При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 707
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Честити бебчета! Да растат здрави и палави!
Аз да дам информация за нашето състояние, понеже заговорихте за тонове и инфекции.
В петък със секцио родих, заради липса на вариателност на тоновете и високо кръвно.
На втория ден бебето започна да прави ритъмни нарушения в дишането, които не могат да установят все още на какво се дължат. Всички кръвни излседвания са наред, дробовете са развити, не откриват причината за сега. Подозират, че е някаква инфекция, която не излиза от изследванията, предполагам, че е нещо подобно на това, което коментиранте по-горе за безсимптомните инфекции.
Вчера бебока се е влошил и са го преместили в кувьоз, но за щастие от тогава не е имал пристъпи, вече над 24 часа. Мен днес ме изписаха и се надявам да ми излезе стерилна пробата от кърмата и да мога да му нося иии до няколко дни да звъннат, че вече може да си го взимаме 🥺

# 76
Момичета, на мен наистина нещо ми има... Чета ви как пишете "Нямам търпение да си гушна детето", "Броя дните", колко много се вълнуват и с какъв трепет очаквате появате на бебето да стане факт. Аз нещо не се чувствам точно така. Някак си не усещам любовта да ме изпълва, не си се представям с бебето в ръце. Представям си съвсем различни неща - ще се справим ли с мъжа ми само в началото, много ли ще плаче бебето, да не повръща след хранене (да си задържа храната в стомахчето). С каката как ще успявам да се справя. Трябва да се заведе на ортодонт и на зъболекар.
Искрено се надявам и разчитам хормоните, които започват да се отделят след раждането да си свършат работата като хората и тези мисли да отстъпят място на чистата, инстинктивна майчина любов!

Кажете ми честно, само аз ли се чувствам така? С предишна бременност, с тази?

# 77
Момичета, на мен наистина нещо ми има... Чета ви как пишете "Нямам търпение да си гушна детето", "Броя дните", колко много се вълнуват и с какъв трепет очаквате появате на бебето да стане факт. Аз нещо не се чувствам точно така. Някак си не усещам любовта да ме изпълва, не си се представям с бебето в ръце. Представям си съвсем различни неща - ще се справим ли с мъжа ми само в началото, много ли ще плаче бебето, да не повръща след хранене (да си задържа храната в стомахчето). С каката как ще успявам да се справя. Трябва да се заведе на ортодонт и на зъболекар.
Искрено се надявам и разчитам хормоните, които започват да се отделят след раждането да си свършат работата като хората и тези мисли да отстъпят място на чистата, инстинктивна майчина любов!

Кажете ми честно, само аз ли се чувствам така? С предишна бременност, с тази?

Не си само ти. Тъй като нямам мъж, аз също постоянно мисля за практичната страна на нещата. Даже гледам да свърша максимално много работа, която е свързана с излизане, защото сега е по-лесно, че ми е още в корема. После ще трябва да се съобразявам с режими, обличания, престой в столчето за кола... все ми се иска да изчака още малко, та да отметна още някоя задача. После пък се чудя ще се справя ли, ще издържа ли сама срещу умората и различните тревоги. А имам и държавни изпити през октомври, дипломна да дописвам за февруари, немски искам да уча... общо взето идея нямам ще се справя ли и това ме плаши.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 22:43 от Bobby_g

# 78
Е как ще си само ти така, спокойно😂
Аз последните 7 дена повтарям или не съм готова да съм майка или нещо от сорта.Изобщо не мога да си представя, че в корема ми има истински човек и ми се въртят само мисли от сорта живо ли е, ще диша ли, какво ще правим с него,ще успея ли да не го уморя като го изпусна по глава на земята и тн.Това при положение,че 5 години съм чакала да забременея 😀
Но нямам намерение нито да се обвинявам , нито да се самоанализирам😂Вярвам, че когато се появят малките човеци ще ги заобичаме безрезервно и всичко ще се подреди😊

# 79
Снеж , не си сама.
Страх ме е, ама такова яко шубе ме е налегнало, че не е истина.
Не ме разбирайте погрешно, бебето е страшно желано и ще бъде много обичано, но към момента въобще не мога да си представя картинката.
Как ще се справим, дали ще можем да се справим, ще влезем ли бързо в ритъм.Аз самата изпитвам ужас и от следродилната депресия, като знам какви проблеми съм имала преди година-две, нищо чудно и тя да ме налегне.
Не се виждам още как след месец ще се грижа и ще се отдам напълно на едно малко човече, което ще разчита единствено на мене.

Но съм сигурна, че в момента, в който ги гушнем, всички съмнения и негативни мисли ще се изпарят.🥰

# 80
иии до няколко дни да звъннат, че вече може да си го взимаме 🥺
Пожелавам ви от все сърце бебо да се стабилизира скоро и да бъдете заедно вкъщи, здрави, щастливи и безгрижни 🌷

По темата с притесненията дали ще се справим с предстоящите грижи и ангажименти, мисля че няма нищо по-нормално от това. Всеки се притеснява и се съмнява. В такива моменти аз си представям как циганите и други безхаберни хора отглеждат деца без да им мигне окото и се успокоявам Grinning
А дали ще си обичаме децата или не, мисля че няма две мнения по въпроса Heart

