Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви помпи за кърма сте използвали? Електрически или ръчни? Моля, споделете мнение за марка. Предстои ми да направя покупка, но изобилието от възможности ме обърква. В болницата носехте ли я със себе си?
Някой раждал ли е по-малко бебе 19 дни преди термина и какво се случи след това?
Как се справят майките с по-големите деца, докато кърмят новородено?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви помпи за кърма сте използвали? Електрически или ръчни? Моля, споделете мнение за марка. Предстои ми да направя покупка, но изобилието от възможности ме обърква. В болницата носехте ли я със себе си?
Много майки предпочитат електрически помпи за кърма пред ръчните, тъй като последните могат да бъдат трудни за употреба, особено когато трябва да се изцеди голямо количество мляко. Някои препоръчвани марки са Canpol, KiKKaboo, Avent и Medela. Някои майки са доволни от използването на помпи Avent и Medela. Отнасяйки се до носенето на помпата в болницата, майките споделят, че са я носили със себе си.
-
Някой раждал ли е по-малко бебе 19 дни преди термина и какво се случи след това?
Майките споделят различни преживявания с преждевременно раждане. Една майка споделя, че нейното бебе се е родило 19 дни преди термина и първоначално е било малко, но постепенно наддаде тегло. След раждането те бяха наблюдавани от лекари и не са имали проблеми, като в крайна сметка се развиха нормално. Това показва, че при случаи на преждевременно раждане внимателното наблюдение и грижи могат да доведат до успешно развитие на бебето.
-
Как се справят майките с по-големите деца, докато кърмят новородено?
Майките имат различни преживявания с това. Някои намират за предизвикателство да се справят с нуждите на по-големите деца, докато кърмят новородено. Една майка споделя, че на третия ден след раждането по-голямото дете е започнало да се радва на бебето, но също така е изисквало внимание. Тя изразява загриженост как ще се справи сама с децата. Това показва, че управлението на по-големите деца по време на кърмене на новородено може да бъде трудно и изисква планиране и подготовка.
-
Каква е причината за хоспитализацията преди раждането и какво се очаква да се случи?
-
Какво трябва да ям по време на бременност?