв какво да прави, не е лесна работа Animal Lion

# 504
Даже е абсолютно невъзможно Joy
Много мъчно ми става като прочета, че дечицата са тъжни. Аз за усмивката на Антонио давам всичко! Вчера мъжът ми му купил един балон- няма такова щастие! А аз се разтапям като видя радостта в очите му Heart

# 505
Цецинка, благодаря, добре сме Simple Smile То много бързо мина и нямаше други бонуси.
Баткото се адаптира добре, бързо и без много драми, без много боледуване. В началото беше спокоен, като започна да запомня модела на поведение, започна да тъгува понякога . Но то беше свързано и със смяна на персонал, смяна на деца......много от нещата,които обичаше ( да четем, да сме навън и да е сред животни) там му липсваха. Дори му липсваше да пие вода колкото и когато си искаше и имах сериозни разговори специално за водата с персонала и директорката. Иначе като походи малко по-дълго , после имаше карантина няколко пъти и като тръгнаха пак на градина му беше трудно. Броени пъти ми е плакал/хлипал , че не му се ходи. В началото като го записах така си бях сметнала нещата с отпуската , че да съм си у дома,ако се разболее, ако се разстрои или просто трудно се адаптира. Ще се опитам и с Бухта да ги наглася така нещата.

# 506
Ох забравих, че тук все лъвчета събрани Simple Smile.
Скоро излизах с моя колежка и нейното дете, ами то 2 часа не му чух гласа на това дете. Седя мирно и кротко, а моя дори щеше да ми изпие кафето! Сега като гледам хорските деца, моя изобщо не е кротък.

# 507
Момичета, много съм притеснена и ще помоля за съвет.
Днес поставиха на малката ваксината, която се бие на 1г. (реваксинация  срещу пневмококови инфекции). Първите няколко часа след ваксината - всичко е нормално, сега обаче много я боли крачето, не иска да стъпва, плаче, не може дори по корем да легне. Ако стъпи на този крак, започва да накуцва.
До сега винаги е имала зачервяване на мястото, но такова чудо не е било!
Опасно ли е според вас, случвало ли се е и на друго детенце, може ли неправилно да са я поставили, мога ли да й дам панадол или нурофен?
Много ми е жал и ще полудея от притеснение.

# 508
Дай парацетамол или Нурофен, стига да няма алергия към тях.

# 509
И лепни куул пач на мястото на убождането.

Общи условия

Активация на акаунт