За ДЕКЕМВРИ сме готови, имаме си легълца и дрешки нови!

• 20 709
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Някой беше писал на GlanG, да не си избира дата за секциото събота, защото нямало персонал. Няма такова нещо, аз точно събота раждах секцио, имаше толкова персонал, колкото и в другите дни от седмицата.

# 181
  • Емаесесаесесапипиа
ClanG: чак сега видях лентичката ти за принцеската. Много се радвам за вас - момиченцата са чудесни и кротки бебета (аз съм малко пристрастена по обясними причини).

Честит първи сняг и от мен! Сутринта синът ми идва и ме буди: "Мамо, днес ли ще родиш бебенцето?" Аз щото му обяснявах, че ще се появи като падне снега и той милия се е развълнувал в очакване. Не го очаквах толкова рано този сняг, нали миналия петък си беше още циганско лято.

# 182
Аз посъветвах GlanG, но само цитирах един от докторите там, който след седмица-две ще прави секцио на едно момиче. Пък и от собствено наблюдение - в събота и неделя нямаше никакви дежурни, нито мина визитация.  Е, в родилно със сигурност има дежурни, но като цяло наистина се забелязва някакво затишие през уикендите.

# 183
8.12 е петък, избрах го защото и двамата батковци са родени в петък и мисля че ми е късметлийски ден. Колкото до персонала.... док ще идва да ме вижда, пък и какво толкова, то петъка да мине - съботата смятам на собствен ход "куцук" да се оправям, нали вече трябвало да съм на крака на другия ден! Пък и татето ще го хвана да ми прави компания поне първия ден!
Мимоз, добре дошла! Много се радвам на още една многодетна мама!
Фапуа , мерси! Най после и аз да се почувствам по-човешки!
Мимоз и Фапуа това знаете ли го! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137806.0 а също и това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=91871.0
Бързо да се включвате!

# 184
  • София
Ами не знам защо е било така, аз родих събота, доста народ имаше, имаше със сигурност дежурни екипи, защото хем минаваха на визитация в реанимация /събота, а после и неделя сутринта/, както и си раждахе жени, то се чуваше , понеже вратата на реанимация не се затваря и всеки който мине покрай нея поглежда да види дали някой не е пребелил очи.  Mr. Green Така де, малко черен хумор.  Crazy Та в този ред на мисли, аз пак бих желала събота да е секциото, ама...няма, датите дето доки ги каза от от понеделник до четвъртък. Освен ако не го навия за събота или неделя, предхождащите, ама май янма да стане.  newsm78

# 185
  • София
8.12 е петък, избрах го защото и двамата батковци са родени в петък и мисля че ми е късметлийски ден.
Е то и аз порадим тази причина искам събота, понеже предния път родих събота и всичко беше на 6...

# 186
mimoz, здравей, добре дошла в декемврийските топли мигове   bouquet Аз съм официално за 26.12, но според други изчисления съм и за 25-ти, и за 24-ти...така че, не се знае.. Пък аз искам и по-рано да родя!  Mr. Green Леко доизбренеяване!

Момичета, сега се връщам от "у-щето" за бременни в ТинаКиркова, имаше поне 1150 човека!!! Whistling, но карай. Значи, ClanG, не можех да снимам, защото не ми беше удобно пред толкова много народ, а и всеки е любопитен, в стаите с мамите с бебета пък съвсем не е удобно. Първо ти дават по едно списание МАМА някакъв брой от т.г., после ти дават по едно шишенце минерална водичка и вафла на Милка...мммм, само че не е за мен, щото сега ми става кисело от сладкото  hahaha. Имаше една лекция на един младеж представител на някаква си фирма претендент за слава, но извинете ме, ама аз я пропуснах покрай ушите си, после лекция на доктор акушер-гинеколог. Беше една симпатична млада докторка, която много подробно и любезно ни разясни работите. Мирослава Генадиева се казва (беше и на лекция за цезаровото в Upstairs).

Каза, че това са моментите за постъпване в болница са:
1) ако контракциите са болезнени, придружени с болки в кръста!!!, през 15-20 мин. в продължение на няколко часа, ама вие да не чакате толкоз, ами да си стегнете багажа и полекичка да си отидете в болницата, но без да се пришпорвате.
2) ако са изтекли водите - това често прилича на напишкване, тъй като и такова можело да ни се случи в 9 месец, водите преди раждане били 150-200 мл, т.е. не са една кофа. В този случай е по-спешничко.
3) ако потече ясна червена кръв - не слуз с кафяво или розово, а кръв като от порязано - това е супер спешно, защото е знак за отлепване на плацентата и е опасно за живота на мама и бебе!!!
4) при преносване повече от 7 дни - на 8-я ден. Влиза се в патологично отделение и се следят сърдечните тонове на бебончо по-честичко.

Възможно е при случай 1 да не се налага още хоспитализация и може да ви върнат. Приема се, когато разкритието (там ще ни го проверят) на шийката на матката е поне 3-4 см. Чака се докато стане 10. Тогава вече се ражда.

За Тина Киркова при постъпване ти дават тяхна стерилна нощница, задължително, чак след раждане може да си облечете своя си. На сайта на болницата е написан списъка с багажа, който да си носите, но най-основното, което отсега може да си приготвим (другото може и след това да се донесе), е:
 - тоалетна хартия 1 руло (егати!!!);
 - джапанки, които после да изхвърлите;
 - памперси един пакет;
 - дамски превръзки;
 - две хавлиени кърпи.

Трябва от ЖК-доктора към 34-35 седмица да си вземете Обменна карта (с всички изследвания от ЖК-тата) и направление за хоспитализацията (аз мислех, че е от GPто, но явно не е). С нея се постъпва в болницата.

За тези, които са с планирано секцио - могат да си направят сами обезкосмяването и клизмата.  Другите - ако сварят...

На бебетата им слагали розово или синьо (!!! baby_neutral Party) номерче на ръката, идентично с това на мама на ръката). Акушерката е длъжна да обясни как да кърмите. При нормално раждане се стои в болницата 3 нощи и 4 дни, а при секцио 5 нощи и 6 дни.

Разходиха ни из етажа на VIP стаите - ами освен, че на стая има по една тоалетна с душ и телевизор, не е кой знае къв вип, разбирате. Разликата с мамитата от етажа на не-вип стаите е само в броя родилки - от 3 до 5, и общата тоалетна на две стаи за вторите вид стаи. Иначе си е същата болнична гадничка остановка, леглата - като от едно време. Но иначе е относително чисто, стените са латексирани и поддържани.

А, храната иглежда гадна, та май на мен мама ще ми носи, да е жива и здрава.

Самата родилна зала е всъщност стаичка, с големи прозорци, които гледат към друга родилна част, с един голям "шезлонг" за разкрачване, който изглежда адски гаден. Предродилното е една стая с 4 легла, в която те чакат да ти се разкрие шийката достатъчно и те следят периодично. Изглежда чисто, но пак ви казвам - болнично е, не е никак приятно, но кво да се прави.
VIP- отделението за раждане е с една стая, в която има легло за предродилни мъки и в нея е и магарето за раждане, то е малко по-ново от онова в не-вип родилното.

Вярно е, че след раждане те поставят на инвалидна количка и за 2часа седиш в коридора в близост до родилното. Това е с цел, ако имаш кръвотечение, да вземат бързи, спешни мерки. Та, там те проверяват и подпитват как си, през тези 2 часа, докторите, докато паралелно вършат и другите работи...но в коридора е също така отоплено, както и в стаите.

Бебетата до изписване са облечени в техни дрешки. Не ми се хареса, ама това е. Но залъгалката си е от теб.

Имаше и 3-4 татковци. Тези последните могат да присъстват на раждане само във VIP родилно и то ако не е цезарово.
Та, при постъпване, водите си го с вас до ВИП-а, ако сте си го планирали това.

Ами, това е на-важното, милички. За успокоение, да ви кажа, че мамитата, които видяхме бяха много щастливи и милички. Всичките. Тъкмо им бяха дали бебончовците, щото беше време за кърмене. (Е, не сме ги гледали как кърмят).

В понеделник съм на 3D-то, нямам търпение. Мен не ме рита в ребрата, ами около малко по-малко от педя над пъпа. Дали се е обърнало...И как ли се чувства като се обувам и събувам...!? И - ох, дай Боже, всичко да е наред с растежа!!!

Целувкам ви всичките и се пазете от вятъра!

P.S. Забравих нещо също важно - към 34-36 седмица трябва задължително да се направи изследване на влагалищния секрет!!! Някои ЖК доктори го пропускат, но това е супер важно. При нечисто - вероятността от неправилни разкъсвания е много по-висока и е по-трудно "закърпването". Иначе, когато е направен разрез от доктор (вместо разкъсване от естествените напъни), той много по-лесно се закърпва и зараства.

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 15:32 от Sarra

# 187
  • Düsseldorf
Мацки мили, привети!
Чета тука оплаквания разни и гледам, че аз съм спряла съвсем да се оплаквам - явно вече съм приела за нормално нощем да ми се схващат непрекъснато мускулите на краката и да скачам докато се оправят,  да не мога да лежа и 1 мин. по гръб и честичко да се задъхвам и да ми се разхлопва сърцето, да не мога да направя и 50 крачки без да ме свия яка болка долу ниско и да си търся място за сядане... Но като се замисля, че 9-тия месец почти е дошъл и ми олеква. Малко....
Инак аз също бръмнах на тема покупки, но по-малко дрешки, повече други нещица, като ги купувам предимно в ebay и тормозя познати от Германия да ми ги носят или пращат. Направо съм изумена каква огромна разлика има в цените тук и там!!! Няколко примера: купих си вместо бебефон система за наблюдение с камерка за 55 евро, с изпращането излезе 70  и после я видях в Щъркела за 244 лв.! Взех си и пома Авент, която с изпращането излезе към 55 лв., тук са по 80. Взех и нагревател за шишета, както и стерилизатор, някъде по около 20-30 лв. са, втора употреба, ама тука са поне двойно по-скъпи. Имаме си и столче за кола, но още не съм го видяла, чакам да ми го донесат.. И последно днес купихме сгъваема кошарка за на път, с 2 нива, с музикална играчка и светлинки, задействащи се при плач, за 40 евро, с изпращането 55, а тук толкова са най-най-обикновените!!! Просто е ужасно, кога ще станем нормална държава с конкуренция и без монопол и ще пазаруваме на нормални цени?!?! Не стига, че заплатите са толкова по-ниски, а цените са направо космически!
Гледах и едни други легла на ГРАКО (те са по-разпространени в Щатите и Канада), единия модел в Германия е 99 евро, а в "от А до Я" почти същия беше 800 лв.!!! Потресена съм направо...
Както и да е де, просто трябваше да си излея възмущението някъде...
Хубав уикенд на всички и да си пожелаем по-хубаво бъдеще на държавата!

# 188
привет и от мен:)
ClanG и аз се записах за лекцията на 17.11 Peace в Тина Киркова
ако искаш може да ходим заедно:)
ако има и други мами за 17.11-свиркайте да отидем групово и после да обменим впечатления Hug
целувки от нас с бебо по коремчетата Heart Eyes

# 189
  • сто акровата гора
Привет mimoz, добре дошла  Hug И аз съм за 24.12 и другата седмица излизам в болничен от 9.11  и ще се заемам с покупки и т.н.
Момичета аз на лекцията в Тина Киркова ходих в края на миналия месец с една приятелка и ми хареса, въпреки че мисля в МД да раждам. Сега се чудя за МД има ли къде да отида да ми обяснят какво точно да си нося и т.н. при постъпване или доки ще ми каже... newsm78

# 190
здравеитеее малко се поуспокоих като видях че не съм сама има и друга мама/pebble/ с голямо бебе и между другото да се похваля че си купих количката комбинирана и е  светло синя много и се радвам!

# 191
Здравейте  всички  очакващи бебочета през декември.
За пръв път се престрашавам да пиша във форума Embarassed, въпреки че чета постоянно.
Терминът ми наближава (4.12.06), а спокойствието ми се изпарява със всеки изминал ден.
На 25 октомври бях на ЖК, тогава бях в 34 г.с. и 2 д. и бебо беше 2 кг. и 300г.
Притесненията ми са главно в това, че бебо е малък, има пъпна връв около вратлето, а плацентата ми прогресивно остарява. На 8-ми пак съм но ЖК и нямам търпение да разбера дали сме пораснали и надявам се малко да се успокоя.

# 192
Здравейте и от мен.

И аЗ съм ве4е в предродилна треска,стра6но се вълнувам и много ме е страх,ако трябва да раждам нормално..Аz съм опаки 4овек,хората ги е страх от секцио,а аz искам секцио,а не нормално.Искам да попитам моми4етата раждали ве4е секцио,толкова ли са стра6ни болките и непоносими след като се иzлеzе от операцията?
Аz съм пред дилемата нормално или секцио,но клоня към секциото пове4е,въпреки 4е нямам медицински при4ини zа това,освен огромния ми страх.Термина ми е на 10 декември,но ако 6е е секцио 6е е 2 седмици по рано..Трябва до кам 20 ноември да ре6а как 6е раждам,да не се окаже късно zа секцио..
Моля дайте ми съвет как да постъпя.. Praynig

# 193
  • София
Сара, благодарности за подробния разказ. Ето и снимки от болницата та да си го представим още по-детайлно Shocked
http://community.webshots.com/album/142975026DfoSZr/0

Моят бебчо мисля, че вече си се върна изцяло напречно Rolling Eyes, направо ме изненада доста неприятно. Има ли друга мама с бебе напряко още, дали пак ще се обърне! Защо като си беше надолу с главата му трябваше да се връща обратно Sad

Ох, сега разгледах пак снимките, всичко ми изглежда ужасно!

# 194
Неколкократните ми опити да разгледам снимките от pontes обаче довеждаха само до прекъсване на Интернета и Error Report Sending някакъв си! Их, значи. Нещо му има на сайта със снимките.
pontes4e, то до последно не е ясно как ще бъде към момента на раждането...квото и да говорят. Една приятелка роди през април и точно последните няколко седмици й се обърна бебока, от едно падане от трамвай! В нейния случай се обърна не както трябва тогава. Но мисълта ми е, че до последно не е ясно как ще седи бебчо.
Моето досега все седалищно беше, нямам търпение да видя как е сега. В понеделник на 3D-то дано да ми го покажат и да е добре  Praynig
Иначе, не е чак толкова ужасно, може и по-зле да е (в болницата имам предвид). Все пак, доста е чисто.

Общи условия

Активация на акаунт