Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 19 825
  • 683
  •   1
Отговори
# 585
Кое му е безопасното да питаш някой непознат от нета?
Има си официални сайтове, където има всякаква информация , просто тря ва са се чете.
Да мукам на дърво до сега не ми се е случвало да успокоявам 2 часа.!това ми звучи просто кошмарно.

# 586
И аз не я питам за нищо личната.
Мед дадох на годинка и месец май, даже не помня. Ял е почти всички ядки, включително и фъстъчено масло. Единствено гъби не смятам да давам скоро, както и морски дарове.
За памперсите - в началото бяхме на Памперс, минахме през Литъл ейнджълс, Мамиа, ДМските и накрая пак се върнахме на Памперс гащи. От ДМските се обрина, останалите започнаха да пропускат, само Памперс не ми пропускат.
Нощното кърмене сигурно ще е до пълнолетие при нас😃

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 18:42 от Mint.

# 587
Тъй като всички сме заразени с Ковид (аз, съпругът ми, Ния и детегледачката ни), сега се чудим дали тя да се карантинира у нас. Grinning Тя иска да го направи, защото иначе ще стои сам самичка в апартамента 2 седмици. Аз също искам, защото ще помага с Ния. Обаче минусите са много: лично пространство, съобразяване, удължаване на нашата карантина… На нас ни остава още една седмица, а на нея и предстоят тепърва 2.

# 588
Бързо оздравяване, ellocin. Аз лично мисля, че е твърде голямо навлизане в личното пространство, чак 2 седмици нон-стоп да живее някой вкъщи(и то не близък) - не мерси.  Все пак зависи с колко място разполагате и как вие ще се чувствате по-добре, лично решение си е.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 08:31 от Mint.

# 589
За основните групи храни тя ми казваше всеки месец при прегледите. Сега понеже ходим по-рядко, ме пита някои неща за детето и казва новите неща - нов вид храна или упражнение като беше бебе, например. Обсъдихме и подсилването на имунната система, по моя инициатива.
Питам си я и още как, даже си записвам въпросите, да не забравя нещо. Извинявам й се предварително, че въпросите ми сигурно са маловажни, но тя ми отговаря, че няма глупав въпрос и можем да говорим за всичко.
Аз я имам за достоверен източник на инфо и винаги предпочитам да питам нея, вместо да чета в нета (чета, но лекарят ми е водещ).
Не съм сигурна, че познавам специализирани източници - такива, за каквито Савова говори.

# 590
Питай щом искаш, но съм на мнение че всеки трябва да поеме отговорност за детето
си, пък и захранването не е кой знай какво. Изключвам случаите когато има проблеми.
Хубаво е когато човек прояви самоинициатива и поеме нещата в свои ръце, а нежза всяко нещо да се допитва до педито.

За английско говорящите има предостатъчно информация в сайта на NHS. При нас също тала се организират курсове примерно по детска безопасност или пък захранване и поощряват родителите да се научат как да оказват първа първа помощ, или с какво да си хранят детето, вместо постоянно да разчитат на някой друг.

# 591
Значи мъжът ми би звънял на личната всеки ден да пита нещо, би водил детето на преглед ей така поне веднъж седмично, би изписал поне 3 страници с въпроси за всеки ежеседмичен преглед.
Постоянно вади някакви витамини да се пият, антибиотика го има за бонбони, а аз  да съм пила 5 пъти антибиотик в живота си.
Съвсем не на майтап му казвам, че р хипохондрик и да се кротне малко, а не да ме психясва и мен, че с тия две малки и породени деца още поне 5 години ще гледаме сополи и хреми.

# 592
Тази сутрин пак сме с хрема! Вече ми писна. Утре трябва да го водя на градина, но не знам дали ще го вземат.
Вече направо не знам от къде я хваща. В събота бяхме на сладкарница с детски кът и имаше едно сиполиво китайче което си играеше до него. Като видях как му капят сополите и за бързо прибрах моя и си тръгнахме, но уви.

# 593
На мнение съм, че при нивото на здравеопазването в Бг, човек трябва да може да се оправя сам, включая гледането на бебе.
Нашата педиатърка е от старата школа, някои от възгледите й  не съвпадат с моите.
А и за всичко трябва да я разпитвам, тя не проявява интерес и не ме пита за Буба.
Понякога искам да си сверя инфото, а и ми е интересно за мнението и я питам.
В нета си има всичко, гледам и 1 наум, 9 месеца и др. такива безплатни онлайн клипове във фейса.
От 18 мес. им възраст започва да им се формира имунитета на бебетата, дано бързо да се изгради.
Имам мултивитамини, но ме мързи ги давам, не мисля, че са й нужни.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 13:07 от Анонимен

# 594
Аз давам витамин Д сега и Линекс все още давам.
Ох, толкова ми е хубаво като си спинкаме двамата и се гушка в мен, но с този корем ми е много трудно дори да се завъртя нощем.
Йеееее, от днес няма карантина. Ще изляза като бял човек!

# 595
Лайка, кога ти е трмина?

# 596
За 3ти декември ми е термина, но се надявам утре да определим дата за секциото.
Въпреки че трябва да изчакам резултат от микробиология, която ще пуснем утре и не знам.
Накрая пак в последния момент ще раждам.
И с Антонио бях за 03.08, но родих на 5ти, въпреки че секциото беше насрочено за 6ти.
Май сега пак нещо такова се очертава Stuck Out Tongue Winking Eye

# 597
Ако не те засека, леко раждане Simple Smile
И аз се радвам че спим двамата. От известно време е станал много гушлив и все се вре в мен, обаче сети ли се че трябва да пие мляко и тогава съвсем осъзнато ме рита за да стана и да му направя млякото.

# 598
Благодаря ти, Савова Hug
Да, и Антонио е много гушлив.
С баща му ще се сбием кой да спи на спалнята при него, че да си го гушкаме Joy

# 599
Лайка, леко раждане Heart
Буба също много се гуши, но най вече докато суче.
Много ми е сладка, обожавам да спя с нея..
Топла и много нежна, въпреки че понякога се бута или спи с главата надолу.
В петък, живот и здраве отиваме с нея и ММ на минерали вани.
Той не умира от желание да спи с нея, щяла да му се пречка.
Ще си носи и походно легло Joy

Общи условия

Активация на акаунт