При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 689
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • омъжена
[quote author=plamenamp link=topic=1372223.msg43578661#msg4357866
Да ти кажа и аз първия ден след секциото като изключим болката от операцията и контрахиращата матка бях добре. И от 29.09 до днес 8ден от раждането краката като постоя 20-40мин ми се подуват като балони както никога. Даже през бременността не са се подували толкова. Питам лекарите,те казват че било нормално да вдигам на високо и да пия вода. Е да ама много се дразня ,защото как да свърша работа вкъщи докато бебето спи. И аз се оплаках. бубамара и ние бяхме понастинали баш за секциото,но след това всичко се оправи  не се притеснявай има есенни настинки . Стискам палци.

# 496
Момичета, в събота ми е терминът и нямам никакви индикации за раждане. Следя се при Вецев и в понеделник, когато бях на тонове и преглед за разкритие, се оказа че нямам такова, а някакво минимално от 1 см. Контракции има някакви, но не ги усещам. Шийката още не е готова и бебето си седи високо и не е слязло в таза. Тъй като съм с тромбофилия и като цяло контролираното раждане е по-добър вариант, за да може да се планира спирането на инжекциите, той взе да ми говори за секцио, ако до събота (когато ми е термина) не се променят нещата. Презастрахова се и аз го разбирам иска да мине всичко добре. Аз обаче изпаднах в някаква паника от това секцио, защото до сега въобще такъв сценарий не ми е минавал през главата. От вчера взех да ходя по 8-10 хил крачки, да скачам на топка  и полови контакти, не знам за няколко дни дали ще има ефект, но ако има някоя от вас, която е била в същото положение, моля да сподели и да ме насърчи със смелост, защото нещо съм се отчаяла. Отделно се зачудих тия дни дали мога да отида някъде са си направя тест за алергия към упоиките и дали ще стане бързо? Към раждалите в Шейново, преди операция/естествено раждане правят ли такъв тест?

# 497
Елмазче, и аз имах възпаление. Но ми изписаха антибиотик съвместим с кърменето и не съм хвърляла кърма. Виж е нета дали и на теб не са ти изписали такъв. Е лактация май беше сайта. При мен беше зинат за 5 дена и гел за мазане. Сега мажа с терезиенойл. Малко е твърдо на средните конци, но надявам се ще мине. При предишната операция не са ме шили по този начин. Нямах нищо освен белега от раната.
И на мен ми изписаха зинат 500, по принцип каза, че не е вреден,  но може да промени вкуса на кърмата. Акушерката ми каза да чистя раната със спирт, както пъпчето на бебчо, поне засега нямам температура , но ставането и сядането все още ми е трудно,  имам някакво опъване

# 498
  • омъжена
Момичета, в събота ми е терминът и нямам никакви индикации за раждане. Следя се при Вецев и в понеделник, когато бях на тонове и преглед за разкритие, се оказа че нямам такова, а някакво минимално от 1 см. Контракции има някакви, но не ги усещам. Шийката още не е готова и бебето си седи високо и не е слязло в таза. Тъй като съм с тромбофилия и като цяло контролираното раждане е по-добър вариант, за да може да се планира спирането на инжекциите, той взе да ми говори за секцио, ако до събота (когато ми е термина) не се променят нещата. Презастрахова се и аз го разбирам иска да мине всичко добре. Аз обаче изпаднах в някаква паника от това секцио, защото до сега въобще такъв сценарий не ми е минавал през главата. От вчера взех да ходя по 8-10 хил крачки, да скачам на топка  и полови контакти, не знам за няколко дни дали ще има ефект, но ако има някоя от вас, която е била в същото положение, моля да сподели и да ме насърчи със смелост, защото нещо съм се отчаяла. Отделно се зачудих тия дни дали мога да отида някъде са си направя тест за алергия към упоиките и дали ще стане бързо? Към раждалите в Шейново, преди операция/естествено раждане правят ли такъв тест?
Не се притеснявай запази спокойствие. Аз родих преди седмица точно при Д-р Вецев ,можеш да си му имаш пълно доверие. Даже като встъпваше в смяна на а27.09 беше натоварен,но въпреки всичко си спази на думата и в 23:45 на 27.09  извади със секцио синът ми. Така че е уникален просто. А иначе за упойките АГ по здравна каса може да ти пусне как се явила и в последния момент направление. Намираш алерголог прави тия тестване двата пакета за пълна упойка и за спинална упойка. На мен излязоха 4 положителните проби. И като отидох в Шейново да раждам го бяха взели под внимание.
Успех всичко да мине леко като по вода и да се похвалиш след това 🙂🙂🙂

