При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 731
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Lollo, успех и дано раждането мине бързо и безболезнено.
Азалия, много се радвам, че бебето и добре и ще го гушкаш. Няма нищо по-хубаво от това.
Бубамара, пожелавам ти спокойствие утре на раждането.
Ели, при секцио около плодните води ги аспирират при операцията. Но това не значи, че няма да има после лохии около месец.

# 451
lollo, стискам палци! Да имаш леко раждане и успешен пухкав финал 🙏
Даниел Миткови, смятам че няма нещо притеснително, но все пак не съм лекар де 🙄
Направих си родилен френски маникюр, че да е прозрачен, въпреки че казаха, че няма значение 😂 Момичета, благодаря за пожеланията! Някак се чувствам по-добре като знам, че към мен хвърчи позитивна енергия ❤️

# 452
Азалия много се радвам за твоят бебко , разбра ли се от какво му е било така ?

# 453
Виала слава Богу сме добре малкия яде много спи,е имаме колики и нощем си будуваме ама това да е кусура... Аз обаче съм малко озадачена на 16 когато го родих црп му е било 0.89 и са му треснали 2 антибиотика и е паднало на 0.49 на 21ви,те го изписаха на 24 сигурно е ствсем паднало.Аз обаче се замислих црп 0.89 за 2 антибиотика ли е или е имало точене на пътека,точно 7 дена го държаха... Съгласна съм,че имаше течност за резорбиране в дробчетата,ама ми казаха,че има и инфекция ..

# 454
Bubamara, Lollo, успех!
Съвсем скоро ще си гушкате бебоците! ❤ Толкова се вълнувам като видя родени или тръгнали бебоци.
Много емоционално ми става 😭

Аз още си чакам. Днес бях на тонове, супер са. Още си ходя с “много хубави 2 см разкритие”, каквото и да означава това. АГ каза, че “почти съм готова”. Ами хайде! Вече нямам търпение да си видя момичето. Побърквам се от нетърпение. 🙏🏼

# 455
Бубамара, Лоло, успех, всички стискаме палци!
Момичета, усещате ли по-малко движения на бебето в 9 месец. Аз съм с термин чак 30.10, с АГ говорихме за секцио около 20, но последните тонове засякоха чести контракции...ииии ще видим.
Мамите, които ще носят биберони, как мислите да ги стерилизирате? Аз ще ги стерилизирам вкъщи, но все пак ще мине доста време до евентуалното им даване. Оснен това ме посъветваха да си взема и шише за всеки случай, та се чудя сега как да станат нещата със стерилизирането.

# 456
Аз лично не мога постоянно да пускам бибероните и с вряла вода я измивам и давам,но за шишетата... не знам

# 457
Здравейте момичета! Най-накрая си изписаха моето слънчице. Вчера се прибрахме в 12 на обяд и от тогава не е акал, напъва се, неспокоен е чудя се какво да правя. Какво ще ме посъветвате?

# 458
Масажче на коремчето пробвай да му направиш , или аз бих направила и клизма на мелилакс , но ако наистина стане много тежко за него. 
Hariom важно е че всичко е наред вече , нали си е спокоен и папка  сега това е най-важното .
Охххх и аз нямам търпение да си видя нашия бебок вече , имам болки и чести стягания даже в шийката , обаче майка трябва да дойде след 10 дни ,за да пази баткото а до тогава трябва да "стискам"

# 459
Meti, ако го кърмиш пробвай да ядеш круши. Ако не го кърмиш, знам че има АМ за запек. Иначе пробвай с масаж че на коремчето, около пъпа с палец се масажира по посока на часовниковата стрелка. Успех 🍀

# 460
Мети,нашият не беше акал 24 часа,педиатърката каза,че ако е на АМ може и 3 дни да не ака,иначе дискомфорт си има за него,взех на ХИП за запек и колики,не се наложи да го пробвам,но ми го похвалиха мами с такъв проблем,иначе ако си на кърма повечко круши и супи

# 461
Благодаря момичета, ще пробвам с масажче 🥰🥰🥰

# 462
Здравейте от мен! Аз да се оплача от днешния ми преглед. Бебето ми е с увита пъпна връв 2 пъти около вратлето и веднъж около едното краче. АГ- то ми е с мнение за секцио при това положение, от което най-много се притеснявах. Аз много се надявах на естествено раждане, но каквото, такова. И така, в петък постъпвам в Майчин дом за следене на тоновете и там лекарите реябва да преценят окончателно дали ще рацдам ествествено или секцио. Най-лошото е, че психически изобщо не съм се настроила за секцио и сега съм в паника.

# 463
Аз също се включвам с добри новини Hug
Извадиха Божидар от кувьоза и вече е на легло.
Утре имам рожден ден,дано да ми направят подарък и да ми го дадат в стаята при мен вече. Стискайте палци! 
Днес ми махнаха и на мен конците , но не са слагали лепенка,защото се оказах леко алергична към тях.

# 464
Здравейте от мен! Аз да се оплача от днешния ми преглед. Бебето ми е с увита пъпна връв 2 пъти около вратлето и веднъж около едното краче. АГ- то ми е с мнение за секцио при това положение, от което най-много се притеснявах. Аз много се надявах на естествено раждане, но каквото, такова. И така, в петък постъпвам в Майчин дом за следене на тоновете и там лекарите реябва да преценят окончателно дали ще рацдам ествествено или секцио. Най-лошото е, че психически изобщо не съм се настроила за секцио и сега съм в паника.

Точно вчера слушах лекция на Елена за нормално раждане при увита пъпна връв.
Докато е в коремчето , увитата пъпната връв не е повод за притеснение, тъй като тя си седи така.

Единствено когато има родова активност, тоест като почнешда напъваш и бебето тръгне да иззлиза, единствено тогава може пъпната връв да се пристигне.

Тоест за в момента нямаш място за паника💕

Лекарите ще преценят в случая кое е най-доброто за твоето бебче и теб самата.

Общи условия

Активация на акаунт