При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 726
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Happy mama, като минала по този път, мога само да те посъветва да слушаш лекарите. Нашата кака се роди с увита пъпна връв, влошени тонове и съответно спешно секцио. Спешност та внася още по-голяма паника. Така че бъди спокойна, че са го хванали навреме и не се тревожи, дали нормално или секцио, важно е да сте здрави 🍀

# 466
И аз от обяд съм в отделението. Сутринта станах, пих кафе, къпах се. Всичко беше точно, докато не започнах да си гласа куфара с багаж. Толкова се напрегнат изведнъж, че чак ръцете ми се разтрепериха. Към 12ч мъжът ми дойде да ме вземе и ме заведе на обяд. Тогава вече се поуспокоих. В 13ч бях пред отделението, направиха ми бърз тест за ковид и след 30мин ме приеха. Настаниха ме в стаята, направиха ми кардиограма, тест за упойка, тонове, кръв, урина, видеозон и супер неусетно преглед за разкритие. Чак не можах да повярвам след коментарите, които съм чела в Интернет, но както и да е. Измериха бебето 3650гр, да видим утре колко ще излезе Grinning

Успех и на вас момичета, които също ще разждате утре! Дано се наспим тази нощ

# 467
Азалия много се радвам за твоят бебко , разбра ли се от какво му е било така ?
В крайна сметка теориите са две. Недоносен, въпреки че е роден в 38 седмица, което е причината или за недоразвити дробчета, поради което е спирал да диша. Или инфекция, причинена отново от някаква слуз в дробовете, която е причина за апнеите или друга вътреболнична инфекция. За мен е загадка честно казано как в 38 г.с може да е недоразвит, но важното е, че вече всичко е зад нас и утре ще си го гушкам и скоро се прибираме.
Много съм горда от избора си да дойда да родя в София и по-точно в Токуда, следващия път няма и да се колебая. (От малък град съм аз.)

# 468
Бубамара, Лоло, успех, всички стискаме палци!
Момичета, усещате ли по-малко движения на бебето в 9 месец. Аз съм с термин чак 30.10, с АГ говорихме за секцио около 20, но последните тонове засякоха чести контракции...ииии ще видим.
Мамите, които ще носят биберони, как мислите да ги стерилизирате? Аз ще ги стерилизирам вкъщи, но все пак ще мине доста време до евентуалното им даване. Оснен това ме посъветваха да си взема и шише за всеки случай, та се чудя сега как да станат нещата със стерилизирането.

Моят АГ обясни, че в деветия месец движенията може да се усещат по-слабо, защото водите намаляват и съответно пространството, в което бебето се движи. Но като интензивност не трябва да се променят. При мен намаляващите като брой движения бяха първият признак за проблем. Само по това не може да се съди, разбира се, защото и ние може да си внушаваме някакви неща и бебето може да е по-поспаливо в този момент. Но движения плюс тонове на бебето биха дали по-ясна картина. Ако тоновете са добри, би трябвало всичко да е наред.

# 469
Момичета аз вчера бях на преглед и тонове-тоновете са ок,разкритие 2 см в 37 г.с и АГ ме шокира и каза:влизаме и раждаме по всяко време😵💫 и аз попитах какво има впредвид и той вика ще видиш 🥴 После разбрах че има впредвид предизвикано раждане защото не било ок да се разкарвам с разкритие и ме вика в 38 г.с и много ме е страх да не каже иди си вземи багажа и раждаме😵💫 Какво мислите за предизвикано раждане със система/хапче при наличие на разкритие 2-3-4 см

# 470
  • София
Момичета аз вчера бях на преглед и тонове-тоновете са ок,разкритие 2 см в 37 г.с и АГ ме шокира и каза:влизаме и раждаме по всяко време😵💫 и аз попитах какво има впредвид и той вика ще видиш 🥴 После разбрах че има впредвид предизвикано раждане защото не било ок да се разкарвам с разкритие и ме вика в 38 г.с и много ме е страх да не каже иди си вземи багажа и раждаме😵💫 Какво мислите за предизвикано раждане със система/хапче при наличие на разкритие 2-3-4 см
Аз не бих се навила. Звучи като на него да му е удобно.

Някакво такова нищожно разкритие не е абсолютно никаква предпоставка за форсиране на процеса. Еле пък преди термин.

# 471

До след една седмица може и да си с 5-6см разкритие, така че до тогава има доста време.

Моя близка беше с 5см разкритие и я взеха в болница на следващия ден и пуснаха система и роди…масово май започнаха да практикуват това “предизвикано нормално раждане” и “направо секцио” без мед.показания

Но пък и да ви кажа..понякога човек е принидунен и да го направи..

Жив пример съм аз..в нашия малък град тонове не следят(освен ако нямало проблем), в по-близките градове и частни кабинети също не практикуват това “следене на тонове” и в случая аз съм принудена или да пътувам през 2дни в Пловдив(което ми е 1ч и 30мин до там)за средене на тонове, или
да се подложа на “предизвикано нормално раждане” или “секцио”

# 472
Мимка тоса е в негова полза,аз бях с 2.5 см в 37+2 бог знае от кога,ако не бях с кръвно к спешно секцио Аг викаше е ти с това разкритие може да преносиш,не се навивай според мен...

# 473
Момичета,днес се роди и моята бебка с планово секцио ♥️.3500 гр и двете сме добре 😊

# 474
Надежда, честита принцеса. Да е много здрава и да ви радва. На теб бързо възстановяване.

# 475
Аз също ще съм с предизвикано раждане, но по медицински причини. Ако има такива-ок, ама щото му скимнало на доктора.... Странно звучи. Но и аз оставам с впечатление, че масово се планират там дали предизвикани раждания, дали планово секцио. И май основната идея е на лекаря да му е удобно, което е тъпо. В крайна сметка нали на майката трябва да й е ок, да не говорим, че си плаща, че и не малко....
Надежда, честита принцеса!
Движенията и аз нещо им се чудя последните 2 дни, нищо общо с тези от преди това, но утре съм на преглед и ще видим. Има ги все пак, което ме поуспокоява, пък и е редно да им е тясно на бебоците вече и да не могат да се мятат толкова интензивно.

# 476
Надежда, честита да бъде твоята малка дама Heart Нека расте здрава, а ти да се възстановиш бързо-бързо Flowers Four Leaf Clover

Момичета, моят филм също стигна до прожекцията си! Ще ме приемат сутринта в 6:30 ч. и ако всичко е наред ще посрещна и моята принцеса 🙏❤️

# 477
Надежда, честито да е много здрава малката принцеса!

И аз днес бях на тонове, всичко е наред. Днес пак се разчистиха в къщи, вече последни приготовления от към основното почистване, но от един час ( даже повече ) корема ми е твърд на моменти , но не ме боли. Иначе бебка си се движи, даже е доста по силна от както съм в 9 месец.

# 478
Надежда честита да е малката принцеса бъдете живи и здрави и бързо възстановяване на теб!❤🍀💐

# 479
  • София
Момичета,днес се роди и моята бебка с планово секцио ♥.3500 гр и двете сме добре 😊
Честити да сте! 🥰

Общи условия

Активация на акаунт