Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 240
  • 683
  •   1
Отговори
# 570
При нас след вируса с повръщане отказа АМ, и като цяло нищо не ядеше. Възползвахме се от момента и изцяло го махнахме. Сега вечеря с нас към 18 часа и това е, през нощта ако стане си иска вода.

# 571
  • Пловдив
Аз давам мляко преди лягане около 150 мл изпива. И през нощта вече почти никога не яде, само вода пие, но в редки случаи пие 50-60 мл по навик към 6 сутринта.
Има ли други, които не са дали още мед, като мен? Все се притеснявам от ботулизъм, ще се радвам да споделите.

# 572
Дала съм мед.
Снощи Ния пропусна редовното мляко в 00ч. Събуди се, но ММ я приспа отново. Пи мляко в 5, защото така се буди след 7, а иначе става много рано.
Вечеря към 18ч и после към 19:30 пие 120мл мляко. Не мисля да махам това мляко преди сън, защото от 18ч до 7-8ч сутринта са адски много часове без храна. Според мен.

# 573
Антонио пие 240мл вода с 8 лъжички мляко преди сън. Това му е млякото.
Вода продължава да не иска да пие.
Пие по 100мл най-много през деня.
Вечер към 6-6,30 му давам супа, към 7,30-8 млякото и заспива.
Сутрин закусва в 8,30-9.
Има обяд и следобедна закуска към 3-3,30.

# 574
Аз все още не съм дала мед, най-вероятно ще му дам след като стане на 2 годинки.
Започна да пие много вода след като купих шише със сламка.

# 575
И аз не съм давала мед все още, може би след 1г.6м. Сега съм решила да въведа орехи и фъстъци, за да съм спокойна, че ако хапне нещо с такъв състав, няма да има проблеми.

Моето момиче пие мляко 210 мл за вечеря и сутрин 60 мл. Сутрин давам малко АМ, защото искам да имам време да й направя тоалет, да я преоблека, да се измием и да й приготвя топла закуска, но са минали мин. 12 часа от последното й хранене, т.е. гладна е.
Вечеря не съм заместила, защото искам да продължи да пие АМ, а не виждам кога бих могла да вместя следобедна закуска, супа и после мляко, при положение че ляга в 19ч. 🤣

# 576
Скоро давах фъстъчено масло, а меда да не ви казвам кога го “въведох” че ще ме разпънете на кръст Simple Smile .

# 577
И аз все още не съм му дала мед, макар, че е наш и съм сигурна в състава му. Ще говоря с педиатъра, но може би слвд 1.6 г.

Момичета, някоя скоро ходила ли е в Пепко?
Чудя се откъде да му купя долнища, защото вкъщи така стои- по боди с дълуг ръкав и долнище.

# 578
Yanna777 много се радвам за млкия Hug. А трябва ли да продължавате с кремчето?
Коко яде АМ 2 пъти по 210мл. Вечер преди сън и през ноща. Той няма следобеда закуска, просто неиска нищо, ако хапне някоя обикновенна бисквита това ще е до към 18 часа. Тогава яде супичка с по 2 сухара.
Мед той сам си взе Joy, наръба филийката на кака си, и видимо мнооого му допадна. Пък каката с кеф му я даде, защото не и харесва много много.

# 579
Мед опита на върха на кафяна лъжичка и почна да пюе и да си търка езика. Явно не и е било време. Като ям аз и тя изявява желание, но нещо не и допада. Пък и не е много по сладките неща. Обича кисела краставичка ( цяла изяжда) , туршия и броколи със сметана.
Днес успях да ида на йога. Убедих се, че съм станала дърво 😂😂😂 Не да тичам, ами да се търкалям след мишката пак ще съм си дърво. Просто много ми липсва динамичния си ми живот. Ех и той ще се върне, но засега толкова.

# 580
Последните години( още от преди децата) съм толкова скована от работа, претоварване и умора ,не ми е оставало време за спортуване( ама истинско, примерно една хубава игра на волейбол) или дори едно леко разтягане и "чекнене"( йога пози разни за разтягане). Обаче с като бях бременна с баткото се записах на истинска йога за бременни и "О, чудо!" , Успях да раздвижа места, за които бях забравила че съществуват хахахх Все се заричам ,че с децата сутрин ще правим гимнастика ама това време все не стига. Не мога да се насиля да не правя каквото и да било и винаги списъка със задачи е неизпълнимо дълъг и натоварен.
Иначе меда го дадох преди годината мисля. Обожавам мед! Дядо ми дълги години имаше кошери, вадила съм мед , роила съм пчели, правила съм кошери( от старите и новите къщички, пити. ....) ,вадила съм мед и центрофугирала....абе пчеларка. Толкова много мед ядях ,че се шегуваха с мен,че пъпът ми ще се развие и ще потече мед. Можех да живея на мед, краставици, вода и бял варен ориз без нищо хахахах

# 581
Мед дадох на 1.1 г., след като педи изрично каза, че може. По 1 ч.л. всеки ден може. Сега й правя палачинка с мед или слагам в следобедната закуска понякога. Далеч не е всеки ден, но пък някой път е маалко повече от 1ч.л.
АМ й е само веднъж - вечер, преди лягане и по 120 или 150 мл. През деня обядва супа и пие по около 450-500 мл вода. Все ми се струва, че е малко тая вода Neutral Face

# 582
Вие за всичко ли питате педитата си?
Никога за нищо не съм питала личната на детето. В нета има достатъчно информация, за да я занимавам с такива неща.
За водата бях гледала едно видео на лекар, който казваше че не е нормално малко дете да пие 1 л вода и че това означава че храната му е солена.
Моя пиеше достатъчно като беше болен, но сега пак не пие достатъчно. Постоянно го подканям но едва ли пие повече от 200мл на ден. За да компенсирам поне малко му давам повече плодове и супи.

# 583
Ппдкрепям Савова и аз не питам! Вода и моя не пие достатъчно, но виж компот от ягоди обожава 😊

# 584
Аз също не питам личната за такива работи.
А за интернет и информацията, която предоставя- много хора нямат цедка, що се отнася до четенето в интернет. По-безопасно е да питаш педиатърката в такъв случай.
Снощи ММ е успокоявал Ния 2 часа. Не си навакса със сън с по-късно ставане. Cry
Аз се преместих на дивана, та съм пропуснала цялата истерия.

Общи условия

Активация на акаунт