Коледни и новогодишни идеи и декорации - 2021 г.

• 121 428
  • 1 567
  •   1
Отговори
# 240
Ванила, какво е тебеширена боя? И друг път ми е попадала думата, ама все така не знам какво е. Grin

Това е боя на водна основа, с която могат да се боядисват мебели и много други неща. Лесна е за ползване, но, разбира се, човек трябва да има усет и чувство за естетика. Ето в този канал има клипчета за една конкретна марка тебеширена боя - https://www.youtube.com/c/VintageRoom/videos. На пазара има от много евтини, до доста скъпи варианти, но това е въпрос на личен избор. Има спор дали мебелите, боядисани с нея са трайни - аз лично засега имам опит само с дребни неща и съм доволна, може би скоро ще пробвам на по-големи мебели.

# 241
Ли Лу, как ми пускаш фитилите Simple Smile
Smile Аз гледам и за мен, обаче имаме влак с чекмеджета и един календар за стената от филц. Пък и у нас нали не идва Дядо Коледа, а Коледното дете (Christkind), та съвсем се ограничавам до елха, снежен човек, ангелчета...

# 242
  • в сърцето на един мъж...
Аз съм правила гардероб Simple Smile По ръбчетата, където се допират повърхностите, боята падна. Но може би трябваше да я мина с нещо като лак или фиксатор - ако помня правилно, имаше нещо подобно.
Ли Лу - и аз имам, та и за мен не е опция Sad

# 243
  • Сандански
Някой от Вас дали си е играл да прави това от снимката или нещо подобно в домашни условия. Иска ми се такава за двора.

# 244
  • София
Календарът с кутииките е страхотен. Аз си поръчах от Али експрес един с пликчета от зебло и вчера дойде. Само надписите са на немски, но ще го преживея.
За пеещото влакче с бисквитите някой пита. 16 лева струва

# 245
Здравейте ! Тебеширена боя със сигурност се продава и в България . Просто пуснете в търсачката и ще ви излезе . Аз скоро тъсех нещо съвсем друго и ми попадна и такъв сайт . А между другото , някой боядисвал ли е тапети за кухня и баня ? Тъся такава боя , вероятно ще става и за ПДЧ повърхности . Ходих днес тук , но нямаха ток и не работеха - https://www.decor-dimotika.bg/products/interiorni-boi/  .

Миналата година си начесах крастата с разноцветна Коледа , макар ,че не бях добре подготвена . За тази година още не съм решила , но така или иначе най-много държа на зелениите , разбирайте - гирлянди от клонки и малки декоративни елхички . Камина си имам , но ако нямах със сигурност щях да купя от тези на Лидъл или да поръчам такава , която да използвам целогодишно и като място за съхраниние . Виждам ,че повече ви харесват тези с тухличките , но аз съм фен на боядисаните в бяло или друг цвят . Нещо такова -      

А това е моята камина отпреди няколко Коледи -
Скрит текст:

# 246
  • Бургас
За камините моята трябва да е в червено.
А за тези които искат да боядисват мебели, ви препоръчвам бороконтакт и боя на водна основа, върши перфектна работа и ценово е по-добър вариант /освен ако не гоните определен цвят/ Имам  мебели и баня / над 8г боядисани с боя на водна основа.
Ивайло 77, аз преди исках светлини в двора, но трябва специално усветление, кабели... и се отказах. Сега ще купя само едни лампички за навън и това е

# 247
  • На острова
Записвам се първоначално с адвент календара на Rituals за 2021, който си поръчах и вече пристигна, но още седи в кутията.

Ще се завърна началото на Ноември, защото си имам принципи 😁 и Октомври украсявам и посрещам Хелоуин. Иначе тук вече е пълно по магазините с коледна украса и е разкош 🥰

# 248
Днес между всичко, взех и три играчки. Събирам и нещата за адвента на детето. Днес ми попаднаха щипки с номера и ще. ога да ги накача по пакетите. Имам още неща, които чакам, минавам отдавна 24бр,но нищо. Ще и ги добавя към други подаръци. Днес и взех и еди. органайзер за бижутата, които има и ще дойдат.

# 249
Момичета, вчера правих портокаловите кори, точно по рецептата от миналата година на една от вас. Сърцевината ми остана мека.. Даже повече от 2 часа във фурната стояха. Та се чудя дали бъркам някъде.. Днес ще пробвам без тава а направо със хартията върху решетката. И преди да ги пъхна мисля да ги понатисна с  хартия да попие поне малко от сока.
Ще се радвам и за други съвети, за които не се сещам.

# 250
  • München, Deutschland
Йоана, вентилатор пусна ли? Това съкращава процеса доста.

Имала съм такъв случай с по-воднисти портокали, тук ги наричат Saftorangen или портокали за сок. За съжаление няма друго решение, освен да се сушат повече. Може и едно ниво по-нагоре в печката да ги сложиш.

# 251
Пуснах вентилатора, да доста месести ми се сторха, може и от портокалите да е било,  за това не съм се сетила ще пробвам пак днес на 90 градуса пуснах. В поста пишеше 80-100 градуса. Като му хвана цаката ще правя и карамбол, грейпфрут и лимон.
Имам идеи да го използвам за венци или

# 252
  • München, Deutschland
Ооо, страхотни красоти, ще си крадна идеи. 😃

А я кажи, да не си ги нарязала дебело? Аз правих филийки по 3-4 мм на машината за рязане. Дори 1/2см вече ми се вижда много, камо ли тази дебелина от първата висяща украса от твоите снимки.

Едит: само една снимка намирам на тези по-воднисти портокали спрямо обикновените. Левият е такъв - обикновено са по-дребнички, по-светли отвътре и с тънка кора, също и на вкус киселеят повече. За тези сортове пише, че имат по-малко от твърдата сърцевина и правят повече сок, оттам и немското им име, което е "портокали за сок" в превод. Такива сигурно доста бавно ще съхнат.

Но важното е, че не правиш нищо грешно, единствената грешка, която може да се допусне, е да се сложат на висока Т. Опитвах се веднъж да правя чипс (картофен) на 160°, след няколко минутки имах изгорели чипсчета. 😃

Ако искаш дай снимка докъде си го докарала. 😃

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 12:26 от chrissy

# 253
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
само леко да вметна, че за два часа с вентилатор или не, няма да стане.
мисля, че съм го писала миналата година, даже снимката с решетката май е моя Simple Smile
суших ги доста повече от писаното в интернет. освен дългото време на целево сушене и слагах във фурната след всяко готвене за да използвам остаъчната топлина. изсушиха се, но цвета им изобщо не беше оранжев, по-скоро кафяв.
и ароматът не можеше да се нарече точно портокалов. Sad
опитах с портокали, лимони и мандарини. най-добре стана с едни гадни сухи мандарини от про маркета. продаваха ги "за сок" но те бяха сухи като дърво, сок от тях нямаше как да се изкара.

за декорация стават, комбинирах ги с пръчки канела и звезден анасон.
и изсушени корички от портокали и мандарини. изрязани на спирали или с формичките за сладки.

# 254
Взех ги от близкия магазин, на който няма такива обозначения на портокалите. Но са доста кисели.
Нямам машина за рязане но съпруга ми е готвач и ми върши същата работа.
Тези са от вчера правих ги с тава и не попива сока

А тези са днешните на 40та минута преди да ги завъртя. Попих ги доста добре и виждам че е по-добре (надявам се, че ще станат този път)

А ето го поста с рецептата от дамата която ги беше правила миналата година

Общи условия

Активация на акаунт