Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 250
  • 683
  •   1
Отговори
# 510
Кити, при нас също беше по-тежко след тази ваксина. Не на деня, в който я биха, а на другия - вдигна доста висока температура. Мястото се зачерви, поду и стана много топло. Видимо го болеше, а ако случайно го опреше някъде или го докоснем - плачеше. И разбира се това в Петък вечер... Уж си заспа, ама нещо беше неспокоен. Събуди се и заплака. Като го пипнах - челото, ръцете, краката - всичко му пареше. Дадох Нурофен, сложих дори и Куул пач /за първи път/ и след около час се успокои и заспа. Но докато вземе да пада температурата ми се стори цяла вечност и бях на кантар да го водим ли на някъде, да не го ли водим.
Но и донякъде го очаквах това да се случи, защото ЛЛ ме предупреди, че тази е най-гадна, а и листовката на ваксината прочетох после. На другия ден крачето пак си беше зачервено, подуто, болезнено и топло. Температурата беше сравнително ниска. На оправяне бяха нещата Simple Smile

# 511
Боже, дано се оправи детето, бързо възстановяване.Heart
Много ме изплашихте, предстои ни тази ваксина. А мислех, че морбилите са страшни..
И не на последно място, с тоя Ковид се бях наплашила. Никак не ми се иска никой да се разболявА, особено пък от ваксина.
Можете да уведомите изпълнителна агенция по лекарствата за последиците от ваксината.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 22:28 от Анонимен

# 512
Кити, ако трябва не слагай дрешки, за да не дразнят кранчето. Може и конорвсе с риванол ( може да го охладиш и в хладилника ) , а може и с нещо от хладилника увито с хавлия. А сега оток има ли, твърдо ли е мястото? Дай нещо за болката и дано поспи , а утре ако е така или по-зле( не ви го пожелавам) звъни на педиатъра.

При нас драмата продължи до преди малко, дано днес спи, че имам нужда да почина.

# 513
Да ви кажа че тия драми със спането са бели кахъри. Преди малко се прибрах от спешното, защото без видима причина вдигна 40.2 температура. И както винаги вирусна инфекция…. И то само след 1 ден в детската градина!
Та така с драмите. Сега цяла нощ ще проверявам колко е температурата и през 3 часа лекарства.

# 514
Савова, звучи ужасно. Сигурно много си се притеснила. Дано му мине бързо и днес да се почувства много по-добре.
Многото боледуване е една от причините, които ме спират да пусна Ния на ясла. Дори за няколко часа, за да поиграе. Другата е възрастта. Но разбирам, че в много от случаите не е до избор.

# 515
Савова, край няма с тоя боледти значи!
Да минават тия гадости и да си се върне твоето детенце, че много боли да го гледаш така беззащитен и унил Hug

# 516
Савова, дано вече е по - добре малкият!

Мястото е кораво, да. Видим оток като че ли няма. Цяла нощ беше с кул пач лепенки, днес правя компреси с риванол.
Като че ли я боли по - малко днес.

Винаги след ваксина на мястото на боцнатото й е много зачервено, кораво,подуто... След последната ваксина имаше 2 месеца твърдо потче на крачето... 1 седмица пък след морбилито получи обрив по цялото тяло. Според педиатърката е нормално.

# 517
След ваксинация винаги давах доза парацетамол. Само след една от ваксинациите имаше голяма буца на крака, но не е давал признаци на дискомфорт.
Все още има температура, но поне не е 40. Казаха, че бебетата от първия локдаун боледували повече, защото са нямали среща с много от бацилите и вирусите.
Вече пратих е мейл на градинаъа, че няма да ходи на градина и да си научат персонала, да разпознават високата температура. Не може цял ден да седи там и уж ги вземат на ръце, а никой да не усети че е горещ, или да не отбележи червените бузи и очи.

# 518
Савова, там какъв персонал работи. При нас в яслите задължително има мед.сестра в групата с една леля ( или две). То пак не е гаранция ,но.....Бързо да се оправя! И да, логично е по локдауна да доведе до негативи също. "Стерилната " среда вреди на подрастващ организъм.

