Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 248
  • 683
  •   1
Отговори
# 525
Като гледам децата в групата какви са кротки и как седят мирно по столовете докато се хранят и ми се иска и моя да е такъв. Сигурна съм че в детската градина ще се научи на много неща, за това и ми се иска да ходи поне 2-3 дена.
Вчера си говорих с жена което работи в детска градина и каза, че първите месеци е така и после свикват на вирусите и бацилите. Преди се радвах, че цяла година не беше боледувал, но сега виждам че от това няма полза. Децата трябва да се срещат с вируси и бактерии за да си изградят имунитет.
За излизанеъо навън, излизаме дори когато е болен. Това даже му се отразява добре, иначе цял ден затворен в къщи почва да скучае и само реве за щяло и нещяло.

# 526
Задължително излизаме всеки ден, независимо колко градуса е.  Ако вали силен дъжд го слагам в раницата и правим едно кръгче около блока. За жалост са доста по-малко децата откакто застуди.
До сега Борис е бил сополив 2 пъти, веднъж ми е вдигал до 38 градуса. Дано все така да си продължава.

# 527
Ама аз наистина не разбирам другите майки, дето си държат децата затворени вкъщи, когато застудее. И тук много намаляха децата, които виждаме навън. Студено си е наистина, но и ние излизаме за по 2 часа, може и повече. Днес решихме да отидем на разходка извън града с половинката и чудовището. И като стигнахме до Орешака, се сетих, че не съм взела никакво яке на Северина 😤 Обядвахме в една механа и се прибрахме, още ме е яд на мен си. Явно пак ми е изфирясал мозъкът от липса на качествен сън, днес страшно забравям. И чудовището е в поредната криза със съня, по цяла нощ се мята като риба и не мога да спя. В 3 часа снощи не издържах и пратих баща ѝ да се гушкат, а аз легнах в съседната стая да поспя. В 6 се събудих от крясъци от тяхната стая, отидох при тях, дадох цицата и сме заспали. Сутринта гледам в леглото пълно с играчки, книжки + една моя спирала. Оказа се, че през нощта таткото си откъртил като пор, а наш'та си слязла от леглото, събула си чорапите и вилняла сама из стаята. Баща ѝ се събудил чак когато тя отново се била качила на леглото с шишето си с вода, успяла да го развие по някакъв начин и го заляла 🤣 После той се опитал да я приспива без цица, ама тя нали не признава такива простотии като безцицие. Преди няколко нощи имахме същата случка със спящ татко и вилнеещо чудовище. Ех, тия бащи...

# 528
Не е само Северинчето и нашата хубостница обикаля по стаята докато татко и спи. На обед рядко изкарва повече от час и половина с него. Влизам аз в стаята тя ровичка в играчките, той спи като заклан и и викам Радина ти какво правиш ма- а тя-  Игая 😂 Все едно не виждам, че си играе, ама тати не я вижда, че играе.😂

# 529
Хаха, моята пък пък си заспива без бозките, като види, че няма спасение от съня.
Гушне ли я тати, аз се изнасям към хола ( щото им преча) и е заспала мигновено.
Много ме е яд, че тая магия не действа при мен. И ММ успешно рови в телефона или кърти юнашки, докато тя се върти и реве.
Тя се друса, разхвърля, има една механична играчка, която аз изстрелвам, а тя ми я носи.
Любимият й номер е да се окатери на масата в хола и да гледа отвисоко - и мучи, сочейки нови предмети за докопване.
Мен не ме плаши студа, колкото това, че няма да мога да видя никого, а и навън дебнат всякакви изкушения.

# 530
JoyStuck Out Tongue Winking Eye Като чета ми е смешно, ама у дома не ми е много смешно като стане така. Изобщо не я давам на баща ѝ за спане,той буден едва я чува.  Като заспи съвсем изключва за околния свят . Тази сутрин станах към 5 ,че мехурът ми ще се пръсне. Изнизах се тихо никой да не ме усети......викам сега едно кафе и да седна за един масаж на стола с масажора облегалка. Ми не изтрая дълго. Все още се бъзикаме ,че децата имат мама радар, баткото включваше радара ако съм на повече от 1-2 метра или баща му ме докосне/ целуне в другата стая ,дори без да ни вижда. Бухта го има този радар ,но за доста по късо разстояния сега. Голямо мрънкане , прекрача ли прага на тоалетната реве все едно в космоса  отивам, а тя стои до вратата, дори мога да я пипна.Явно активно е влязла в периода , в който осъзнато я е страх от изоставяне.
От една страна ми е супер,че няма много деца и хора навън," лошото време" ми дава пространството, от което имам нужда, от друга ми е тъпо, че рядко има с кой да си поиграем малката. Колкото повече хора има , толкова повече дребнавостта ми се засилва и много неща ме дразнят.  Примери: една пейка ще има до входа на площадката и там не можем да седнем,защото пенсионерите клюкари са там , за да дават акъл как да са облечени децата. Или винаги ще има поне едно хулиганче оставено на самотек. Колкото повече деца, толкова повече цилофани от бонбони , чипсове и всякакви други боклуци. Винаги има някой с храна или опасна играчка.
Но пък както нямаше деца на възрастта на Бухта и изведнъж поне 5-6 малки буболечета се навъдиха. Става много приятно за децата като се съберат на един акъл и размер.

# 531
Котка в кашон, мерси за настроението. Grinning Много смешна случка.
Аз гледам да я извеждам всеки ден, но онзи ден духаше много и тогава пропуснахме. Във вятър не излизаме. Адски ми е неприятно.
Слагате ли им ръкавици? Ния никога, ама никога няма да ми даде да и сложа. Вчера беше навън и после ръчичките и станаха червени като раче. Cry

# 532
Аааа Хариста, тъкмо лежа в леглото а мехура ми е пред експлозия. Надявам се да устискам още 30 Мин и тогава ще стана, че и тук радаеа е настроен само на къси дължини.
Вчера го оставих с една дрямка и едвам издържа до 7.30 и заспа от раз. Да обаче след час се събуди, явно мислейки си че тива му е втората дрямка и след това заспа за вечерен сън чак в 1.
Покрай болестта си е станал ужасен. Иска всичко и голямо реване. Единствения вариант да седи кротко е ако го изкарам навън.

# 533
Слава богу малкя вече е добре и в понеделник ще му слагат ваксината за морбили. Като го теглиха така се опулих като видях колко тежи. Вярно че си натежава но кантара показа 12,800. Това са точно 2 кила отгоре за 2 месеца. Последно септемрви го теглиха като навърши годинката.
На вас казвали ли са ви да давате фенистил капки 2 дни преди ваксинация и 2 дни след нея?.
Савова надявам се малкия днес да е по добре.
Имаше и един юнак с гипсирана ръчичка, непомня как се казваше ( напоследък много започнах да забравям), та как е?

# 534
ОФ!
Нашата приятелка и съседка е болна от Ковид. Мъжът и също, както и детенцето (то е колкото нашите). Мъжът и не спазва никаква карантина. Днес го видях навън, а те имат магазин и се среща с много хора. Сега на мен ми е лошо, боли ме гърло и имам лека температура. Трябва да си направя тест довечера. За изолация от семейството е късно, защото цял ден съм с Ния.

# 535
Цецинка по- добре е, обаче вече се чудя от какво е? Няма нито хрема, нито кашлица само вдига температура.
Покрай болестта си като всичко мъже е станал нетърпим Simple Smile. Просто няма угаждане за нищо. Само рев и мрънкане по цял ден, чак се чудя на себе си как издържам и не се нервя изобщо.
За килограмите, от 3 месеца е 12.5 кг и си седи там. Тежи ми ужасно и през 2-3 седмици все ме боли кръста.

Ellocin, дано не прихванете нещо.

# 536
Савова, пусни урина за всеки случай. Понякога уроинфекциите протичат така.
Дано не е това де...

Ellocin, дано ви се размине! ❤

# 537
Ellocin, дано ви се размине.
Аз умрях от страх, докато бе болен баща ми от Ковид. Хем искам да му помогна и му носех лекарства, хем за нея се притеснявах...
Кофти е и едновременно и двете- да има деца по площадките, и да е пълно мъртвило.
Често има някакви твърде шумни, нагли или просто твърде големи деца, които не са достатъчно внимателни към бебетата и играят по грубо с тях.
Но пък като няма, тя гледа жално и не ми е ок.
Обожавам да има на кой да се радва, тя е толкова комуникативна и умира за нови хора- без значение от възрастта им.

# 538
# 539
Някоя майка в групите беше писала, че сравнявайки цените с предните си поръчки на същите памперси, разликата била 6,50лв. Не съм проверявала реални цени. Не знам дали е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт