Бебчо във коремче рита: хайде майче не остана - Януари наближава!!!

• 15 898
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
Аз също си бях взела испанско одеалце - страхотни са, мекички и аз горещо го препоръчвам. Само не ги пускайте в пералня, перат се на ръка и не с много топла вода(така пишеше в упътването).То е наследство от каката, бях взела по-малкия размер  и затова вече не и става вече. Не е с копчета , но пък  имам една торба с качулка и копчета отпред от Бенетон и не беше скъпа, а е много удобна за зимата в количката. Ще я снимам тези дни да ви я покажа.
А иначе да докладвам, моята док, който ще ме изражда ми каза да си пусна стерилна урина 3 поредни дни и ако тогава пак се покажат тези гадини, тогава да пия антибиотик. Иначе е против, а рискове за бебо СЛАВА БОГУ не крие тази инфекция, само преждевременно раждане и то в мноооого редки случаи. Така че се поуспокоих Simple Smile

# 91
  • София
Аз моето го пера в пералня от първия път, та даже в момента се върти в нея, абсолютно нищо му няма, като ново е!

# 92
Одеалцето е много практично и няма да има нужда от космонавт, особено за първите месеци, до пролетта за излизане е супер. Харесва ми много Grinning

# 93
  • София
Нема-нема, па изпишете 3 страници за няколко часа!  Laughing  ooooh!

Утре за училище съм първа жичка!  wavey Ще гледам да съм навреме, тъй като в четвъртък пак не се знае как/кога/дали ще смогна да дойда. На бат Бойко съм му избацала такава Жалба, че ако в законния 30 дневен срок не ми отговори кога ще имаме осветление, съм твърдо решена да ме гледате в Господари на ефира да разнищвам въпроса!  newsm66

Сега си подхващам работодателя що ме менти с парите - пусто много се чака в НОИ, но пък аз имам време бол! Изобщо затресло ме е едно гражданско самосъзнание, не е истина просто!  Crazy

Аз да се похваля, че леля ми ми подари космонавт - ползван е, но е размер за новородено и не е ползван повече от 2-3 месеца първата зима на нейното дете. Чико е и с това си решавам дилемите за връхните дрехи първата зима. Трябва да нащракам бебешките дрехи, ама нещо много ме е домързяло.  Embarassed Надявам се този месец да донакупим дрехите, матрака, ваната и за накрая да останат само гаранционните продукти - количка, стерилизатор и помпа.

Някой питаше за училището на Тина Киркова - 9202031 или 9202036, вътр. 238. Можете да се запишете и директно в каб. 121, ако живеете наблизо. Записването става само до обяд, после акушерката не е в кабинета. И трябва упоритост, че не си вдигат телефона винаги  Peace

# 94
Здравейте момичета,
Аз отдавна не съм писала, но ви чета почти всеки ден. На мен при последното изследване на кръвта ми казаха, че кръвната захар ми е повишена и тука няколко дни бяхме шаш и паника да не е диабет. Shocked Сега в сряда ще ми правят тест пак и ще видим.... Нещо напоследък съм се ошашкала и за предстоящото раждане и всяка нощ ме мъчат едни кошмари....просто не е за разказване.  Cry Никога не ме  е гонила така параноята, че чак и насън.  smile3511 Някой друг има ли луд като мен?
Я кажете и за тези одеалца къде се продават да изпращам майка ми да купува, че наистина ми се вижда страшно практично. Клеми, това твоето е супер направо! Много ми хареса и като цвят и картинките!
А, е за това щях да ви питам - трябвало да се прави (пише в книгите) глюкозен тест - проверка за гестационен диабет. Моята приятелка и бяха правили щото се съмняваха но всичко беше наред. Добре е да се хване в началото. На някой правили ли са му. Този вид диабет можело (не е задължително) да се прояви в 24-28 г.с.

# 95
  • София/Варна
ninishte, това изследване е добре да се прави при сериозниподозренията за гестационен диабет: при повишаване на кръвното или при завишени стойности на кръвната захар при ПКК.
Мен са ми правили захарен профил за изследване на инсулинови нива и на никой не го препоръчвам. Отвратителното в случая е, че за 5-10 мин трябва да изпиеш 500-600мл гликоза, което идва в повечко и на най-заклетия любител на сладичко.
Другото е, че ти точат кръв 2 пъти - 1 преди да изпиеш глюкозата и 2-ри 2 часа след това, като в това време не можеш да ядеш или пиеш каквото и да е (а изследването се прави сутрин на гладно).

# 96
Здравейте мами! Наложи се да си сменя (малко) nick-а, та сега съм cherry_gabo, a не cherrygabo. Sorry!
Ta за гестационния диабет: няма нищо страшно, въобще не е неприятно. Преди 2/3 седмици ми правиха такъв тест. Моят доктор праща всяка бременна на тоя тест, даже тук в Гедерейско (дет един приятел вика Joy) гинеколозите се опитват да го "направят" задължителен, т.е. касата да го плаща. засега разходите  оба4е ти ги поема касата само, ако имаш направление от доФтУра. Не знам ка е в България.
Та хубаво е да се направи, защото е коварна болест: в много слу4аи (но не винаги!!!, да не ме нападне сега някой Peace) няма никакви симптоми, ако бременната е заболяла от диабет. Ако отива6 да ти го правят, си вземи 4етиво, защото тестът трае 3/4 4аса.