# 81
И на мен ми беше така през цялата бременност. Сега пък мога да го гушкам и гледам как спи по цял ден и не мога да си представя как е бил 9 месеца в корема ми..
иначе И на мен ми е притеснено за много неща, мм сега е тук, но след месец няма да е.. До тогава трябва да завършим и да се нанесем в новия ни апартамент, как ще живея там е началото с баткото и бебето не ми е ясно още. Просто още не го чувствам като дом. Всичките ми приятели са на работа по цял ден, почти нямам на кой да разчитам, ако се случи нещо, освен на себе си. Но се надявам да се справя.
Лоло, и аз днес това си мислих, как ги гледат без да им се тресат, от новородени ги размятат напред назад по улиците, а мен сега ме е страх да изляза като захладня😀

# 82
Азалия надявам се скоро да сте си с бебчо заедно и всичко да е зад гърба ви !🍀🙏❤
Снеж аз също имам притеснения , притеснявам се малкия как ще реагира на бебето  , да не го удари или да хвърли играчка , притеснявам се как ще ги водя на разходка 2та и дали ще се спра с 2 бебета , но пък ние с мъжа ми така си искахме да са с малка разлика и двамата са много желани деца . След като родим всичко ще си дойде намясто , аз поне така мисля ! 😊

# 83
  • София
Към родилите :каква козметика ползвате за бебетата?

# 84
Ами аз ползвам мостричките, които ни подариха на едно училище за родители, на Юриаж. Доволна съм за сега и ако не му стане нещо, пак ще взема от тях, но може ни олиото за къпане. В момента го къпем с крем за къпане.
Ето ви едно мокро къпано мишле.

# 85
Честит да е Божидар! Бързо да отминават тревогите и скоро да си се гушкате!
Азалия, стискам палци и на вас всичко да минава бързо!
Hariom, какво става с вас? От няколко дни ви мисля.
Water, страшен сладур е! 🤗
На мен тревогите също не са ми чужди, но съм още на етап дали ще има сила да излезе (тук секциото е най-крайния вариант), дали няма да се обърка нещо при раждането, ще може ли да диша сама, да се храни.... Ей такива работи.... Но всичко ще си дойде на мястото, надявам се 🤞🤞🤞
За протеина и килограмите - не мога да преценя дали има разлика, +14 съм (36 гс.) Предната бременност без протеин бях качила 20 за цялата.

# 86
Здравейте, момичета! Записвам се и аз в темата. По термин съм средата на ноември, но днес Док каза, че до 3 седмици ще родя, защото шийката е доста скъсена 2-2.5 см. И а ли някоя с такава шийка и колко време се държи с нея?

# 87
Здравейте, момичета! Записвам се и аз в темата. По термин съм средата на ноември, но днес Док каза, че до 3 седмици ще родя, защото шийката е доста скъсена 2-2.5 см. И а ли някоя с такава шийка и колко време се държи с нея?

Как пък е успял да прогнозира че до 3 седмици ще родиш…леле мале…

То това го знае само този горе.

Много такива е имало и ще има със скъсена шийка, но повечето са издържали до термин.
То това е много индивидуално при всеки, просто трябва повече лежене, ударна доза магнезии и спокойствие..

А каква е причината за това скъсяване, контракции ли или?

# 88
babyMonkie, док каза че нормално или секцио, винаги има риск от инфекция, така че си е вид застраховка. Не ми пречи да ги слагам. Имунолактон пия по 1 на ден.
Snej, изобщо не си сама. Всяка има своите страхове. Мен ме е страх, защото таткото ни не може много да се включва, а скоро ще са 3 броя 🙄 Аз нямам търпение, защото вече много ми тежи шкембето, не мога да се мръдна и искам да родя заради това, иначе ясно осъзнавам че това са ми последните спокойни дни 😂 И особено както казват, че пак ще затварят училищата, с двама ученици и новородено ще съм супер 😜 Та не се притеснявай, определено не си сама 😊
За лекарите и прогнозите, да кажа че те все пак са лекари и са изроди ли хиляди бебета. Аз съм свидетел, защото с първата бременност док ми каза с 1 ден разлика кога ще започне раждането, така и стана. Та ако си разбират от работата, явно има белези, по които да разпознават горе долу кога ще е.

# 89
  • Казанлък(Бургас)
Имам чувството, че всички знаят кога ще се родят бебенцата им, а само аз не.
Някоя друга мама да чака естествено раждане?Малко кураж да вдъхне. Въпреки, че ще ми е второ раждане се притеснявам кога и как ще тръгне.

И аз си чакам естественото раждане. 😉
Но да си призная тази неизвестност този път леко взе да ме изнервя. 😆 (а може и от непрекъснатото подпитване на близки, познати и непознати да е).

M_Oliviya, и аз имам дъщеря на 3 г. и ще видим как ще е. В последно време е залепена за мен непрекъснато, иска да я нося, да я гушкам, само аз да й помагам, само аз да й отварям вратата на колата... Ще обменяме опит. 😉

cherry_blossom, пожелавам ти всичко да е наред и да си изчакаш датата за секцио.

Ivanova Petrova, честит Божидар!
Нека бързо се пребори с инфекция и да си го гушкaш!

Азалия, силно те прегръщам! Нека в най-кратък срок ти звъннат и си вземеш  Митко у дома!

_Snej_ , нищо ти няма! Не си сама. 😆😉Първия път нямах търпение бебето да се появи. Втория път вълнението беше по-умерено. Този път бебето също е силно желано, но странно и за мен нямам готовност. Искам да си седи още в корема. Липсва трепетното вълнение. Предполагам, че стане ли октомври и ще ме залее желание да се появи. Не си падам по септември. 😆 Луда работа. 

Water_nymph много е хубав Румен! Прекрасен! Пу - пу - пу...

Добре дошла на Sweety!

Общи условия

Активация на акаунт