При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 700
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Казанлък(Бургас)
Надежда, честита принцеса! Бъдете живи и здрави! Бързо възстановяване на теб!

chrissie-d , успех! Ще чакаме добрата вест. Heart

# 481
Nadejda, честита радост! Бъдете здрави 🍀
Аз приключих с яденето и пиенето на течности и здраво се притесних 🙄 Багажът ми стои разпиля, някак не мога да се настроя за тази болница. Имам си работа вкъщи 😂 Тъкмо съм си изчистила и подредила и те ще ми освинят всичко 😂 Абе страхове да искаш. Някак е доста странно това планово секцио. Мислех да си взема книга, но май ще е излишна. Успех на всички, които са на финала 🙏

# 482
  • София
Честито на родилите се бебета! 💖
Аз искам да попитам т. К във фб има една група в която една жена е в 9 м вече с контракций без болки та следващия и АГ и е казал повече движение...... Че трябва да се движи е трябва ама по колко км на ден може да се изминават?
Може да е глупав въпрос.... Но ми стана интересно
Аз мога д аизмина и 30км стига да мога

# 483
Bubamara, и на мен плановото секцио ми звучеше много притеснително, с едно такова напрежение от очакването. Още повече, ако преди това има престой в болницата. В моя случай трябваше да отида предишната вечер и операцията да е на следващия ден. Честно казано доста ми олекна, че пропуснах този момент и по стечение на обстоятелствата родих няколко часа след като ме приеха. Беше ми голям филм всичко, но минава и заминава.

# 484
Nadejda ,  честита радост!
Bubamara и Chrissie, на вас успех утре, ще очакваме добрите новини!!
Lollo и Yanac, чакаме новини и от вас!
🥰

Станислава, важно е да има повече движение след 37 г.с.Повечето АГ-та съветват за активни разходки, полови контакти (ако са спряни се възобновяват, ако не сте спирали, ги зачестявате) и спиране на магнезия.
Щом можеш да изминаваш по 30км на ден, ти си.

# 485
Nadejda_new, Честита ти принцеса, да ти е жива и здрава и много да радва всички близки и приятели! Heart На теб бързо възстановяване и ако имаш време по натам, разкажи ни как мина всичко покрай раждането и как се казва бебка.
Аз да се оплача, днес кръвното продължава да играе, сутринта беше ок, но на обяд стигна 145/85, после док го измери 140/80 и ми изписа Допегит по 1 сутрин и вечер. Пих едно в 18:30, но досега няма смъкване и по предложение на лекаря глътнах още едно хапче, да видим преди сън дали ще ми подейства.  Не знам откъде се появи това кръвно и трябва ли да се притеснявам. След 2 дни док ме вика в АГО-то да ми види тоновете  и пак кръвното. Притеснявам се да не каже да предизвикваме раждане или секцио заради това кръвно. Стискайте палци да не се наложи нищо такова, иска ми се всичко да си завърши по естествен начин. Hands Pray
Иначе желая успех и късмет на всички, които чакат своите ангелчета тази нощ и утре, усещам, че бебевалежа ще е най силен тия дни Hug

# 486
Надежда, честито!
На мен днес ми махнаха конците, имам възпаление на раната и от днес съм на АБ, таман взех да отпушвам каналите,  сега трябва да хвърлям всичката кърма. Интересното е, че ме боли около пъпа, аг днес натискаше там, не му харесаха шевовете,  някакъв ръб съм имала,  реално вместо да се оправям,  нещата се влошават. Дано след АБ да се оправя

# 487
  • София
Дано всичко се оправи....

# 488
  • Bарна, морето, сините вълни
Надежда, честита рожба, нека расте здрава! ♥️
Успех на всички и чакаме още радостни новини! 🥰

Преди 2 страници, вече забравих точно кое момиче се оплака, че бебчо е с два пъти увита пъпна връв около врата и веднъж около крачето. Моето момче се роди точно така. Но изглежда се е увил накрая, защото на видеозона нищо не казаха да са видели. Роди се естествено и всичко беше наред, допоследно беше с перфектни тонове. Имаше страааашно дълга пъпна връв.