Кити, явно има силна реакция на организма, а може и ваксината да не са сложени дълбоко в мускула ,което е малко вероятно.

# 519
Савова, дано бързо се оправи. Най тегава ми се струва не температурата, а кашлица и сополи. Дано не се мъчи детето, че си е отвратително.
Винаги съм си мислила, че трябва да я пратя на село, да се омеша с всякакви бактерии, алергени и тн.
Майка ми беше чистница, аз съм расла в стерилна среда и никога не ми е било интересно да седя на село.
В резултат: на 18 г. развих алергия, която още не мога да преодолея. Никой не ме е натискал да спортувам, чак на 30 открих фитнеса.
Искам Буба да развие и придобие силен имунитет, засега два пъти е качвала по 40 градуса.
Не се страхувам от гърч, уж се получава само при 3 % от децата.

# 520
Савова, не им ли мерят температурата? Не знам преди ковид как е било, ама сега са много стриктни. При нас ги проверяват по 5-6 пъти с безконтактен термометър и вдигне ли 37.4 и ни ги връщат (и висне ли прозрачен сопол, и изкашля ли се, и като цяло за всичко ни ги връщат). Да чукна на дърво, никога не ми е вдигал температура, предпочитам сополи и кашлица сякаш. От ваксини никога не е правил реакция, но винаги му давам след това еднократно Панадол и слагам кул пач на мястото. Веднъж само се втвърди и бях правила компреси с риванол. На нас ни остана една ваксина май на 16 месеца, ама с това боледуване от яслата вероятно предварително ще пусна едни кръвни да съм сигурна, че не върлува някоя инфекция е телцето  😕 Вече седмица седи със сополи и кашлица и не виждам подобрение, да не говорим, че сме и на антибиотик от 2 дни 😑
Бързо оздравяване на всички дечица!

# 521
Бързо оздравяване на всички. Аз също искам да я пусна на ясла, но не мога и със сигурност е по-добре. Снощи в къщи беше детенцето на моя приятелка ( аз го взех, да поиграе с мишката). Детето е на три, след като бяхме вече в къщи видях, че кашля, има суполи и за капак се оказа с разстройство. Бързо го облякох и върнах на майка му, но днес се видяхме с нея и познайте въпросния сладур е на градина. Е така се разпространяват вирусите. Та за момента много добре, че не може да е на градина.
Сложих ме си якетата и направихме два часа разходка ( от 11 до 13.00) не срещнахме нито едно дете в целия град, а бая обиколихме и всеки познат повтаряше ...аууу какво правите в тоя студ навън....а аз им отвръщах събираме имунитет...и се замислям, май си е сложно това с изграждането на имунитет.

# 522
Ей, това като го чуя като упрек:  "Къде си го помъкнала това дете в тоя студ?" , ама преди два/пет/десет дни пък беше "... в тоя дъжд","....в тоя пек", "...в тази жега". То все нещо има и децата не трябва да се извеждат. Предпочитам като няма какво да кажат просто да се усмихнат, кимнат или там нещо. Не е нужно да си чешем езиците.

Ррр3, едно на ръка, че ще заради сигурно половината....ами горкото дете, като знаеш какво ти е като си болен и го осъзнаваш , а тези дечица....милите.

# 523
  • Пловдив
Е това детенце болно на ясла са го пуснали така ли? Чиста безотговорност нямам думи :/

Нашата я държа в нас , а не на ясла заради тия болести, не искам да ми лепва вируси все още. Иначе всеки ден сме по 2 часа навън да играем, не е толкова студено към 9-10 градуса е в Пловдив. Площадките и парка са бая празни.

# 524
Племенникът ходи 3 дни на ясла и после се лекува у тях по 2 седмици.
Зълва ми вече и се реве с тия болести.
Нали и тя е бременна, та го пусна на ясла уж да има време и да си почива повече, ама то с тия непрестанни сополи и кашлици няма почивка.
Ние мислим на пролет да пуснем Антонио, за да видим как ще му понесе. Поне батко му ще е още там и разчитаме на по-лесна адаптация, когато има познато детенце и се надяваме пролетта да няма така болести.

Общи условия

Активация на акаунт