При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 726
  • 736
  •   1
Отговори
# 90

За лекарите и прогнозите, да кажа че те все пак са лекари и са изроди ли хиляди бебета. Аз съм свидетел, защото с първата бременност док ми каза с 1 ден разлика кога ще започне раждането, така и стана. Та ако си разбират от работата, явно има белези, по които да разпознават горе долу кога ще е.
И моя лекар и първия път и сега имаше точни прогнози кога ще родя. И двата пъти позна като за втория още ми е смешно как не му повярвах, че ще е на същия ден😀

# 91
Благодаря, момичета! Ами контракции нямам, или поне не усещам. Онзи ден доста ходих пеша и от два дена усещам отляво в слабините и към дупето една болка като от сухожилие все едно, постоянна е. Док обаче смята, че са контракции. Иначе ми вдигна Магнерот-а на 2х2, отделно взимам и Алеракт 2 х1. Каза да лежа и почивам повече, и дано Беба се задържи повечко, че дребна върви. Днес я измериха 1740 гр, а съм в 34 седмица.

# 92
  • София/Севлиево
Снеж,и аз съм тъй.Пък най-много се страхувам от депресията,че миналия път ме почна на третия месец и продължи до към годината...
Суити добре дошла.
Уатер,много сладък Руменчо,пу-пу ❤️

# 93
Значи Sweety или не е разбрала точно доктора или ще трябва категорично да не се съглася с него😀😂
Какво значи шийка 2.5 и ще роди след три седмици, моята е 2см от 17 гс в 20 та ли трябваше да съм родила😁
Вече съм 37 ма.Почивай, пий си магнезия и не се напрягай с лоши мисли🤗
А Румен е бонбон един път🤩

# 94
Снеж, няма нищо нетипично в усещанията ти. Аз също бях доста притеснена как ще се справим, още повече, че с близнаците децата стават 5.
Истината е, че всяко начало е трудно, но всички ще се справим.

Досега винаги съм се учудвала колко всъщност сме приспособими.
Ние вече изграждаме свой режим, който работи, поне за нашето семейство.

Другата седмица обаче щее стане доста напечено. Налага се мъжът ми да замине във Финландия за около 2 седмици, в които ще трябва да се справям сама с децата. Това включва да водя баткото на училище, каките на детска градина, напълно сама са се справям в грижите за бебоците, а все пак да съхраня и себе си- физически и емоционално. Като бонус ще ми се налага да намирам време за поне мъничко работа.

# 95
Момичета, сега гледам, че аз малко лошо съм се изразила. Каза, че е вероятно да родя дотогава и че няма да изкара до термин, но каза че може и да греши. Точно преди него бях и при доц. Чавеева на доплер и тя каза, че си върви дребничка. Спират ми аспирина от следващата седмица и ако устискам до 36-та пак ще ходя на преглед и при доц. Чавеева. Иначе в понеделник съм на тонове и биометрия, и пак ще разпитам Док 😀

# 96
Относно големите деца, при нас се получи малък регрес при баткото. Започна да се крие ида се напишква в гащите от време на време. В градината го няма този проблем. Хвърля играчки, но за сега не към мен и бебето. Ако аз или таткото държим бебето идва при нас и започва да се катери или закача. Иначе пита къде е бебето, когато спи. Гали го, целува го, но не иска да помага, когато го преобувам. Стараем се да му обръщаме повече внимание от преди. Още в началото му казах, че вече няма бебе в корема на мама, показах го и категорично му заявих, че бебето ще живее с нас. Бягаше няколко дена, като ме види, че я нося, но свикна. Не съм му давала подаръци.
Water, много е сладък Румен, пу-пу. Да е много усмихнат.

# 97
Румен е страхотен пу,пу , пу🥰❤❤
Гергана5 колко е разликата при вас ? 😊

# 98
Честито на мамите!
Какви помпи за кърма си взехте? Електрически или ръчни? И моля за мнение за марка. Предстои ми да си купя, но богатия избор ме обърква.
В болницата носихте ли си я?

Подариха ми тази на Авент, първия път бях също с Авент но друг модел, но я предадох. Не съм носила в болницата, но този път ще я взема. Simple Smile За памперсите и смяната, както усета бебето, няма точна схема, по която се действа и тя е добра за всички. 😬🤗

# 99
Честито на мамите!
Какви помпи за кърма си взехте? Електрически или ръчни? И моля за мнение за марка. Предстои ми да си купя, но богатия избор ме обърква.
В болницата носихте ли си я?
Ползвам Medela електрическа, предишните пъти също заложих на марката и на ел. модел. Бях доволна, този път също съм…засега.
За болницата си бях взела ръчна, отново на Медела. Не исках да мъкна електрическа, но и не ми се искаше да използвам техните помни (повечето болници имат).
Ако трябва да съм честна, в болницата може и без. Изцеждането е възможно и на ръка, а понякога и по-безболезнено, та не бих казала, че е задължителна част от багажа. Поне за мен.

# 100
  • au bout du monde
Моите притеснения са как ще се оправям с 2 деца с малка разлика. Сега на дневен ред е как да кърмя и цедя, без баткото да бутне телевизора или бръкне в контакта😬 Не знам колко ще издържа и ще мине малкия на АМ. Просто нямам сили. Големият е на 1г и близо 3 месеца и си иска внимание. Постоянно ме търси като съм с бебето. Сега е лесно, а после, когато и двамата искат внимание. 🤔
Готвенето и чисто битови неща също доста ме натоварват. Помрънках си. 😩

И аз съм с помпа Медела, но не съм особено доволна. Не се получава хубав захват и от фунията потича понякога. Доста малко изцежда, а гърдите са ми препълнени

# 101
Имам чувството, че всички знаят кога ще се родят бебенцата им, а само аз не.
Някоя друга мама да чака естествено раждане?Малко кураж да вдъхне. Въпреки, че ще ми е второ раждане се притеснявам кога и как ще тръгне.
[/quote

Точно същото си мислех докато чета😬🙄 Аз ще съм нормално с термин 12.10. и си чакам момента. Всеки четвъртак съм на тонове и видиозон, в петък правим последни изследвания кръв,урина и микробиология( че се боря с хемоглобина вече 2-3 месеца). През деня се чувствам безупречно, активна съм много, но вечер болки, контракции, втвърдявания, киселини, бебчо рита мнооого, а от 3 нощи понеже не спя много, много имам и болки в корема и кръста като при идващ цикъл, засилват се, но преминават и после ги нямам...и така. 🤗😬😁

# 102
Благодаря ви: Boliana, AlexM1590, La Libellule.Heart

# 103
  • Bарна, морето, сините вълни
Добро утро, момичета.
На някоя от вас с предишни раждания случвало ли ѝ се да ѝ изтичат водите по малко? До колко време сте родили?

Снощи от 20 часа започнах да си засичам контракциите, до към 3 часа бяха долу-горе регулярни на 10-8 минути, бяха и болезнени. Когато излязох от банята към 23:30 по бельото ми отново потече кръв, но този път малко по-наситена. Към 3 контракциите взеха да намаляват и вече не усещах болка, няколко пъти ставах до тоалетната и на превръзката има съвсем леко зацапване. Към 7 отново почнаха леко болезнени контракции, но един път са на 10 минути, един път на 20.
Ще се чуя с АГ малко по-късно. Но дали мога да издържа до към 18 часа и тогава да отида до болницата? Тогава ММ ще се върне от работа. Също си мисля, ако решат да предизвикат раждане, може би е по-добре да не се храня през деня.

# 104
  • САЩ
Аз вече гледам по съвсем друг начин на всяка една майка, особено на тези с повече от едно дете, поклон, не знам как се справяте. Аз едва изкарвам бремеността без деца, а и съпругът ми много работа върши из къщи.
Днес (30ти) ми е терминът, а нямам никакво разкритие. Късно вечерта искат да ме приемат и да предизвикат раждане. Малко съжалявам че се съгласих, искаше ми се поне още няколко дни да изчакаме да си тръгне нормално, но било опасно за бебето да стои по-дълго Sad  Тези дни какви ли не упражнения правих, ядох ананас, фурми, не ще да тръгне. Ще предизвикват с хапче Cytotec, не знам дали се използва в Б-я, но моля споделете ако имате опит.

Общи условия

Активация на акаунт