# 499
И аз съм с тромбофилия отделно и плацента 3та степен с калцификати и още миналата седмица си ми казаха, че ще се наложи секцио, тъй като имам още 15 дни до термин и ако остане детето до край ще бъде опасно. Не искат да рискуват, аз също не бих. Иначе за упойката моята АГ ми каза, че при жени с тромбофилия се препоръчва пълна упойка, защото при поставяне на спинална може да се образува хематом и повече странични ефекти. Аз съм била под пълна упойка 3 пъти и не съм имала проблеми. Не съм се тествала, но ще имам среща с анестезиолог със сигурност.
Аз от самото начало не се бях настроила за нищо, нито за нормално, нито за секцио. Бях си с нагласа, че лекаря ще прецени и силно вярвам, че ще се справя по какъвто и начин да е раждането. В крайна сметка целта е здрави мама и бебе. nataliyadb мисли позитивно и не се страхувай. Ще бъде всичко наред, независимо как ще се появи бебчето. Вярвай и на лекаря, те знаят най-добре как да действат. 😊

# 500
И на мен ми изписаха зинат 500, по принцип каза, че не е вреден,  но може да промени вкуса на кърмата. Акушерката ми каза да чистя раната със спирт, както пъпчето на бебчо, поне засега нямам температура , но ставането и сядането все още ми е трудно,  имам някакво опъване
Аз на третия ден от антибиотика вече нямах болки. Но си го пих 5 дена. От гелчето ме щипеще ужасно. Но и него мазах 5 дена и спрях.
Ако бебето не отказва кърмата, не спирай да му даваш да суче.

# 501
Момичета, точно вчера бях на тест за упойки при д-р Христова в Неоклиник. Приема с направление веднага, дори и да няма часове - обаждате се на регистратура, обяснявате, че ви трябва спешно за раждане и мен ме взе буквално от днес за утре. Самата лекарка е много мила и внимателна, и всичко обяснява. Накрая се плащат само пробите - 7 алергени по 2 лв, поне при мен вчера така беше

# 502

Момичета,черпя ви виртуално за рождения ден! Нямам търпение да дойде обяд , за да си видя бебето и стискам всички палци днес да ми го дадат!

# 503
  • София
Ivanova Petrova, Честит Рожден ден! 🎁
Пожелавам ти здраве, безброй усмивки и много любов, но преди всичко- скоро да си гушнеш съкровището! 🥰

# 504
Ето за всеки случай и координатите на клиниката по Алергология на Александровска болница.
Скрит текст:
02/9230632
02/9230629
02/9230231
Часове за консултативен преглед могат да бъдат запазвани и на: allergotestsclinic@gmail.com

# 505
Ivanova Petrova, честит рожден ден! Дано днес е вашият ден и си вземете бебчето. Няма по-голямо щастие от това човек да прегръща здравите си деца ❤

# 506
Снощи на 5.10.2021 се роди и нашето второ дете. Момче в 37 гс, но с добри размери-3450,52см.
Надявах се второто да е по-бързо и без болезнено, но не беше. Но след като се роди се чувствах много добре и сме си заедно.

# 507
  • София
Честито!

# 508
Честито на всички нови бебчета ❤ Нека растат здрави, щастливи и да ви носят много радост.

Ivanova Petrova
Честит рожден ден 🤗 Бъди здрава, много щастлива и обичана!! Ще получиш най-хубавият подарък днес❤
Успех на всички, които очакват всеки момент да гушнат бебчетата си.
Имам чувство, че само аз бременея още и направо ми е неудобно да мрънкам и да се оплаквам😂 Но всеки ден имам някое ново неразположение, снощи не можах да спа от болки в срамната кост/таза. Даже не мога да определя къде ме боли, имам чувство, че ми се разместват костите и боли като ударено 🤔 Плюс киселините и пишкането буквално на 20 мин, цяла вечер бях будна.
Нямам търпение вече будуването да е заради бебка❤

# 509
  • София
376, Честито! ❤

sss2611, аз ще си бременея също още дълго сигурно, така че... Не си сама. 😃
А за болките да не говорим- като изляза от вкъщи, след 50м вече имам чувството, че всичките ми кокали се отварят и разпадат.

Ще си мрънкаме заедно. 😃

Общи условия

Активация на акаунт