# 489
Момичета имам въпрас относно бебеносенето , гледах една влогърка в Швеция и много ми хареса слинга или както се нарича ( прилича на блуза ) много лесно изглежда за обличане и нагласяне на бебето ,някоя от вас имала ли го е , запозната ли е с него . Да го купувам ли или не ? Става дума за Najell

# 490
Е, при мен явно няма да се случат днес нещата. Корема ми е пълен с води, всички доктори и акушерки се пулят как може да са толкова много. Аз ги усещам че изтичат на малки порции от време на време. Заради тях и записите стават трудно, а пък и бебчето все едно прави салта вътре и допълнително ги затруднява Simple Smile Нямам контракции и болки, но ще ме държат за наблюдение. В Шейново съм, някой питаше. Ще ми трябва повечко търпение явно, детето си е със собствено мнение
Желая успех на останалите момичета Heart

# 491
Момичета аз вчера бях на преглед и тонове-тоновете са ок,разкритие 2 см в 37 г.с и АГ ме шокира и каза:влизаме и раждаме по всяко време😵💫 и аз попитах какво има впредвид и той вика ще видиш 🥴 После разбрах че има впредвид предизвикано раждане защото не било ок да се разкарвам с разкритие и ме вика в 38 г.с и много ме е страх да не каже иди си вземи багажа и раждаме😵💫 Какво мислите за предизвикано раждане със система/хапче при наличие на разкритие 2-3-4 см
Аз все си мисля, че моя АГ ми предизвика раждането като побутна при прегледа за разкритие. Но при мен така или иначе си беше започнал явно процеса, защото бях с 2см, подготвителни контракции, намалели води и остаряла плацента. Та късмет, че после си тръгна и не се наложи хапче.

Надежда, честито бебче! 💕

# 492
  • София
Е, при мен явно няма да се случат днес нещата. Корема ми е пълен с води, всички доктори и акушерки се пулят как може да са толкова много. Аз ги усещам че изтичат на малки порции от време на време. Заради тях и записите стават трудно, а пък и бебчето все едно прави салта вътре и допълнително ги затруднява Simple Smile Нямам контракции и болки, но ще ме държат за наблюдение. В Шейново съм, някой питаше. Ще ми трябва повечко търпение явно, детето си е със собствено мнение
Желая успех на останалите момичета Heart
И аз съм с много води
При 2м без сладко както каза Вецев пак са много. Но хубавото е че от 26 (докторски изчисления бяха 20 мин седмица, което си е напредък макар и малък

# 493
Елмазче, и аз имах възпаление. Но ми изписаха антибиотик съвместим с кърменето и не съм хвърляла кърма. Виж е нета дали и на теб не са ти изписали такъв. Е лактация май беше сайта. При мен беше зинат за 5 дена и гел за мазане. Сега мажа с терезиенойл. Малко е твърдо на средните конци, но надявам се ще мине. При предишната операция не са ме шили по този начин. Нямах нищо освен белега от раната.

# 494
Честито на всички мами, които гушкат своите бебчета.

Аз минавам, малко притеснена.  Предисторията : Терминът ми е на 20ти. Живея в Англия и тук ходим на “преглед “ при акушерка. Тя Мери кръвно и корема с метър. Съответно си има см, които си отговарят в зависимост в коя седмица си. Странна работа. Както и да е. Та Мери ме тя в 37седмижа и ми казва че бебето е по- голямо и ме праща на скан. Оттам потвърждават че е 3.800 и повече околоплодни води. Тест за диабет- отрицателен.

След консултация с док, се раБрахме че заради големината на бебето и това че има повече води, ще трябва да се предизвика раждане и най-безопасно било в 39седмица.
Не искам да разказвам за водите, защото не искам да притеснявам тези, на които е потвърдено същото. С приятелки от бг говорих и знам, че за док там това не е проблем.

Днес бях при акушерка, която направи нещо като вътрешен преглед, с цел тръгваме на раждане. Да ама не. Каза че шийката е още дълга и не е омекнала. 

В болницата влизам др седмица и малко сум притеснена как ще мине всичко, колко ще е голяма бебка дотогава и как ще стане раждането. Знам че, секциото тук е последната възможност, ако има сериозни притеснения за майката и бебето,та ще си изтърпя всяка болка.

Общи условия

Активация на акаунт