Мене днеска мояt доктор ме разби. Викам му: "Спрях фолиевата киселина", а той: "Не! Пийте я до края!" Е на мен ми писна бре!!!  #Cussing out Аз съм в 7 месец! тука я изписват на вси4ки за цялата бременност, 4e и за след това, докато кърмиш. А преди бременност - също! А в бг-мамма-форума 4ета, 4е е важна само първите 12 седмици! Какво да правя, моми4ета! Не ми се тъп4е ве4е с тия глупости, а и гледам да се храня здравословно. Дет се вика:не пия, не пуша, 4е и по мъже ве4е не ходя  Rolling Eyes  Егати #Crazy

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 18:35 от cherry_gabo

# 97
Точно такъв тест искат да ми правят сега  с глюкоза. Изпратили са ми един доста сериозен плик с нея и трябва да го изпия точно два часа преди да ида на изследване без да съм яла нищо още от предишната вечер.  Аз пък  (каква ирония само!) никак не обичам сладко и не знам кой ме накара преди предишния тест да ям бисквити. Дано това да е причината за предишните резултати!
А иначе и на мен тук ми казаха да си пия фолиевата киселина чак докато спра да кърмя!!!  #Shocked То моето са витамини с фолиева киселина специално за бременни.... тъй че cherry_gabo  и при мен е така но моят съвет е и ти да си вземеш комбинирани витамини и ти, а не само фолиева киселина - файдата поне според моята акушерка е по-голяма.

# 98
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Днес ходих при Марков за 3Д. Само ,че моят младеж не пожела да си покаже лицето - така се беше скрил,не стига че главата му надолу, ами за всеки случай си сложил и двете ръце отпреде, да не би някой да го види Crazy Mr. Green Ей, още нероден Петко,пък си показва рогата..На баща си ще да прилича Laughing Laughing Laughing
 Ина4е ,направи ми фетална морфология,но той си каза,4е това си го прави винаги. Само дето и сърцето не се видя много,4е нашият малчуган така се беше надупил,нищо не се вижда Crazy
 Гледаме само на 2Д, поради факта,че на 3Д нищо не се видя. Направими и една снимка на 3Д де, ей така, да си го имам сниман бебо как се крие,и то аз настоях, та да може един ден да му се скарам аз на него Laughing Laughing Laughing
Каза ми човека,че вече бебо бил големичък, водата в корема намалява, и няма много място да се върти...Ама това неговото/на бебчо де/,си беше чист инат,знам си ги аз децата Laughing Laughing И Алекс като ходих да гледам преди почти 3 години на 3Д,така се беше надупил,4е само дупето му гледахме половин 4ас Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Оба4е , бебо така хубаво ве4е си се е настанил надолу с главата,даже прекалено,то и аз си го усещам-имам чувството че всеки момент ще излезе  Shocked, та много ме е страх да не излезем седма4ета Shocked Shocked

А ина4е записваха часове чак за 29.11.06........

# 99
Аз вече съм на работа, а ако знаете как ми се спи. И тук е малко хлад - сега докато се стопли ще стане обяд. Вече хич не ми се работи- настроила съм се за почивка, ама болничния почва чак след месец.

Знаете ли сега като си смених фамилията, дали трябва нещо да ходя да се оправям с НОИ, или това си става чрез работодателя или автоматично.

Да разкажете за темата днес и някой разбра ли колко струва поръчването на екип в Шейново?

# 100
Добро утро не вси4ки, аз от в4ера съм в Софиа и ходих на преглед да видим беб4ето.МОМ4ЕНЦЕ Е  Simple Smile  моля да ми сложите зна4ка Simple Smile Ама какво странно нещо ми се слу4и, тази лекарка ми каза 4е растяло голямо мом4е и можело да се роди около коледа smile3556 не знам не е ли малко рани4ко.Направо се изумих?На някой от вас да са му казвали такива неща?

# 101
titti когато аз си смених името ходих само да си сменя личната карта, даже още не съм си сменила шофьорската книжка  Embarassed Дано не ме глобят някой ден, но аз така или иначе не шофирам. За НОИ - работодателя да го мисли  Whistling. Снимаи си новата лична карта и я предай на личен състав - при мен така беше

# 102
за да не се шашкаме с този гестационен диабет вижте какво инфо намерих:
http://www.biberonbg.com/info/diabet.htm

# 103
titti когато аз си смених името ходих само да си сменя личната карта, даже още не съм си сменила шофьорската книжка  Embarassed Дано не ме глобят някой ден, но аз така или иначе не шофирам. За НОИ - работодателя да го мисли  Whistling. Снимаи си новата лична карта и я предай на личен състав - при мен така беше
Не се коси, книжката и със старата ти фамилия е валидна и никой няма да те глоби. Аз самата така си шофирам и самите катаджиите ми казаха, че като ми изтече книжката, тогава да си я сменям Peace
На мен вчера док ми каза, че бебчо по ръст се движи с 2 седмици напред, но не ми каза че това може да е причина за по-ранно раждане newsm78

# 104
Добро утро не вси4ки, аз от в4ера съм в Софиа и ходих на преглед да видим беб4ето.МОМ4ЕНЦЕ Е  Simple Smile  моля да ми сложите зна4ка Simple Smile Ама какво странно нещо ми се слу4и, тази лекарка ми каза 4е растяло голямо мом4е и можело да се роди около коледа smile3556 не знам не е ли малко рани4ко.Направо се изумих?На някой от вас да са му казвали такива неща?
   Да,на мен са ми казали подобно нещо!Бебето ми вървяло по-голямо и термина ми,според големината на плода,се е изместил с 11 дни по-рано.
   Ти при коя лекарка беше?Да не сме ходили при една и съща? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт